Židan bo v razkošju privilegijev predsednika državnega zbora dočakal konec mandata, nato pa ga bodo sile iz ozadja odstavile – ga bo zamenjal častihlepni Brglez?

Foto: STA

Prvak SD Dejan Židan se je dokopal do prestižne funkcije predsednika Državnega zbora RS in s tem dobil prestižno službeno vozilo z modrimi lučmi, 24-urnega šoferja in najmanj enega varnostnika za 24 ur na dan za vožnjo domov ob koncih tedna, a je na drugi strani izgubil veliko političnega vpliva. Židan bo na funkciji sicer sedel mirno vse do naslednjih volitev, a je nemogoče mimo tega, da so SD v pogajanjih izpadli poraženci. Njegov naslednik bi lahko postal celo SMC-jev odpadnik Milan Brglez.

Potem ko je bilo opravljeno glasovanje za predsednika Državnega zbora RS, je postalo jasno, da bo Dejan Židan z 49 glasovi ZA zasedel želeni stolček. Težko pa je mimo dejstva, da ni prejel dogovorjenih glasov koalicijskih partnerjev, saj bi drugače dobil 52 glasov. Matematika kaže, da je bilo teh pet glasov (4 glasovi poslancev iz vrst Slovenske nacionalne stranke in 1 glas poslanca madžarske narodnosti) odločilnih, saj bi drugače Židan v Državnem zboru RS ves osramočen gulil poslanske klopi.

Na tem mestu se človek vpraša, kdo iz Šarčeve koalicije je glasoval proti Židanu? Tajnost glasovanja onemogoča, da bi bilo mogoče preveriti, kdo se je že na samem začetku izneveril. Požareport poroča, da obstajajo govorice, da so bili proti izvolitvi Židana Miro Cerar, Milan Brglez ter morda celo Matjaž Nemec, namreč vsi trije naj bi si želeli zasesti mesto predsednika Državnega zbora RS. Med možnimi imeni pa se pojavljata tudi Franc Trček iz Levice in Zdravko Počivalšek iz SMC.
Meanstream medijev tokrat ne zanima, kdo se je izneveril Židanu 
Ob tem je potrebno omeniti, da je zanimivo, kako mainstream medijev ne zanima, kdo so tisti poslanci, ki so glasovali proti Židanu? Namreč, ob glasovanju za predsednika vlade so z velikim zanimanjem ugotavljali, kdo je tisti, ki je Šarcu podelil nepričakovani 55. glas. Zaradi tega je bila poslanka NSi Ljudmila Novak prisiljena v pojasnjevanje in celo opravičevanje, da ni ona tista, ki je podelila glas za Šarca.
Porazen izkupiček: SD dobila enako število ministrov kot Bratuškova 
Poznavalci navajajo, da je sicer res, da se je prvak SD dokopal do prestižne funkcije predsednika Državnega zbora RS in s tem dobil prestižno službeno vozilo z modrimi lučmi, 24-urnega šoferja in najmanj enega varnostnika za 24 ur na dan za vožnjo domov ob koncih tedna, a je na drugi strani izgubil veliko političnega vpliva. Židan bo na funkciji sicer sedel mirno vse do naslednjih volitev, a je nemogoče mimo tega, da so SD v pogajanjih izpadli poraženci, saj so kljub temu, da predstavljajo drugo največjo stranko v koaliciji, dobili enako število ministrov kot Bratuškova, ki je dobila le 5 poslancev. Stranka SD je tako dobila le tri ministrstva, in sicer za kulturo, izobraževanje, znanost in šport ter ministrstvo za pravosodje. Sprejeli so vse, kar so jim ponudili. Več kot očitno je, da je Židan doživel poraz, saj se je pred volitvami hvalil, kako bo zasedel mesto predsednika vlade, po volitvah pa se je nadejal gospodarskega ministrstva.
Izgleda, da je Židanu nato nekdo iz vrst tranzicijske levice prišepnil, da mu kot drugi največji stranki v Šarčevi koaliciji pripada funkcija predsednika državnega zbora, in Židan je to zagrabil z obema rokama, saj naj bi ta funkcija odtehtala dve ministrstvi. Medtem ko nekateri ciniki navajajo, da kaj takega nikoli ne bi zraslo na njegovem zelniku, pa obstaja ocena, da nova Židanova funkcija stranki SD ne bo veliko prinesla. Tudi za delo na karieri funkcija Židana ne bo prinesla veliko, saj ta ne velja za odličnega retorika.

Foto: STA

Spomnimo. Židana je v politiko zajadral maja leta 2010 na povabilo tedanjega predsednika vlade Boruta Pahorja, da prevzame mesto kmetijskega ministra, neuradno pa preko Stanka Polaniča (od leta 2007 je bil predsednik uprave Panvite) in Milana Kučana, poroča Požareport. V zadnjem času je, sodeč po družabnih omrežjih, mogoče opaziti radikalizacijo Židana, podobno kot tudi podmladka stranke SD, po drugi strani pa je postal vodljiv za tako imenovano staro gardo v stranki, ki niti vleče iz zakulisja. Prav tako je Židan močno povezan z mariborskim Večerom in s tem imperijem Uroša Hakla, sorodnika družine Polanič, ki je odgovorna za namestitev Židanove svakinje Nataše Gider na mesto odgovorne urednice Pomurskega vestnika. Tisti, ki spremljajo dejavnost Židana na družabnem omrežju Twitter, lahko opazijo, da Židan velikokrat deli članke Večera, še posebej, če so ti spisani v korist stranke SD in v škodo SDS.
V petek zjutraj je vodja poslanske skupine SD Matjaž Han najavil novega člana poslanske skupine – Milana Brgleza, ki za sedaj še ne bo član stranke. Kljub temu pa ga strokovni sodelavec stranke Jernej Štromajer preko Twitterja pozdravlja kot Milana, dobrodošlega med tardečimi. Po prepričanju vrhunskega poznavalca stranke SD Aljuša Pertinača do prestopa Brgleza k stranki SD že med koalicijskimi pogajanji ni prišlo zato, da ne bi s tem preveč vznemirili Cerarjeve SMC. Stranka SD ima namreč s pridobitvijo Brgleza 11 poslancev, kar je le dva manj kot Šarec in dva več kot SMC. 

Foto: STA

Obeta se boj med SMC in SD 
Za Šarčevo vlado bo tako najbolj nevarna zakulisna borba med SD in SMC za položaje znotraj podjetij, skladov in državnih agencij. Kljub temu, da je v skladu z osnutkom koalicijske pogodbe predvideno, da bo Slovenski državni holding romal s finančnega ministrstva na gospodarskega (na mesto dosedanjega in bodočega gospodarskega ministra Zdravka Počivalška), pa SD vztraja, da SDH ostane na istem mestu, da bi dobili možnost za imenovanje predsednika uprave SDH.
Medtem ko vnovična izvolitev Židana za predsednika stranke na oktobrskem kongresu stranke SD ni vprašljiva, pa je vprašljivo, če bo ta na prihodnjih volitvah tisti, ki bo stranko vodil, ali bo to funkcijo prevzel Milan Brglez. Pestro bo.
N. Ž.
 • Olga2345

  Levičarski taliban sodi samo za resetke, skupaj z Murglskim udbomafijcem!

 • Vera

  ” Kjer se prepirata dva , tretji dobiček ima ” , toda ne iz strank SD in ne iz SMC , saj nista vredni, da sta v vladi ! Naj že Pahor spregleda, da to ravsanje sem in tja ne vodi nikamor več, ker niti 6 strank ne zna sestavit vlade , brez prepirov . Čas je za nove volitve, toda samo Slovenci naj bi imeli pravico volit ne , da nam volijo ” uvoženi prišleki ” iz nekdanje “jugo države ” . Brglez ni primeren za predsednika parlamenta, ker žali opozicijo !

 • AlojzZ

  Tako smo se demokratično odločili. Kaj pomeni demokratično? KAJ POMENI DEMOKRACIJA?

  »Demokracija bo plačala, ker bo hotela ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim ga bo dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot starejši, ženske bodo hotele biti kot moški, tujci bodo hoteli staroselske pravice in demokracija jim bo to dala. Tatovi, goljufi in moči željni kriminalci bodo želeli pomembne državne funkcije, kar jim bo demokracija omogočila, in ko bodo ti demokratsko prevzeli oblast, se bo rodila hujša tiranija, kot je vladala za časa katere koli monarhije ali oligarhije.« Tako Sokrat v petem stoletju pred Kristusovim rojstvom.

  Sokrat je zahteval intelektualno demokracijo – glasujejo lahko samo tisti, ki zadeve družbe dobro poznajo in ki so o posameznih problemih temeljito premislili. Bi mar ladjo družbe na viharnem morju prepustili neuki množici? Ne. Za to sta potrebna znanje in spretnost.

  • Slovenka

   Sokrat, seveda, in navdušeni narod ga je počastil s kozarčkom trobelike.

 • bednick

  Obeta se boj med SMC in SD
  ——————————————
  Pri desnih opažam , da željo vedno sublimirajo v šloganje.
  Nobenega boja ne bo!
  P.s.:
  ali lahko zahtevam podnapise, kadar Židan govori?
  Je kdo tukaj blizu varuhinji pravic gledalcev ?

  • WISKY 1000

   toti z wc-ja je pravi klopotec,lahko bi ga kmetje v prekmurju zaposlili za škorce odganjat.

 • Boris_j

  Sile iz ozadja 101:

  Poslovnik državnega zbora, 19. člen (2):
  Predsednik državnega zbora opravlja svojo funkcijo do prve seje novoizvoljenega državnega zbora. http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=POSL34#

  Upam, da so SDS zarotniki zdaj za vsaj desetino promila manj zabiti, a nisem povsem siguren.

 • VERRZIFIKATOR

  Dejko Krulc

  ZADNJA POT

  Rdeče zatulile so sirene,
  pelje se, a židane ni volje,
  se zaveda, da bilo je bolje,
  klavrno na zadnjo pot zdaj krene.

  Ko sklenili s pičlo so večino,
  da lahko se peljal bo v vozilu,
  to bilo enako je svarilu,
  da je zadnjič sedel v pločevino.

  Trajalo bo sicer nekaj časa,
  bodo mu sirene še tulile
  na vozilo s tem opozorile,
  ki začrtana mu zdaj je trasa.

  Krulil je doslej in hropel silno,
  manj bo zmogel zdaj na zadnji poti,
  se vnaprej že glavobol ga loti,
  glavo k tlom poveša prav servilno.

  Nekaj godrnja le in pa melje,
  upa, da je pot še odložljiva,
  hkrati ve, da vožnja je minljiva,
  v klavnico se prasec končno pelje.

  • Kučko pod pručko

   To murgelski pajac je, pudelj Židan,
   al’ bolje bi bilo, da bi kot rdečih žrtve,
   ki komunajzarji so strpali jih žive, mrtve,
   bil tudi on v rovu Barbare zazidan.

 • rebula7

  TUKAJ si lahko vsi skupaj preberete clanek kam pelje sedanji socializem oziroma komunizem 27 let vso drzavo Slovenijo v dotalni propad .Lep pozdrav https://www.24ur.com/novice/svet/venezuela-4.html

  • Če si pozoren na številke: iz Venezuele je odšlo od l. 2014 že 2 MILIJONA ljudi, kar je nekje približno toliko kot je prišlo vseh afro-arabsko-azijskih migrantov v Evropo v istem času. S tem, da je večina venezuelcev odšla v sosednje države, ki ne slovijo ravno po nekem obilju tako kot Evropa.
   Pa se o tem nič ne govori in naši/e “vilkomerji/ke” nimajo nobenega sočutja do venezuelcev. Ja, venezuelci so katoliki in posledično vsaj približno kulturno kompatibilni z vsaj južnim delom Evrope.

 • Kučko pod pručko

  Deževna nedelja in knjige

  Tako posran dan je, potem pa mi ga zasvinja še Nova s tem komunajzarskim škodljivcem, da bom raje vzel v roke knjigo in bral. Pravzaprav gre za povzetek Kleopatre, ki sem jo snel včeraj z na novo odkrite spletne strani http://www.povzetki-knjig.si.

  Če koga zanima, jo lahko zastonj sname s te povezave, na voljo pa je še enajst drugih knjig!!!

  • bednick

   Ko boš začel knjige pisat, se spet oglasi.
   P.s.:
   bereš pa res vse zastonj otrobe.

   • KAPIBARA

    Tudi ti, ko boš začel pametne kometarje pisat..
    Do takrat, pa v klet po ta nov krompir..

    • bednick

     Ga imam še na njiv.
     Upam, da mi ga migranti poberejo.

     • KAPIBARA

      Tega krompirja pa ti novš v svoji kleti vidu..

   • Rožle

    Ti lahko bereš samo gljive ..

    • bednick

     Zdaj pišem kratko novelco z naslovom
     Kekec, Rožletov bog

 • WISKY 1000

  to ni vredno nič,vse rdeče levake nagnat v venezuelo na čelu z violeto,ona že ve kje se dobro nafujtra.

  • Novakec1

   Jest pa mislim da je odhod violete iz Venezuele povzročil kolaps države Venezuele. Takrat se je tam začelo sranje po njenem odhodu.

 • Antonius

  Židan ne izstopa, ker kompletna Kučanova politikantska smetana v absolutnem ne ve, kaj pomeni beseda POLITIKA. Njim je politika na volitvah pridobljeni položaj, da izvoljeni z zlorabo ustvarjajo in uveljavljajo pogoje za svoje kleptomanske potrebe, za državljane in državo jim je pa malo mar.
  Kučanova politika ni demokracija, ker mu je celo življenje premisa enopartijski sistem. Ko so se njegovi igračkali politični samoupravni sistem je bilo vse skupaj videti precej demokratično. A v ničemer kaj bolj, kot smo demokratični danes, ko preganjajo in zapirajo opozicijo, če pa potreba nanese jim pa tudi strel na Krambergerja ni bil odveč.
  Politika je preprosta beseda, ki od ljudstva izvoljenim nalaga poštenje v delu za dobro posameznika, družbe in države v celoti. Celo izvor ideologije ni tisto v kar se je danes izrodila. Ideologija utemeljena na krščanskem bogu nam je vendarle dala najbolj poznanih deset zapovedi. Začne se s spoštovanjem in poštenostjo. Veleizdajalec in njegova kleptomansko politikantska sodrga so vse kaj drugega, kot pošteni, dobronamerni in demokratičnim pravilom zavezani politiki. Ne nazadnje so nam rezultat zadnjih volitev s prevaro celo ukradli.
  Ah, Židan, a je vredno o njem, brez omembe veleizdajalca?

  • Franc Šink

   Slovenska politika je nerazumljiva za vsakega kdor jo ni izkusil na lastni koži.

  • dob

   Bravo, Antonius!

 • večni srb

  Milijardne kmetijske subvencije je razdelil, kmetavzarji so si lahko kupili nove avdije in bugi ribe, narod ga pa vseeno ne mara, čeprav je delček kreditov razdeil tudi med tretjerazredne žrtve režima. Adijo.

 • Rožle

  Uff.. vlada se še ni do konca sestavila ..in že diši po predčasnih volitvah ..

 • Rožle

  A to je tale Milan ..
  Diktator Milan Brglez onemogočil zbiranje 40.000 podpisov za referendume .. in vzel zakon v svoje roke…
  Diktator Milan Brglez…se požvižga na zakon in na ustavne pravice…. !

 • Vera

  Pri športu stopi ” zmagovalec ” na najvišjo stopnico, naši sedanji politiki začnejo koalicijo sestavljat iz strank od spodaj navzgor, zato je zmagovalec izpadel . Kaj takega svet ne pozna, razen v Venezueli, Sev.Koreji , Kubi ! Tonin NSI je bil 2 meseca enkraten v vodenju DZ-a , zato ga je bilo prav škoda zamenjati za človeka iz SD-ja, ki tej vlogi ne bo kos , saj opoziciji niti dihati ne bo pustil, kaj šele, da bi svoje misli na sejah povedali do konca . Izvolili ste Šarca , ki ne zna , noče ali ne sme iti v vlado skupaj z zmagovalko volitev ? To je ” naša SDS ” , ki zna in zmore , kar je dokazala v letih 2004-2008 !

 • rubec

  Potrebno se je vprašati kdo bo 24 ur varoval divje svinje, sploh sedaj v septembru ko se začnejo gonit.

 • skorpijon93

  na Češkem nimajo Židana, prehiteli so nas razvojno in po kupni moči, češka ima najnižji delež revščine med evropskimi državami, nizko zadolžena s svojo valuto ! nimajo kučana, fajonove, židančka

  • Rožle

   Ja že zdavni se ne reče več češka roba … ampak slovenska …
   in to vse od kar nam vlada KPS …

   • skorpijon93

    ne razumem slovencev ki so čehom pravili roba, glede na to da sta bila naroda nekdaj tesno povezana, kaže na zaničevanje namesto tesnejše sodelovanje,

  • ԻմՏերնուիմԱստվածը

   Seveda, da ne.
   Zadnjega predsednika Češkoslovaške ter prvega predsednika Češke leta 1989 so imeli Václava Havla. Kaj pa mi ?

   • Franc Šink

    Mi nismo imeli do sedaj še nič.

 • rubec

  A bi prosim kdo lahko na ta forum prilepil židanovo ženo hahahahahaha da potem lahko pogledam kako šele svakinja izgleda hahahahahahaha. Pa jebo te bog, ta slovenija je živi monthy python.

  • Rožle

   Aja, ženo ima? ..
   jest sm pa skos mislu, da ma soproga ..

 • Franc Šink

  Najbolj srečen naj bil tisti, ki ga nobeden ne spoštuje.

 • Morala

  Haha, kako je Židan na fotografiji srečen, ker ima nakovalce v roki… kot otrok, ko dobi novo igračko…

  • mona lisa

   na to sem tudi jaz pomislila. Židanček ima novo igračko.

 • Dragan Krstič

  A ga ne bo zamenjal naš komentator Ponosni Slovan, še prej pa Lucca Marchesi, alias Strochmayer?

 • Osti jarej

  …po ksihtu sodeč,bi rekla…mona…..

 • Osti jarej

  ….tale koalicija bo toliko sranja imela znotraj sebe,da mu bo tistole kladivo še kako prav prišlo….da se bo vsake toliko kresnil po prazni kanti

 • milanček

  ta idiot se sploh ne zaveda že od rojstva naprej, zakaj se spoloh gre, je umski revček, ki ga kućanova golazen spretno uporablja ! Sprašujem se, ali ima ta idiot družino, a so ravno tako prtegnjeni v glavi, da ne zakapirajo , kakšne idiotske poteze vleče ta majmun?

  • rubec

   hehe*********

 • RATATA

  Kako pa ocenjujete plemenito glasovanje štirih iz Padalčeve SNS ?

  • Lisjak

   In vse tiho je bilo!

   • RATATA

    Ja, tiho. To mene moti.
    Jaz sem se navajen nakuhat in povedat. Politiziranje je bull in čikinšit!

    • Lisjak

     Bil je naš,zdaj ni več naš,potem bo spet naš….

     • RATATA

      Moj je bil, ko sem bil mlad in neumen.

     • Lisjak

      Vedel sem,da je čist navaden cefizelj,ko sem pa izvedel,da je delal za UDBO(ali pa še dela)se je moje mnenje o njem samo še močno poslabšalo.

  • Novakec1

   Prodal so se.

 • Rožle

  ♪ ♫ ♩♬ ♭ … Mi ga spet židamo,
  Domov še ne gremo,
  Žene se kregajo,
  Zastonj nas čakajo ♪ ♫ ♩♬ ♭ … …

 • šmentanamuha

  Čimprej naj se pokoljejo med sabo.

 • xtc

  Tele bimbo prešičjefarmarski bo verjetno zrlo kratkega veka tam.

 • Delta

  Dan, ko bo Brglez zamenjal Židana na vodilnem položaju v SD bo lep dan, saj bo Brglez garancija za to, da SD ne bo več prestopil parlamentarnega praga.

  • milanček

   tudi s tem idiotom ne bo več prestopila SD praga, adijo! Tamal svinjakar iz murgel je čezdalje bolj živčen, razmišlja o preselitvi iz Slovenije!

 • hribovc

  vrag je odnesu šalo, sam’ še dobre vile nam lah’ pomagajo !!!

  • RATATA

   Ostre in dobro nasajene!

   • traktor

    Pa mal u drek namočene. Ziher je ziher.

    • RATATA

     Sam, kdo jih bo vihtel ne vem, bo treba dobit “delovno silo”.

     • traktor

      Sam se prostovoljno javim, če boš ti s prstom kazal, malco kuhal, pa znucane zokne štofal.

     • RATATA

      Prst imam za kazat, kuhat znam, žarnco pa tud mam za štofat zokne.
      Vsi pogoji so izpolnjeni.
      Imam pa pogoj: “moje” bom jaz sam napiču, če ne te bom na guobc useku!

     • traktor

      Dobr, dobr, naj ti bo. Grema u akcijo. K sma mal bol hitra, bo treba počakat na zimo. Sej vejš, u trdu se lepš zapič.

     • RATATA

      Najvišja temperatura pr men danes je bla 10.6 stopinj celzija. Drve bom naroču jutr.

   • tohuvabohu

    Pa rdeče od rje.

    • RATATA

     Rja je sladka.
     Ja zarustane, da zabodenec crkne vsaj od tetanusa, če že ne od ran.

     • traktor

      Kokr smo zagnan bo prej crknu od durhcuga.

     • RATATA

      Ja, guobc pa sapa…

 • dob

  KAKO SE V JEZIKU GLUHIH REČE:
  ŽIDAN BO DOBER PREDSEDNIK PARLAMENTA?

  http://shrani.si/f/1v/sM/1W0jvV86/gluh.jpg

  • rubec

   hehehe

 • tramal

  Temu debelemu prašičku židano ,še svinje nebi zaupal da jih pazi.

 • rubec

  Kaj predsednik DZ tudi lahko pregleduje častno četo? Ker ne vem kje bodo dobili tipe ki bi lahko vsaj minuto zadrževali smeh. Sam prašam.

  • traktor

   Eh, važn, da ma zdaj svojga šoferja. Baje je bla zahteva, da obvlada spretnosti pri zavezovanju kravate, kot v časih Dolanca. Se pravi najprej prst v rit, da stegne vrat….

   • rubec

    hihihe

   • RATATA

    A ti veš to, da je židan totalno plešast, ko gate sleče, ker mu težka rt tolk kožo napne, ko dol pade.

 • žogica

  Razkošje privilegijev predsednika DZ, ni bilo Janezu nikoli dano, smola pa taka!

 • Vera

  Kdo lahko trdi, da bo ta vlada vzdržala ? Židan bo hitro pakiral torbo, po kateri je prepoznaven na daleč .

  • rubec

   Noter nosi tajni recept profesor Hieronimusa ki je v 15.stoletju pogruntal kje točno božati domačo svinjo da se nemudoma vleže na hrbet.

   • Vera

    :) :) :) :)

  • mona lisa

   Upam.

 • Vrhovni sodnik

  Kako, da je Korel tko nizko, pa ga je šerif podpru, Dončić, Dragić in Magnifiko, iz gleda je Leskovar slabo pel, al je narodu dost 1000 penzjona, pa hoče več.

 • Dr. Ustavnega prava

  Dejan Židan je v politiko vstopil maja leta 2010, na povabila Boruta Pahorja, tedanjega predsednika vlade, da prevzame kmetijsko ministrstvo, neuradno pa preko znanega pomurskega tajkuna Stanka Polaniča, kjer je bil Židan, po poklicu veterinar in nekdanji urednik revije Reja prašičev, od leta 2007 zaposlen kot predsednik uprave Panvite, in Milana Kučana (vir). Čeprav je Židan v državno politiko zakorakal kot tehnokrat, vsaj navidezno, se je v zadnjem času ideološko izjemno radikaliziral, tudi na družbenih omrežjih, in se tako povsem približal stališčem Mladega foruma Socialnih demokratov, hkrati pa (p)ostal popolnoma vodljiv za staro gardo stranke SD in strankarskega zakulisja. Židan je močno povezan tudi z mariborskim časopisom Večer ter finančno ne preveč dobro stoječim “medijskim imperijem” Uroša Hakla, nekdanjega visokega uslužbenca ljubljanske agencije Pristop in sorodnika družine Polanič, ki je uredniško politiko Večera usmeril skrajno levo, za odgovorno urednico Pomurskega vestnika pa je takoj zaposlil Židanovo svakinjo Natašo Gider. Židan tudi rad in pogosto na twitterju reklamira ter razširja Večerove članke, predvsem seveda tiste, ki povzdigujejo njega ali SD, oziroma napadajo Janeza Janšo ali SDS.

 • Slovenka

  Dejan Židan, predsednik Socialnih demokratov in dosedanji “večni kmetijski minister,” je na četrtkovem tajnem glasovanju za funkcijo predsednika državnega zbora dobil komaj 49 glasov. To je sicer več kot dovolj za izvolitev (minimalno potrebnih 46 glasov), vendar tri glasove manj, kot so mu jih obljubili ali zagotovili bodoči koalicijski partnerji, od Liste Marjana Šarca do Levice – 52. Toda če zanj ne bi glasovali Zmago Jelinčič Plemeniti in poslanci Slovenske nacionalne stranke (4 glasovi) ter poslanec madžarske narodnosti Ferenc Horvath (1 glas), Dejan Židan sploh ne bi bil izvoljen, saj bi v tem primeru prejel samo 44 glasov?! In potem bi do konca ves osramočen in ponižan bi obsedel v poslanski klopi …

 • Prihajam Slovenija

  ŽE PRIHODNJI TEDEN PRVI NOVI RAVS MED ŽIDANOM IN ERJAVCEM. ZARADI ŽENSKE, KI NAJ BI NASLEDILA KSENIJO BENEDETTI.

 • djoka bolime

  Bravo SNS, hehe. Zdaj lahko vsi vidijo govedo v prvem planu.

 • mona lisa

  Opice vladajo država propada.

 • Vera

  SD, SMC se ravsata že peto leto, zato bi moral Cerar stopiti skupaj s pomladniki, pa bi danes imeli vlado,kot si jo zaslužimo . Pomladne stranke bi dobro vplivale na SMC-jeve poslance-ke ( ne bi več brale s plong listkov ) , saj so pomladniki v nastopih pravi mojstri govorništva na pamet . Šarcu bo še krepko žal, tako kot je po moje Cerarju !

 • janez cepec

  ena dobra stvar je pa usen, k’ je butasti Židan – “moram rečti” postov, kao ,ta drug člouk u Slovenij. menj škode bo naredu u parlamentu, kot na kermu kol ministrstvu.

  • traktor

   Zamisl si kolk bi šele pasu za snažilko v WC.

 • janez cepec

  jebenti, dobr, de ni Janaša predsednik vlade, bi mel na useh treh ta glavnih funkcijah komunajzarje. Pahor komi, Židan isti kurac in Janša, sami komunajzarji.