Zgodovina se ponavlja kot tragedija: Letos tek trojk že v marcu, na vrhuncu epidemije

Foto: STA

Ste se že kdaj vprašali, zakaj v Ljubljani spomladi že desetletja dolgo prirejajo tek trojk. Še ne? Zakaj so trojke popularne tudi v teh dneh,  ko smo obkroženi z nevidno grožnjo bolezni in morda celo mučne smrti. Seveda, verjamem, o tem do danes še niste razmišljali. Zgodovina se ponavlja kot farsa. V Sloveniji pa ne samo kot farsa, ampak kot tragedija.

Vosovci
Zgodovina se ponavlja kot farsa. V Sloveniji pa ne samo kot farsa, ampak kot tragedija. Med drugo svetovno vojno je, kot je splošno znano, komunistična partija uresničevala peklenski načrt likvidacij s trojkami, ki so jih sestavljali zaslepljeni komunisti – likvidatorji. Pod njihovimi streli so padale žrtve, katerih krivda naj bi bila resnično ali domnevno oviranje prehoda v skorajšnji komunistični raj. V spomin na te zločinske pohode trojk se z nezmanjšano vnemo tudi v demokratični Republiki Sloveniji iz leta v leto organizira tek trojk po ljubljanskih ulicah.  Malokdo pravzaprav ve, da je posebnost ljubljanskega teka trojk žalosten in hkrati ciničen spomin na revolucionarna grozodejstva. Likvidatorji so zvesto sledili navodilom trojke vseh trojk, Kardelju in zakoncema Kidrič.

Žrtve morajo biti! Več ko bo žrtev, večja bo verjetnost, da komunisti prevzamejo oblast. Niso se zmotili. Uspelo jim je.

Medijske likvidacije
V teh dneh, ko smo priča katastrofi planetarnih razsežnosti, so se v Sloveniji znova pojavile trojke. Tokrat delujejo trojke, ki izvajajo likvidacije v medijih in na družbenih omrežjih. Mar se člani trojk ne  zavedajo, da s svojim razdiralnim početjem posredno potiskajo sodržavljane v smrt? Mar ne vedo, da tokrat ni spiskov za likvidacije, ker virus ne razlikuje med našimi in vašimi, ne loči barv? Upajmo, da njihovemu slaboumnemu početju ne naseda preveč ljudi. Tudi upamo, da se njihovi bralci in sledilci zavedajo, da bi bila cena za strmoglavljenje desne vlade astronomsko visoka. Morda pa mladi sodobni revolucionarji vidijo priložnost, da se brez zamudnega sprejemanja zakonodaje o evtanaziji znebijo pretežnega dela starejših sodržavljanov in razbremenijo pokojninsko blagajno.

Upam, da sem v drznem razmišljanju osamljen ter se motim, in da  gre pri vsem skupaj vendarle smo za strah pred izgubo privilegijev, lagodnega življenja na račun sodržavljanov ter ugrabljanje oblasti za vsak ceno.

V medijih in na družbenih omrežjih se iz ure v uro ustanavljajo nove trojke, zato jih je nemogoče popisati, vendarle pa bi kazalo objaviti članstvo treh najudarnejših. V prvi so Damir Črnčec, Marjan Šarec in Tanja Fajon, v drugi Blaž Zgaga, Grega Repovž in Primož Cirman ter v tretji Boris A. Novak, Rudi Rizman in Rudi Bregar. Naj prikličem iz spomina, Bregar je samooklicani Šarčev stric iz ozadja. Kot leta 1941 so tudi letos na neznani datum ustanovili “osvobodilno front”. Ustanovni člani so: RTV Slovenija, POP TV, TOPNEWS, NECENZURIRANO, MLADINA, DNEVNIK, VEČER, nevladne organizacije, “napredni” sindikati idr. Nemogoče je popisati vse, ki so začutili ugoden trenutek in se odločili za frontalni napad – pa ne na korona virus ampak na vlado.

Državnik – pogrebec
Oglašanje bivšega predsednika vlade in po novem poslanca Šarca na družbenih omrežjih in v Državnem zboru je neprimerno in žaljivo tako do članov nove vlade kot do vseh državljanov. Slovenci imamo pregovorno kratek spomin, upati pa je, da tako kratkega, kot si misli Šarec vendarle nimamo. Namesto šarčizmov ima zdaj na jeziku izgovore in zavajanja. Lepo prosim, v tem trenutku je največ, kar lahko stori, da se pokori, je tiho in samo pritiska na gumb za glasovanje o nujnih in že zdavnaj prepoznih ukrepih. Ko bo, če Bog da, apokaliptični čas koronavirusa mimo,  pa bi se moralo zanj najti mesto na Dobu.

Katoličan Šarec telesna dela usmiljenja, zlasti še sedmo “mrliče pokopavati”, jemlje nadvse resno in odgovorno. To in ne pobalinstvo je vzrok, da je petega marca pobegnil s pomembne seje in šel na pogreb tete, sestre svojega krušnega očeta. Pokojnico je komajda poznal, saj se je poročila v Kamnico pri Mariboru pred več kot petdesetimi leti in se je zelo redkokdaj vračala v Šmarco. Velika verjetnost je, da bo v kratkem imel še nešteto priložnosti za sedmo telesno delo usmiljenja.

Za tiste, ki ne veste, ali ste pozabili, kaj so telesna dela usmiljenja:

1. lačne nasičevati, 2. žejne napajati, 3. popotnike sprejemati, 4. nage oblačiti, 5. bolnike obiskovati, 6. jetnike reševati, 7. mrliče pokopavati.

Državnik – izdajalec
Bivšega predsednika vlade Šarca v šoli niso učil samo o junaštvih pripadnikov NOB, ampak tudi o strahopetni jugoslovanski vladi, ki je iz Beograda preko Kaira pobegnila v London. Kralj Peter II., ki so ga pučisti generala Simovića pri starosti komaj sedemnajst let in pol oklicali za polnoletnega in ga okronali za kralja, velja kljub svoji mladosti za strahopetca in izdajalca. To zgodovinsko dejstvo si je podpovprečen dijak slabo zapomnil: jugoslovanski kralj je ne glede na okoliščine postal  izdajalec. Že triindvajset let polnoletnega Šarca je globoka država s strahovito podporo medijev postavila na mesto predsednika vlade, od koder je strahopetno pobegnil pred problemi, ki so se kopičili in jih ni bil sposoben reševati. Postal je ne samo strahopetec, ampak tudi izdajalec, ker je prelomil besede izrečene ob prisegi v DZ. V Italiji so začeli bolniki okuženi s koronavirusom umirati, Šarec pa je ob tem preigraval možnost predčasnih volitev.

Taisti mediji, ki so Šarcu pritrjevali in Slovence prepričevali, da je edina prava rešitev v volitvah, zdaj tečejo v trojkah in z medijskimi umori zlobno iščejo napake, ali se jih kar izmislijo, ter hujskajo poneumljeno ljudstvo proti vladi, ki ga rešuje.

Endemija
Slovenci smo medicinski fenomen, kajti dobra polovica Slovencev boleha za posebno dedno boleznijo na očeh, endemijo, kakršne drugi narodi ne poznajo. Poleg sive mrene na očesni leči in rumene pege na mrežnici, ki sta do neke mere ozdravljivi, se pojavlja, in to pogosto že v mladih letih, na očesnem ozadju rdeča zvezdica. Zoper to bolezen, ki ni samo dedna ampak tudi nalezljiva, ni zdravila. Prav primer bolnika Šarca je dokaz, da je tudi nalezljiva. Bolniki se z njo često ponašajo in jo skušajo unovčiti za dobro državno službo. Ali si zaželijo status samozaposlenega ustvarjalca (karkoli naj že to pomeni).

Kdor zboli za pandemijo, ki jo povzroča koronavirus, ima kljub velikim težavam kar nekaj možnosti, da ozdravi. Kdor zboli za rdečo zvezdico, ne ozdravi nikoli.

Andrej Tomelj, Časnik

 • Beli Sneg

  Tragedija in farsa. Ponavlja se zato, ker so zgodovino pisali komunisti. Če bi zgodovino pisali zgodovinarji, bi se le te učili tudi v šolah. Tako pa so nas v šolah futrali z miti, z izmišljenimi “frontami”, z zgodovino, ki z zgodovinskimi dejstvi nima kaj dosti opraviti. Dokler se zgodovina ne napiše po dejstvih, bodo še naprej izvajali “trojke”, narod, predvsem mladina bo imela pa še naprej sprane možgane.

  • Anna24

   Povabilo v seks klub – http://trim4.me/2yr

  • Lokomotivführer

   Sinoči sem na National G zasledil pri zgodovini 1945-1991 še eno resnično trditev: “VOJNA JE KRI KOMUNIZMA!”

  • pupa

   Bog ve če se tisto teslo sraramuje svoje izjave, da je Šarec Luka Dončić med slovenskimi politiki.

 • Novo Jutro

  Blagor ubogim na duhu saj njihovo bo kraljevstvo v nebesih. Po mojem levica potihem računa na to, da bo izigrala tudi sv. Petra.

  • anzek

   ++++, prideta dva ateista pred sv. Petra in jih napoti v pekel. Pa se ateista ne dasta, še prej bi se rada pogovorila z Bogo, pravita. Gre sv. Peter k Bogu, mu pove, da bi rada ateista z njim govorila, pa pravi Bog: “Reci njima, da me ni”.

   • janko

    ********************
    Svetovna, hahaha!

 • MOPSEN

  Dajte dol tole sliko….bruh..

  • zokispoki

   Pankrti !

 • von Auersperg

  Silam zla na tem planetu bije zadnja ura in zato jim tudi v Sloveniji ne bo uspelo, njihov plan po katerem na bi Satan dokončno zavladal svetu pa se že zelo intenzivno ruši v ozadju korona krize.

  To kar v kratkem sledi, bo preseglo meje verjetnega še bolj od trenutno povsem nepričakovane zaustavitve celega planeta. Samo glejte in se čudite…

  • dejan kozina

   tako je , v kratkem sledijo kozmične energije ,ki bodo vsakega potisnile v pot čiste vesti in služenja živlenju ,laž in hinavčina naših levakov bo zgorela ….

 • Vrhovni sodnik

  Saj 2 se lahko rešimo z obtožbo, namernega povzročanja pandemije.

 • Beli Sneg

  Tudi svetovni dogodek olimpijade se lahko prestavi, v Sloveniji pa trojke bodo. Trojke bodo, ko nas več ne bo. Miti in laži imajo v Sloveniji “domovinsko pravico”. Tudi korona ji ne more do živega.

  • Anton

   Ti pa o košarki…..

 • Anton

  ubogi mi, če bi nam vladal sedaj “Dončič” iz Šmarce, že misel na to mi povzroči migreno

  sarkazem press

 • a to da je pa evropa socialistična in globalistično-komunistična tvorba pa mislite da nič ne pripomore k temu? ter dejstvo, da je janez kot poslušen pudelj globalističnih elit kot je marjan priden pudelj slovenskih wanna-be elit? a mislite da splošna infromairanost povprečnega državljana pri rabotah slovenske politike iz leve in desne nima nič s tem? ste mnenja, da se samo zgodovina ponavlja ali pa eni in isti igralci vseskozi ponavljajo ene in iste stvari? perspektiva iz katere se gleda na trenutno situacijo je zelo pomembna…..

  • Freiherr

   Vrhunska zdrava pamet in razmisljanje. Slovenski socializem in socialdemokracija nista nikoli zapustila zabuhle glave tega u nulo zblojenega naroda. Kjer zivim jaz, je ustolicen ultra ultra kapitalizem. Ni sociale, ni penzije, ni slepanja na zuljih producentov, ni nepotizma in privilegijev. In to kar gledam in berem v vseh slo medijih je ena navadna fuckin social fasisticna egalitaristicna greznica, kjer vecina razmislja samo to, kaksno penzijo bo imel tik pred smrtjo. Fakin retardirano do amena.
   Pridite zivet kjer zivim jaz. V sestih mesecih vam bo kapnilo, da tudi ta vlada, cetudi slabsa od levicarske ne more biti, ne pusti ljudem iz objema globoke drzave.

   • Zaphod

    Bo kar drzalo. Odsotnost izkusnje dela in bivanja v pravem kapitalizmu je zal tisto kar doloca razmisljanje povprecnega Slovenca. In navkljub rjovenju proti rdeci barvi, se vecina ne zaveda, da si pravzaprav zelijo socializma, socialne varnosti za tiste ki bi samo odsotno hodili na sihte za 8h, mocne drzave, ki s svojimi zakoni, tehnokracijo in mocnim represivnim aparatom ustvarja obcutek lazne varnosti, saj nihce ne odstopa. Vsi isti, kastrirani, lobotomirani, z isto zastavico v roki, z istimi zunanjimi in notranjimi sovragi. Visoki davki za vse (razen zame seveda, jaz ga placam absolutno prevec), sploh za soseda z pol leta mlajsim avtom! Pa za medijski pluralizem, dokler pisejo natanko to kar zelim jaz slisati, v nasprotnem primeru pa sus u glavo. Samo ena naj bo resnica in jaz sem se ze odlocil katera je prava, zato zahtevam, da drzava poskrbi da nihce ne postavlja vprasanj, ki bi me lahko vrgla iz ravnovesja…..Zalostno.

    • general salutira in pozdravlja somišljenike pod to kar si napisal se podpišem z lahkoto, tu gor je vsaj 100 komentatorjev, trije razumete napisano….to je še vedno bolje kot 0 in pa bistveno slabše, kot 97…..

     • Vana

      Vi ste se pa čisto izrodili ?? Sedaj šele ste pokazali svojo barvo. In ne vem, kje ste bili do sedaj ? Verjetno z vsemi svojimi pomisleki kar težko živite. Pa ne samo pomisleki, ampak s prepričanostjo o svojem prav.

      Ja, vaše pisanje je sicer vredno branja, a je v tem času popolnoma neprimerno.

     • nismo bili mi rojeni na ta planet zato, da bomo večni mentalni, finančni in produktivnostni sužnji vaših debilnih sistemskih zablod samo zato, da boste vi imeli polno mizo in vsem po spisku vsiljevali svoja v preteklosti akumulirana stališča pa mal sončal zobe po medijih in javnosti in tujini na naš račun :) če ste sami izbrali takšno življenjsko pot sužnja imate vso pravico, določenim nam pa stvari, kot so osebna, finančna in mentalna svoboda pomenijo precej več, kot pa to, da bi celo življenje posvetil suženjstvu državi, pametovanju vsake politične ovce, ki na travniku priteče mimo ter hoče kos kruha od mene ali pa da bi ustvarjal ne vem kakšno dodano vrednost v tem vašem sistemu, ki ste ga do sedaj gradili, kljub temu, da kapitala ne manjka….vaš sistem ni vreden niti povprečnega alahovca, kaj šele nekega pravega klenega in neupogljivega slovenca zato vam na prijazen način poizkušam razložiti nekaj, kar boste na precej trd način najbrž mogli spoznati sami :) in to je…..nihče vas ne jebe 5%….in pozabite na svet, kot ste ga poznali včeraj, že današnji ni več isti, o jutri pa tako ne znate povedati niti 2 realna stavka…..

     • Freiherr

      Tole generale je zmagovito. Ono o alahovcu pa sploh. Jaz zivim v arabiji in oni razen zidov in kristjanov najbolj sovrazijo komuniste. Definitivno vedo zakaj.

     • Freiherr

      Vana pa daj malo pomisli, kaj je hotel general povedati, al pa preber se kaksen moj post.

     • Vana

      Saj jih berem.

      Mislim pa, da na tem portalu kakšnega posebnega poduka ne potrebujemo.
      Me pa malo jezi, da nas tako v nič dajeta. Filozofov tule ne potrebujemo.

      Čas je preveč resen . Bijejo se bitke za življenja in za politično preživetje tistih za katere navijamo že vsa ta leta.
      O, ja. . . . veliko je nepravilnosti na naši strani. Ampak sedaj je pa skrajni čas, da marsikaj odpišemo.
      Pa še nekaj. Ker ne živiš tukaj, si ne moreš predstavljati, kako se je ta Jugo komunizem zažrl v vse pore življenja in v betice neumnega ljudstva.

      Oba z generalom bi se tudi kje drugje morala oglašati, namesto , da nas podučujeta.

      Mi smo kar v redu.

      Če pa občasno zmerjamo, pa to delamo upravičeno.

  • Zaphod

   Tokrat Generalu lahko samo salutiram za zapisano. Se pa bojim, da bo za povprecnega bralca tega (in drugih) portalov zapisano preobsezno in prekompleksno, ter bo sporocilo ostalo nedosegljivo funkcionalno nepismenim kricacem.

   • Vana

    Ubožček. . . . . . zakompleksan v svoji lastni veličini !!

 • janko

  Rdečuhi kar naj tekajo, morda bo pa le na koga prifrčal koronček. Sicer pa itak za moje pojme rdečuh noben ne more imeti karantanskega DNKja, le slovanski ali balkanski.

 • sloustava

  Vsi po vojni skoteni! Niti eden pa ni in noce prebrati knjige dr. Mozine . Iz dveh razlogov: ker resnica boli, in ker so hlapci kucanizma. Take revolucije med in po vojni ni bilo nikjer, tako bratomornega ubijanja (da so celo Rusi strmeli in koncno ukazali slovenskim Stalinom, od Kardelja do Macka, preko klavcev, da morajo odnehati, ker, konkretno, med intelektualci ne bo nikogar, ki bi pomagal drzavi na noge), tudi ne! In kdo nadaljuje to tradicijo Kardelja, Macka? Kucanizem,Pam, po vojni skoteni tipi, ki za laz, ki je nesmrtna dusa komunizma, izrabljajo vsa sredstva. Tu prednacijo presstitucija POPTV, RTVSLO, MLADINA, DNEVNIK…Kdo je zaposlen na teh medijih? JA, pedigrejci…z redkimi izjemami! Kdo jih zdruzuje? Kucanizem in laz! Od tod nadaljevanje trojk, ali ce hocete, strahot komunizma!

  • MarjanG

   Vaš besednjak, “vsi skoteni”, “rdečuhi”, “sile zla”, in zmejanje ter izganjanje vsevprek, v prispevku pa priklicevanje medvojnih “trojk” potem pa še “natolcevanje” : “Kdor zboli za rdečo zvezdico, ne ozdravi nikoli.”JJ, ki ga v mnogem izjemno cenim, je začel z rdečo zvezdico, pa Vinko Gorenjak, pa Milan Zver in še jih je na desni. Ko pišete, kar pišete mislite malo na to, da je JJ ob začetku mandata izjavil ” Slovenija naj postane domovina za vse.” JJ ni mislil resno? JJ laže? Ne bi rekel. Kar počnete na tem forumu je v mnogem težava tudi za Janšo, ki skuša ob tej skupni nesreči graditi nek nacionalni konsenz.

   • JANEZ GUS

    Ti pa nikoli nisi prekinil z rdečo zvezdico.Ti,ki jih tu naštevaš so do časa prišli k pameti

    • MarjanG

     Tule gor ne veš ne ti zame, ne jaz zate, kdo je kje in kdaj je s čim prekinil. Tebe odlikuje oster jezik (načelno nič narobe) vendar poln sovraštva do vseh, ki mislijo vsaj malo drugače kot večina na tem portalu. Nobene razlike ni tu. Vsi tulite v isti rog. In z redkimi izjemami: polni gneva, frustracij, pogromaštva …skorajda ubijalske vrste.

     Kot sem rekel: JJ v mnogem zelo spoštujem. Trenutno deluje izjemno in bognedaj, da smo ostali pri razsuti levici na oblasti v teh časih. Prav gotovo pa: ti in mnogi na tem forumu ter na NOVI prav njemu delate škodo s tem pa vsem nam. Poslušajte vendar človeka v katerega verjamete in kritizirajte ostro in kolikor hočete ampak artikulirano. Tako kot govorite, dajete vtis, da boste, če bo le mogoče, vse, ki se z vami ne strinjajo najmanj izobčili, če le mogoče pa kar pobili.

     • Freiherr

      Ni res to kar pravis. Take groznje vsakodnevno prihajajo z levicarske strani in to celo iz vrst politikov. Koliko pobitih v zgodovini ima na vesti socializem in koliko desnica, ce odstejem srednjeveski katolicizem, ki ga sam sicer opredeljujem kot verski social fanatizem, ki nima absolutno nobene veze z desnicarstvom.

   • Gren

    NEKATERI SO SPREGLEDALI IN ZAČELI MISLITI Z SVOJO PAMETJO , NEKATERI PA IMAJO ŠE VEDNO ČREDNI NAGON !

    • MarjanG

     Enako kot zgoraj Janezu Gusu.

   • Andrej

    Preglej zgodovino in najdi en sam primer, ko ni veljalo tole: kdor je zrušil kak sistem se je rodil v tistem sistemu in mu bil privržen, dokler ni spoznal, da je sistem potrebno spremeniti.

    • MarjanG

     Imam 57 let. Z Janšo sem sodeloval, ko je šlo za “rušenje” prejšnjega sistema. Pa sva bila nekoč oba v ZK. On nekoliko bolj, ker je hodil v Jajce, jaz nekoliko manj goreč. Nisem se pa in se nikoli ne bom odpovedal pravici, da mislim v kakšnih rečeh drugače kot on in tisti, ki mu sledite. In še okrog zgodovinskih primerov: že res, da so taki, kot jih opisuješ so pa tudi drugi, ki so imeli bolj prozaične motive, npr. preživetvene, finančne…skratka precej majskih hroščev, če razumeš metaforo.


     Ne strinjam se s tvojim stališčem, vendar bom do smrti branil tvojo pravico, da ga poveš.” (Voltaire)

     • Vana

      Metafora majskega hrošča je pa eno figo vredna!!

      Preživetveni motivi v Jugi so veliko ljudi pripeljali v KPS. . . . .SE TI ZDI TO DOBRO ??

     • MarjanG

      Ne eno ne drugo ni dobro. A opravičevati včerajšnjo nenačelnost s predvčerajšnjo to je pa OK? Sploh, ker so bile okoliščine povsem druge. Režim ex-Juge v 40-tih in do konca 80-tih in tisti pozneje sta dve zadevi. Kljub vsemu. Novi majski hrošči so šli, kar malo jih poiščite, z zelo dobrega na boljše.

   • Vana

    Kje za vraga ste pa do sedaj bili ????
    J. J. želi predvsem rešiti problem , ki je nastal s to katastrofo , virusom !! Poizkuša rešiti gospodarstvo v državi. Pomagati ljudem, ki so kar naenkrat ostali brez zaslužka !! Ne pisarite o nacionalnem koncenzu.O Domovini pa ne bi. . . . .kajti za mnoge Slovenija ni domovina, pač pa pribežališče pred raznimi težavami. In prilika , da pridejo na visoka, odgovorna mesta, zato, da bi Slovence komandirali !!

    • MarjanG

     Oprostite, Vana. “Domovino”, če si natančneje pogledate, kaj sem napisal, omenja Janša. Nacionalni konsenz je že Ustava. Potem se je treba pa v različnih situacijah na tej osnovi vedno znova dogovarjati. Demokracija, pač. Pa če Vam je všeč ali ne. Nič ne “pisarim”. Razmišljam in pišem. Ja, Janša v tej situaciji deluje izjemno dobro in državniško. In prav on išče širše soglasje, vabi ljudi s katerimi se je kdaj razšel itd. In to bi morali, spoštovana Vana, razumeti tako “levi” kot “desni”. In se kaj naučiti za prihodnost. Takrat bo čas za “običajne spopade”, upam, da vsaj na nekoliko višjem kulturnem nivoju.

     • samotoje

      Ustava je najvišji legalni konsenz. Vsebinski konsenz pa bo mogoč, ko bo slovenski parlament jasno in glasno povedal, da obsoja nacizem, fašizem in komunizem.

     • MarjanG

      A res ni še bilo nobene izjave o obsodbi vseh totalitarizmov?

      Če ne in bo vsebinski konsenz mogoč, kot poveš, “ko bo slovenski parlament jasno in glasno povedal, da obsoja nacizem, fašizem in komunizem”, ali se bo, če se to zgodi, nivo političnega diskurza, kot eden pogojev trdne demokracije, avtomatično dvignil nad to, kar lahko prebiram na tem forumu?

     • samotoje

      Slovenski parlament, v nasprotju z EU parlamentom ni sprejel izjave o totalitarizmih. Avtomatično ni nič, dokler o človekovih pravicah razpravljajo in sodijo ljudje kot Masleša, Fišer in podobni. Nivo političnega diskurza? Mogoče bi kazalo začeti v parlamentu z Levico in LMŠ in nadaljevati na portalih Slovenskih novic (grozljivo!) in podobnih tabloidov, RTV, Pop TV itd. Morda bi bilo dobro opraviti raziskavo o nivoju političnega diskurza v raznih inštitucijah, narediti primerjavo, potem bi lahko tehtno razpravljali. Ocenjevanja “čez palec” nekako ne maram. Že več kot pol stoletja ne.

   • Freiherr

    Izjava, naj slovenija postane domovina za vse, je enaka merklovi – alle willkommen.
    Tudi Janez je se dalec od ozdravitve, na zalost.

 • Silka

  Janša in mnogi drugi smo se izvlekli od bolezni rdeče zvezde, hvala Bogu.

 • totex39

  Vlada naj prepove, organizatorje pod ključ in konec debate.

  • Vana

   Tako ! Edino pravilno !! Če so morale šole in univerze , gledališča in koncertne hiše, gostišča in privatne storitve zapreti vrata. . . . .

   ni hudir , da bi morala biti tako organizirana prireditev prepovedana, brez debate . . . . . .

 • JANEZ GUS

  Rdečuharski novinarji-pisuni zopet z vsemi topovi čez Janševo vladoPa do kdaj še banda pradajzrska..

 • Olga101

  Zakaj tek trojk? Še tri šleve skupaj niso za enega normalnega človeka!

 • Andrej

  Letos boste pa ja podprli tek trojk! Na koncu naj se vsi zberejo v Stožicah na žurki, obvezno z Zokijem in njegovimi podporniki. Seznam pošljite ustreznim ustanovam, ker jim bolezni ne bo krila država. Če so taprave trojke se ne bodo ustrašili. Če ne so pa posranci.

 • Olga101

  Najbolje, da jih na cilju čakajo policiji z globami, zaradi kršitve karantene, pa z ovadbo zaradi propagiranja zločinskega komunističnega režima!

 • dan ton

  gospod tomelj ima res bujno in plodno domišljijo … predlagam, da pomaga pisati nadaljevanje noriškega kraljestva.

  • Simon Rožič

   …a ti si pa nepismen? Sam kaj napiši, da te mi ocenimo, tovariš!

  • Vana

   Vi pa ste brez osnovnega vedenja o revoluciji komunistov.

   Domišljije pa sploh ne premorete. Saj je ne smete uporabljati.
   Vi tudi mislite ne s svojo glavo, ampak upoštevate samo navodila svojih.

   Bljak !!!!!

 • Simon Rožič

  Grozljiva resnica! Katerikoli časnik vzameš v roke, povsod bereš vztrajne poizkuse
  demoralizirati in osovražiti sedanjo vlado, ki je v dveh tednih naredila več pametnega
  kot rdečezvezdaši v vseh letih “vladanja” ; imeti toliko časa in zapraviti ugled države
  z mafijskimi potezami , pokrast in zapravit srečo naroda in se obenem delat veličastne
  in še nedolžne hkrati, pa je višek barabije velikih “revolucionarjev” in njihovih duševno
  bolnih pomladkov (izrodkov)!
  V članku omenjeni so kolerični, dobro plačani lažnivci, prepričani v svoj prav in umazano
  “resnico” propadlega Yugo komunizma! Niti koraka naprej ne bomo prišli, če jih bomo
  poslušali ali celo ubogali, kot je bilo v navadi v Yugo – časih, ko smo bili vsi za enega in
  ta eden je bil le- zase, za svojo rit, za svoje kraljevsko razkošje, ki se ga je kot velekomunist
  tako hitro privadil…..preko njega pa udrihal z vso silo!
  S prilaščanjem tujega je sebi omogočil raj na zemlji, narodu pa revščino in povprečnost
  najbolj eminentnih in naprednih(če so sploh preživeli) !
  Upam, da ta vlada pod Janezom Janšo ne bo popustila in dala tem barabam kakršnokoli
  možnost ugodnega preživetja! Vem, da bo šlo na nož, vendar je moč,vztrajnost in razum
  tisto, ki bo prevladalo nad poizkusi degradacije!

  • MarjanG

   Janez Janša v inavguralnem govoru ob prevzemu oblasti: “Slovenija naj postane domovina za vse.”

   A ni to v direktnem nasprotju s tem kar Vi naravnost zahtevate?
   Vaša stališča so stališča avtokrata, ki je zgolj zrcalna slika najhujših med nasprotniki. To ne vodi le v “bratski spor” znotraj naroda. Kam vodi, Vam natančno popiše g. Jože Možina v knjigi Razkol.
   Rožič, kritizirajte kolikor hočete, Samo ne pljuvat po vsem, kar vam ni po volji.

   Precej je v levih medijih spornega a sovraštvo na vašem nivoju nima primerjave.

   • Vana

    Samo sporno da je ?? In pljuvajo lahko že trideset let samo rdečkarji ?? Naše sovraštvo ??

    No, ravno to je napačno mišljenje.
    Kakšna bedasta primerjava !!

    • MarjanG

     Včasih je veljalo s knjigo nad knjigo. Kultiviran dialog, vključno z nasprotovanji. Tudi ostrimi, zakaj ne? Danes? S pljuvanjem na pljuvanje.
     Pa da ne bo pomote: prevlada enega nad drugim vse od l 45 je bila za Slovenijo slaba. Ampak, da bi od zdaj dalje desetletja vladala samo desnica? Bilo bi, kot pravi udomačen izraz” isti drek v drugi embalaži”. Če bo Janša tudi po coronavirusu deloval državniško nimam nič proti, če dobi mandat za 2 + 4. Na volitvah seveda. Če se bodo pa nadaljevale podobne zgodbe kot je bilo 50+ let “komunizma & socializma potem nam pa še Bog ne more pomagati.

     • Vana

      Jaz kar naprej pisarim o vzroku in posledici. Tudi ob kakšnem ravnanju desnice, ki mi ni všeč. Toliko o kulturnem dialogu.
      Enkrat pa človeku prekipi. To se pravi , da še niste dolgo na tem portalu, ali ne ??
      Potem bi brali in vedeli , kaj se je dogajalo.

      Teh vaših če-jev je pa kar preveč. . . . . .

     • MarjanG

      Spoštovana Vana. Res nisem dolgo tu. Sem pa v tistih letih, ko moj spomin, dojemanje in vedenje sežejo precej dlje od resnic tega foruma. Do resnice se brez če-jev pač ne da priti. Znanost temelji na preizkušanju predpostavk. Po vaše pa če-jev sploh ne bi smelo biti. Smrdijo po svobodomiselnosti?
      Vaš post dobesedno govori: kdor ni dovolj dolgo na tem portalu nič ne ve, kar pa ve je napačno. Gospa, dajte no!

     • Vana

      Ne, če- ji niso nikoli dobri . Za nobeno stvar. Če -ji so samo dvomi. V karkoli.
      Niti to niste prebrali, v kakšni povezavi sem napisala o pljuvanju. Seveda nič ne veste, če niste dolgo tu. . . . nič ne veste , kaj vse se je dogajalo na tem portalu. Samo na to sem mislila.

      Kaj in koliko vi mislite in veste . . . . . hja, pa napišite. Saj tukaj nikogar ne omejujejo.

     • MarjanG

      Spoštovana. Glede če-jev se pač ne strinjava. Verjetno Vam Sokrat ni blizu. Nič hudega.
      Gre za tale stavek? “In pljuvajo lahko že trideset let samo rdečkarji ??” Ali je še kaj drugega? “Pljuva” lahko kdor hoče, je pa nekulturno.
      Da ne brišejo mojih postov in tudi nekaj drugih, ki so manj “spoštljivi” (bolj “levi”)od mojih…
      To je dobro.

      Sem že enkrat citiral Voltaira, pa ga bom še enkrat, da se bo na tem portalu še bolj prijel: “Ne strinjam se s tvojim stališčem, vendar bom do smrti branil tvojo pravico, da ga poveš

     • Vana

      O. M. G.
      Sokrat in Voltair nimata nobene zveze z naso sedanjostjo.
      Lepo vas prosim, ne pišite tega nam, na tem portalu. Bolj koristno bi bilo kaj dobrega napisati na FB, na portalu Mladine, . . . . da ne naštevam. . . . tam boste lahko ves dan poučevali ljudi.
      O Voltairu, Sokratu, pa o desetih bozjih zapovedih. Lp

     • MarjanG

      OMG nazaj.
      Kje pa se za vas začenja naša sedanjost?

      Sokrat, pa Voltaire in domnevam, da vsa kultura in vse znanje in znanost verjetno nimajo v vaši perspektivi nič s sedanjostjo. S tem naj se ukvarjajo FB in Mladina in drugi “rdečkarski” mediji. “Mi”pa smo kovači novih časov.

      Sem mislil, da tukaj nobenega ne omejujejo. Ali morda izganjajo. Za kaj pa potem gre na tem portalu? Kdo, za vožjo voljo, pa ste “vi na tem portalu”. Ljudje z neko globljo resnico, posvečeni v neko skrito vedenje? Ponižani in razžaljeni, ki jih je bolje pustiti pri miru? V suženjstvo in prezrtost zakleti, ki vstajajo? Eh, ja. Lp,tudi Vam.

     • Vana

      Torej, stare mislece in kulturo kar pri miru pustite. Ja, v naši sedanjpsti – mislim samo na našo, Slovensko sedanjost, pa je Kultura zelo velik ovinek naredila. Pojdite predavat na kure, pa na FB. Tam imate veliko somišljenikov.
      Jaz mojo perspektivo poznam in vem kaj bi rada. Vidim pa, da vas sedanjost prav nič ne zanima. Ali pa ste pač zadovoljni , ker ste na pravi strani.
      Kdo smo mi tukaj ?? Če vam iz naših pisanj ni razumljivo, vam tudi OMG

      ne more pomagati.

      Ker tukaj res nikogar ne omejuje, kar pišite.

      Filozof. . . . . čau !!

     • MarjanG

      Ne le, da nisem na pravi strani. Na svoji sem. Ta je danes edina neprava. Vi pa kar plašnice na ušesa in srečno na poti v eno. edino, pravo in seveda Vašo resnico:-)
      S spoštovanjem, Lp, over &out

     • Vana

      Hvala Bogu !!! Over&out .

     • Ivo Žbogar

      Prosim pojasnite mi, na katerem delu sem bil nekulturen? Kje sem vulgarno pljuval?

    • Ivo Žbogar

     Vana. Prosim, pojasnite kje sem kaj primerjal? Verjetno imate problem z razumevanjem slovenščine, ko pišete o primerjavah. Se vam ne zdi, da vi pljuvate po tistih, ki mislimo malo drugače. Morda je za vas izraz ”rdečkarji” ljubezniv. Izraz, ki ga v slovenskem pravopisu ni.

   • Ivo Žbogar

    Ne bodite smešni Marjan G. Kar izjavi Janša, je vedno prilagojeno trenutnem navdihu. Se vam zdi iskreno, da Janša odobrava istospolne zveze in LGTB gibanje? Se vam zdi iskreno, ko se Janša zaveže, da ne bo načenjal ideoloških tem, takoj naslednji dan pa njegov sekretar izjavi, da bo prepovedal vse proslave z rdečo zvezdo. Nekdo je izračunal, da Janša v svojih govorih porabi 14% časa za pljuvanje po prejšnji (ih) vladah. Se vam to zdi konstruktivno? Se vam zdi pošteno, da najprej dvigne plače politikom za 30% in nato jih zmanjša za 30%. Meni to močno diši po prevari. Kar se pa tiče monografije Razkol, jo berem in vedno bolj sem prepričan, da je to samo opravičevanje narodne izdaje in kolaboracije. Vse je res kar piše v tej monografiji.

    • novaknovak

     e ivo ivo, kolk imaš ti časa pa ne razumeš. dvigne politikom, pol zmanjša politikom!!!??? kje si pa to prebral? v mladini ali necenzurirano?

    • MarjanG

     Pardon, ne spomnim se, da bi Vam že kaj odgovarjal (zgoraj pravite ”
     Prosim pojasnite mi, na katerem delu sem bil nekulturen? Kje sem vulgarno pljuval?).Razen če ne mislite mojega vtisa, da na tem forumu “vroče glave” z desne grobo, nasilno, agresivno mlatijo po drugi strani. Prav zabavam se, ko poskušam ugotoviti razliko med vašim levičarskim pisanjem in njihovim desničarskim.

     Zdi se, da ste mnogo bolje podkovani in kultivirani od Simona Rožiča. Vaše pisanje, za razliko od Rožiča ni neposredno žaljivo, pavšalno in tjavendan. Z Vami bi lažje spil kavo kot z Rožičem.

     A naj bo še tako res, da sta Janša in Kangler, pa še drugi z desne vsi koruptivni, da so vsi na svobodi zaradi pravniških trikov, poglejva malo levo pa bova hitro našla precej osebkov, ki bi si zaslužili najmanj enake kvalifikacije.

     Zdaj pa tole: pravite “Nekdo je izračunal, da Janša v svojih govorih porabi 14% časa za pljuvanje po prejšnji (ih) vladah. Se vam to zdi konstruktivno?” Ne dobro ne konstruktivno. Čudi me pa, da vi ne veste, da se je kar nekaj slovenskih vlad konstituiralo na bedasti zavezi “Z Janšo pa že ne!” 14% pljuvanja po drugih? Pa saj drugi pljuvajo po Janši takorekoč 100%!!! Je to konstruktivno?

     Enoumje NOVE24? Desni mediji imajo dosti manj kilometrine od levih. Zato so levi dosti bolj kultivirani. Več jih je, zato je zaznati tudi “večumje”. Tile fantje z NOVE 24 zgledajo kot, da bi jih nekdo pobral z ulice, jim na hitro opral glave, zdaj pa hajdi. Resnice (faktične) jim ni kaj dosti mar in jim je ne bo, dokler ne bo kdo koga od njih pošteno iztožil.
     Težko jih je gledat, poslušat ali brat, pogosto sama”sveta preproščina”, ampak so legitimni. Imajo pravico da so. Tako jaz razumem demokracijo.
     S pogosto preveč prozornimi “spini” in zbujanjem najnižjih nagonov svojega bralstva precej škodijo desnici sami, če bi res želela kdaj kvalitetno vladati.

  • Vana

   Bravo. . . . . . ne smejo se ustrašiti raznih ” očitkov “.
   Saj to je že stara praksa rdečkarjev.
   Ob osamosvojitvi so takoj začeli pisati in govoričiti o revanšizmu in o kosteh , ki jih je potrebno pustiti pri miru !!

  • Ivo Žbogar

   Grozljiva resnica??? Za koga??? Za fene guruja Janše je vsaka novica, ki mu nasprotuje grozljiva. In izkrivljanje dejstev je glavna sestavina pisunov na Nova 24 TV. Ko je Šarec odstopil, ste deni pisuni ocenjevali to kot edino prav, skoraj pogumno dejanje. Zdaj je izdajstvo. Ste smešni. Berem knjigo monografijo Slovenski razkol od Možine. Kaj je namen te monografije? Namen je nadaljnji razkol Slovencev in opravičevanje domobrancev. Monografija v definiciji je delo namenjeno določeni skupini ljudi. In to delo je namenjeno domobrancem – domačim izdajalcem. Možina se trudi biti zgodovinar, vendar je daleč, daleč od zgodovinarja. Monografija temelji na arhivu ekstremno klerikalno desne skupine imenovane (Erlichovi) Stražarji in na pričevanju manj kot 200 pričevalcev. Možina bi lahko napisal monografijo na osnovi Hitlerjevega Mein Kampfa in pričevanjih zagrizenih arijskih nacistov in z lahkoto dokazal, da smo Slovenci gnoj za iztrebljanje.
   V monografiji ni recimo fotografij druženja Rupnika, Rožmana s esesovci. Ni domobranske prisege, ni zahvale slovenske vlade Mussoliniju, ki je okupiral Slovenijo, Ni opisana kolaboracija Zahoda s Hitlerjem itd. In še bi lahko našteval.
   Grozljiva resnica je, da državo vodi nekdo, ki mu je s pravniškimi triki in akrobacijami uspelo se izogniti zaporu zaradi svojih koruptivnih dejanj. Janša ni oproščen krivde, tako kot ni škof Rožman, samo zadeva Patria je zastarala. Aktualni drugi policaj je osebek Kangler, ki se je ravno tako izognil roki pravice, samo z pravniškimi akrobacijami, kljub temu, da je v prisluhij jasno, da je koruptiven. In tako bi lahko naštevali za skoraj vse člane te vlade, ki se je uspela sestaviti samo zaradi osebnih koristi članov strank Desus in SMC.
   In teorija trojk, ki jo razvija zgornji pisun, je zlagana, neresnična, izmišljena. Vrhunski dosežek patološkega izkrivjevalca dejstev. Trojke so bile ”izum” TIGRovcev. Samo pisun zgoraj vse izkrivi, saj dobro ve, da ga nihče (ali skoraj nihče) na tem portalu ne bo kritiziral
   Nova24TV je najbolj ENOUMEN portal. ENOUMJE je tu stalnica. Oh in tako radi ti enoumni pisuni, kritizirajo enoumje v YU. V Sloveniji za časa YU so bili pogledi vseh politikov neskončno bolj raznoliki, kot so v ENOUMNEM portalu Nova24TV, tovarna laži jo je označil odvetnik Čeferin. In nihče ga ni tožil, ker se pisuni dobro zavedajo, da bi na sodišču z lahkoto dokazal, da je Nova24TV ENOUMNA tovarna laži.

   • novaknovak

    ivo ivek, in kje v drugih medijih je napisano kolk je škof slovencev rešil, kolk je slovenska duhovščina naredila za obstoj slovenske kulture in jezika, nikjer ni zapisano kdo v resnici je cankarja ubil, kdo je ubil zakonca hribar, ki sta med vojno futrala partizane, kako je bil sproveden Nagodetov in dachauski procesi, kako so hrabro bežal iz Dražgoš, kako so sava pustil na cedilu, kako so se v zagrebu z nacisti dogovarjal ob morebitnem izkrcanju amerov v Dalmaciji.. pa če gremo v preteklost dva tedna nazaj, kolk je šarec zaposlil ljudi, na dobra mesta v samo 3-5 dnevih, kolk je pustil zaščitne opreme v skladiščih, kolk se je na to perečo grožnjo organiziral.. kolk dobijo ilegalci, medtem, ko so sedaj otroci lačni, ko ni šole, a pred 10i dnevi med in mleko?!! dej povej, kje je tu kakšna laž, bo šlo?

    • Freiherr

     Bolezenskega stanja, ki slisi na ime socializem, se ne da odpraviti in ni ga argumenta, ki bi bolnika preprical v nasprotno. Levicarstvo bi morala ustava opredeliti kot druzbeno sovrazno in cloveku nevarno sociopatsko motnjo, ki rusi vse naravne zakone. Pravi desnicar bi tako definirano zahtevo za spremembo ustave ze zdavnaj poslal v parlament, ali pa levicarstvo preprosto ukinil z dekretom in njih akterje poslal vsaj v izolacijo, delovna taborisca, ali za vedno izgnal iz drzave. Jawohl.

   • pupa

    Ali je Ivo Žbogar že bolan za coronovirusom, tako mi delujete kot da imate 39 vročine.

 • šmentanamuha

  Priznam, da še nisem slišala za tek trojk. A se to res dogaja? Če je to res, potem je simbolika naravnost srhljiva.

 • Vana

  + + + + + + + sijajen zapis !!
  Tek trojk v posmeh ljudstvu , ki je zaradi onih prvotnih trojk VOS-a nastradalo !!
  http://24kul.si/7000-otrok-iz-vrtcev-so-vodili-po-poti-spominov-in-tovaristva
  Sem pa brala na strani Poljanske gimnazije ob njihovi 120 letnici.
  Brez komentarja
  https://120.gimnazija-poljane.com/napovednik-dogodkov-ob-120-letnici/

 • baubau

  brez skrbi-vse te ignoriramo in načrtno prezremo.

 • Gren

  Obesjo naj se

 • FRANC3

  Komuno trojke so pobijale poštene in zavedne Slovence. Tako so iztrebili cvet slovenstva.