fbpx

Že kot novinarka ni slovela po objektivnosti: Joveva napovedala, da bo s tem nadaljevala na politični ravni!

Foto: STA

Nekdanja novinarka in evropska poslanka Irena Joveva je na socialnih omrežjih najavila debato z naslovom Roller coasterji namesto dobrega zgleda – karkoli naj bi že to pomenilo, po napovedi sodeč pa naj bi debatirali o “pravi vladavini, pravih medijih in prav(n)i državi”. Če pogledamo, kdo vse bo sodeloval, je že od daleč kristalno jasno, da se bo ponovno izmenjevalo in izvažalo laži. V igri bodo namreč spet znani igralci, kot so na primer Marko Milosavljević, Vera Jourova, Jasna Zakonjšek in nenazadnje tudi Marjan Šarec. Dogodek naj bi potekal 15. aprila, pričakujemo pa lahko, kakopak, predvsem napade na aktualno vlado.

Irena Joveva, nekdanja novinarka in evropska poslanka, se je že v začetku leta pridružila prodajanju laži glede “zatiranja” slovenskih medijev. Prenovimo Evropo (Renew Europe), poslanska skupina v Evropskem parlamentu, ki je po svojih lastnih besedah proevropska in zavezana k prenovi Evrope, je objavila poziv strankarske kolegice Marjana Šarca, da “mora vlada Janeza Janše nemudoma prekiniti z vsemi akcijami proti neodvisnim medijem in delovati v skladu z zakonom,” med drugim pa je tudi izjavila, da ji je žal, da se je Slovenija znašla v družbi dveh držav, ki sta neodvisne medije že popolnoma zatrli in državne medije preoblikovali v strankarsko propagando. No, Joveva se že kot novinarka, pa čeprav je za svoje delo prejela nagrado Društva novinarjev Slovenije čuvaj/Watchdog za debitantko leta, ni izkazala za najbolj objektivno in strokovno, svoje delo evroposlanke, pa s svojimi izjavami nadaljuje v podobnem slogu.

Joveva je na Facebooku napovedala dogodek, ki ga bo sama povezovala, govorili pa naj bi o “pravi vladavini, pravih medijih in prav(n)i državi”. Na dogodku bo v sami dobri družbi, sodelovali bodo namreč še podpredsednica evropske komisije Vera Jourova, evroposlanec in novinar Martin Milan Šimečka, profesor Alberto Alemanno, predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec, namestnik direktorja International Press Instituta Scott Griffen, odvetnica Jasna Zakonjšek in profesor Marko Milosavljević. Zakonjškova je naši medijski hiši poznana, saj proti njej še posebej rada zastopa svoje stranke.

Tranzicijska levica uporablja novinarsko-politične kanale za izvažanje neresnic
S Slovenijo se tudi precej rada ukvarja Jourova, ki je lani na slovensko vlado naslovila poziv k preučitvi medijske zakonodaje, v ozadju katere naj bi tičala “zaskrbljenost, da v Sloveniji ni medijske pluralnosti, da je večina medijev desnih in v lasti desne politike, leva misel pa ne pride do svojega glasu”. Kot da bi ji narekovala kolegica Tanja Fajon, kajne. Za Milosavljevića pa je že tako ali tako dobro znano, da mu ni odveč kar naravnost trositi nesmisle in na razpravi o položaju medijev v Sloveniji denimo dejati, da je sedanja vlada predčasno razrešila generalnega direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunca. Kar seveda niti slučajno ne drži. Še nekaj dni nas loči, da bomo izvedeli, katere nove laži bodo na sporedu tokrat.

Sara Kovač