Židan: “Naša koalicijska pogodba je družbeni eksperiment.” Si res želimo biti še naprej poskusni zajci v krempljih levičarjev?!

Foto: YouTube

Nova koalicijska pogodba je družbeni eksperiment. To je v ponedeljkovem Studiu City povedal novoizvoljeni predsednik Državnega zbora RS Dejan Židan, sicer predsednik koalicijske stranke SD. “Delamo družbeni eksperiment, ki ima možnosti, da bo uspešen. Prvič v zgodovini Slovenije delamo manjšinsko vlado. Eksperiment bo prinesel tudi novo politično kulturo, saj bo potrebnega več dialoga,” je povedal Židan, ki je stranko SDS imenoval kot radikalno desno stranko, ob tem pa zagovarjal prepričanje, da Levica naj ne bi bila koalicijska stranka, čeprav je zakonodajno-pravna služba zatrdila drugače. 

Židan, ki je Slovenijo primerjal s Švedsko, je izpostavil: “Na Švedskem ni zmagala ekstremna desnica, podobno kot pri nas so radikalni desni stranki, ki je prišla v parlament, vse politične stranke odpovedale podporo. To je edino pravilno in edino možno. Samo na takšen način se lahko demokracija obvaruje.”

Na vprašanje, kaj bi morala storiti ta vlada, ki sedaj prihaja, da bi na naslednjih volitvah zmagala “ekstremna/radikalna desnica”, je Židan odgovoril, da če bo vlada realizirala to, kar so napisali v koalicijsko pogodbo, ki je po njegovo dobra in koristna in od katere naj bi imeli korist ljudje, prav tako pa naj bi bila tudi država bolj čvrsta. Na podlagi tega naj bi Slovenijo vodila “radikalna desnica”.

Foto: YouTube

Glede navedb Janeza Janše, ki je koalicijsko pogodbo označil kot norost, ki jo je potrebno ustaviti, je “pomembno” in poln samega sebe izjavil, da nekateri, ki ne uspejo pogumno sprejeti svojega poraza, vpijejo, a so še vedno poraženci. “Pri koalicijski pogodbi je bilo kar nekaj diskusije z gospodarstvom. Mogoče gre za nekaj nerazumevanja, generalno pa velja, da se sama koalicija zaveda, da lahko trošiš toliko, kot imaš (Očitno se je Židan pričel zgledovati po poslancu SDS dr. Anžetu Logarju, ki je Šarčevi vladi dejal v poduk: ‘Najprej je treba ustvariti, da potem lahko deliš.’). Drugič, da osnova države blaginje, ki je naš cilj v državi, potrebuje močno gospodarstvo. Brez tega je namreč ne more biti. Tisto, kar se je prav tako potrebno zavedati je, da ob tem, ko v Sloveniji zberemo vse davke in smo nekje pod povprečjem Evropske unije, so ti davki vseeno nekoliko napačno razporejeni. Ljudje smo obdavčeni preveč.” Ob tem je Židan voditelju dejal, da naj si pogleda svojo plačilno listo in razliko med neto in bruto plačo in bo kmalu ugotovil, da je večja razlika kot v Avstriji in Nemčiji. “Ljudje, ki delajo v Sloveniji, so enostavno obremenjeni preveč, to pa zato, ker nekatere postavke, ki so vezane na kapital, pa so obremenjene premalo. Mi ne govorimo o tem, da bo splošna obdavčitev v Sloveniji narasla, ker ne bo. To ni cilj vlade, ki nastaja. Govorimo pa o tem, da je kljub temu potrebno nekatere davke prestrukturirati.” 

Levica je zanj opozicijska stranka, čeprav se s tem Zakonodajno-pravna služba Državnega zbora RS ne strinja
Židan je komentiral, da so v času nastajanja vlade izbruhnili upor gospodarstvenikov, afera Šiško in protesti proti postavitvi azilnih centrov v Beli krajini, ker je po njegovo obdobje, ko v resnici nismo imeli vlade s polnimi pooblastili, trajalo predolgo. Ob tem je dodal, da je očitno ta koalicijska pogodba deležna napadov, ker delajo neke vrste družbeni eksperiment, ki ima potencial, da se izkaže kot uspešen. “Prvič v zgodovini Slovenije bomo imeli od četrtka dalje opravka z manjšinsko vlado, ki ima pač dogovor z eno izmed opozicijskih strank. Jaz vem, da potem marsikdo govori, da če opozicijska stranka podpre manjšinsko vlado, da potem ni več opozicijska. Vendar, če bi to veljalo, potem nikjer v Evropi ne bi bilo manjšinske vlade. V tem trenutku je skoraj tretjina vlad manjšinskih. Torej delamo nek eksperiment, ki bo prinesel novo politično kulturo. Torej kulturo, da se je potrebno več pogovarjati, biti bolj strpen, ne nazadnje bodo rešitve bolj trajnostne. To zna biti za Slovenijo koristen eksperiment.”

Prvak SDS Janez Janša se je na besede Židana, ki je koalicijo označil kot družbeni eksperiment, odzval z naslednjimi besedami: “Pravilneje rečeno – ponavljajo eksperiment. Židanova stranka je brez zmage na volitvah že kraljevala 45 let. Rezultate še vedno izkopavamo iz morišč. Tovariš Židan obnavlja dolgo tradicijo ob izkušenih svetovalcih.”

Zmagovalko volitev označil kot radikalno desnico
“To vlado čaka, da realizira koalicijsko pogodbo,” je med drugim dejal Židan in dodal, da verjame, da bodo učinki po kakšnem letu dela te vlade vidni. “Eden prvih ciljev je, da se stabilizira stanje v zdravstvu. V tem trenutku škodi našim ljudem,” je Židan celo priznal, čeprav je bil del prejšnje vlade, in dodal, da ni res, da naj v stranki ne bi želeli prevzeti zdravstvenega resorja, saj naj bi predlagali kandidata, a naj bi se LMŠ nato odločila, da bo imela tako finančno kot zdravstveno področje pod svojim okriljem. “Nobene potrebe ni, da se ukvarjamo z radikalno desnico. Mi se moramo ukvarjati z realizacijo dobre koalicijske pogodbo, kar nam bo uspelo. Potem ko bodo vidni učinki, bomo dokazali, da tudi manjšinska vlada v Sloveniji lahko deluje. Ko to naredimo, bodo v Sloveniji boljše razmere, kot so sedaj. Ni vse narobe v Sloveniji, kot nekateri govorijo. Živimo v državi, kjer moramo biti ponosni, kjer blaginja narašča, v državi, kjer gospodarska rast omogoča, da javne podsisteme bolje financiramo, zato lahko bolje delujejo. Še bolje je mogoče živeti in v tej državi delati.”

Po prepričanju Židana je pomembno, da se ne pristane na nižanje črte, kjer so demokratične vrednote. “Ni potrebno, da se z radikalno desnico toliko ukvarjamo in ves čas o njej govorimo, ampak moramo početi koristne stvari za ljudi. Zato verjamem v koalicijsko pogodbo, ki je nastajala na težek način. Pogajanja smo uspešno pripeljali do podpisa koalicijske pogodbe. Imamo koalicijo 5 strank, nobena ni pretirano močna, kar pomeni, da bomo lahko delovali, če bomo skupaj zmagovali, ne pa se borili drug proti drugemu. Za zaprtimi vrati se bomo uskladili, ko pridemo izza teh vrat, pa bomo morali braniti skupno politiko,” je še poudaril Židan.

Židanu smo v zvezi z njegovimi trditvami v oddaji o “radikalni desnici” poslali tudi novinarsko vprašanje – tako na stranko SD, njemu osebno, kot tudi v Državni zbor RS kot predsedniku le-tega:
V oddaji Studio City ste izjavili, da so tako kot na Švedskem tudi pri nas “radikalni desni stranki, ki je prišla v parlament, vse politične stranke odpovedale podporo. To je edino pravilno in edino možno. Samo na takšen način se lahko demokracija obvaruje”, “ni strahu, da bi Slovenijo vodila radikalna desnica”, “Vlado čakajo dolga dokazovanja, da ni legitimna, da ogroža Slovenijo in rečeno je, da migrantom iz drugih civilizacijskih okolij zagotavlja nadstandard. Nobene potrebe ni, da se ukvarjamo z radikalno desnico”, “Zelo pomembno je, da ne pristanemo na nižanje črte, kjer so demokratične vrednote, od tam naprej pa je nedopustno obnašanje. Ni potrebno, da se z radikalno desnico toliko ukvarjamo in ves čas o njej govorimo, ampak moramo početi koristne stvari za ljudi”. Prosimo, da kot predsednik DZ konkretizirate primere, ko naj bi bila SDS (zelo očitno ste z radikalno desnico mislili na to stranko) tako sovražna.

Čeprav je dobil sporočilo kar na štiri elektronske naslove, ni odgovoril niti z enega do zaključka naše redakcije.

Glede na izrečene besede Židana nas je lahko upravičeno strah, kako močno se bo izjalovil eksperiment pod vodstvom Marjana Šarca. Upamo lahko le, da za Slovenijo ne bo poguben …

H. M.

 • Jan Kovalski

  Židanove izjave o desnici so značilne za radikalno levico!

  • Mojca pokraculja

   Samo zamenjati je treba levo z desno in se izkaže da so zidanovi radikalni desnicarji.Fasisti, ki se imajo za antifasiste.

 • samotoje

  Na tem mestu izjavljam in podpišem, če bo treba: Židan je radikalno omejen oz. butast.

  • zokispoki

   To pa so zares radikalni levicarji ! Za povrhu pa je tovaris tezak laznjivec in velik luzer. Izgleda, da se bednik neumnosti, ki jih trobezlja sploh ne zaveda ! Sramota, da zaplankani, nesposobni osemenjevalec prasicev
   trosi neresnice, in siri sovrazni govor po medijih. Izguba je poln sovrastva in gneva, takoj
   ko zaslisi ime Jansa, ali SDS, se zacne kar tresti, in se mu povsem utrga !
   Sramota, da je lahko tak zdrahar in manipulator predsednik drzavnega zbora !
   Globoko smo padli !

 • Novakec1

  A mu Violeta preveč jajčke stiska pa daje take izjave, Mesečnik jih pa Serpentinšku da je čisto tiho in pleše po cirkuški areni kot levakarji hočejo. Tole bo pa hujš kot ledena doba za slolandijo.

 • Djuro Sumar

  Židan ni karizmatičen voditelj kakršen je Janez Janša, kar je za državo in državljane zelo dobro, saj stoji na realnih tleh in ne nekje visoko v oblakih pri Bogu in angelih.
  Seveda ima v vsem prav, predvsem je pomembno, da radikalni desnici, kot je stranka SDS, ne smemo dovoliti vodenja države. To so uvideli tudi na Švedskem, kjer nobena stranka noče sodelovati s skrajno desnico. Tudi Madžare in Poljake bo nekoč srečala pamet, ko bodo ljudje ugotovili, da Bog ne obstaja.

  • Fosa Stefan

   za evrop, židana in tebe GNOJA BOG NE obstaja, zato evropa, ti, fajaonka kuča,… rabite migrante in islam (islam nima BOGA , samo poveličevanega pedofila alaha, kakor jugoslavija titia, kjer 30 lenik ali starejši lahko nateguje otrike 10 -12 letne. tako propadate v lastnem gnoju in smrdite že sebi. poljaki, madžari,.. pa v BOGA verjamejo pa cvetijo, vi nesposobni voditelji v glavnem lažnivci ste pa ljubosumni, ker ne znate drugega, kot lagati, krasti, obrekovati,.. naštej samo eno dobro delo židana v 20 letih
   slo ddv 22 %, ch ddv 8%
   avstriska plača in pokojnina 1500 €, slovenska 500 €, kriv je janša ne kučan. židan, koliko pokijnine ima kučan, zato ker je največji luzer in izdajalec,..(zaprl je kodra, ker je govoril resnico) slovenije in ne more dojeti, da je JANŠA za njega gospod z mednarodnim ugledom, kučana pa spoštuje ali bolje mu v rit leze, neki repe, židan, šarec, škrabec, pedri, lezbijke in pasjejebci

   • SIMON ROZIC

    Umiri se Štefan, sicer pa ti dam prav in imaš moj glas!

   • Djuro Sumar

    Zelo kulturen in z dokazi podprt komentar, katerega lahko skupaj spravi le ekstremna farška ovca.

  • mona lisa

   A si ti kot dojenček na glavo padel? Zaradi takih kot si ti pa imamo butalce in lopove na vladi.

  • Schemva Miro

   Ti pa si kreten,da te je treba z lučjo iskati.

  • tohuvabohu

   Dobra. Židan ima v vsem prav. Kako tudi ne, saj je rdečkar, hahaahahaha. Enaka nesreča kot ti.

 • Oregon

  ma ta je itak evidentno blesav,. Pa kaj to govori???

 • pajot

  V intervjuju je 500x izgovoril radikalna desnica,ostalo pa so bile smeti. Pripravimo se na najhujše.

  • SIMON ROZIC

   Naročeno-izvršeno!

 • Boy

  Narod, katerih najboljši predstavniki so na nivoju zajčjih iztrebkov, ni vreden, da take družbene poizkuse preživi. Mi nismo strpni, smo bojazljivi v usodo vdani cepci. Zatrimo že enkrat te zajedalce!

 • Joško

  Židan, ti eksperimentiraj s svinjami, ali pa doma, ne pa z slovenskim narodom!

 • bubamara

  Kako lepo govori tov.Židan. No, butalci, ko priseže nova vlada ste uradno poskusni zajci. Jaz bi rekel poskusne ovce.

 • VERRZIFIKATOR

  Dejko Nažigan

  DRUŽBENI EKSPERIMENT

  Studijska se scena je posnela,
  statična nadvse in dolgočasna,
  na trenutke niti njemu jasna,
  ko je fanta kamera ujela.

  Z družbo zdaj se eksperimentira,
  slišali smo tega govoriti,
  nismo mogli prav se načuditi,
  kakšne šale resno ta razdira.

  Mar je komik, da tako je resen,
  vprašal je gledalec nejeverno,
  ko držal se oni je čemerno,
  kakor kruha se oklepa plesen.

  Nebuloze stresal fant je glasno,
  da se še Butalec jih sramuje,
  ta pa z njimi v nedogled stopnjuje,
  mar zasoplemu ni prav nič jasno?

  Kakšen tale nam poskus ponuja,
  da tako je zraven ves zadihan,
  pa kot pav rdeče zasopihan,
  s kakšnim blebetanjem ta utruja?

  Vse je po njegovem konsistentno
  in tako naj stvar se koalira,
  da zgrajeno sproti se podira,
  to da je zares inteligentno.

  Družbeni sem zdaj eksperiment,
  fant nam prostodušno je povedal,
  se pri tem gotovo ni zavedal,
  kakšen žal dosega kvocient.

 • montyamp

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE

  V SLOVENIJI :

  1. Predno so si spremenili ime v
  —————–SD—————-
  , so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA.
  V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v murglskosrbskem jugokomunističnem agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe
  o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku: SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije – Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  • SIMON ROZIC

   Koliko papirnih sprememb za en kup navadnega dreka!

 • resnicaboli

  Svinjski pastir delaj ti eksperimente drugje ne na nas.

  • von Rhein

   Nobeden mu ne bi dovolil.Samo pri nas je to možno.

 • totex39

  Židan z takimi izjavami prepričuje javnost in sam sebe ravno nasprotno in dopoveduje, da ni radikalna levica, on raje imenuje stranko SDS kot radikalno desnico. Neverjetno kako je ta komunistični podmladek prefrigan in “dobro” voden iz strani še živeče komunistične garde.

 • hribovc

  židan je ektremist… ekstremno butast pač !!!

  • Darth Vader

   ne ne……samo “židan je ekstremist” ….. eventuelno “v službi tujega kapitala”

  • SIMON ROZIC

   Že davno ugotovljeno! In potrjeno!

 • FORT WORTH

  Zidan je produkt 45 letnega druzbenega eksperimentiranja.
  Clovek zamenjuje dan z nocjo….

  • Fosa Stefan

   ne on štalo svinj enači z parlamentov.
   v bistvu ima prav in on bo spet glavni osemnjevalec. njegovi potomci še BOG ne bo vedu kam z njimi

 • montyamp

  Morilec Kardelj je experimentiral s samozapravnim fašizmom in to z ubogimi Slovenčeki , ki so v UDBOVSKEM jarmu na razpadajočih truplih , delali za komunistično oblast , naslednico dosti bolj normalnega nacizma .
  Vidimo seveda kaj se je izcimilo , rafalni bankroti in zadolževanje v gnilem kapitalizmu . Prekmurski uvoznik okuženih romunskih svinj , naj experimentira doma v svoji garaži , ne pa kot poraženec na volitvah vodi parlament , kot največji izključevalec edine normalne stranke v državi .
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU – SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • montyamp

  V Slovenski politiki rotira cca. 2 000 mladičev

  UDBOPARTIJSKE TERORISTIČNE CELICE

  in kot poraženci na volitvah vodijo državo .
  Slovenci bojkotirajo volitve in bežijo v tujino , kot med WW2 .
  Karizma komunistov je primerljiva s karizmo kuge , ki je na podoben način pustošila med ljudmi .

  • Darth Vader

   če so “komunistične revolucije” stalnica…..potem naj bodo tudi upori narodov stalnica…..ker samo na ta način se lahko očistimo izdajalcev……če pustiš, da se plevel razraste čez cel travnik, imaš slab pridelek…..če pa je plevela manj,kot pridelka, potem je dobra letina…..isti kurac s tole rdečo golaznijo – plevelom

 • dr Janez Sveti

  Menda si bedak, če ponavljas poskus stokrat, vedno dobis enak rezultat, vendar ničesar ne spremeniš.

  DR janez SVeti Albert

  • tarantela

   ena in ena je od pamtiveka dve…

   • tohuvabohu

    Ena židanova neumnost plus ena židanova neumnost sta dve židanovi neumnosti.

  • mona lisa

   Ko dela doktor psihič eksperimente dobiš na koncu neuporabnega spačka.

  • karpelec

   Spreminja vrstni red besed in sam sebi dokazuje, da dela nov poiskus, ter vedno pride do istega rezultata in nove iskrice v očeh.

 • Franc Šink

  Kardeljeva pamet in njegove krave

 • Antonius

  Dejan Židan je cenen lažnivec. Zadostujeta dva stavka iz njegovega intervjuja pa takoj sešteješ, da je prevarantski nakladač in lažnivec.
  Kako naj človek skupaj spravi njegovo samohvalo o strpnosti in volji do pogovorov in zavrnjeno povabilo zmagovalcu volitev, da se pogovori o možnem sodelovanju njegove stranke v novi vladi?
  Dejan Židan ni neumen, ker naj bi ne vedel kaj govori, Dejan Židan je lažnivec, ker govori, ne, da bi ga njegove besede zavezovale.

  • Kučko pod pručko

   Dva stavka!?! Še veliko si rekel. Jaz že po prvem njegovem stavku, ki je eno samo brezvezno blebetajoče potuhnjeno momlanje, vem, da spet naklada, se laže ali pa se hvali!!!

  • mona lisa

   Lepo si je pa postlal z našim denarjem. V tej državi velja bolj si butast, bolj lažniv in večji lopov bolj visoko priletiš. Žal. In država tone.

 • Krtača 20

  Najboljši eksperiment je fuknjenc jajo, ki bo naslednja štiri leta za nedelo mesečno vlekel 4 čukce pa vsake tolk časa twitnu kako dodatno blesarijo. Za brezdelje 4 čukce ni slabo.

  • pesjanar

   Kaj pa ti ki že celo življenje živiš od nakradenega nisi pokradel ti ker si prrebutst kradla je tvoja žlahta in to ne krdla ropala premoženja pobitih ljudi,takšni kot vi ste strah in trepet poštenjakov,ker je že nevarnost da te srečaš na ulici,kriminalci ste pač kriminalci in to vam je položeno v maternico.

  • Fosa Stefan

   za evrop, židana in krtačo, ki je GNOJ, BOG NE obstaja, zato evropa, ti,
   fajaonka kuča,.ktačo tunekom, samarjev drvi v prepad ta fuknjenka potrebuje – rabi migrante in islam (islam nima BOGA , samo
   poveličevanega pedofila alaha, kakor jugoslavija titia, kjer 30 lenik
   ali starejši lahko nateguje otrike 10 -12 letne. tako propadate v
   lastnem gnoju in smrdite že sebi. poljaki, madžari,.. pa v BOGA
   verjamejo pa cvetijo, vi nesposobni voditelji v glavnem lažnivci ste pa
   ljubosumni, ker ne znate drugega, kot lagati, krasti, obrekovati,..
   naštej samo eno dobro delo židana v 20 letih

   nevem zakaj taka sposobna fuknjenka ni nastopila na volitvah in bila sedaj predsednica parlamenta, saj njeno pizdo še psi in migranti nočejo niti vohati, ker vedo, da se bodo okužili z kugo

   slo ddv 22 %, ch ddv 8%avstriska
   plača in pokojnina 1500 €, slovenska 500 €, kriv je janša ne kučan.
   židan, koliko pokijnine ima kučan, zato ker je največji luzer in
   izdajalec,..(zaprl je kodra, ker je govoril resnico) slovenije in ne
   more dojeti, da je JANŠA za njega gospod z mednarodnim ugledom, kučana
   pa spoštuje ali bolje mu v rit leze, neki repe, židan, šarec, škrabec,
   pedri, lezbijke in pasjejebci

  • tohuvabohu

   Ščetinar, Kućan te išče. Ima čisto svinjski gobec.

 • Silos

  Naj gre delat eksperimente na pujskih v Prekmurje,politiko pa naj pusti pri miru-to ni zanj !!!

  • mona lisa

   Še prašičev je škoda za poskuse doktorja psihiča.

 • Kučko pod pručko

  Najlepše pozdrave vsem, ki imate radi Slovenijo in se s peresom v roki vsak dan trudite za lepšo prihodnost naše domovine, vam z zadnjega dela letošnjega dopusta pošilja vaš Kučko pod pručko!!!

  • Vera

   Najlepše pozdrave vam g. Kučko pod pručko ! Pogrešala sem vaše duhovite in resnične komentarje . Upam, da si boste vzel kaj časa in spet pisal ? Lp od Vere !

 • Darth Vader

  židan je agent george sorosa v Sloveniji……tako kot fajonova in celotna SD…..socialni demokrati so v službi ultra globalistov, ki želijo uničiti narodno državo…..v našem primeru Slovenijo

 • črnaovca

  Ne vem kaj je bolje da nam vlada humorist ali doktor od Prištin. Bo treba delat ne pa ga srat. Tudi Marjan se vrača v politiko ker ne zna delat in ve da se da tam dobro živeti samo s ćvekanjem

  • Silos

   Ko je Marjan vodil sls je bila v vladi ! Levaki se pa spet bojite,da se tja vrne ,ker potem.,…

   • črnaovca

    Pa kaj si ti tolko zahojen da v vsakem vidiš levaka. Z malo pameti bi ugotovil kaj sem napisal in ker si bolj trde glave naj ti malo razložim, povedal sem da bo treba delat. Zakaj? Da bomo nasitili požrešno državo v kateri bodo na oblasti tisti ki samo trošijo in da politiki nič ne ustvarijo teveč blebetajo kar je seveda veliko lažje kot služiti denar. Podobnik to že ve saj si je šel podjetništvo katerega rezultat so crknjene kure in sramota za Slovence v Srbiji kjer si je imel kurjo farmo. Je slovenske volivce očitno lažje fotrati kot kure. Hja taki smo in imamo kar imamo, tudi tepce na forumih

    • tohuvabohu

     A se ti šteješ med pametne?

 • Franjo Trojner

  V Židanovi še vedno komumistični Sloveniji so volitve nepoštene, sodstvo zapira nedolžne ljudi in ne preganja tvorcev globoke države iz vrst komunjar na oblasti, kar pomeni, da je Židanova Slovenija še vedno nedemokratična in nepravna država. Resnici na ljubo Židanove stranke v demokraciji sploh ne bi smelo biti! Lustracija je bila filter, ki bi jo ustavila, čegar v Židanovi stranki niso dopustili in so oni raje ustavili lustracijo.
  Kamorkoli pogledamo, kr hitro ugotovimo, da novokomponirani komunisti še vedno v svojih krempljih držijo našo državo in ji ne dopustijo zakorakati na pota demokracije, na pita vladavine prava in s tem v družbo srečnih in blagostanja polnih narodov, držav.

  • SIMON ROZIC

   …ampak z atijem Kučanom se pa ne ujameta, ker je Židan pred leti
   zaradi všečnosti izustil, da so za stanje krivi strici iz ozadja ….že vemo
   kateri …te besede so ga izstrelile na površje z boljšim volilnim izidom ,
   a se je izkazalo, da je navaden drekonja in nič drugega!

   • Franjo Trojner

    Povzpetnež je tale Židan, tako, kot vsi njegovi rodeči somišljeniki je pripravljen narediti prav vse, da si izbori plac pri državnrm koritu, iz katerega se nato brezsramno in nenasitno prenažirajo.
    V bistvu smo bebci vsi volilci, ki dopustimo, da se ti ali oni politiki tranzicijske levice delajo norca iz vseh nas. Še bolj nas je treba tolči z gorjačo po neumni betici, morda kdaj celo spregledamo.

 • plavi-mil

  Njega sta starša naredila tudi kot experiment, pa se jima je hudičevo zalomilo.

  • zokispoki

   Smrkavec je ziv dokaz ponesrecenega eksperimenta !

   • Ana Job

    Mamici in atiju se ta osemenjevalec prašičev ni ravno posrečil. Verjetno sta res samo eksperimentirala.

  • VERRZIFIKATOR

   Neusmiljen si zelo, kolega,
   včasih čisto dobre so namere,
   pa posredi hude so ovire,
   rezultat družinska žal zadrega.

   V svinjereji dobro stvar je znana,
   kjer so ti eksperimenti redni,
   rezultati včasih nični, bedni,
   pač tako je praksa tam vpeljana.

   • SIMON ROZIC

    Seme včasih se ujame,
    iz dolgočasnega prašiča
    naredi politika goniča,
    ki lajna lajna, kruli, hruli,
    ves napet in ves prevzet
    sebe spravlja na cekret !

  • mona lisa

   a še res je.

  • tohuvabohu

   Kdo pa ve, kakšen je bil cilj poskusa?

 • Morala

  Kaj misli, da smo Slovenci poskusni zajčki?! Ta pa je za “pavliho”!

 • mona lisa

  Naj dela Židan poskuse doma v svinjaku ali pri svoji družini. Slovenci pa nismo njegovi poskusni zajčki. Sramota da neki osebek ki bi rad bil politik izjavi tako debilno. Ta vlada je eksperiment norosti.

  • SIMON ROZIC

   …videlo se je celo na Studio City, da je Židana že najbolj rdeč in zadrt levi monstrum, novinar
   Stefančič komaj prenašal njegovo blebetanje !

 • Olga2345

  Židan ni povedal, da so Sorosovi plačanci in da gre za Sorosov in Kućanov socialni eksperiment! Torej nacistično-komunisticno-islamistično uničenje slovenskega naroda! Kučan je že tako pred leti povedal, da je slovenski narod butast!
  Jih bo ta “butast” narod zaradi udbomafijskih zločinov, korupcije in terorizma končno spravil za zapahe???

  • SIMON ROZIC

   Upanje umre zadnje! Le poglej, kako se na vseh forumih prav Sorosova banda
   preriva v prve vrste, čeprav spada na smetišče zgodovine!

 • vsemojebabe

  Citiram: “Za zaprtimi vrati se bomo uskladili, ko pridemo izza teh vrat, pa bomo morali braniti skupno politiko,” je še poudaril Židan.

  Če se politika mora braniti, nikakor nikoli ne more biti dobra ne za narod ne za ljudi.
  Židan je pri izreku tega stavka imel v mislih samo eno – braniti moramo svoje fotelje za vsako ceno.

 • vsemojebabe

  Večina sploh ne ve kaj pomeni radikalno! Ni dovolj, da si nekdo želi korenite spremembe v levo ali desno, temveč mora priti do korena problema. A do korena nekega problema lahko pridemo samo s pomočjo velike množice običajnih ljudi nekega naroda. Židan in druščina si želi le eno, zaobiti, izogniti se, ali navidezno zmanjšati probleme ljudi ter jih držati na kratki vrvici, da si ne bi drznili karkoli spreminjati.

  Rdeči se radikalnih sprememb samo bojijo, želijo si jih pa ne, jim je tako dovolj lepo.

  http://www.counterfire.org/articles/analysis/17872-radical-what-s-in-a-word

  • SIMON ROZIC

   Strah ima ponavadi le velike oči, tale levi strah pred korenitimi spremembami
   pa ima tudi dolge nože….In tega nas je, dragi državljani lahko strah!.

 • Boco

  To etikiranje SDS z radikalna desnica bi si zasluzilo obravnavo kot sovrazni govor.
  Ampak, saj vemo kako je to v Sloveniji, ce to izrece politik leve opcije s tem ni nic narobe.
  Zidan s tem zali velik del slovenske populacije.

  • SIMON ROZIC

   SDS je živa obsedenost levice, njena bolečina, ki drvi naravnost v blaznost !
   In kje bi se morali blazneži nahajati? Moj predlog je: v “nornhausu” !

 • Zgornji

  JA, PROBAVAJO, IN PROBAVAJO IN PROBAVAJO , … NA VSE MOŽNE NAČINE KAKO BI NAS PARAZITIRALI IN UNIČILI , … !!! ! !!! SAMO TO JIH ŠE ZANIMA !!! ! !!! GOLAAAZEN SATANOVA ZLOBNA PEKLENSKA HUDIČEVSKA POKVARJENA PARAZITSKA !!! ! !!!

 • Vera

  Židan : ” Vse se vrača, vse se plača ” , če ne prej pa v sedmih letih ! Da vas ni sram , kako ste sestavili to skorumpirano vlado , ki nima nobene prihodnosti ! ” Več je babic ( strank ) , bolj je kilavo dete ” . Ostali ste sami stari obrazi na vseh področjih v državni upravi , usta so vas pa bile pred volitvami polne , da je treba vključit nove mlade kadre . Poslancev je kar nekaj novih mladih v državni upravi ste pa ” stari obrazi “, katerih narod ni volil !

 • rrrrr

  Ne bo manjšinska, bo pa eksperimentalna. Eksperiment je, če pet koalicijskih prasic osemeniš s tremi opozicijskimi prasci in pričakuješ da bodo enoglasno krulili tudi ko bo zmanjkalo tujega krompirja in koruze!

 • Borut Stari

  Ptiči in letala so brez obeh kril trup brez pomena.

 • Borut Stari

  Studio City je pomemben medijski studio v butlsocializmu. Toliko in nič več.

 • garfi

  Jelinčič ga podpira
  mislim, da to ni samo eksperiment

 • Andrej

  Eksperiment je uspel, ljudstvo je umrlo. Ljudstvo je že sedaj mrtvo, ker sicer do eksperimenta sploh ne bi prišlo. Ampak nagrade si bodo vseeno razdelili, ker, pazite, eksperiment JE USPEL. Ljudstvo ne gre na volitve, ker je umrlo.

  • samotoje

   Kmet je Ediju Kardelju, krvavemu vizionarju potožil, da ga osel ne uboga, da je trmast in take. Edi mu je svetoval, naj poskusi in ga neha krmiti. Čez nekaj časa Kardeljev Edi spet sreča kmeta in ga pobara, če se je osel kaj unesel. “Ne vem”, je rekel kmet, “crknil je”. Edi Kardeljev je bil vidno razočaran:” Sranje, pa toliko idej še imam.”
   Vizionarstvo Kardeljevega Edija ima potomce. A ne za dolgo.

 • Cmerko

  pazi na hčerko da ne bo na njej kdo eksperimentiral.
  ALAH AKBAR

 • plavi-mil

  Odkar vodita Tednik aščičeva in Studio Sity ultra levičar stefančič, ne gledam ne enega, ne drugega, samo plačevati moramo to HANZI greznico.

  • tohuvabohu

   Hehehe. Studio City je soseska v Los Angelesu, Ca. Torej imamo Ameriko?

 • tohuvabohu

  Cmero še ni zunanji minister, pa že pametuje o Evropi, brexitu itd. To ga bodo še siti v Bruslju.
  Ko že govorimo o javnih nastopih Židana: kadar ta pujs hoče povedati (po svojem mnenju) kaj važnega, naredi premor, izbulji oči, pokima z glavo in izvali neumnost. Cmero pa namesto tega močno trese glavo, da se človek zboji za njegove možgane. Ali te telebane tako učijo svetovalci?

 • Marjan Šarac

  Sreča, da židan ni brihten.

 • mginko

  45 let pogrebna združba za pokop slovenskih drugorazrednih državljanov in ukradene države s strani te mafije. Koliko časa boste drugorazredni državljani še spali ?!

 • if

  Židan: “Na Švedskem ni zmagala ekstremna desnica, podobno kot pri nas so radikalni desni stranki, ki je prišla v parlament, vse politične stranke odpovedale podporo. To je edino pravilno in edino možno. Samo na takšen način se lahko demokracija obvaruje, in ni strahu, da bi Slovenijo vodila radikalna desnica.”

  Razvoj stanja v RS dokazuje, da vzdržujete politiko, ki uničuje slovenstvo!

  Židan, v RS ni radikalne desnice, je radikalna Levica in ste radikalneži nevarni demokraciji!

 • mare

  Kdaj se pa svinje gonijo… a Židan to ve ..

  • karpelec

   ..če ne bo vprašal ženo.

 • traktor

  Dragi Dejan pišem ti polako, je znam, da ne znaš čitati brzo. Ti in tvoji se morate ukvarjati z desnico, ker se z ničemer drugim sploh ne znate. Pardon, dobro vam gre ukvarjanje s samim sabo. Nič ne znate, nič ne veste in še smotani ste in leni. Vi boste klinac kaj naredili za ljudi. Saj delate za njih že 20 let in to občutimo vsak dan bolj. Edino kar ste naredili je drek iz dela in drek iz denarja. Bedaki, odreže vam samo proizvodnja debilov na FDV in pa proizvodnja revežev na papirju, ki vam rušijo socialo. Ostali vam itak bežijo čez mejo.

 • xtc

  Kje se ta noriost Žisanov konča in ozdravi,ko vznikne raufnk industrija,bog ve zakaj?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!