fbpx

Zgaga ponovno dela zgago: Ponareja podpise in prikraja dejstva

Blaž Zgaga (foto: STA)

Blaž Zgaga (Foto: STA)

Zgaga ponovno delo zgago, bi lahko na kratko povzeli nove poskuse Blaža Zgage, da izkrivlja zgodbe iz začetka 90. let prejšnjega stoletja, ki so že zdavnaj dobile svoj epilog. Najprej je z dokumentom s ponarejenim podpisom obtožil Janeza Janšo izvoza orožja v Iran, nato pa preko Twitter profila palestinske teroristične organizacije GazaIsaLab, ki naj bi bdela nad vojaškimi in medicinskimi eksperimenti nad Palestinci, obtoževal Janšo kršenja embarga na izvoz orožja. “Združeni narodi so na predlog Budimirja Lončarja, avgusta 1991, proti nekdanji Socialistični federativni republiki Jugoslaviji res uvedli embargo na orožje, zaradi česar so bile Miloševićeve enote v velikanski prednosti. Vendar niti Slovenija niti Hrvaška leta 1992 nista bili več del SFRJ,” je v angleškem jeziku pojasnil Janša.

Omrežje globoke države je zopet potegnilo na površje izmišljene in že mnogokrat pojasnjene zgodbe o prodaji orožja v začetku slovenske samostojnosti ter jim pri tem pripelo status “afere”. Tokrat se je iz naftalina ponovno aktiviral režimski novinar in eden izmed režiserjev “poka iz Finske” Blaž Zgaga. V javnost je lansiral dokument, da je leta 1993 takratni obrambni minister Janez Janša preprodajal orožje iranskemu režimu. “Piškotar objavlja ponaredek. Vsaj pri podpisu bi se lahko bolj potrudil,” novo laž tranzicijske levice označuje Janez Janša.

Nato pa je Zgaga preko Twitter profila palestinske teroristične organizacije GazaIsaLab, ki naj bi bdela nad vojaškimi in medicinskimi eksperimenti nad Palestinci, obtoževal Janšo kršenja embarga na izvoz orožja in pripel pogodbo o tranzitu orožja iz Slovenije na Hrvaško. “Združeni narodi so na predlog Budimirja Lončarja, avgusta 1991, proti nekdanji Socialistični federativni republiki Jugoslaviji res uvedli embargo na orožje, zaradi česar so bile Miloševićeve enote v velikanski prednosti. Vendar niti Slovenija niti Hrvaška leta 1992 nista bili več del SFRJ,” je v angleškem jeziku pojasnil Janša.

Zgaga je sicer javnosti znani pisec insceniranih orožarskih afer, ki jih je želel predstaviti, kot da je bil Janez Janša glavni trgovec z orožjem na Balkanu v času balkanske vojne morije v 90. letih prejšnjega tisočletja. Svoje obračunavanje z Janšo pa je Zgaga skupaj z Matejem Šurcem izkoristil v “trilogiji vojnega izmišljenega špeha” V imenu države, kjer naj bi s 6 tisoč “uradnimi dokumenti” državnega zbora razkril vse grdobije takratnega obrambnega ministra Janeza Janše. V nadaljevanju bomo razkrili, da so vse velike orožarske afere ena velika laž kroga Milana Kučana in levice. V njej pa glavno vlogo odigrajo “neodvisni” novinarji, kot je Blaž Zgaga.

Blaž Zgaga in Matej Šurc (Foto: STA)

Blaž Zgaga in Matej Šurc (Foto: STA)

Krog Milana Kučana hotel razorožiti slovensko teritorialno obrambo, da bi lažje premagali osamosvojitvene težnje Slovenk in Slovencev
V preteklosti je bilo nekaj zanimivih poskusov obujanja zgodovinskih dejstev, glede na to, da je resnica popolnoma jasna. Levičarski krog je v zadnjem času poskusil z omenjeno knjižno trilogijo in dokumentarcem o Milanu Kučanu v režiji Mojce Pašek Šetinc relativizirati vlogo takratne levice in vlogo Milana Kučana v balkanski vojni v 90. letih. Znano je dejstvo, da je slovenska levica hotela osamosvojitev preprečiti z razorožitvijo Slovenije maja 1990. Podpisnik šokantnega dokumenta pa  ni bil nihče drug kot takratni predsednik predsedstva Slovenije Milan Kučan. Slovenska levica je bila podpornica starega režima in se je do zadnjega borila za stari komunistični, krvavi jugoslovanski režim. A vrag je vzel šalo, zato so se takratni braniki komunizma preobrazili v čuteče socialne demokrate in levičarske “liberalce”. Svoje umazane komunistične prijeme izvajajo še danes ter prikazujejo Janeza Janšo kot glavnega “Darth Vaderja” slovenske države.

Zgaga se  po finski “zgagi” vrača z novo zgago. Kakšen pok pripravlja tokrat?
Blaž Zgaga se je v levičarski mainstream zapisal kot glavni režiser ter odkritelj orožarske afere tega tisočletja, Patrie. S svojim finskim novinarskim kolegom Magnusom Berglundom je nekaj dni pred volitvami sprožil lažnivo afero, v kateri naj bi si Janez Janša, Tone Krkovič in Ivan Črnkovič ter še nekaj javnih uslužbencev razdelili 21 milijonov evrov podkupnine za 278 milijonov vreden posel nakupa finskih patrij. V resnici pa je šlo za globoko užaljenost in maščevanje globoke države in tranzicijske levice zaradi neizbire podjetja Sistemska tehnika, katerega lastnik je bil eden najmočnejših ljudi leve tranzicije, lastnik Viator Vektorja Zdenko Pavček. A stokrat ponovljena laž se vedno izkaže za resnico. Blaž Zgaga pa dela tisto, kar zna najbolje. Zgago.

Luka Perš