Zelo iskrena izpoved stalno pripravljenih: Naših privilegijev ne damo, smo prvorazredni!

Lažnivi borci za slovensko demokracijo. (Foto: STA)

Obvarujmo naše dodatke za stalno pripravljenost, vsa naša nevladno organizacijska korita, naše privilegije na račun delavskih, upokojenskih, študentskih in podjetniških žuljev … in še posebej našo neopaznost v evropskem intelektualnem prostoru. Bilo nas je 571, a najboljši so padli in ostali smo samo mi, stalno pripravljeni, nas 75. Zadnje upanje Slovenije, ki tako ali tako nikoli ni bila naša intimna opcija,” sporoča pismo “75 stalno pripravljenih”.

V javnosti je zaokrožilo javno pismo levičarskih elitistov z naslovom “Obvarujmo občutljivo slovensko demokracijo pred avtoritarno oblastjo!” Pismo so med drugim objavili na vseh portalih medijev v lastništvu tranzicijske levice in spornih tujih skladov. Podpisalo ga je 75 imen, gre pa za znane privilegirance iz akademskega sveta, uredništva pa jih opisujejo kot “ugledna imena.”

Glede na zapisano lahko mirno trdimo, da gre za notorične lažnivce, saj izražajo zaskrbljenost vpričo trenutnih političnih dogovorov ob nastajanju koalicije Janeza Janše, saj menijo, da lahko državo hitro popeljejo v krog tistih držav članic Evropske unije, ki so danes na črnem seznamu kršiteljic temeljnih načel varovanja demokracije, pravne države, neodvisnosti medijev in človekovih pravic.

Prav nikjer se niso sklicevali na dejstva, pač pa so pavšalno blatili Slovensko demokratsko stranko z lažmi in zavajanji. Dejstvo je, da se je Slovenija glede na indeks demokracije pri Economist Intelligence Unit leta 2019 znašla na 36. mestu z oceno 7,50, kar jo uvršča med demokracije z napako, še leta 2008, ob končevanju štiriletnega mandata Janševe vlade, pa se je z oceno 7,96 kot polna demokracija uvrstila na 30. mesto. Ne le, da so z javnim pismom skrajni levičarji izkazali velik strah pred izgubo privilegijev in zaslužkov na račun davkoplačevalcev, še enkrat več so se izkazali za neverodostojne. In bog pomagaj študentom, ki jih poučujejo te, na denar požrešne karikature.

Dokaz, da gre v veliki meri za režimske privilegirance, katerih udobni življenjski slogi so odvisni od proračunskih sredstev, ki jih kurijo v imenu širjenja kulturnega marksizma je tudi to, da na seznamu podpisnikov najdemo precej sodelavcev zloglasnega Mirovnega inštituta, katerega delovanje sofinancira tudi George Soros, davkoplačevalci pa smo v ta inštitut in povezane pravne osebe od začetka leta 2003 zmetali skupno že za 1.258.7487,15 evrov.

Foto: posnetek zaslona

Nekateri izmed nekdanjih in sedanjih sodelavcev MI na seznamu so Simona Zavratnik, Barbara Rajgelj, Milica Antić Gaber, Metka Mencin, Boris Vezjak, Vlasta Jalušič, Renata Salecl, Mirjana Ule, Roman Kuhar in drugi. Naj omenimo, da so mnogi izmed naštetih sicer zaposleni na režimskih fakultetah, kot sta Fakulteta za družbene vede in Filozofska fakulteta, katerih glavni namen je ideološka indoktrinacija mladih.

Mirovni inštitut (foto: Twitter)

Podobna nevladna organizacija je tudi Alternativna akademija, nekdanja Liberalna akademija, še ena platforma za širjenje skrajno levičarskih stališč, ki jo kot podpisnika javnega pisma predstavljata Božidar Flajšman in Darko Štrajn. Ta je po podatkih erar prejela za 271.043,53 evrov proračunskih sredstev.

Foto: posnetek zaslona

Na FDV pa so zaposleni tudi Rado Bohinc, Anton Bebler in Ivan Svetlik, prav vsi od teh vidni člani Socialnih demokratov, pravne naslednice Zveze komunistov Slovenije.

Fakulteta za družbene vede. Foto: Nova24TV

SDS, ki je odprta za sodelovanje z vsemi, “intelektualci” označijo za izključevalno
“Prvič, nesprejemljiva je zaradi političnih vrednot, saj s svojo avtoritarnostjo, izključevanjem, težnjo po podrejanju družbenih sistemov, orbanizacijo in nacionalističnim populizmom pomeni veliko nevarnost za demokratično kulturo in politične procese v državi,” opišejo svojo prvo točko. Točke seveda niso obrazložili ali podkrepili s kakršnimikoli dejstvi, česar seveda ne bi mogli storiti. Prav SDS je namreč stranka, ki po prepričljivi zmagi na lanskih državnozborskih volitvah ni zaprla vrat nobeni izmed strank, pač pa je vse povabila k sodelovanju. Izključevalne so bile torej levičarske stranke, podprte s strani režima, katerih edini motiv delovanja je ohranitev položajev in “antijanša” agenda.

Večina strank vladne koalicije si zaradi slabih rezultatov v javnomnenjskih anketah ne želijo predčasnih volitev. (Foto: STA)

Večina strank vladne koalicije si zaradi slabih rezultatov v javnomnenjskih anketah ne želi predčasnih volitev. (Foto: STA)

Strašijo pred brezglavo privatizacijo, medtem ko po zaslugi levičarjev davkoplačevalci polnimo žepe režimskim tajkunom
“Drugič, nesprejemljiva je ekonomsko in socialno, ker želi izpeljati brezglavo privatizacijo podjetij, javnega šolstva in zdravstva, svoj škodljiv vpliv na domače gospodarstvo in socialo pa je že dokazala v letih, ko smo v Sloveniji imeli prvo in drugo Janševo vlado,” nadaljujejo podpisniki. Brezglava privatizacija, s katero strašijo ideološko obremenjeni podpisniki, se pravzaprav dogaja prav pod levičarskimi vladami, ki državna podjetja ter zdravstvo in šolstvo, kjer režim ohranja popoln monopol, grobo izkoriščajo z namenom polnjenja zasebnih žepov raznih režimskih tajkunov, ki usluge nato med drugimi vračajo. Samo spomnimo naj na preplačane žilne opornice ter skrito lastništvo skrajno levičarske Mladine ali pa milijarde, s katerimi si na račun infrastrukturnih projektov polni žepe tajkun Stojan Petrič iz vrst Foruma 21, nato pa se v njegovem tovarniškem glasilu Delo pojavljajo do vlade naklonjeni članki.

Foto: facebook

SDS uvrstijo med zanikovalce vpliva človeka na klimatske spremembe, TEŠ6 pa jih ne moti
“Tretjič, nesprejemljiva je z vidika vpeljave potrebnih ukrepov proti dramatičnim podnebnim spremembam, saj je SDS večkrat pokazala, da sodi med tako imenovane zanikovalce vpliva človeka na klimatske spremembe, s čimer odkrito zasmehuje znanstvene ugotovitve. Naša država bi postala s takšno koalicijsko vlado edinstvena v Evropski uniji!” poudarjajo. Pri tem se sprenevedajo, da so prav socialisti okolju v svojem več kot 70 letnem vladanju storili največjo škodo, največji pokazatelj pa je prav TEŠ6, za katerega je v največji meri odgovorna vlada SD pod vodstvom Boruta Pahorja, ko je cena je poskočila s predvidenih 600 milijonov na 1,4 milijarde evrov. V TEŠ6 sicer kurijo lignit, ki ima v primerjavi s črnim ali rjavim premogom nizko kaloričnost in posledično se v okolje za enako količino energije spusti veliko več emisij.

TEŠ (Foto: STA)

Nepristajanje na radikalni kulturni marksizem ponovno skušajo prikazati kot sovraštvo, nestrpnost, ksenofobijo, homofobijo in laži
“Četrtič, nesprejemljiva je z vidika politične in medijske kulture, saj se poslužuje odkrite retorike sovraštva, nestrpnosti, ksenofobije, homofobije in laži, pri čemer uporablja svoja medijska trobila za propagando, širjenje ideologije, lažnih novic in teorij zarot, diskreditacij posameznic in posameznikov ali političnih nasprotnic in nasprotnikov,” v sredini najde mesto klasičen poskus diskreditacije vseh, ki ne pristajajo na kulturni marksizem, kakršnega nam vsiljuje sodobna levica.

Foto: portal-os.si

SDS obtožujejo pritiskov na sodstvo, po drugi strani pa je Slovenija med najhujšimi kršiteljicami človekovih pravic v Evropi
“Petič, nesprejemljiva je zaradi neposrednih pritiskov na sodstvo, odkritih poskusov njegove lustracije, podrejanja in končno tudi zaničevalnega odnosa, ko gre za obisk sodišč in prevzemanje sodnih pozivov,” nadaljujejo, s čimer očitno menijo, da je kakršnakoli kritika na račun sodstva nedopustna, kot da bi bili še vedno v Sovjetski zvezi. SDS kot opozicijska stranka namreč prav gotovo ni kriva, da je Slovenija med najslabšimi glede kršenja človekovih pravic v Evropski uniji, zaradi česar je v največji meri odgovorno prav režimsko krivosodje. Kar v 332 primerih od 353 oz. v 93 odstotkih primerov je bila Slovenija pred Evropskim sodiščem za človekove pravice spoznana za krivo kršenja vsaj ene izmed človekovih pravic.

ESČP (Foto: Facebook)

Častilci NOB, ki je povzročila prek 100 tisoč žrtev samo na slovenskih tleh, očitajo SDS potvarjanje zgodovinskih dejstev
“Šestič, nesprejemljiva je zaradi reinterpretacij in potvarjanj zgodovinskih dejstev, odnosa do NOB, rehabilitacije domobranstva, prisvajanja slovenske osamosvojitve, kar vse zlorablja v politične namene,” so še kritični režimski psevdointelektualci. Prav režim je v resnici tisti, ki se z vsemi močmi trudi pomesti pod preprogo zločine s strani NOB, katerega končni cilj je bila revolucija, ki je terjala prek 100 tisoč smrtnih žrtev samo na slovenskih tleh. Prav tako smo na Nova24TV že večkrat obširno pisali o tem, komu Slovenija ni bila nikoli intimna opcija, podrobno pa smo pisali tudi o vlogi posameznikov tekom osamosvojitve.

Posmrtni ostanki žensk ubitih v Hudi jami (foto: Nova24TV).

Skrajni levičarji so takšni lažnivci, da jim ni para
“Sedmič, popolnoma nesprejemljiva je, ker svojo propagando nezakonito financira iz tujih virov, ki so najtesneje povezani z avtoritarno vlado sosednje države, s čimer sta resno ogroženi naša suverenost in finančna neodvisnost, ki sta nujni pogoj za obstoj pravne države in demokracije, pa tudi za boj proti korupciji,” se za konec še grdo zlažejo. SDS je namreč, kot vse stranke, strogo podvržena pregledom Računskega sodišča, ki ni odkrilo nepravilnosti kljub pritiskom režima. Nadalje kot nezakonite označijo vložke zasebnih vlagateljev z Madžarske v nekatere medije, ne zdijo pa se jim sporna vlaganja tujih plenilskih skladov iz davčnih oaz v nekatere druge medije, s čimer se po vsej verjetnosti v Slovenijo vrača pokraden denar iz bančne luknje ter zdravstvene blagajne.

V nadaljevanju lahko preberete celoten seznam podpisnikov:

Image

Rok Krajnc

 • Domoljub

  Komentirajte raje ta aktivistični pamflet na MMC mediju, ki sem ga (in tisoče zaposlenih lenuhov in rdečih fanatikov na njem) prisiljen plačevati iz svojega:

  “Znanstveniki in akademiki svarijo pred “nesprejemljivo politiko” stranke SDS”

  Podpisano od M.Z. (?) in skrbno cenzurirano pred sovražnim govorom v komentarjih. Stvari postajajo nore, kulturni marksisti gredo na vse ali nič v letu, dveh!

  Mimogrede, ali kdo ve, ali opravljajo cenzuro postov na MMC avtorji sami ali profesionalni cenzorji, mediji se tu pač razlikujejo?

 • sloustava

  In Janso primerjati s temi , no, temi…znam slovensko, a za njih ne najdem besede! , je sprevrzeno, sprijeno in kar klice po “ Ustavimo levico “!

  • zokispoki

   Komunajzarska gamad je to, ti bodo govorili, ki bi morali biti, kar po vrsti, ze zdavnaj lustrirani ! Prav ti kvazi intelektualci so tisti, ki so najbolj odgovorni za nazadovanje in moralno eticni bankrot nase domovine ! Me prav zanima, koliko koritarjev iz te liste sramote, dobiva protizakonito taksne,ali drugacne dodatke ! Banda smrdljiva !

   • VERZIFIKATOR

    Lani so se pa podpisali za levo vlado.

    Nomen Nescio

    ČETICA

    Četica se hlapcev magistratnih
    je za cela dva, glej, pomnožila,
    rada zopet bi denar dobila,
    a ni časov danes več takratnih.

    Ko prebereš njihova imena,
    glasen v hipu te krohot popade,
    stvar kot prejšnjič klavrno propade,
    se potuhne vnovič znana scena,

    Bo čez leto, dve prav vsak zanikal,
    da podpisoval se je pod listo,
    sprenevedal se ti bo takisto,
    da svoj nos je kamor koli vtikal.

    Četica se hlapcev magistratnih
    kakor prejšnjič spet bo v prah sesula
    in izginila čez noč proslula,
    sanjajoč o časih pač prevratnih.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Zakaj takšen antijanšizem?… Zato ker je skrajno desni nacionalizem Janeza Janše nevaren za slovensko demokracijo. Ad acta !!!

  PS: KAPISH?

 • macon

  Teh 75 levih fašistov bi morala družba pospraviti nekam na obrobje, če si hoče dobro. Gre za notorične lažnivce in sprevržence, ki seveda zagovarjajo in branijo svojo sistemsko elitnost prejemanja državnega denarja za malo ali nič, predvsem za zagovarjanje in ohranjanje skrajnega levičarstva in socializma.

  Popolnoma so neobčutljivi za kriminalne rabote levice, hkrati pa strašijo in lažejo o zlih namenih opozicije. Navadne barabe so.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Podpisnice in podpisniki tega poziva smo resno zaskrbljeni vpričo trenutnih političnih dogovorov ob nastajanju Janševe koalicije, saj menimo, da lahko državo hitro popeljejo v krog tistih držav članic Evropske unije, ki so danes na črnem seznamu kršiteljic temeljnih načel varovanja demokracije, pravne države, neodvisnosti medijev in človekovih pravic.

  • ZatonMesecnikov

   Zaskrbljeni so za svoje privilegije. To je to.

  • Steiermark

   Kaj ste pa vsi podpisiki tega poziva počeli od 45 leta pa vse do 1991, ko so tvoji klali in o demokraciji nisi smel niti sanjati! Butl kozjeljubski, raje se pobrigaj za svojo kozo juliko….

 • zvone gabrijan

  Pričakovano, nič novega, hudo je najbolj to, da predavajo mladini.

  • maček ivan

   Se strinjam. Zastrašujoče je namreč to, da ta gamad predava vašim otrokom, mladini, bodoči eliti.
   Te, ne bom rekel ljudi, ampak gamad, bi bilo treba odstraniti iz šolskega sistema. Ta gamad nam dobesedno v glavo pohablja bodoče rodove.

  • samotoje

   Večina teh predava svoji senci. Tistih, ki pa so še habilitirani, pa večina mladine ne posluša.

 • rabbit

  Dragi novinarji prosim, da nam volivcem poveste v kakšnih hišah živijo, s kakšnimi avtomobili se vozijo, kje študirajo in delajo njihovi otroci. Bo vse bolj jasno. A pa v katero socialistično stranko sodijo.

  • zaslosds

   In koliko pokojnine imajo paraziti.

   • rabbit

    Pa kako preko s.p ali davčnih oaz služijo davkoplačevalski denar.

   • KAPIBARA

    Za take je minimalna 1700..+ kvazi bilokakvi dodatki..

 • rrrrr

  Pismo je podpisalo 75 doktorjev. Zanima ne, ali so vsi še živi.

  • rabbit

   Zanimivo bi bilo videti iz česa so doktorirali. Nobenega naravoslovca, sami družbenopolitični delavci.

  • zaslosds

   To so takšni doktorji kot serpentinšek

  • samotoje

   Komajda. Ravno toliko, da škodo delajo.

 • Van Der Waals

  PODPISNIKI SAMO DOKTORJI… DOKTORJI FDVJA Z METELKOVE MESTA, TOVARNE ROGA!!! SAMI LENUHI, LEFTARDI, PLAČANCI IZ PRORAČUNA ZATO PA SO ZAKRBLJENI. ZASKRBLJENI ZA NJIHOVE PRIHODKE HKRATI PA NE USTVARJAJO NIKAKRŠNE DODANE VREDNOSTI DRUŽBI… PARAZITI!!!

  • zokispoki

   Cakajte malo, doktor Zoki manjka ! Kaj pa je zdaj to ?!?

   • Slovenka

    Sami doktorji, če bi hotel biti Zoki zraven, bi si moral priskrbeti doktorat. Čudno, da mu ga FDV še ni dodelila pri takih zaslugah za Slovenijo, kot so njegove.

    • zokispoki

     Ma njemu ga apotekarca takoj natiska, fukfehtarski doktorat !

     • Slovenka

      Doktorat iz kreativne skrbi za kadre v farmaciji.

     • Slovenka

      Zoki se spozna na perspektivne kadre.

     • francelj3

      Takim kot solatar pravijo ass-hunters.

    • Hribouc

     Lohka bi se podpisal z dipl.fkf.
     fukfehtar

   • ROMAN Naprudnik

    preverjajo đoktorat!

  • Gren

   SAME KURBE IN LOPOVI

  • VERZIFIKATOR

   Raglja Barbarič

   ŠE ENA SEKSISTIČNA

   Je izjav seksističnih parada,
   kdo na desni stresa najbolj leve,
   kdo med rožami sejal je pleve,
   kdo ne brzda se in ne obvlada.

   Ene kajpak se ne nominira,
   le brbrati zna in pa ragljati,
   Raglja znajo jo imenovati,
   ta »priznanj« tovrstnih ne pobira.

   Le raglja, brbra okrog sovražno,
   da zares se Raglja ti zasmili,
   ko nobeden se je ne usmili,
   to pri stvari vsej je glavno, važno.

   Za ragljanje moški da so krivi,
   ugotavlja njeno vse okolje,
   in da z njimi bi bilo ji bolje,
   tudi če so stari, tolsti, sivi.

   Takšne Raglja kar najbolj pogreša,
   pa še kup denarja z njimi skupaj,
   Raglja moja, daj no, ne obupaj,
   upaj, da kateremu se zmeša.

  • VERZIFIKATOR

   Gejevski dekan faksultete.

   Romana Kuharica

   AKADEMSKI ŽENSKI SPOL

   Spol spreminja zdaj se na papirju,
   vse po žensko se zapoveduje,
   v pravnih aktih ženski spol kraljuje,
   moški dopuščen je le v okvirju.

   Fakulteta se feminizira,
   kar je itak vsem že dolgo znano,
   zdaj po novem javno še priznano,
   žensko da se reorganizira.

   Prvi so korak doslej storili,
   zdaj študent je sleherni študentka,
   mlad docent postarana docentka,
   so dekanji vsi se podredili.

   Prosim vas, saj vendar ni dekanje,
   saj dekan to fakulteto vodi.
   To ni res, v veliki ste zablodi,
   vse prešlo je v novo, drugo stanje.

   Kot sklenila je nedavna seja,
   humanist je le še humanistka,
   aktivist po novem aktivistka,
   vse pa vodi kuharica Geja.

 • rabbit

  Vprašajte dr. Beblerja, kako kaj sinova se še zmeraj ukvarjata z gostinstvom in ostajata dolžna ljudem, ki jima pošteno opravijo posel one dva pa ne plačujeta.

  • ZatonMesecnikov

   On se je našel. Glavni agitator gibanja neuvrščenosti in dediščine Revolucije.

  • Gren

   Kje pa imata to gnezdo ?

   • rabbit

    Imela sta ga v Stari Ljubljani pa sta ostala dolžna okol in okol pa sta ga zaprla sedaj ne vem kje sta zato bi me zanimalo. Mojemu prijatelju še vedno dolžna 400 evrov.

    • Gren

     ČE KDO KAJ VE NAJ NAPIŠE TUDI MENI JE NEK GOLDI DOLŽAN KAR VELIK ZNESEK OČITNO JE TUDI PRAVE BARVE AMPAK MOJA PEST JE NA BARVE IMUNA !

  • Slovenka

   Draga moja, ali res ne razumeš. Onadva sta prvorazredna, plačujeta, ko se jima zdi. Zaslombo imata, torej veselo na delo.

  • KAPIBARA

   A je bil ta “bebla”r tudi proti lustarciji, s svojim življenejm, kot buchar, ki je prepozno odšel v večnost..??

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Obstoječe stranke, ki želijo skleniti pakt s SDS, kar je rešitev, ki jo po vsem sodeč podpira tudi Mala miška predsednik republike, tega ne počnejo zaradi ničesar drugega kot lastnih političnih računic ali logike preživetja, kar pomeni, da bi vodenje Slovenije v celoti prepustili mešetarjenju s strankarskimi interesi namesto skrbi za dobrobit državljank in državljanov.

  • ZatonMesecnikov

   Vsak ki skrbi bolje za dobrobit državljanov kot so levičarji skrbeli zadnjih 75 let, je dobrodošel.

 • Steiermark

  Po zgornji foto predstavitvi starih razpadajočih zombijev, z rdečo zvezdo bi človek pomislil, da so tile na Novi 24 ur postali pravi sadisti in nas maltretirajo s podobami primerkov, pri katerih gre že za mentalno nasilje in poskus atentata na ljudi, ki imamo bolno srce…..

 • AlternativaZaSlovenijo

  hehehehe…. “intelektualci”, da padeš dol…. od smeha.

  • zokispoki

   Za popizdit !

  • VERZIFIKATOR

   Doktor Vizita

   KAJ BI KOMENTIRAL

   Doktor zjutraj pride na vizito,
   da novice nočne bi pregledal,
   asistent mu kratko bo povedal,
   kaj bilo doslej očem je skrito.

   Ko preveri doktor davi stanje,
   zdolgočaseno samo zavzdihne,
   največ je, potem lahko da kihne,
   za simptome, pravi, gre zunanje.

   Kaj bi komentiral, nič ni vredno,
   pacient je eden partizanček,
   drugi ves polomljen je pijanček,
   tretjemu se blede kakor vedno.

   Kaj bi komentiral, narcisizem
   je samo simptom več v mimikriji,
   na oddelku tem, psihiatriji,
   kronični razsaja pač fašizem.

 • tasilo

  Z besedami ene Makarovičkě
  za ‘naše’ je vedno dovoljeno vse:
  ** “Že res marsikdo svinjarije počne,
  a eni to smejo, drugi pa ne.”

  ** S.Makarović, Balada o Trobcu

  • KAPIBARA

   A ni nekaj podobnega rekla tudi mati poštenostinega nepodkuplijevga preglednaga mirkota( pa ne kultnega atleta na Konju)..

 • radames

  Iz pisma “intelektualcev” (hahahaha)

  “Svoje prepričanje utemeljujemo na dosedanji škodljivi, radikalno nestrpni in izključujoči politiki stranke SDS….”

  • Slovenec 33

   Zaradi blejanja takih topoumnih produktov usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma je dobila beseda “levi intelektualec” vrednost enako IDOTU.
   Njihovega patriotizma ni niti za trohico.
   Kaj so IDIOTI nasproti patriotom, so že Stari Grki pred tisočletji natančno opisali.
   V svoji duševni pritlehnosti ti prvorazredni niti ne opazijo, da jim je ogledalo pokazalo, koliko vredno golazen predstavljajo slušatelji kumrovške smeri in drugih njenih depandans po Sloveniji

   V svoji vnemi poceni kupovanja akademskih titlov po razprodajah, niso ugotovili, da se poceni ne morejo dobiti nič dobrega in kvalitetnega pa najsi se še toliko blešči.

   In zato je, zaradi takih, pojem “levi intelektualec” bolj kletvica in zmerljivka in velja manj kot pa zgubidan.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Pohvalno…4.4.2019 kleine zeitung… Avstrija…..Avstrijci kritični do Janševe podpore skrajnih identitarnih gibanj. Avstrijski tisk je kritičen do stranke SDS in njenega predsednika, ki podpira skrajna gibanja identitarcev. Slednje namreč želijo v Avstriji prepovedati.

  • zaslosds

   Ti še ni popustila blokada?

  • Steiermark

   Jugofilni kretenni nadaljujete s svojo logiko o “skrajnem gibanju identitarcev, ki pa ni nič drugega, kot gibanje za pripadnost svojemu narodu, ki ga pasjejeb…… NWO, soroši, rotschilderji, clintonovci, bill gatesi itd. želijo prepovedati, da bi lažje z tezami o sovražnem gibanju, pripadnikov določene nacije, prepovedujejo z namenom za hitrejše zasužnjevanje evropskih narodov!

 • branči

  še vse, kar JJ napovedal, se je uresničilo! pozval jih je iz gozdov – evo jih v polnem sijaju!

  • Steiermark

   Tile zgledaj bolj iz “grobov”, kot iz gozdov – zombiji v polem sijaju!

  • VERZIFIKATOR

   Sem mislil da se je taborišče že izpraznilo. Nekaj okostnjakov je vndarle še v njem. Tudi po 31. januarju.

   Janez Kranjski Janez

   TIŠINA V TABORIŠČU

   Zvočnik v taborišču je utihnil,
   kje je zdaj le dretje neprestano?
   Partizanjenje je dokončano,
   plamenček kurirček je upihnil.

   Vse predolgo je ognjišče tlelo,
   a prišel je čas za dogorenje,
   s tem odšlo prav glasno je stvorjenje,
   četico je končno doletelo.

   Lekcija bila je dolga skrajno,
   so popadali že vsi po vrsti,
   končno je utihnil najbolj čvrsti,
   zvočnik je obmolknil, tokrat trajno.

   Je odneslo nekam komisarja,
   mir je, taborišče se razhaja,
   šla je žvižgat proletarska vstaja,
   več za penzije bo zdaj denarja.

   • branči

    tebi so pa danes muze naklonjene! tvoji ženi sigurno ni dolgčas. kje jih pobiraš?

    • VERZIFIKATOR

     Na forumu.

  • Slovenka

   Janša o volku, volk iz gozda. Ali: klical je vraga in vrage je prispel ne v eni, ampak v 75 podobah ‘intelektualcev’. Komunizem na 1001 način.

  • von Rhein

   Odlično!!!

  • ROMAN Naprudnik

   Ne v matt sijaju!

  • mona lisa

   Pa še res je.Paraziti se bojijo za svoje riti.

 • zaslosds

  Še sreča da Matilda prihaja.

  • Steiermark

   Mislim, da jo večina teh s svojim nič kaj prijetnim izgledom, odganja….

   • zaslosds

    Važno,da jih ne bo zgrešila.

   • zokispoki

    Ti na sliki so vsi kandidati iz levajzarskega lepotnega tekmovanja !

  • KAPIBARA

   Ma pravjo, da pride po nekoga prekmalu.. tu jih je preveč, na katere je čitno pozabila..

 • MEFISTO MODRI

  Znova jagodni izbor “razumnikov”.

  Podpisniki na vpoklic, vedno eni in isti.

  Če bi jih moral na pamet našteti preden bi videl njihov seznam, bi lahko koga izpustil samo zaradi velike nemarnosti.

 • tomven

  Vsakič, ko nalimate na članek sliko te ogabne krastače slapšak, mi pokvariti dan. Hvala za rože

  • Lokomotivführer

   Kako žališ, meni se pa zdi kot kaka cvetlica, približno kot bela omela.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Čujte, vaš Janša ima ful izkušenj na trgu a ne? Pizda grosupeljska se šlepa na osamosvojitev že 30 let. Celotno pofukano kariero je iz tega napletel !!!… SMRT JANŠIZMU !!!

  • ZatonMesecnikov

   Levičarji se šlepajo na Revolucijo že 75 let….

 • rrrrr

  ,,Tovariši, vljudno prosiva, da v vašem cenjenem pismu ponaredite tudi najina podpisa”
  dr. Janez Stanovnik in dr. France Bučar

  • milanček

   kje pa je tine hribar, a je končno spoznal, da je njegova partnerka en navaden gnoj!

   • rrrrr

    Tega mu partnerka zaenkrat še ni dovolila spoznati. Zaenkrat mu ustavlja desnico, a se doktor ne da zlepa….

   • francelj3

    Kdo? A Spomenka Diklich?

  • VERZIFIKATOR

   Ne gre, vremena Kranjcem bodo se zjasnila.

   Janez Jasnovidec

   NEHALO GRMETI JE ZA VEDNO

   To napoved vam podam vremensko,
   o grmenju tamkaj pod stanovi,
   kjer vse rušili so nam plazovi,
   kjer grmelo vse je sakramensko.

   Pod stanovi je bila kmetija,
   Pri Gromovniku ime domače,
   gospodar njen nosil je mustače,
   bo čez leto dni le podrtija.

   Narod se tja gor ne bo oziral,
   tam očetove ni hiše, hleva,
   se podnebje vidno nam segreva,
   grom kot da s pomladjo bi zamiral.

   Tam grmenje strašno se ustavi,
   ravno tam, naprej ker več ne more,
   kot da ga ustavijo zavore
   in vremenski se obrat pripravi.

   Moja danes je napoved takšna,
   da čez leto več ne bo spomina
   ne na gospodarja ne na sina,
   komajda bo sled še kje sploh kakšna.

   Nehalo grmeti je za vedno,
   se podnebje vztrajno nam spreminja,
   saj grmenja sploh se ne spominja
   živ več krst, ker ni omembe vredno.

  • KAPIBARA

   A Ciril Zlobec pa NE sodeluje pri falsifikacijah, tako, kot pri itdaji Italijanom.. ? Sam vprašam… pa to..

   • rrrrr

    Žal ne utegne. Spovedal ga je Gianni De Michelis, oba pa pregledal doktor. Patologije..

 • Stajerka

  – KOLIKO jih je kadarkoli delalo v gospodarstvu??
  – KOLIKO med njimi je naravoslovnih strokovnjakov??
  – KOLIKO jih je iz univerz in KOLIKO jih je pokasiralo NEupravičene dodatke??
  – KOLIKO jih je pred 8 leti podprlo Jankovića??

  …..samo ti odgovori me lahko prepričajo o strokovnosti, poštenosti in verodostojnosti omenjenih “znanstvenikov”……za razliko od njih, sem človek tolerance, dialoga in pluralizma…….žalostno je, da kot tzv. intelektualci zaničujejo ravno ta osnovna načela demokratične družbe……

  ……jp……hudo je, če je na obzorju nevihta, ki te bo kratkem iz udobnega fotelja pregnala na sekret, pa še ta bo brez strehe……sicer pa se lahko napihujejo koliko jih je volja, preštejmo se na volitvah, ampak potem UTIHNITE in SPREJMITE VOLJO NARODA……čeprav je nesmisel, da imamo volitve že skoraj vsako leto – ampak kaj bi to, izobraženi intelektualci pa ja vendar vedo, da je to nekaj povsem normalnega……

  …..to še za kozlanje ni več!!!….

 • Stajerka

  …..je pa na vidiku paranoja, panika, kriki iz obupa……spravili so se na vse in na vsakogar, ki ne pljuva JJ……

  BojanPožar
  @BojanPozar
  Agresivna verbalna gonja proti @Faktor_com, ki jo na @Twitter podpisujejo @bojan_krajnc @SBobovnik in @FranciKek … ni naključje!

 • totex39

  Neverjetno koliko doktorjev na kupu , dobro bi bilo vedeti iz česa imajo tako “zveneča” imena.

  • Jožefa Benko

   brajdič muko mi je povedal, da imajo ti ugledneži doktorate iz smrekovih listov

   • KAPIBARA

    Baje si iglice, sprimek zvitek nekočnih listov.. baje..

  • semicstane

   Doktorat iz Kumrovca

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Orban vzemi nam Prekmurje, samo, da bo Noriški kralj sit… Pa še luko Koper vzemi, da bodo naši otroci lahko samo še mezdni delavci… Res ne vem zakaj SDS tako sovraži to državo ???

  • Ivan Ivanovič

   Bolj je umestno vprašanje, zakaj ti tako sovražiš SDS, da ji podtikaš svoje bolne laži.

  • ZatonMesecnikov

   Je šel že v Trst in ga vzel. Si lahko miren, Italijani pa so nesrečni, ker morajo prekladati madžarsko blago…za plačilo seveda.

  • macon

   So nam že Hrvati vzeli Medmurje in severno Istro. Hvala, golazen komunajzarska.

   In to se je res zgodilo, ne pa tvoje laganje o Orbanu in Prekmurju, bednik zmešani pokvarjeni.

   Normalni ljudje sovražimo kriminalce in barabe, take kot ti samo sovražimo ali pomilujemo. Hudič te je vesel.

 • tasilo

  “Bilo nas je 571, a najboljši so padli in ostali smo samo mi, stalno pripravljeni, nas 75”

  Takle tempo gre Sloveniji zelo v prid — s 571 na 75 v par mesecih. S takim tempom vas do konca leta ne bo več. Pa toliko idej ste še imeli, anede … kot je rekel vaš idejni vodja dr. E. K. na smrtni postelji.

  • maček ivan

   Ja tudi ta je ena od njih. Ko mu je končno ratalo vosla navadit žret lesene oblance, Ediju namreč, mu je pa kurba antikomunistična pa crkno…. vosel seveda, da ne bi kdo narobe razumel.

 • Stajerka

  ….na eno dilemo sem že dobila odgovor…..

  Zadnje upanje Slovenije, ki tako ali tako nikoli ni bila naša intimna opcija,” sporoča pismo “75 stalno pripravljenih”.

  ….jaz dodajam: STALNO PRIPRAVLJENIH ZA MASTNE DODATKE!!!….

 • milanček

  ZAVEDNI SLOVENCI, sedaj si lahko ogledate spisek globoke države, ki načrtno uničujejo slovenski narod in našo domovino! zajedalci, kaj to, lopovi, ki so celo življenje priklopljeni na denarnico poštenega delavca! kar se tiče podelovanje naziva doktor, pa je jasno, kumrovška greznica oz FDV, saj s vpisom v partijo, avtomatsko dobil ta naziv! Zavedni Slovenci, spisek pa imamo, spisek škodljivcev, ki se jih moramo rešiti!

 • Ivan Ivanovič

  Ne vem, če se ti ljudje zavedajo, da so v demokraciji samo še lutke svojih gospodarjev brez hrbtenice in brez sposobnosti razumevanja stvarnosti, v kateri živijo. V demokraciji ni nobenih edinozveličavnih resnic, ki jih pozna samo “avantgarda”. Njihova izjava je anahrona in smešna. dokazuje samo to, da ne razumejo demokracije oziroma da jo zavračajo.

 • VERZIFIKATOR

  Marko Strajnar

  ALTERNATIVNI AKADEMIK ŽARKO ŠPRANJA

  Kdor ne more v akademski
  mesta sferi si dobiti,
  ta zamore tjakaj priti,
  kjer so avtorji problemski.

  Kjer se problematizira,
  kar drugače misli, diha,
  jezno se na tisto piha,
  pljuva, bljuva iz prezira.

  Tak je mislec Žarko Špranja,
  včeraj liberalni živec,
  danes pač alternativec,
  kot da vse mu že odzvanja.

  Ko glasnó tako oznanja,
  koga se ne sme tožiti,
  hkrati hotel bi dobiti
  tožbo brez podlage, znanja.

  Kar je Špranjam dovoljeno,
  takim planskim in sistemskim,
  to ljudem bi inozemskih
  zdelo se bolnó zgrešeno.

  Žarko Špranja pa igrivo,
  kot da vse je dovoljéno,
  pa čeprav vnaprej zgubljeno,
  bi se šel alternativo.

  Kaj bi dal, da spoštovan
  in učen alternativec
  bi izpadel, ne zmuzljivec,
  vsem razumnim dobro znan.

  Bi se še prodal za Juda
  ali pa za Makedonca,
  iz antičnega bi lonca
  rad zajemal, a brez truda.

  Zidal stolp bi babilonski,
  in dokazal svetu eno,
  čez moža in pa čez ženo
  je brezspolni stan zakonski.

  Akademik bi kateri
  se tako lahko oženil
  in še opico priženil
  v darwinovski bi maniri.

  Zida Žarko na oblakih
  svet iz samih golih špranj,
  ko pa se zbudi iz sanj,
  znajde spet se pri bedakih.

  Vse je to le gola poza,
  znana in starokopitna
  jalova, nerodovitna,
  ki alternativo ploza.

  Rad bi Žarko bil napreden,
  pa čeprav le po imenu,
  ko ravna se po vremenu,
  je pomilovanja vreden.

  Alter-sceno ko naznanja,
  je kot starec kak sionski,
  žanje le krohot huronski,
  vse je ena sama špranja.

  Žarko Špranja, ki uhaja
  skozi špranje mu na plano,
  dobro že vnaprej je znano,
  s čim možakar se oplaja.

  Bolj ko Špranja naš je glasen,
  kaže se alternativno,
  žal deluje brezprizivno
  konzervativizem jasen.

  Špranja ko se s špranjo združi,
  pravi si akademija,
  svet se v salvah smeha zvija,
  morje pravijo mlakuži.

  Žarko Špranja veleumni
  akademik je za tiste,
  ki iz poze gole, čiste,
  vztrajajo pri drži strumni.

  Alter-scena ko bo prazna,
  nova spet alternativa
  pride kot iniciativa,
  ta še stopnjo bolj porazna.

  Ko bo preč alternativa,
  spet v nasprotje se sprevrže,
  zgodovina pa izvrže
  take butce – brez priziva.

  • samotoje

   Vidim, mojster, da so stari prdci s svojim prostim spisom silno spodbudili tvoj pesniški eros. Odlično.

   • VERZIFIKATOR

    Bila je retrospektiva, morda dve novi vmes. Ni časa, moraš jo imeti v nekaj minutah ali pa nič. Če proizvodnja izstrelka zahteva več kot deset minut. je čas izgubljen.
    Šele zdaj se je kanonada malo umirila.

    • tasilo

     Uf, hvala bogu, eeej, …. ščegetavček na miški mi je danes zaribal zaradi Tebe …

 • RATATA

  Slovenci imamo po letu 1945 smolo z doktorji. Podpišejo se le pod tisto, kar jim Partija naroči naj se, da bo dobro zanjo in zanje.

 • VERZIFIKATOR

  Tale je pa iz SANU Beograd.
  Kratica pomeni: SLAPOVI antiurbanog negativističkog usmerenja.

  Svetlan S. Tamić

  SVETLO SE TALASA

  Sviće zora, SVETLO se talasa,
  prórekla je baba nam slobodu,
  onu pravu na nebeskom svodu,
  jer dolazi nadeuropska rasa.

  SVETLO sja gde Mara Kešić peva,
  SVETLO kojekakvo i bez žara,
  jedva čeka da mu priđe Mara,
  a keš uđe prazan džep gde zeva.

  SVETLA nama nikad, braćo dosta,
  kaže baba, gatarom se zove,
  đepovi joj uvek puni love,
  kaže ona da je to za gosta.

  SVETLA zoro, ajde, bre, požuri,
  opet se je babi nešto snilo,
  dođi pravedna po babu silo,
  dosta SVETLA, neka već zažmuri!

 • VERZIFIKATOR

  To ni pes Bavskon, ampak Bevskon.

  Iz sveta slabih pravljic

  LJUBI PES BEVSKON

  Da zaščitil svoj bi večni tron,
  kralj pritlikavcev se je domislil
  in takoj je bevskajoče pisnil
  zvest čuvar mu, ljubi pes Bevskon.

  Vedno tamkaj se Bevskon pojavi,
  kjer zaščititi gre barabijo,
  pesja gleda, stresa hudobijo,
  z lastne baže psi se onegavi.

  Kralj pritlehni psa si nagrajuje,
  mu piškotkov daje prav obilo,
  bi človeku milo se storilo,
  s čim, kako lizača si kupuje.

  Gre za pasmo sivo, ne rjavo,
  marsikaj in koga ima na vesti,
  vse redkeje srečaš jo na cesti,
  takšno namreč je naravno pravo.

  Bevska še Bevskon, a vse redkeje,
  tudi kralj pritlikavcev ni miren,
  zdi se sploh čedalje bolj čemeren,
  ko oklepa psa se, zadnje veje.

  Pravljica da vsaka bo končana,
  ve Bevskon in dobro kralj pritlehni,
  strah oba le goni še nenehni,
  da kot psa ne bosta pokončana.

 • milanček

  a je ta kratek milan na spisku, a se je že sprijaznil, da ga je že poklical stanovnik in je brezveze, da se ukvarja s temi sekreti na spisku!

  • milanček

   vljudno vabljeni 30. 02. 2020 na FDV, na podelitev naziva doktor znanosti in sicer, šarcu, židanu, bratovškovi, mescu, ter g. štefki kućan, doktorirala je iz kuhanja čaja! luštno bo!

 • VERZIFIKATOR

  Vsakršna podobnost z Joškotom iz Triesta je zgolj naključna.

  Jože Pier Paparazzi

  PEPI PAJAC

  Nekoč imeli so ga za pajaca,
  vsevprek kot Pepija so ga poznali,
  preveč nikoli niso nanj dajali,
  nikoli rekli zanj, da res je faca.

  Bil ulični je mestni gobezdač,
  razkladal, krilil po mediteransko,
  brez mere hvalil se po partizansko,
  bil znan je Pepi bolj kot pohajač.

  Iz cone A spet v cono B pohajal,
  kot pač naneslo mu je brezcarinsko,
  igračkal se pri tem je pobalinsko,
  carinikom kar sam se je ovajal.

  V preteklost Pepi rad se je oziral,
  od nje živeti mu bilo je dano,
  organom mejnim pa bilo je znano,
  na meje da se je trdnó opiral.

  Obmejnost mu bila nadvse je draga,
  za drag denar ugodnost je užival,
  v obmorski dragi silno rad počival,
  dajal je vtis, da vedno rad pomaga.

  Če kdaj za kak prevod so ga prosili,
  prav rad priskočil je v pomoč žandarjem,
  neveščim pa jezika je pisarjem
  pomagal, da stvari so uredili.

  Užival Pepi v njihovi bližini,
  bil znan po sentimentih te je vrste,
  da moraš gledati mu prav pod prste,
  ker znajo izgubiti se v toplini.

  Postala nanj pozorna je država,
  se zanj zanimal Dučejev režim,
  hotél vse vedeti, kako je z njim
  in kakšna ta pajaca je pojava.

  Da ta pojava vsa je razoglava,
  v protokolih se je zapisalo
  in zapisov je o njem nemalo,
  serija res zgodovinska prava.

  Pepi rad imena je spreminjal,
  zlasti, kadar cono je menjaval,
  s psevdonimi mož se izmotaval,
  na kameleona bi spominjal.

  Policijski neki pa tenente,
  z enim še postregel je dokazom,
  da pred zgodovine bo obrazom
  Pepijev nadimek Confidente.

 • VERZIFIKATOR

  Spominčice še rastejo, deklič pa že sliši rast trave. S hriba.

  Tinka Hribovc

  O DEKLIČU

  O dekliču ljudska pesem poje,
  z rožami da je poti postlala,
  mati ljudstva svojega postala,
  žrtvovala zanj življenje svoje.

  Kdo je ta deklič, da zanj ne vemo,
  mlajši rod začuden se sprašuje.
  ljudske pesmi so mu namreč tuje.
  Ali res povedati mu smemo?

  Bil deklič je, ne bi o lepoti,
  nepomembna ta pri vsej je stvari,
  se napake takšne zanemari,
  zamolčimo tudi o slepoti.

  Manjkajo da te stvari dekliču,
  stvar povsem seveda je drugotna,
  je pa danes babnica zlohotna,
  to povejmo, vdana vsa hudiču.

  Pobesnelost in z njo vsa nemarnost,
  ki okoli sebe jo razširja,
  vredna sama je za pol hudirja,
  kot mongolska svojčas je nevarnost.

  O dekliču ljudska pesem poje,
  nova nje vsebina je v celoti,
  o pokvarjenosti in togoti,
  konec tak, da vsak dobil bo svoje.

 • milanček

  jebem jim majku, gde je moj podpis, dr. janković? milane, gledaj šta mi radijo, stvarno so neka jeba!

 • VERZIFIKATOR

  Borut A. Lovak

  POET TVOJ NOV

  Poet tvoj nov Slovencem venec vije,
  zapel ga bo z zamolklim turbo-basom,
  ga s trdim zaokrožil bo naglasom,
  ko samcat boj z akcentom tujim bije.

  Ga bije, a v tem boju ne uspeva,
  udarja elkanje mu na surovo,
  ko naj ustvaril bi poemo novo,
  ob tuj naglas vseskozi se zadeva.

  Je poezije inovator nove,
  ki nova je posebej po akcentu
  in nova vsa po duhu, sentimentu,
  ta nekam v daljo proti jugu zove.

  Da nov je, čisto nič še uporabljen,
  na ves glas publiko se prepričuje
  in boljše kot domače da je tuje,
  najboljši jezik ta, ki je pohabljen.

 • Stajerka

  …tako kot si demokrati onkraj luže razbijajo svoje gepiste, si jih bodo nekaj naslednjih desetletij tudi zajedalci naše domovine……čakam, da prično gonjo proti EU zaradi novega določila glede zavrnitve azilne obravnave ilegalcev – kriminalcev…….

 • Gren

  TO JE SPISEK ZA ODSTREL !

 • tasilo

  Pod pamflet je podpisan tudi dottore dr. Jože Mencinger.

  Alora, to je tisti ekonumist — oz. ekomunist –, ki je že pred kakšnimi 20 leti napovedal, da “bo Amerika bankrotirala v letu ali dveh …

  Amerika pa žleht pa nikakor noče v plajbo. Kurc pa taka Amerika, ki ne uboga Mencigerja.

  • VERZIFIKATOR

   Pa še kak profesor doktor.

   Peter V. Pivec

   NEK PROFESOR

   Znašel se med intelektualci
   nek profesor je upokojeni,
   tam, kjer v eno vrsto postrojeni
   so kot pred odrivom s tal padalci.

   Kjer kot en mož vsi stojijo v vrsti,
   da s podpisom svoj prispevek dajo,
   ker povedati ljudem imajo,
   da želeli biti zdaj bi čvrsti.

   Zdaj, ko se sistem vrednot omajal
   je do takšne mere, do obisti,
   da ostali bodo brez koristi,
   ne bi rad profesor zaostajal.

   Se s podpisom v hipu mož razkrije,
   se ob bok postavi, zraven brata,
   ko zares gre, pač ne barantata,
   stvar je jasna, vode več ne pije.

   Iz gozdov kot drugi se podata,
   vesta, kdo je stanja glavni krivec,
   vina več ne bo, bo vode pivec
   le ostal na sceni, vesta brata.

   Znašla sta se z intelektualci,
   kakor so ime si sami dali,
   trdni, da se bodo bojevali
   vedno kot predsodkov lastnih talci.

  • Hanzi

   Saj ne, da bi branil dottoreta. Dolarje tiskajo, kot včasih dinarje na Topčiderju, ameriški dolg znaša 22.000 milijard +. Propad hišne banke Lehman Brothers, jih je dejansko spravil pred bankrot. Koliko je Trump posebnež, mu moramo priznati, da za ZDA dela dober posel.

   • tasilo

    To je pa dooooolga debata. O ameriškem dolgu je posneto za par mesecev oddaj, natisnjenih na tone knjig in napisanih na milijone člankov, z vseh koncev in krajev. Pred plajbo (bankrotom) so teoretično in filozofsko, če hočeš, praktično jim pa ni nič tako hudega, še posebno ne pod Trumpom. Stvari imajo tam čisto drugače zastavljene, za močvirskega dotoreta Jožeta čisto nedoumljivo.
    P: Že 20 let investiram v DJ, Nasdaq, S&P 500 …

    • Lokomotivführer

     Ja saj, mi smo imeli veleuma, ki je doktoriral iz reprogramiranja jugoslovanskih dolgov in bil vedno večji strokovnjak, juga pa v q…

     • RATATA

      Kovač tudi doktor že petdeset let. Dvajset v stari, trideset pa v tanovi jugi pametuje.

    • Hanzi

     Imaš prav. Tko big, to fail.

 • semicstane

  Sem skoraj 99,9% prepričan da je to zraslo na zeljniku tiste pokvarjene rdeče murgelske podgane Kučanske .

 • VERZIFIKATOR

  Ja, Krrrristus, Krrrrristan je iz grrrroba vstal!

  Ivan Krizostom Škofljan

  SVETI JANEZ ZAKRISTÁN

  Med svetniki niso vsi res sveti,
  najdeš tudi take po pomoti,
  njih svetóst ki temelji na zmoti,
  a so vendar v koledar sprejeti.

  Tak je sveti Janez Zakristán,
  naše gore je domnevno list,
  dasiravno bil je mazdaist,
  Zakristán je kot svetnik priznan.

  Rimski bójda mož je bil vojak,
  pod cesarjem Titom je živel,
  ni se mučil in še manj trpel,
  sploh pa ni bil Janez kak junak.

  Je ime njegovo zakrivilo,
  da so šteli vsi ga za kristjana,
  pa v resnici tega Zakristána,
  zlo je do kristjanov zgolj vodilo.

  Bil ni le navaden mazdaist,
  je prisegal mož samoupravno
  na religijo tedaj veljavno
  sam razglašal: »Velik sem marksist.«

  Marks bojevnik bil je tisti rimski,
  ki kristjane tjakaj je pošiljal,
  kjer se lev v areni je izživljal,
  slačil jih je v uri hudi zimski.

  Tega skratka Janeza vojščaka
  šteli zmotno so za Zakristána,
  a v resnici šlo je za pogana,
  prej ubožca kakor pa veljaka.

  Ko na Marksa Janez je prisegal,
  bil bolj vnet je kakor vsak kristjan,
  in tako postal je Zakristán,
  tudi če z marksisti je onegal.

  Cerkev sicer ni se mu odrekla,
  ko napako lastno je spoznala,
  vmes stoletja so se zamenjála,
  ljudstva mnoga se na nož sporekla.

  So pa drugi dali ga v oltar,
  češ da Janez njihov je svetnik,
  novovercev prvi zdaj vodnik,
  tem za Janeza samo je mar.

  Danes ga bojevniki slavijo,
  ki za nekrščanske bi vrednote,
  orgije in drugih vrst grehote,
  dali vse, še lastno hudobijo.

  »Zakristán naj naša bo maskota,«
  borcev teh poveljnik je razglasil,
  šibko zborček se nato oglasil:
  »pa naj bo, čeravno je pomota«.

  Zmota dvakrat, dvakrat je pomota,
  da častijo tega Zakristána,
  uboga raja, dvakrat zapeljana,
  kakor v zgodbah je iz Don Kihota.

  Zakristán se sploh ni bojeval,
  veren bil ni, tudi ne vojak,
  ve o njem že skoraj vsak bedak
  z mlini da na veter je bezljal.

  Ni bil Janez ta zavojevalec,
  niti v Marksa ni zares verjel,
  v zgodovino se je zgolj ujel
  zablodeli samoupravljalec.

  • tasilo

   ” …in proti tebi bo Dobrovski – muha.”

   Hahaha, ta je pa ena Tvojih najboljših! Širina, globina … Touché!

 • Janko Lisjak

  Se dobro da janezek obvaruje delavce sam ne spomnim se kje za vraga je on delal

  • rabbit

   Mikro Ada. Srednja šola sedaj gimnazija Plečnik, še eno zasebno podjetje po tem ko je bil odstavljen kot obrambni minister. Kje pa ti delaš?

   • Janko Lisjak

    In kaj je delal za mene ne skrbet imam svoje podjetje s 6 zaposlenim kjer imajo delavvi dobro placo bozicnico in regres, a ko janezek pride na oblast pride nova obdavcitev kakor je ze 1x bilo

    • macon

     Ko je prišel JJ na oblast, je ukinil davek na izplačane plače, DDV pa je bil nižji. A ja, kdaj bo konec krize, da bo DDV spet predkrizni? Višji DDV najbolj prizadane najrevnejše, ki večino porabijo za položnice in trgovino.

     Bedana lažniva baraba, ti si klošar pod mostom ali levičarski “intelektualec”, ne pa lastnik podjetja.

     • Janko Lisjak

      Desni po celem svetu obdavcujejo revne bolj bogate pa majn poglej si ameriko anglijo in se prekleto desnicarsko hrvasko in da ne bos mislu da imam levicarje rad ne sam ne pisejo po forumih takih neumnosti kot vi in vas morm malo nervirati

     • macon

      Kaj čvekaš o celem svetu, napisal sem za pri nas.

     • Janko Lisjak

      Cvekam to da ce enemu das npr RKC drugemu vzames se pravi revnemu delavskemu razredu edino kar bi sdsovci radi naredili je ukinili malice in dodatke

     • macon

      Ti si nor.

    • rabbit

     Zakaj pa lažeš res je Janša povečal davke kot jih je tudi vsem državljanom v času krize ampak samo začasno, a ti bi hotel,da propademo kot Grčija pa vsak dan lahko iz bankomata dvigneš 20 evrov. A to bi ti hotel. Zakaj pa ne rečeš Bratuškovi potem pa Cerarju in Šarcu, ki pa sta res zvišala davke ne samo začasno Janševe začasne sta pa spremenila v trajne. Ne vem kakšen podjetnik si a tak ki ima posle izključno iz davkoplačevalskega korita. Ne razumem podjetnika, ki hvali ukrepe, ki so ga bolj obremenili.

     • Janko Lisjak

      Ce bi imel podjetje bi vedu da so levicarji gamad lopovska desnicarji pa se vecji vcasih sploh ne vem v tej drzavi kdo je lev kdo pa desni a z zagotovostjo trdim da so visoki clani sds dobri prijatli sd, nekateri tudi tenis skupaj igrajo

  • pajot

   Kaj,ko bi ti šel še malo v šolo in se naučil slovenskega jezika?

   • Janko Lisjak

    Kam pa na skofijsko gimnazijo kjer je svet raven, carovnice pozigamo in marija je bila devica

 • Slovenka

  Manifest sramote.

 • ljubinica

  To so tiste “zdrave sile”, “posteni intelektualci” , ki so ze 75 let vedno na voljo Partiji, da udarijo po “notranjem sovrazniku, ce se Partija cuti ogrozeno.
  To se dogaja v totalitarnih sistemih.
  Ne pa v demokraciji.
  Zato naj podpisani boljseviki nehajo luziti, da jim je za demokracijo.

 • Ježek Teka Teka

  Vsi vemo, da so akademiki in znanstveniki plačanci sistema največji svetovni lažnivci … začne se že pri evoluciji …

  • sodnikisozločinci

   Tam ne lažejo, njih so naredile opice, normalne ljudi pa Bog. Se vidi iz vesolja.

 • est

  Zanimiv bo še podatek koliko “koštajo” nezamenljivi. To je potrebno javno obelodaniti na vseh dosegljivih medijih. Mogoče se bo pa “javno mnenje” spremenilo.

 • Antonius

  Sama filozofska slovenska znanost! Njihova dodana vrednost je v znanju, kako celo življenje biti prisesan na državni proračun.

 • Iva

  Seznam množice socialističnih dohtarjev, toda NIČ zdrave pameti!

  • pupa

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
   Največjo intelligenco zaznam skozi zdravo pamet, če pa te ni, noben doktorat ne pomaga.

 • totex39

  Vsakega od teh “akademikov” bi bilo potrebno vprašati kaj dobrega so naredili za Slovenijo.

  • samotoje

   Potrata časa. Ti jaz povem, ki poznam njih in njihova dela: nič.

 • pajot

  Slovenija,država doktorjev.
  Zato smo tam,kjer smo.

 • Black_hawk

  30let uničevanja parazitiranja temu mora nekdo narediti konec.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Si nisem predstavljal da Slovenija premore 75 idiotov ki se kitijo s podarjenimi ali kupljenimi doktorati iz bivše Yuge, po ksihtih sodeč še iz hoste katera se noče za nobeno ceno odpovedati državnim seskom.

 • zaton

  Dr. Tatjana Greif, aktivistka LGBT.

 • Novakec1

  Vsi doktoriral na Poljeprivredni fakultet – muzička smer

  • sodnikisozločinci

   Sviraju kurcu.

 • Slovenka

  Dragi intelektualci, razkazujte se na paradi ponosa, nastajajoči koaliciji pa pustite da vsaj nekoliko popravi, kar so vaši zavozili.

 • pajot

  A doktor serpentinšek se pa ni podpisal?
  da doktorja milana sploh ne omenjam.

 • milanček

  slišim, da je dr. La Toya totalno popizdila, ker ji niso dali spiska za podpisat! zaklela se je, da nobenemu ne bo dala več zastonj spolnih uslug! Logično, saj je že dobila naziv dr.!

  • milanček

   tudi fajonova bo dobila naziv dr.! v enem tednu mora zadovoljiti vsaj 20 emigrantov, za njo mala šala! doktorski naziv je že tu!

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Orban vzemi nam Prekmurje, samo, da bo Noriški kralj sit… Pa še luko Koper vzemi, da bodo naši otroci lahko samo še mezdni delavci… Res ne vem zakaj SDS tako sovraži to državo ???

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Po vsaki gripi ki jo je prinesla JJ vladavina je sledilo večletno zdravljenje… a kaj ko očitno Slovenci imajo slab spomin in vedno znova in znova nasedajo na retoriko SDS. Ta je tipično iz časov FDV in časov ko je JJ tam polagal izpite. Edino kar je zamenjal je levo-desno…komunist-domobranec…Celo borbo proti intelektualcem, ki so menda razredni sovražnik, je preplonkal. Res uboga država, katere del naroda to golazen podpira !!!

 • iustinian

  Zares lepa zbirka: zločinci proti človečnosti in mednarodnemu pravu, človeški paraziti, socialno in kulturno prikrajšani, omejeni verniki kulta patoloških osebnosti. Skratka, vsi tisti, ki se jim civiliziran človek na daleč izogne.

  • samotoje

   Zelo dober opis. Naj si to stari prdci zapišejo v svoje CV.

 • Rožle

  Koronavirus sploh ni noben problem v naši državi….
  RDEČKE , RDEČKE..!!..Teh se bojte že neverjetnih 70. let se jih ne da iztrebit….

  • Smo-vas-in-še-vas-bomo

   Črnih koz se je potrebno bati…in beloušk :)

  • Anton

   Bebler ima tudi sifilis, katerega je podedoval od partizanskih prednikov.

 • samotoje

  Iščem, gledam- nobenega znanstvenika ni vmes, sami “znanstveniki”. In nobenega uglednega intelektualca, sami ostružki.

 • Slovenka

  Kaj pa če so se razburili ob misli, da se jim v primeru nove vlade obeta odstranitev unisex sekretov na FDV? Oni so vendar revolucionarji in unisex sekretov ne dajo, tako kot tudi ne vseh drugih privilegijev, ki so si jih pridobili s predanim družbenopolitičnim delom.

 • milanček

  vsi govnači na spisku, kućan vas ma rad!

 • maček ivan

  Vse to je zato ker je bila “vaja 91” izvedena zelo šlampasto. Če bi stvari šle po Romunskem scenariju, se take “perverznosti” ne bi dogajale.
  Pol se pa vprašajmo zakaj nas večina ne hodi na volitve, med njimi sem bil tudi sam.
  Ko sem uvidel kam to pelje, sem rekel, mene v tem filmu ne bodo videli.
  Naredil sem pa življensko napako, da nisem odšel v tujino.

  • piko8

   Zato

 • rubec

  Niko Toš mora imeti pa veliko žlahto. Tak dvorec, kot ga ima on v Kamniku, je imel tudi grof Vronski, potem ko je Alekseju pol denarja zanj dal njegov brat Alexander.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  To še napišem in ta portal zapustim. Ni problem desnica…niti ni problem SDS… PROBLEM JE JANEZ JANŠA !!!… Njegova retorika ni vredna političnega intelektualca…ima umazan gobec in takšen človek ne more in ne sme biti predsednik vlade. Pika !!!… Nasvidanje…ta portal je zame passé !!!

  • milanček

   bravo, si že doktoriral! resnično si veleum!

  • iustinian

   Ne vem, kaj delajo prostituti na tem portalu, saj tukaj niso plačani. Pojdi hitro, rešilec iz Polja je na poti.

 • Joško

  “Jaki so to doktorji”. Večina je iz Kumrovca.

 • Franci Pušenjak

  Ta spisek pa velja shranit za zgodovino, nekoč bo postavila stvari na svoje mesto in ta cvetober slovenske akademske srenje, si zasluži svoje mesto v zgodovini Slovenije!!

 • Rožle

  smo-te-že-in-še-te-bomo-brisali
  Kwas pa tolk zelen ke u ksiht .. dej bejž mal na zrak !

 • KAPIBARA

  Kje je bilo teh takoimenovanih intelektualcev, v času takoimenovane 10 vojne za SLO.. Leta 41 so SLO intelektualce pobijale levičarske trojke, katre imajo sedaj “časni spomin ” v teku trojk, LJ maratona.. so MORILE, tekle in bežal

 • Slovenka

  75 ‘intelektualcev’ si je zgradilo spomenik trdnejši od brona. Horac se v podzemlju zvija od zavisti.

  Pa še to. So sami sestavili ta zmazek ali ga je spacal krizni štab v Murgljah?

 • piko8

  Cvetober kurovških doktorjev, za katere v svetu nihče še slišav ni, kaj, da bi kdo prebrav kakšen njihov strokovni članek!!!

 • Boy

  Ko egoizem, klientalizem in nesposobnost zaživijo v vsem svojem sijaju, dobimo listo rdečih podpisnikov proti enakosti in enakopravnosti združenih v branu svojih zajedavskih privilegijev.

 • Anton Slapnik

  njih izlet naj bo na goli in grgur..
  še pomnite tovariši

 • Anton Slapnik

  otoka sreče, kjer so tardeči zajebavali tardeče

 • KAPIBARA

  A je teh 75 sodelovalo pri junaškem preboju frante, proti res kultni diviziji SS, na “ME NI NA PLANINI”.. ??

  • JANEZ GUS

   Manka dr. Franta.A ja,on je vojni zločinec.

 • Janko Lisjak

  Dober vecer neizobrazenci

 • Silka

  Pocrkajo naj podgane!

 • Boy

  Tisti dr. pred imeni ne pomeni drugorazredni temveč dresirani!

 • Olga101

  Zato pa taki napadi na SDS in Janeza Janšo! Ob vsem se mi poraja tudi vprašanje, če so mogoče pritisnili tudi na gospo Ušaj, da je spremenila mnenje čez noč!

 • Rožle

  je že gor kot .. Janko Lisjak

  • sodnikisozločinci

   Take paciente dam takoj v karanteno.

 • Artur

  “Cvetober” gošarskega narodno izdajalskega idiotizma in pokvarjenosti.

 • ludvig

  … od leta 1990 bi se lahko velikokrat oglasili, velikokrat bi morali skrbeti za moralno držo slovenskega naroda, vendar se niste mogli upreti zlatim vratom kapitala, skozi katere ste vstopili in vsa ta leta branili svoje položaje in privilegije….nobeden vas več ne posluša, vaše besede so enake vašim doktoratom od katerih Slovenija nima nič, ste kukavičje jajce v našem intelektualnem sistemu..(..malo dajete ali bogami, puno trošite…)
  ..

 • rrrrr

  Samo Stane Saksida nima doktorata. V tako eminentni družbi se mora vsaj vzdrževalec centralne v tako na kaj konkretnega za silo spoznati.

 • JANEZ GUS

  HO-HO-HO-HO-HO…….hvala lepa za take kumrovške doktorje.Ta spisek Janez pa spravi.Jz sem ga že.

 • JANEZ GUS

  Kje ste banditi zaposljivi.Mislim,da samo n SLO. vukojebini.Z vašim dr. se lahko obrišete RIT.Res ste rdečuhi v sramoto državi.

 • xtc

  Veliko ić-ev pd gošarske drhali.
  J pana mestu vprašanje ali se je teh fašistoidnih levičarjev in njihovih laži da znebiti po demokratični poti,kajti oni uporabljajo vsa sredstva za dosego svojih umobolnih ciljev.

  • JANEZ GUS

   Tudi puška je demokratično sredstvo.

 • aatiduj

  Pogrešam v tem primeru vsaj glas naših bivših ustavnih sodnikov, ker kot vse kaže, je tu problem v nepoznavanju osnov ustavnega prava naše države.
  Kaj menijo recimo o tem pismu bivši ustavni sodniki: g. Matevž Krivic, dr. Lovro Šturm, dr. Ernest Petrič, dr. Peter Jambrek, dr. Anton Jerovšek, Franc Testen, dr. Dragica Wedam Lukić, dr. Janez Čebulj, Jože Tratnik, mag. Miroslav Mozetič, dr. Jadranka Sovdat in ostalih – tudi zdajšnjih ……….
  Bojim se, da je ogrožena naša demokracija !

 • janko

  So prvorazredni ja, škodljivci in strup naroda!!

 • Artur

  Zajedalski lumpen pleničarsko gošarski priviligiran proletariat.
  Privilegiji slovenskih akademikov:
  https://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pero/privilegiji-slovenskih-akademikov.html

 • PORK Amashina

  Nekakšni akademiki.Sami šarlatani in oportunisti ki so se skozi življenje šlepali.Vsaj na stara leta,ko so že na tem da jih Matilda obišče bi lahko bili vsaj tiho.

 • JANEZ GUS

  Nisem zasledil dr.Kučanov Milan-mađarun.

 • Peter

  Naj kdo seštejo, koliko ti podpisniki prejmejo na leto davkoplačevalskega denarja in hitro bo vse jasno, no.

  • JANEZ GUS

   Na račun teh kumrovških maficev,bi lahko vsako leto zgradili en vrtec.

 • mona lisa

  Vzeti privilegirane dohodke in privilegirane pokojnine.

 • macon

  Zakaj so ti ljudje levi fašisti?

  -Če sem proti komunistom, nisem nujno za domobrance in fašiste-naciste. To je logični nonsens.

  -Če ne verjamem “rešitvam” klimatskim fanatikov, ki zahtevajo dobesedno uničenje zahodne tehnološke civilizacije z revščino in stagnacijo vsega kot posledico in zanikajo vse fizikalne zakone, ne pomeni, da zanikam klimatske spremembe kot take. To je logični nonsens.

  -Laganje o podrejanju družbenih sistemov se gredo tisti, ki nič ne vedo milijardnih krajah v bankah, oprani iranski milijardi, večstomilijonskih krajah pri TEŠ6, zdravstvu, pri avtocestah. Družbeni sistemi morajo biti podrejeni njim, zato pa se ne razišče ta velekriminal in ne obsodijo krivi. Zaradi levičarske podreditve sistemov je prišlo do teh kraj.

  -Pritiski na sodstvo se takoj pojavijo iz strani levice, ko kdo ne sodi po volji levice, rcimo na Radonjića ali na US. Hkrati so zrežirali smešne in kriminalne montirane procese, ki so vsi padli na višjih inštancah in za to ni nihče odgovarjal, v letih trajanja pa so povzročili žrtvam vso možno škodo.

  -Za levičarje so dovoljene vse mogoče ilegalne rabote, tudi očiten in odkrit kriminal. Kričijo o “nedovoljenem” financiranju iz tujine, medtem, ko se njihovi mediji smejo financirati iz tujine. Hkrati inštitucije pristojne za ugotavljanje nezakonitosti in nepravilnosti ne ugotavljajo nič in s tem dokazujejo, da skrajneži lažejo, grozijo in strašijo.

  -O demokraciji nas poučujejo avtoritarni komunisti in neokomunisti, ki bi z dekreti in represijo vodili družbo kot njihovi jugoslovanski vzorniki in tega se ne sramujejo, to odkrito zahtevajo in odkrito grozijo tudi z množičnimi poboji. Tako so izrojeni, da se povojnega pobijanja ne sramujejo, z njim se javno in odkrito ponašajo. Auschwitz je bil grozen zločin, komunistični poboji so bili za njih naravno pravo. Selektivnega humanizma ni, bodisi si proti takim rabotam bodisi si fašist, ker je tvojim vse dovoljeno. Vir sovraštva in nestrpnosti je skrajna levica, ki zaničuje vse “fašistične” sosede, opozicijo in sodržavljane ter vsakogar, ki jim ne pritrjuje.

  -Zasluge pri osamosvojitvi si prisvajajo skrajni levičarji, ki so jo na vse načine ovirali in ji škodili, vseskozi pa jo zaničujejo kot tudi vse simbole nove države. Zastava in himna sta nekaj na kar se levičar poserje, medtem, ko je svetinja rdeča zvezda in Titova Jugoslavija, dežela, kjer se je bojda cedilo med in mleko, kot nam lažejo.

  -Ves sramotni zapis skrajnežev, ki si pravijo ugledni intelektualci, je od začetka do konca prepojen z lažmi in sovraštvom. Ti ljudje so sramota za svoje nazive, ki so z njihovim izrojenim pamfletom povsem degradirali.

 • Black_hawk

  Slovenija rabi objektivno NEPRISTRANSKO vlado, kot predlaga cerkev, to je napredek ali pa se ukvarjajmo še 200 let z abotnimi temami od katerih nimamo nič. Razvoj je edina ideologija ki danes nekaj šteje.

  • macon

   Ne moreš se razvijati, če kriminalne združbe vsako leto pokradejo okoli tretjino državnih prihodkov. Ne gre.

   To je treba zatreti.

 • hajduk

  Seveda se oklepajo svojih privilegijev, kdo je pa dobil službo v javni upravi brez vez in poznanstev. Ko so enkrat tam, za njih jamčijo njihovi botri, ne morejo biti tako slabi, če so jih zaposlili in priporočali taki geniji. Nihče ni nič boljši, vsak lahko drugemu kaj očita, zato so raje vsi bolj tiho in pazijo na svojo rit.
  Verjetno ni naključje, da so bili vsi vrhovi občin in podjetij uslužbenci tajne milice, že policijska država je neke sorte garancija kakovosti.

  Sicer pa bi bilo za opozicijo bolje, če ne bi napadala stroke, ne ker ta ne bi bila do konca šalabajzerska in retardirana, to je zagotovo res, ne moreš napadati teorije brez utemeljenih argumentov, preprosto tako, da rečeš še večjo neumnost. Potem so ljudje zmedeni in morajo izbirati med idioti.
  Še huje je v resnici, koliko slovencev sploh obstaja v tej državi, s kom bi lahko sploh zamenjali vsaj 300.000 retardiranih psihopatov v javnih službah in še vsaj pol milijona lobotomiziranih dronov v gospodarstvu, to ja ni mogoče, tudi če bi slučajno razpolagali s tako vojsko normalnih evropejcev, ki jih zagotovo ne bi našli nikjer na balkanu.

 • šmentanamuha

  LGBT scena in njihovi privrženci, a to je slovenska leva inteligenca? Retrogradna evolucija …

 • Ivan Ivanovič

  Kučanov govor o stanju udbonacije na Dražgošah:
  Tovarišice in tovariši, na Slovenskem smo mi, udmomafija, še vedno gospodar. Delovno in molzno ljudstvo še vedno marljivo dela za nas, plačuje enormne davke in je lepo tiho. Stanje je skoraj idilično. Nekaj težav nam povzroča notranji sovražnik Janez Janša s svojo falango, SDS imenovano, toda zadeve so obvladljive. Za vsak slučaj imamo vedno nekaj sodnih Damoklejevih mečev nad njim, ki jih lahko uporabimo in ga onemogočimo, če bi tako kazalo. Ostali nasprotniki so zanemarljivi, pravzaprav nam kot golobje jedo z roke. Na primer Luda Mila in Butasti Tonin. Pa še kdo. Ne da bi se hvalil, ampak tranzicijo smo odlično speljali sebi v prid. Nimamo se kaj pritoževati. Pravzaprav nam gre zdaj v kapitalizmu celo bolje kot v trdem komunizmu/socializmu, saj delovno in molzno ljudstvo več ustvari kot prej, tako da mu lahko poberemo veliko več kot prej. Naj tako ostane na vekov veke!

  • Black_hawk

   Vse je res ampak če se bo desnica ukvarjala z dražgošami smo mi gotovi. Ni šans da kam pridemo.

   • Ivan Ivanovič

    Saj imaš prav po eni strani. Po drugi strani je pa res, da se že 30 let obnašamo kot ovce. Ovcam pa vladajo volkovi.

    • Black_hawk

     Stvari niso tako črnobele v politiki kot se prikazujejo.

  • Slovenka

   Počakajmo, kako se bo sestavila vlada, potem si bomo tudi s Toninom bolj na jasnem. Do petka bo vse jasno, medtem pa nas lahko leva stran osreči še s kakšnim manifestom.

  • pupa

   Zraven Milana je v Dražgošah stala dr Spomenka. Po končanem govoru jo je milan prijel za roko in jo dvignil (roko) navzgor ter izustil: ” Tej tovarišici se moramo zahvaliti za njeno hrabrost, da je v pravem trenutku ZAUSTAVILA DESNICO in to je bil za nas večji PREBOJ kot na Menini planini.”

 • sodnikisozločinci

  Sami taki doktorji so med podpisniki, ki sede lulajo. Kaj moremo, so taki časi, Bog pomagaj.

 • Ivan Ivanovič

  Kaj je delala demokratična opozicija dolgih 3o tranzicijski let? Komunisti se niso le obdržali na oblasti, temveč so vzpostavili nov sistem politično-ideološkega gospostva in privilegijev, ki so jih deležni samo prvorazredni, delovno in molzno ljudstvo pa je ohranilo svoj prvotni status brezpravne raje. Bravo prvorazredni! Odlično delate in odlično vam gre – razen da ste sramota naroda.

  • Vana

   Med seboj so se pričkali !

 • šmentanamuha

  Vsem levičarjem, ki berete ta portal: koliko časa se boste še pustili tako poniževat vašim kolovodjem?

  • šmentanamuha

   Vključno s Tunekom, ki skrbi, da nam ni dolg čas …

   • AlternativaZaSlovenijo

    Pa še res je. Ga že pogrešam…šmr….:( Mimogrede, kaj je nazadnje skupaj sklampfal?

 • anzek

  Kaj ni zadnjč Repovž pisal, da ni naloga poslancev, da sestavijo vlado. Očitno je imel v mislih te kvazi intelektualce, oni bi sestavljali vlado…..panika jih grabi….

  Naj mi nekdo poimensko našteje vsaj nekaj tet in stricev iz gornjega spiska, ki niso bili člani udbe.

 • zaslosds

  Te starine se bojijo samo za svojo lepo penzijo ne pa za Slovenijo.

 • Slovenka

  Nekaj pa je treba priznati. Družbenopolitični delavci so položili karte na mizo.

  • macon

   Treba je priznati, da so nori in norcev z družbenim vplivom se je bati.

 • bodica

  Paraziti so se zbudili.

 • Anton Slapnik

  še sreča da jih bo matilda kmalu srečala
  vnel se bo boj za državniško spodoben pogreb
  menda jih ne bojo pokopali brez fanfar, častne straže in rezanega cvetja
  kaj pa če bo dnevno več nekrotafof, zmanjkalo bo govorcev, objokovalcev in ministrantof

  • Aresnica

   Levi oče naroda je že pod zemljo

   • AlternativaZaSlovenijo

    Misliš očim?

 • pupa

  To niso naši akademiki. Niti eden od teh ni spoštovanja vreden. Naj gredo kot kandidati na volitve pa bodo viseli koliko glasov tehtajo.

 • MEFISTO MODRI

  V izogib tragičnim posledicam naj Janez Janša brž sestavi vlado.

  Na TV SLO in n POP TV že vlada obsedeno, če že ne kar pravo vojno stanje.

  Ne ve se, kaj pišejo Delo, Dnevnik in Večer, ker jih nihče več ne bere.

  Levo “razumništvo” pa si bo vsak čas začelo rezati žile.

  Mnogi s strahom čakajo na nocojšnji Studio city in na to, kako bo voditelj škropil okrog sebe.

  Vsi so na okopih, češ življenje damo, državnih bankomatov pa ne damo.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Bojda že primanjkuje morfija, potem veš, da gre za zadnji stadij

  • Viktorh

   Stari, ne boj se, vse bomo uredili..

 • stane skufca

  To so osebe, ki so bile proti samostojni Sloveniji, zapomnite si imena.

 • AlternativaZaSlovenijo

  drugovi! situacija je složena i komplikovana…….panika tovariši….PAAAANIKAAAA. hehehe..jim mora kuzla fejst skakat v ta zadnjo…

 • Ferlič Milan

  Tudi drek se začne z dr…

  • šmentanamuha

   :):) ha ha …

 • macon

  Ne verjamem, da bo nastopila Janševa vlada. Začela bi razpadati prvi trenutek, levi bolniki bi se zbirali na ulicah in zganjali svojo norost. Ta družba bedakov in norcev ne zasluži razumne oblasti, ki bi delala v korist slehernikov. Lopovski socializem bo imel za posledico revščino, že zdaj nas dohitevajo in prehitevajo nekdanji vzhodni socialisti, ki so bili generacijo nazaj na 30% našega standarda in samo še bolj nas bodo.

  Naj se nadaljuje sramota raznih glumačev, bedakov, kriminalcev in pokvarjencev, naj kradejo do onemoglosti in naj reveži hodijo po pakete z makaroni in konzervami. Butalci si boljšega ne zaslužijo.

  Hvala lepa, bedaki. Pasite travo. Crknite.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Hm, v vsakem primeru Slovenija nima kaj izgubit, Z Janšo lahko kvečjemu pridobi. Leva muzika se je pa izpela. Če pa imajo Slovenci radi izpete lajne, potem kot praviš, naj pasejo travo. Po moje ljudje prihajajo k pameti, vsak dan bolj, lewakom pa kuzla skače v ta zadnjo.Mudi se jim, samo v naglici ne vidijo pred sabo globoke jame. Z vsakim dnem izugbljajo. Tudi volitve se jim ne bodo izšle, samo čas za njihove slabe rabote se bo podaljšal do volitev. Vlada pa pride prej. Je problem štetja. Tega se Janša zaveda.

 • karpelec

  Ej , moji dragi sotrpini, počasi se polnijo krdela, samo čakte še ko bo začel dr. Svizec.

 • Simon Rožič

  Čujte no, kdo jim je vse te doktorate potalal?

  • šmentanamuha

   Lumpenproletarske kardeljanske družboslovno politične fakultete.

  • Slovenec

   Kumrovec ipd.

 • Viktorh

  Golazen se ne stara…

 • NoName

  Ko bi se ves denar, ki se ga daje za razne borč. zveze, društva in previsoke penzije prvorazrednih borcev, ter seveda denar, ki gre za korupcijo pri vsem tem stekel nazaj v blagajno, bi lahko v hipu povrnili vsaj polovico iz naslova zadolženosti države.

 • Slovenec

  Skoraj sami FDV nekoristni doktorji.

 • Kapodistrias

  Kot prvo: ob pogledu na fotografijo frisov ob naslovu mi gre močno na kozlanje!

  Kot drugo: ob pogledu na seznam podpisnikov se sprašujem, kaj so ti režimski hlapčki, ta intelektualna beda, storili za Slovenijo. No ja, naredili so veliko – škode! Največ s tem, da pohabljajo in zastrupljajo mlado generacijo s kulturnim marksizmom.

  Kot tretje: da gre za bedni intelektualni nivo, kaže že to, da so se popolnoma razgalili, da ne znajo več skrivati svojega patološkega sovraštva, da jim je dostojanstvo deveta briga, da so pripravljeni naraditi vse, da jih ja ne bi kdo odtrgal od državnih jasli, kjer prežvekujejo naš davkoplačevalski denar, za sabo pa puščajo gnoj, ki ni za nič uporaben, ne doma, še manj pa v Evropi.

  Kot četrto: razkrili so in genialno potrdili, da je ves njihov intelektualni potencial v poniglavi uporabi mehanizma psihološke projekcije: vse kar so sami, podtikajo drugim, vse kar sami nečednega počenjajo, porivajo drugim. Res zgledni učenci boljševizma. Banditi!

 • Beli Sneg

  Pri tem Rizmanu sem delal izpit in moram reči, da je pravi udbovec. Na izpitu me je spraševal čisto osebne zadeve. K sreči me je srečala pamet in sem se preusmeril na ekonomijo, drugače bi verjetno bil eden od tistih z bolj ali manj spranimi možgani. Kot rečeno sem ohranil zdravo pamet.

 • sunday

  teh 75 mandeljcev ni nič drugega kot sovraštvo do slovencev, vsak, ki malo misli to vidi – gre za čisto izdajo zaradi obupa in lastne nesposobnosti – grdo so se zajebali in sedaj grozijo ter se želijo maščevati narodu!!!

 • Unikatna

  Haha…sami dr.,…ali sploh vedo kaj je demokracija?

 • Jan Kovalski
 • Jan Kovalski

  Obsežen spisek udbobcev z doktorskim nazivom.

 • Joc 52

  75 stalno pripravljenih na prejemanje mastnih denarcev za partijsko nakladanje, za privilegije, ki jim ne pripadajo, ki v življenju niso delali ene ure v gospodarstvu, da bi svoj “potencial” uporabili za razvoj, inovacije,….ne, le nakladajo in se še sedaj v 21.stoletju sramotijo z razumevanjem ali bolje nerazumevanjem demokracije. Na smetišče z njimi z minimalnimi pokojninami pa da jih vidimo koliko bodo še voljni podpisovati takih peticij. Da jih ni sram.

 • janko

  Res je da na obrazu piše vse. Nikogar od teh rdečih mastodontov, princev teme na sliki ne bi želel srečati, spreleti me srh…. Po vsem neizmerno velikem škodovanju narodu in deželi v 75 letih NIMAJO VEČ PRAVICE RDEČUHI NITI PISNITI!! SREČNI NAJ BOJO, DA SMO KRISTJANI IN SE JIM NE REVANŠIRAMO!

 • čopkovseved

  In koliko denarja odnesejo dr. nekih kvazi znanosti vsak mesec????

 • Jože Nardin

  Sami levi marksisti, z polnimi gobci dobrot na račun malega človeka, delavca, kmeta.

 • Frf Brf

  Janša je edini bivši komunist na čelu katerekoli stranke v Slo. Dejstvo.
  SDS zagovarja ljudi, ki do prisegli Hitlerju. Dejstvo.
  Pritlehen, populističnen in povsem nekulturen in neintelektualni govor, ki smo mi priča tudi na tem portalu.
  Za podložne reveže, ki rabijo “gospodarja”, za cel kup nergačev, ki za lastno neustvarjalnost rabijo izgovor v obliki sovražnika(notranjega, čisti komunizem btw.), za zafrustrirance vseh sort, ja za take je SDS kar v redu..

  • Vana

   Malo se pouči iz zgodovinskih knjig, kdaj in zakaj je prišlo do te prisege !!

   • Frf Brf

    Ne rabiš nobene knjige, sploh pa ne od Ustaša Leljaka ali kakega Grimsa: izdaja domovine je izdaja domovine, ni tu sploh kaj debatirat. Tu ni opravičila. Nobenega. Tvoje navajanje kao nekih dejstev, je kot tisti, ki udari żensko, potem pa razlaga, da ga je provocirala. Žalostno.

    • Vana

     Dej , dej ????? To se je zgodilo leta 1943 !! Kaj pa se je dogajalo od leta 1941 do takrat ? Primerjavo si pa tudi dal zelo primerno . . . . .
     Leljak zelo veliko zgodovinskih dejstev pozna.

     G. Grims pa že od vsega začetka opozarja pred hordami iz Afrike.
     In prav ima. Sedaj se bo še EU zakonodaja zbudila. Končno !

     • Frf Brf

      Domovino izdaš enkrat!
      Letnice niti niso tako pomembne..

     • Vana

      A, da ne ? Pomota !! Dve leti so packarili in potem je ljudem prekipelo.
      Saj sp tvoji v začetku tudi paktirali. . . . .

     • Frf Brf

      Tujcu, ki okupira 3/4 Evrope, ki zalaufa Auschwitz, mahamo z robčki.. Okupatorju, ki jasno in glasno pove: “naredite to deželo zopet nemško”, ste slekli gate in prisegli. Pfej.
      Ne glede na čas in okoliščine, ni niti najmanjšega opravičila. Ni in ga nikoli ne bo. V Franciji pa še kje, je to kristalno jasno..

     • Vana

      V Franciji so jih obsodili. Javno.Tam je bilo že izhodišče čisto drugačno. Niso imeli komunistov , ki so se šolali v Moskvi .

      A pri nas so začeli čistke takoj leta 1941.
      Z revolucijo so povzročili državljansko vojno . In potem so jih ” počistili ” v brezna in jame.
      S tistim – so slekli gate – pa ne razumem , kam meriš.

  • pupa

   Si pozabil bivši komunist v mladosti s plašnicami na očeh ko je spregledal ste ga začeli preganjati in ne nehate skoraj štirideset let. Ustanovi svojo stranko pa pojdi na volitve pa mu bodi konkurenca, če te je kaj v hlačah pa da te vidimo. Skozi usta serjejo slabiči kot si ti.

   • Frf Brf

    Ja, bivši komunist… Ki kupi hišo z gotovino. Ki krade Blairu dele govora. Ki ima doktorat prištinske univerze. Ki po več ko 40 ton prodanega orožja samo iz Ložnice, prinese Drnovšku sfrizirana poročilo na enem A4 formatu. Ki bratu Rajku omogoči hudo bogatenje v času predsedovanja Evropi.
    Konvertit, sprobrnjenec: gre za podgane, ki predčasno zapuščajo ladjo. Najslabša sorta ljudi.
    Btw., zakaj pa ne toži Zgage in Šurca, če se mu gre za pravno državo? Ti jaz povem: ker bi prišlo șe kaj novega n dan in ker jj ve za kmečki rek: drek bolj ko ga mešaš, bolj smrdi…

  • Vana

   Kako prosim ? Kakšne bedarije pa pisariš ?

   Si ti sam svoj gospod ? Ali te pa kdo plačuje ? Ti nisi podložen nikomur ?

   Kaj pa vendar ustvarjaš. . . . poustvarjaš, ali pa samo kopiraš ?? Da si tako zelo zadovoljen sam s seboj?

   • Frf Brf

    Janez Janša je edini od prvakov slovenskih strank, ki je bil nekoč Komunist.
    Kaj tukaj ne drži?

    • Vana

     Da ni edini . Eden je knjižico zamrzni. . . . . . torej ni izstopil tako, kot J. J. . . . .pa je bil celo predsednik.

     SD pa sama pravi, . . . . . https://socialnidemokrati.si/stranka/zgodovina/

     • Frf Brf

      O kom govorimo? Edini bivši komunist na čelu katerekoli stranke v Slo, je Janez Janša.

 • Frf Brf

  V gozdovih pa ostajajo edino v vrstah SDS, na čelu s sinom belogardističnega živinskega mešetarja(oče Janeza Janše, ki mu tabeli sploh niso zaupali puške-torej ni čudno, da je sin spreobrnjenje, nekoč vodil komuniste po pešpoteh v Jajce)… Vsi ostali smo v 2020..

  • Black_hawk

   Desnico držijo levaki v pesti ravno s temi temami, moder odgovoren državnik bi se jih moral izogibati.

   • Frf Brf

    Se pravi, si ravnokar povedal da JJ ni moder odgovoren državnik.

 • Vana

  Tole sem našla na FB. . . . . .SIJAJNO JE NAPISANO.

  Bravo, g. Končar

  Spoštovane in spoštovani, tako imenovani akademiki in akademkinje,
  najrazličnejši znanstvenice in znanstveniki, podpisniki “PETICIJE 75”!
  Dobesedno zgrožen in dodobra
  prestrašen, sem natančno, skrbno in pazljivo, z velikanskim občutkom za
  pravico in znanstveno resnico (temelječo na neovrgljivih, zlahka
  dokazljivih dejstvih), predvsem pa popolnoma dobronamerno, prebral
  ubesedenje vaših usodnih “skrbi za narod”, pod katerega ste se podpisali
  in podpisale.
  Zgrožen zategadelj, ker nekatere izmed podpisanih
  osebno poznam in me je srh spreletaval, ko sem prebiral, kar sem
  prebiral in nisem mogel doumeti, da ste se podpisali pod ta nečloveško
  zlobni in zlonamerni, popolnoma zlagani, oziroma na grozljivo nestvarnih
  in neresničnih navedbah temelječi pamflet, najslabše možne vrste, kar
  sem jih kdarkoli imeli možnost prebrati.
  Toliko dobesedno za lase
  privlečenih, v leporečje neke puhle , kvazi-akademske umotvornosti
  ubesedih in zapisanih neresnic, podtikanj, zloveščih zlonamernosti, ki z
  dejanskim življenjem nimajo a ma totalno nobene povezave, toliko na
  daleč vidne zlagane gnojnice, e, Boga mi, je resnično sila težko vkup
  spraviti. Moraš biti res akademik ali akademkinja posebne sorte,
  brezdušno, brezobrazno, brezhrbtenično, brezsrčno gor vzgajane, da ti
  uspe tak manifestični konstrukt .
  In zaskrbljen nad dejstvom, da
  univerze, preko posameznih fakultet, podeljujejo doktorate in ne vem še
  kakšne visoko leteče akademske nazive ljudem vaše sorte.

  Znanstveniki in akademiki (naj navedba velja za oba spola!) bi morali
  biti – tako, kot pesniki, na primer – kot solza čista “sol naroda”, na
  katero se narod lahko kadarkoli opre in v njej (v tej, v “soli naroda”)
  najde svojo identiteto, svoj ponos, če hočete – tudi svojo, neke posebne
  vrste – uteho. Pa samopotrditev nekega dostojanstva in častnosti tudi.

  Vi, podpisnice in podpisniki tega intelektualno spačenega
  kvazi-inteligentnega spačka, ubesedenega in zapisanega, ste vse prej kot
  “sol naroda”. Garant! Vi in Ve ste solna kislina, ki zlovešče, celo
  kataklizmično najeda narodovo zdravo samobit, ki pobalinsko,
  samoljubno-egoistično in barabinsko brani neubranljive branike
  več-desetletnih privilegijiv, ki so vam bili – to je zdaj več kot
  očitno! – za vaše nečloveško hlapčevstvo “režimu” podeljevani vseskozi
  in vedno znova.
  Gospe in gospodje (ki, seveda, to nikakor niste!), sram me je, da ste, takšni, kakršni ste.

  Sram me je, v dno duše moje nevedno nedolžno nebogljene me je sram, da
  ste desetletja, tako navznoter, kakor navzven (no, to je še huje,
  seveda!) bili sinonim za slovensko akademskost, znanost, nekateri tudi
  za umetnost.
  To, vaše pisno dejanje, je nevredno poštenega, srčnega, domoljubnega, pokončnega in dostojanstvenega človeka.

  Vsem svobodam po izražanju lastnih mnenj navkljub, katere a priori in
  vsekakor spoštujem, je vaše dejanje – zavrženo, perverzno in vredno
  vsakršnega prezira.
  O vašem dejanju bo, seveda, sodil največji in najbolj pravičen izmed vseh sodnic in sodnikov – čas.
  In prav je tako.
  Pa brez zamere, spoštovane in spoštovani (ki spoštovanja, seveda, niste vredni!).

  • pupa

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
   BRAVO KONČAR Slovenija potrebuje dosti “KONČARJEV”.

  • Artur

   Ali je to Roman Končar napisal slovenski igralec, producent, scenarist, režiser, podjetnik in novinar?

  • DEATH TO COMMUNISM

   Shranil sem spisek teh “akademskih” imbecilov.

   • Vana

    Jaz tudi !!

 • Andrej

  A veste, kaj je diploma, matura, magisterij, doktorat….
  To je potrdilo, ki ti ostane po tem, ko si pozabil vse, kar si se naučil.
  Za te ljudi pa nisem čisto prepričan, da so se v življenju kaj demokratičnega naučili.

 • Frf Brf

  Težko je stranki, ki ima par ajzenponarjev in zakisanih belih potomcev za bazo. Od razgledanih, izobraženih pa haha, Žiga Turk, pa Stane Granda, pa “zgodovinar” (magister goljufije) Leljak.. A verniki ne vedo, da Veliki vodja ne prenaša razmišljanja z lastno glavo, zato odhod marsikakega sposobnega, npr Viranta..
  Pa Branko Marinič z ponarejeni mi izpiti, pa kriminalec Časar, pa sestrična za plačevanje položnic z gotovino… Sama intelektualna smetana, evropsko priznana. Da ne pozabim Eve Irgl, vsa bela po pulovoerju, ko bi krofe jedla..šifra koka.

 • Frf Brf

  V Avstriji so bili ljudje pravnomočno obsojeni za pomoč pri podkupovanju Patrie v Slo.
  Da ni kak kumrovški doktorat na čelu avstrijskih sodišč?

 • von Rhein

  In oni menijo,da s pripisom dr. povečajo svojo vrednost. Vsak normalen Slovenec ve,da so njihovi doktorati neuporabna klamfarija,v mnogem šlampasta tako kot magisterij znane reševalke države. Vse njihovo delo so napadi na stranko SDS in njene posameznike. Škoda,ki jo povzročajo s svojo prisotnostjo in podtikanjem laži je neizmerljiva.
  V svoji borbi za ohranitev “tekovina” so agresivni,nesramni in žaljivi do resnice.Zanima jih samo preživetje zase in svoje potomce z mnogo ugodja brez dela,samo z občasnimi napadi na nevarnost,ki jo slutijo. Slovenija bo lahko zadihala šele,ko se bodo podpisani in njihovi “vzdrževalci” umaknili po poti razuma ali po naravni poti.

 • Frf Brf

  Ko se SDS pogovarja o Orbanovih milijonih, govori o uhajanju zaupnih podatkov iz nekih komisij. O toku denarja nič… Jako demokratično in pluralno. Diskreditirat vir in zataškat bistvo. Res stranka za na “oltar”. S čisto komunistično metodo v tem primeru…
  Kako zavedni Slovenci so, če se stranka financira s pomočjo nekih davčnih in gospodarskih južnih lopovov, ko Dijana SneževiĆ al kaj je že bila..
  Ko pogledaš v slovar tujk pod geslo “nedovoljeno financiranje strank” je tam slika SDS-a v vsaki izdaji..

 • mona lisa

  Prvorazredni zajedalci pa res.

 • mare

  Kdo so ti, da nam vsiljujejo svoje mnenje. Ja bojijo se za svoje riti.

 • Artur

  Bodo tudi tile plesnivi gošarski modeli bežali v hoste, ko bo narod enkrat popi..il ?

 • Franc Šink

  Večina ljudi na gornjih slikah so usmiljenja vredni. Imena pa sploh.

 • francelj3

  Res? SDS je izključevalna? Pokličite trop psihiatrov, prosim!!

 • Maja

  Nej se pogledajo v ogledalo

 • šmentanamuha

  Nekdanji Udbovci in sedanje komunjare v skrbi za demokracijo….ti imajo smisel za črn humor.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Nisem volilec SDS. Nikoli bil. A zdaj me že zaradi tega pisma ima, da bi Janši prvič dal glas… Nalašč, zaradi izključevalne retorike teh akademskih pavijanov!

 • JANEZ GUS

  Tale kup gnoja naj nova objavlja cel dan.,da bo še najbolj zarukanem rdečuhu se posvetilo v njegovem bolnem sekretu,ki ga nosi na vratu.

 • JANEZ GUS

  Od vsakega osebka posebaj se lahko napiše zločinska komunistična zgodovina.Take bolne zgodovine nimajo niti KAGBE-jevski okoreli zločinci.

 • JANEZ GUS

  Res za v širšo mednarodno javnost od SLO teleintektualcev .Za pokozlat.