fbpx

“Zguban sem kot pes, mogoče ne bi šel v solarij” – je to nova predsedniška komunikacija Boruta Pahorja?

Foto Instagram

“Pri 55 letih sem zguban kot pes pasme mops. To je davek na kajenje v mladosti in spanje na soncu celo življenje. Mogoče pa nocoj ne bi šel v solarij?,” je na družbenem omrežju Instagram zapisal predsednik republike Borut Pahor. Precej nenavaden zapis za najbolj ugledno funkcijo v državi, ki jo predstavlja predsednik republike. Iz urada predsednika so nam odgovorili, da je “objavil fotografijo in svoje stališče o škodljivosti slabih navad”.

Številne uporabnike družbenega omrežja Instagram, katerega del je tudi predsednik republike Borut Pahor, in na katerem so nastali bizarni selfiji, imenovani tudi “boruting”, je šokirala današnja Pahorjeva objava, ki ne sodi v redno komunikacijo predsednika države.

Da je pri svoji starosti zguban kot pes, zaradi kajenja v mladosti in spanja na soncu, res ni hvalevredno, predvsem pa ni za zgled drugim državljanom, predvsem mlajšim generacijam. Še bolje pa bi bilo, da bi se držal svojega protokola in pristojnosti, ki jih mora skladno z ustavo izpolnjevati kot predsednik.

Ko je prvič dvignil prah z nenavadnim fotografiranjem #boruting.

Ker gre za zelo bizaren zapis na družbenem omrežju, obstaja tudi možnost, da so predsedniku Pahorju v profil vdrle nepooblaščene osebe in se poigrale z njegovim videzom. Iz njegovega kabineta so nam odgovorili, da je predsednik, tako kot vsak dan, objavil fotografijo in svoje stališče o škodljivosti slabih navad. Razume in spoštuje tudi kritične odzive. Predsednik pa se ob tem sprašuje, zakaj je včerajšnja objava sprožila toliko komentarjev, ko pa na primer objava 17. januarja 2018 praktično ni sprožila niti približno enako močnih odzivov. Predsednik je napisal: “Veliko se pogovarjam z otroki. Vznemirjem sem. Na moje vprašanje ali jih je česa strah, v zadnjem času prepogosto odgovorijo, da jih je strah vojne.”

Peter Truden