Zgaga ponovno dela zgago: Ponareja podpise in prikraja dejstva

Blaž Zgaga (foto: STA)

Blaž Zgaga (foto: STA)

Zgaga ponovno delo zgago, bi lahko na kratko povzeli nove poskuse Blaža Zgage, da izkrivlja zgodbe iz začetka 90. let prejšnjega stoletja, ki so že zdavnaj dobile svoj epilog. Najprej je z dokumentom s ponarejenim podpisom obtožil Janeza Janšo izvoza orožja v Iran, nato pa preko Twitter profila palestinske teroristične organizacije GazaIsaLab, ki naj bi bdela nad vojaškimi in medicinskimi eksperimenti nad Palestinci, obtoževal Janšo kršenja embarga na izvoz orožja. “Združeni narodi so na predlog Budimirja Lončarja, avgusta 1991, proti nekdanji Socialistični federativni republiki Jugoslaviji res uvedli embargo na orožje, zaradi česar so bile Miloševićeve enote v velikanski prednosti. Vendar niti Slovenija niti Hrvaška leta 1992 nista bili več del SFRJ,” je v angleškem jeziku pojasnil Janša.

Omrežje globoke države je zopet potegnilo na površje izmišljene in že mnogokrat pojasnjene zgodbe o prodaji orožja v začetku slovenske samostojnosti ter jim pri tem pripelo status “afere”. Tokrat se je iz naftalina ponovno aktiviral režimski novinar in eden izmed režiserjev “poka iz Finske” Blaž Zgaga. V javnost je lansiral dokument, da je leta 1993 takratni obrambni minister Janez Janša preprodajal orožje iranskemu režimu. “Piškotar objavlja ponaredek. Vsaj pri podpisu bi se lahko bolj potrudil,” novo laž tranzicijske levice označuje Janez Janša.

Nato pa je Zgaga preko Twitter profila palestinske teroristične organizacije GazaIsaLab, ki naj bi bdela nad vojaškimi in medicinskimi eksperimenti nad Palestinci, obtoževal Janšo kršenja embarga na izvoz orožja in pripel pogodbo o tranzitu orožja iz Slovenije na Hrvaško. “Združeni narodi so na predlog Budimirja Lončarja, avgusta 1991, proti nekdanji Socialistični federativni republiki Jugoslaviji res uvedli embargo na orožje, zaradi česar so bile Miloševićeve enote v velikanski prednosti. Vendar niti Slovenija niti Hrvaška leta 1992 nista bili več del SFRJ,” je v angleškem jeziku pojasnil Janša.

Zgaga je sicer javnosti znani pisec insceniranih orožarskih afer, ki jih je želel predstaviti, kot da je bil Janez Janša glavni trgovec z orožjem na Balkanu v času balkanske vojne morije v 90. letih prejšnjega tisočletja. Svoje obračunavanje z Janšo pa je Zgaga skupaj z Matejem Šurcem izkoristil v “trilogiji vojnega izmišljenega špeha” V imenu države, kjer naj bi s 6 tisoč “uradnimi dokumenti” državnega zbora razkril vse grdobije takratnega obrambnega ministra Janeza Janše. V nadaljevanju bomo razkrili, da so vse velike orožarske afere ena velika laž kroga Milana Kučana in levice. V njej pa glavno vlogo odigrajo “neodvisni” novinarji, kot je Blaž Zgaga.

Blaž Zgaga in Matej Šurc (Foto: STA)

Blaž Zgaga in Matej Šurc (Foto: STA)

Krog Milana Kučana hotel razorožiti slovensko teritorialno obrambo, da bi lažje premagali osamosvojitvene težnje Slovenk in Slovencev
V preteklosti je bilo nekaj zanimivih poskusov obujanja zgodovinskih dejstev, glede na to, da je resnica popolnoma jasna. Levičarski krog je v zadnjem času poskusil z omenjeno knjižno trilogijo in dokumentarcem o Milanu Kučanu v režiji Mojce Pašek Šetinc relativizirati vlogo takratne levice in vlogo Milana Kučana v balkanski vojni v 90. letih. Znano je dejstvo, da je slovenska levica hotela osamosvojitev preprečiti z razorožitvijo Slovenije maja 1990. Podpisnik šokantnega dokumenta pa  ni bil nihče drug kot takratni predsednik predsedstva Slovenije Milan Kučan. Slovenska levica je bila podpornica starega režima in se je do zadnjega borila za stari komunistični, krvavi jugoslovanski režim. A vrag je vzel šalo, zato so se takratni braniki komunizma preobrazili v čuteče socialne demokrate in levičarske “liberalce”. Svoje umazane komunistične prijeme izvajajo še danes ter prikazujejo Janeza Janšo kot glavnega “Darth Vaderja” slovenske države.

Zgaga se  po finski “zgagi” vrača z novo zgago. Kakšen pok pripravlja tokrat?
Blaž Zgaga se je v levičarski mainstream zapisal kot glavni režiser ter odkritelj orožarske afere tega tisočletja, Patrie. S svojim finskim novinarskim kolegom Magnusom Berglundom je nekaj dni pred volitvami sprožil lažnivo afero, v kateri naj bi si Janez Janša, Tone Krkovič in Ivan Črnkovič ter še nekaj javnih uslužbencev razdelili 21 milijonov evrov podkupnine za 278 milijonov vreden posel nakupa finskih patrij. V resnici pa je šlo za globoko užaljenost in maščevanje globoke države in tranzicijske levice zaradi neizbire podjetja Sistemska tehnika, katerega lastnik je bil eden najmočnejših ljudi leve tranzicije, lastnik Viator Vektorja Zdenko Pavček. A stokrat ponovljena laž se vedno izkaže za resnico. Blaž Zgaga pa dela tisto, kar zna najbolje. Zgago.

Luka Perš

 • antimur

  Brez skrbi, da bosta kučanistična lažnjivca in spletkarja Zgaga in Šurc dobila kar sta si s svojim delovanjem več kot zaslužila, pravica ne spi, tudi vidva ne bi smela, vsaj ne mirno.

 • pajot

  Oba,Zgaga in Šurc na spisek.

  • Iva

   HA, HA, …. in “glave bodo letele”. Kaj pa Mar-keš in Miheljak, kdaj se bosta oglasila?

   • rrrrr

    Malo kasneje, šele v naslednji točki.Modro občinstvo v cirkusu Slovenija bosta najprej ogreli najmanj nadarjeni opici.. Šele nato nastopita bolj izkušena slona. Kot pri Patriji.

    Mali cirkuški krotitelj ve, kdaj naj drugič poči z bičem…

 • est

  V ozadju spet nekaj pripravljajo in so v ogenj poslali razne nesposobne , nižje rangirane kadre, ki ne znajo drugega kot udrihati po Janezu Janši. On je že od osamosvojitve dežurni krivec za vse, kar ni po volji komunazerjev.

  • Stajerka

   …..pripravljajo…..so že pripravili, sedaj še moraj samo izvest padec vlade….in volitve so tukaj – kar so takšni dogodki samo dokaz…….

 • Amerikanc

  Me prav zanima na kakšen način udbopartija plačuje takim drekačem, kot so Zgaga, Šurc, Karba in podobnim tipčkom ?

  • SIMON ROZIC

   ,,,upam , da ne v “naturalijah” !…po moj z opranim keš-em ZK Slovenije
   ali preko MS F21 (mafijskega sklada F21)

  • tomven

   Enkrat na teden imajo zastonj burek na štacjonu, časti partija.. Ampak samo sirovega, mesni je predrag.

  • VERZIFIKATOR

   V kešu vendar, to sploh ni vprašanje,
   in cenene danes so storitve,
   iz te obrti ni več vrnitve,
   stara je, devištvo njene sanje.

  • Stajerka

   …preko kulturnega evra……če je potrebno tudi z prevzemom imena in priimka……

 • Nakito Mijaši

  Vrat ima nekam vneto rudeč, je pozabil rupurut vzeti?

 • Miro Jereb

  Nekako je dobro da imamo ZGAGO, ker drugače sploh ne bi vedeli kaj je slab drek. Za KOZLAT.

 • Olga101

  Laž je nesmrtna duša komunizma ups socialistov/levičarjev/islamistov in ostale svojati (po Trčku)!

 • RATATA

  S takšnima mangoop burgerjema se ukvarjat ni smisla!
  Ovadbe pričakujem in to ravne, ne krive!

 • VERZIFIKATOR

  ZGAGA IN GOLTANEC

  Ko goltanec silno zgaga peče,
  ve se, vrag da se po njem pretaka,
  je usodna majhna že napaka,
  če v goltanec kaj narobe steče.

  Le kako bi zgago pozdravili,
  se sprašujejo, ki jo trpijo,
  kaj v trenutku tem lahko storijo,
  kaj lahko bi zoper zgago spili.

  So metode ozdravitva znane,
  kaj zdravili kronično bi zgago,
  kdo ukvarjal s to se bo nesnago,
  ve se, kaj edino preostane.

  Takšna zgaga več se ne pojavi,
  ko ne bo imela habitata,
  več ne bo ne gladka ne kosmata,
  če se zgago ob goltanec spravi.

  • RATATA

   Zgago to, morda pozdravil stisk bi za kravatlc(?)…

 • Stajerka

  …..ubožčki patetični……paranoični…..mah, niso vredni pol žlice mlačne vode…….torej je bil Kućan slab predsednik in poveljnik vrhovnih sil, če mu je minister za obrambo vzganjal tako lopovščino in to ob dejstvu, da je imel UDBO aktivno kot nikoli prej in nikoli kasneje…….Kućanu se izteka čas, politični in tu zemeljski……upajmo, da čimprej, je pa dejstvo, da ga narod ENOSTAVNO VEČ NE MARA, ŠE MANJ SPOŠTUJE……kdor je v preteklih dneh spremljal forume, tistemu je vse jasno……in to kar počno sedaj, so tisti zadnji trzljaji pred smrtjo……politično, pa tudi ona druga bo prišla, ampak takrat pa bo čaga!!!

 • branči

  šurc- sin zadrtega srba, ki je tam l.1962 na jesenicah poučeval srbohrvaščino! kakršen oče, takšen sin!

  • samotoje

   S tem ne bi bilo nič narobe ( staršev si ne izbiraš), če bi sin krenil na prava pota. Pa se je grdo spridil.

   • Nakito Mijaši

    Nisi kriv, ko imas revnega fotra; kriv si, če nimaš bogatega tasta.

  • von Rhein

   Kaj je pravilno,šurc ali šurac?

 • JANEZ GUS

  A TEGA smrdljivega in lažnjivega čefurja ni še nihče popestval na gojzerju.

 • Andrej, Miha ali Jure

  Dokument je knjižen pod št. 801/930, 19.3.1993. Naj pokažejo pravi dokument.

 • samotoje

  Šarec je kaput, na volitve bomo šli, zato je treba Janšo takoj in zdaj onemogočiti in privleči novega mesijo. ZKS postaja prozorna in predvidljiva in Kardelj ne bi bil zadovoljen z nemarnostjo te vrste.

 • Jan Kovalski

  Visoka tehnologija :
  Pisalni stroj, ki je bil sposoben spreminjati velikost fontov.

 • Jana Novak

  Ni kaj, rdečuhom voda teče v grlo pa je murglska udbomafija vpoklicala ves svoj pokvarjen kader, da mešajo drek. Nazadnje se bodo v gnojnici sami utopili.

 • Jan Kovalski

  Kot sem slišal sta se Šurc in Zgaga razšla, ker naj bi eden drugemu očital preveč ekstremizma.

 • Kapodistrias

  Blaž Zgaga – ena sama baraba
  Matej Šurc – navaden kurc.

 • Antonius

  Zgago dela človeku tudi, če se prdca v kinu ne sme znebiti.
  Prdec in Šurc sta Kučanov osamosvojiteljski qrc

 • xtc

  A je tale slikan na ddopustu v Begnah-tam so taki?

 • IvoZbogar

  Želel bi, da Nova 24 TV napravi veliki intervju s preiskovalcem gospodom Moge-tom.

 • Anton

  temu zgagarju se že na oko vidi da potrebuje psihiatra

  sarkazem press

 • Andrej

  Kadar ima globoka država občutek, da jih bo narod spregledal, vedno na dan privlečejo nebuloze. In zdaj se ta čas bliža.

 • radames

  Čudno, da Zgaga in Šurc nič ne pišeta o aferah, ki jih odkrije Požar in visoki uradniki in ministri zaradi teh odkritij kar po tekočem traku letijo iz Šarčeve vlade, koalicije in dosedanjih služb.
  Kaj bo, Šurc? Boš kaj pisal o tem ali si boš samo laži izmišljal? Vedi, da boš zaradi laži in nepoštenja nekoč nastradal tudi ti! Spomni se teh besed! Enako velja tudi za Zgago. Nomen est omen!
  Šurc in Zgaga, ne bodita taka kot vajin kolega, ki je napisal knjigo z naslovom Sramota umira počasi in z naslovom najbolj udaril po sebi.
  ČAS POSTAVI ZADEVE NA SVOJE PRAVO MESTO!!!

 • BananaNjam

  Princ teme se je očitno izgubil v temi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!