Židan: Fajonova vnovič v boj za evropski stolček, ker “ve, kaj je potrebno narediti, da ima Slovenija korist”

Foto: STA

Na torkovem predsedstvu stranke SD je predsednik stranke Dejan Židan v duhu prihajajočih evropskih volitev napovedal, da ima aktualna evropska poslanka Tanja Fajon njegovo podporo pri vnovični izvolitvi v Evropski parlament. Fajonovi se obeta, da bo celo nosilka liste, saj naj bi bila kot podpredsednica Skupine naprednega zavezništva socialistov in demokratov v Evropskem parlamentu prepoznavna, ker naj bi se borila za interese Slovenije.

“Ko je potrebno, pozabi na politično barvo. Ve, kaj je potrebno narediti, da ima Slovenija korist,” je prav tako glede Fajonove izpostavil Židan. Marsikdo se ob tem vpraša, kaj konkretno ima Židan v mislih? Namreč, živimo v družbi, kjer je na vsakem koraku polno asimetričnih groženj, in človek se vpraša, kako naj bi Fajonova prispevala k varnosti, ki dandanes predstavlja največjo dobrino Slovencev kot tudi Evropejcev? Konec koncev ni bila sposobna niti obsoditi obglavljenja dveh skandinavskih turistk v Maroku.

Povezave med iskalci azila in teroristi naj bi bile nedopustne
Fajonova je namreč le nekaj ur, preden je v Strasbourgu decembra lani prišlo do terorističnega napada, ki ga je zagrešil 29-letni Cherif Chakatt, rojen v Strasbourgu, potomec migrantov, zapisala, da naj ne bi bilo nikakršne potrebe po vzpostaviti stalnega odbora Evropskega parlamenta za varnost. Ob tem pa je glede vsebine poročila odbora Evropskega parlamenta o terorizmu poudarila, da je stigmatizacija migrantov in njihovih potomcev povsem nesprejemljiva. “Vsakršne povezave med iskalci azila in teroristi so nedopustne in lahko nas je sram, če takšno besedilo sprejmemo. Tu so še druge skrbi, ki zadevajo med drugim elektronsko evidenco in obvezno ter sistematično hrambo telekomunikacijskih podatkov.”

Medtem ko vneto podpira migrante in islam, v ospredje postavlja boj proti domnevno naraščajočemu nasilju s strani neonacistov, neofašistov in skrajnih desničarjev nad pripadniki ranljivih skupin, kjer ima v mislih v glavnem migrante. Le nekaj ur po tem, ko je Fajonova izpostavila, da ni povezave med iskalci azila in teroristi, se je dogodil teroristični napad in Fajonova je zaskrbljeno tvitnila:Jure in Špela, mi trije smo se v Strasbourgu prešteli in smo vsi na varnem. Punci nisva bili daleč, sva se z množico umaknili. Center je zdaj izpraznjen.” Potem ko je Fajonova prebrala zapise uporabnikov družbenih omrežij, ki so ji očitali, da je ravno ona tista, ki je med soodgovornimi za pojavljanje terorističnih napadov, pa se je vnovič odzvala in zapisala: “Kako žalostno je brati zapise tvitov nocoj … mislim, da to ni več sredstvo neke zdrave komunikacije ali pa ljudje, ki to pišejo, niso več normalni :( …”

Evropska poslanka Tanja Fajon, nekdanja režimska novinarka, zagrizena varovanka trde levičarske linije in zagovornica multikulturalizma. (Foto: STA)

Seveda se je uigrano s Fajonovo odzvalo tudi vodstvo Socialnih demokratov in zapisalo, da naj bi se morali kot posamezniki zamisliti, kako se izogniti sovražnemu in vulgarnemu komentiranju. Saj po njihovo razširjanje strahu z informacijami, ki jih potencira dejstvo populistično polarizirane družbe in zato nevarno razrvane družbe, ne pripomore k reševanju problemov. “Nasprotno. Vsak, ki grozi, je moralno na temni strani in bo zato moral prevzeti odgovornost.” Torej vnovič ni kriv tisti, ki zakrivi teroristični napad, ampak tisti, ki si drzni govoriti o povezavi med iskalci azila in teroristi.

Kdorkoli Fajonovo spremlja, lahko vidi, da je naravnost navdušena nad migracijami v Evropo, to pa naj bi bilo za nameček celo v skladu z evropskimi vrednotami. Nič presenetljivega ni, da ji gre najbolj v nos madžarski premier Viktor Orban, ki je že od samega začetka nasprotoval sprejetju evropskih kvot in opozarjal, da se zaradi agresivnih migracij rušijo krščanski temelji, na katerih je Evropa nastala. Čeprav je sama med nedavnimi počitnicami namesto v Maroku počitnikovala na katoliških Kanarskih otokih, v svojih izjavah še vedno ne odstopa od podpore migracijam in širjenju idej Georga Sorosa. Ni kaj, Fajonova ob podpori mainstream medijev res dela vse, kar je v njeni moči, da za sovražno označi vse, kar nasprotuje njenim migrantskim prepričanjem, pri tem pa naj bi delala v “korist” Slovenk in Slovencev.

H. M.