Židan popolnoma obupan tovariša Mesca v pismu roti, naj ne prekine sodelovanja in ga pozval na sestanek!

Foto: sta

V Socialnih demokratih, katerih program bolj kot na socialno demokracijo spominja na komunizem, so očitno resnično obupani, predsednik Dejan Židan je namreč vodji skrajne Levice poslal pismo, v katerem ga je pozval na sestanek, a ga je Mesec zavrnil, saj se v tako kratkem času niso bili sposobni organizirati. Pri tem je ključna današnja odločitev poslanskih skupin o predlogu skrajne Levice glede ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja na odborih za finance in zdravstvo. Premier Marjan Šarec se sicer ne obremenjuje preveč zaradi izsiljevanja Levice, saj bi vsaj nekaj časa lahko vladal tudi brez njihove podpore in s pomočjo katere izmed opozicijskih strank, a v ozadju je najverjetneje kar šef globoke države Milan Kučan, ki ne skriva naklonjenosti do skrajne Levice. Številni se sicer strinjajo, da sta v slovenskem političnem prostoru prav SD in Levica najbolj škodljivi stranki.

Predsednik Socialnih demokratov, pravne naslednice Zveze komunistov Slovenije, Dejan Židan si na vsak način želi ohraniti sodelovanje s skrajno Levico, ki je imela doslej nadkoalicijski status, a v zadnjem času vse glasneje izsiljuje s prekinitvijo sodelovanja zaradi neukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, zato je na koordinatorja te skrajne stranke, Luko Mesca, naslovil obupano pismo: “Kot predsednik socialnih demokratov si želim, da bi drug v drugem večkrat prepoznali zaveznika za to, da bodo rešitve v Sloveniji v korist ljudem, skupnosti in okolju. Vem, da imamo skupaj izjemen politični, intelektualni in organizacijski potencial. Krizo kapitalizma, ki jo pooseblja neoliberalna doktrina izkoriščanja človeka in narave, lahko presežemo le s strpnim in povezanim (so)delovanjem za to, da izoblikujemo politično, gospodarsko, socialno in okoljsko alternativo.” V nadaljevanju Židan Mesca, ki ga je naslovil kar kot tovariša, prepričuje v smiselnost nadaljevanja sodelovanja.

V ozadju Židanove obupane prošnje najverjetneje naklonjenost Kučana do skrajne Levice
Koalicija pod vodstvom Marjana Šarca, ki se ga režim po številnih neuspehih in aferah sicer želi po hitri poti znebiti, bi sicer vsaj še nekaj časa lahko delovala s podporo Slovenske nacionalne stranke ali “sredinske” Nove Slovenije, preden bi Šarca nadomestil nov čudežni deček globoke države. Židanovo obupano prošnjo sicer pojasni naklonjenost šefa globoke države Milana Kučana, sicer zadnjega vodjo ZKS in še vedno neformalnega predsednika SD, do skrajne Levice. Kot smo na Nova24TV že poročali, je februarja obiskal Židana, po vsej verjetnosti za to, da bi skušal sanirati takratni spor med obema “svojima” strankama. Kučan je sicer večkrat javno hvalil skrajno Levico, po drugi strani pa je v ozadju tudi ideološko ujemanje med strankama.

Foto: Nova24TV

SD in skrajna Levica sta strup za gospodarski razvoj
Delovanje SD je za Delo pred dnevi komentirala Tanja Porčnik, ki je povedala, da je ta stranka izgubila stik z volivci na slovenski levi sredini, saj je izgubila je uvid v to, kaj je nepravično in nepošteno ter katere so tiste neenakosti v družbi, ki jih je treba institucionalno odpravljati, in katere to niso: “V preteklem desetletju SD ni samo izgubila veliko volilne podpore, k čemur je primarno in najbolj prispevala razočaranost volivcev nad vlado Boruta Pahorja, temveč je izgubila tudi lastno identiteto, saj trdi, da je levosredinska stranka, medtem ko s svojimi nazori in predlogi tekmuje z Levico za volivce na repu levega ideološkega spektra.” Pred kratkim pa je za spletni portal Nova24TV tudi finančnik Blaž Vodopivec ti stranki v luči ohlajanja gospodarske rasti označil kot najbolj škodljivi: “Edina resna rešitev za to, da lahko Slovenija naslednjo krizo prebrodi brez resne bolečine, pa je oblikovanje nove koalicije, brez SD in Levice. Ti dve antikapitalistični stranki sta strup za gospodarski razvoj, tako kratkoročno kot dolgoročno.”

 

Gospodarstveniki ogorčeni nad predlogom Levice glede ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja
Danes se bo sicer na odborih odločalo o zakonu politične stranke Levica o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki ga zdaj ponujajo Vzajemna, Triglav in Adriatic Slovenica. Ukinitev bi pomenila dokončno monopolizacijo zdravstvenih zavarovanj v Sloveniji, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije ima že zdaj monopol pri splošnem dogovoru, kar pomeni, da ni v moči ostalih zavarovalnic, da bi s pogajanji znižale ceno zdravstvenih storitev. Takšen ukrep bo prav tako še dodatno obremenil državni proračun, nikakor pa ni jasno, kje bo vlada za financiranje takšnega ukrepa vzela dodaten denar ali pa namerava na ta račun zopet ponovno obremeniti davkoplačevalce.

Če država ne naredi konca korupciji v zdravstvu, bo luknja do leta 2035 globoka za 500 milijonov evrov, opozarjajo strokovnjaki

Mesec ni imel časa organizirati sestanka v tako kratkem času
Mesec se je na Židanovo pismo odzval že včeraj in v njem poudaril, da je za nadaljnje sodelovanje ključna današnja odločitev koalicijskih poslanskih skupin na odborih za finance in zdravstvo, kjer bosta obravnavana predloga skrajne Levice o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja: “Vaša pobuda za sestanek med strankama nas veseli in smo se vsekakor pripravljeni sestati z vami, a glede na to, da smo danes v pripravah na jutrišnji obravnavi, vaše vabilo pa smo prejeli šele pred par urami, organizacija sestanka v tako kratkem času žal ni mogoča.” Mesec je še izrazil upanje, da SD njihov predlog ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja danes podpre.

Rok Krajnc

 • Franc Šink

  Če komunist prosi komunista za uslugo, ne bo nič od tega.

  • Amerikanc

   Kaj ne ?! Kaj pa partizanske penzije, partijsko čakanje na delo – profesorska izmišljotina, dodatki partijskim funcionarjem, delo preko partijskih agencij – za velike denarje – to so industrijske pralnice Candy.

  • milanček

   raja bo še bolj nafukala, če je sploh možno iti še slabše! ja, ampak krivi smo volilci, odpikati bi morali do golazen iz murgel in jugo mafijo!

  • Vesuvius Vesuvius

   Motite se to je samo njihova javna konsolidacija, da stopijo še bolj skupaj, preprosto da preko medijev doseže zadnjega tovariša na smrtni postelji.

 • althar

  Rabijo večje idiote, da izpadejo malo pametnejši.

  • zokispoki

   Prasicji doktor se v paniki boji, da bi bil odstavljen od korita, de ! To je treba na vsak nacin prepreciti, naj stane kar hoce, de ! Zivel Lenin, Zivel Titek,
   Zivel Luka Mesec, kenede !

 • Amerikanc

  Ko se mu tresejo hlače, ni več tako židane volje. Židan dobro ve, da partijci vladajo s “prevaro” in poloma te vlade se boji kot “hudič križa”. Je zelo težko zaposljiv kader, saj je povsod kjer je bil, delal gospodarsko in politično škodo.

 • Skrajno Desni

  Izmečki bodo za obstanek v vladi tudi buzaranti postali.

  • Den456

   To so že. Si bodo mogli kaj novega zamislit.

 • pesjanar

  Ne strinjam se da sta levica in komunistični sd strup za gospodarstvo,meščevi kreteni nimajo nobenega vpliva na gospodarstvo,”serjejo nebuloze”in to je vse, nimajo pa vpliva v primerjavi z židanovi novokoponiranimi komunisti pod patronatom male sive strupene murglske podgane,ta oplojevalec svinj,židan je naredil toliko škode v kmetijstvu in gospodarstvu da bi barabi morali odvzeti državljanstvo ker izvaja atentat nad kmetijstvom in gospodarstvom v katerem so lovke te stranke tako dolge da jih bo teško odsekati,pustiteob strani te venezuelske petokolonaše,nevaren je komunist židan in njegova rdeča banda.

 • Unikatna

  Res so revni (umsko). Ubogi!

  • Nata

   Saj si mislila na volivce, ali ne ?? Tile tički so preklemano brihtni za svojo rit !

   • Unikatna

    Mislila sem predvsem na koalicijo….Za volilce je že zmanjkalo besed…

   • Steiermark

    Zvitost in balkanska pokvarjenost še ne pomeni inteligence /poglrj di rezultate raziskav IQ, ki kažejo, da južneje so, bolj je njihov IQ podoben številki čevljev odraslega/.

    • Nata

     Drži !! Oni pri človeku najbolj obrajtajo tisto
     ” prešao sam ga “.

     • Steiermark

      “nadmudrio” sam ga….ter se ponaša s svojo nepoštenostjo, kako je nekoga ogoljufal ali okrog prinesel! To je pač domet njihove “poštenosti”, ki jo imajo v genih….

    • SIMON ROZIC

     …boljša je primerjava s sobno temperaturo, ker omenjene barabe od
     S do J živijo na zelo veliki nogi, sobna temperatura pa je tu nekje okoli
     22 -25 stopinj!

   • antimur

    Brihtnost in hudobija sta dva različna pojma, ti norci so hudobnejši kot sam satan, ki jih bo kmalu zajahal.

 • Andrej

  Levica je NADKOALICIJSKA. Popolnoma vseeno je, ali je v vladi ali ni. To je že do sedaj delala in tako bo tudi v prihodnje. Za vsak slučaj sta pa v čakalnici še Zmago in Matej. Ni zime niti za Šarca, niti za CK ZKS. Pri tako neumnih volilcih si drugega niti ne zaslužimo.

  • Pepy

   Bravo Andrej – zadnji stavek pove vse …!

  • ALERON

   Zadnji stavek je 100.

  • Nisem Jaz

   Volitve so FAKE! Ce bi kaj spremenile bi ble prepovedane!!

   • Andrej

    Saj to hoče komunizem. Ukiniti volitve, ali pa narediti farso iz njih. Le zakaj jim verjameš?
    Ali vidiš kako podobnost med:

    Samo da ni Janša

    in
    Volitve so brezvezne
    ?

 • milanček

  Dobro jutro moji zavedni Slovenci, a je kućan že gauznil?

  • Den456

   Žal nas ta sreča še ni obiskala.

   • JANEZ GUS

    Upanje umre zadnje.

  • Skrajno Desni

   Itak bo cela Slovenija za pogrebom, eni bodo zato da preverijo če je reds guznu drugi ga bodo pa pogrešal, ne vem katerih bo več.

 • ZatonMesecnikov

  Levica in SD imata enako relacijo kot Poredni mladinci ZSMS in Zveza Komunistov Slovenje. Levica so mladiči SDja, le ti pa so nastali, ko je mama Partija prebarvala perje….

 • Artur

  Spominjajo me na svinjak kjer se prasci med seboj rinejo kateri bo bolj globoko z rilcem v koritu in kako kateri zacvili, če ga kdo zvleče od korita.

  • Nata

   To delajo že od nekdaj. . . . . ko so se v Jugo predsedstvu menjali, smo rekli – zopet so malo zavrteli !!!

 • pajot

  “da bodo rešitve v Sloveniji v korist ljudem,”
  Ej,svinjar židan,napaka. Našim ljudem,našim. kako si lahko pozabil na to pomembno besedo?

  • Artur

   Bi pa za sebe in za svoje tovariše takratne rekel SPLAČALO SE JE. Kučan.

   • JANEZ GUS

    Za kar sem kradel bom še naprej kradel.

 • Artur

  Vstanite v luč in blišč odeti,
  ki jarem vas teži zlata.
  Zdaj zvezda rdeČĆa spet nam sveti,
  nas kliče spet krvava sla.
  Sledi pravičnosti razbijmo,
  do tal naj rop jo naš požge;
  do konca z davki jih odrimo,
  vzemimo vse, vzemimo vse!
  Že tajkuni so zbrani,
  v zadnji rop zdaj že hite,
  da z internacionalo
  nov plen si pribore!

  • Nata

   Sijajno !!!!

  • Den456

   Le kje si izbezal prave besede njihove himne?

   • Artur

    Ne spomnim se točno menda pod YTvideom internacionala 2.21
    VSTANITE ZA KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO https://www.youtube.com/wat
    Vstanite v luč in blišč odeti,
    ki jarem vas teži zlata.
    Zdaj zvezda rdeČĆa spet nam sveti,
    nas kliče spet krvava sla.
    Sledi pravičnosti razbijmo,
    do tal naj rop jo naš požge;
    do konca z davki jih odrimo,
    vzemimo vse, vzemimo vse!
    Že tajkuni so zbrani,
    v zadnji rop zdaj že hite,
    da z internacionalo
    nov plen si pribore!
    medklic KurČĆan:Bi pa za sebe in za svoje tovariše takratne rekel SPLAČALO SE JE.
    Prav nihče nam nič ne more,
    kakšen zakon, kakšen red;
    Vse kar vidite je naše,
    nam dal je Forum nov zalet.
    Sami pišemo zakone,
    in sodimo kot se nam zdi.
    Ropajte zdaj bratje urno,
    dokler se ljudstvo ne zbudi.
    Mi vse ukrademo na svetu,
    zato vse to je naša last;
    najlažje delavcu in kmetu,
    ker imamo tu pač mi oblast.
    Ko vse dobre in poštene
    uniči naša trda pest
    svobode bodo vse pregnane,
    pokoren rod vasi in mest.
    medklic sindikalistke: Včeraj smo prosili, danes zahtevamo, JUTRI BOMO VZELI!
    JUTRI BOMO VZELI!
    PONOVNO!!!
    delavski razred v ozadju huronsko pozdravlja
    https://www.youtube.com/wat

  • SIMON ROZIC

   Resnica v verzu je prav vsaka vrstica!
   Čestitam!

 • resnicaboli

  Se boji da se nebo več vozil z spremstvu plave luči.

 • Artur

  “Padalec in žebrač rožnega venca” bosta z velikim zadovoljstvom zapolnila luknjo, če se zalomi.

  • Lustrator

   Doslej v javnih nastopih Tonina, Ljudmile, Vrtovca, Pogorelca in praktično vsega vrha Nsi-ja ni ne duha ne sluha o krščanstvu, kaj šele katolištvu – od kod torej zgornja asociacija? To je žalitev za vse ponosne kristjane katolike.

   • Steiermark

    Artur v svoji zagnanosti proti krščanstvu, še ni prišel tako daleč, da bi to razumel!

   • Artur

    Pa nekdo lahko žebra rožni venec tudi, če nima pojma o krščanstvu moja “pobožna” že pokojna daljnja žlahtnica je bila žleht kot hudič celo zaspala je z njim in se zbudila z njim v rokah.

    • tohuvabohu

     Kakšno zvezo pa ima človekov značaj z njegovim prepričanjem?

     • Artur

      Ta zveza je hinavščina in svetohlinstvo. Kako je že rekel Jezus po njihovih dejanjih jih boste prepoznali mar ne …..po hinavščini.

     • tohuvabohu

      Aha, že razumem. Neverniki so potemtakem iskreni, mar ne?

     • Artur

      Kakor kateri , tako neverniki kot kot svetohlinci.

     • tohuvabohu

      Skratka, gre za za stereotipe.

     • Artur

      Gre za poglede “Out of the BOX”

     • tohuvabohu

      To lahko reče vsakdo.

     • Artur

      Ne, samo tisti ki gleda “Out of the BOX”in, ki razume kaj to pomeni.

     • tohuvabohu

      Ni mi všeč delitev ljudi na
      – poštene in nepoštene
      – moralne in nemoralne
      – etične in neetične
      – altruiste in egoiste
      – iskrene in hinavce
      – zdaj pa še na tiste, ki gledajo OutOfTheBox, in tiste, ki ne.
      To so stereotipi, ki nimajo nič z resničnim življenjem.

     • Artur

      Potem imaš ti najrajši “srednjo žalost” niti krop niti voda skratka povprečje v amorfnosti brez stereotipov ali pač.

     • tohuvabohu

      Ne prenesem predalčkanja ljudi. That’s all folks.

     • Nata

      Hm. . . . RES SO STEREOTIPI.
      A z resničnim življenjem imajo opravka. Zaradi ljudi so nastali.

      In , ko nekateri – no komunisti – začno predalčkati, jim je vrnjeno.
      Edino pravilno.
      Če mene lahko zmerjajo z janšistko, pa res ne bom ostala dolžna.

     • tohuvabohu

      Stereotipe klamfajo ljudje, ki hočejo potvarjati resničnost. Kajti nihče ni samo dober ali samo slab. Stereotip je grobo poenostavljanje, in sicer tako hudo poenostavljanje, da iznakazi resničnost. Na tak način ni mogoče delovati v resni družbi.
      Janšist-ka pa ni stereotip, ampak navadna psovka. Na to je seveda potrebno reagirati, kako, je pa osebni pristop. Jaz jim ponavadi vrnem z obrestmi, hehe.

    • Nata

     Ja, takim ljudem – tudi moški so med njimi – pravimo tercialke !!
     ” Tercialka je oseba, ki redno hodi v cerkev, meni, da živi po cerkvenih zakonih, a v resnici temu ni tako in spoved dojema za sredstvo, ki očisti, popravi…”
     Je pa tudi izraz za
     https://www.kontekst.io/kontekst/tercialke
     Ne vem pa, kaj je bil prvoten pomen.
     Kar nekaj se jih je izkazalo, ko so tepke volile plavookeca !!

     • Artur

      Moji “pobožni” že pokojni daljnji žlahtnici sem(kot “antikrist” po njihovo) v marsičem pomagal, ko je bila že vsa betežna no, ko ji enkrat nisem mogel biti na razpolago me je iz maščevanja nekoč kot mulca lažno obtožila kraje pri sosedu v bistvu pa sem šel v hišo samo zato da sem od enega tudi starejšega soseda vzel denar, da sem mu šel kupit neke življenjske potrebščine. Tako je to z nami nekaterimi “Antikristi” Če nisi z nami si proti nam in zato so dovoljena vsa sredstva kar me močno spominja na modus operandi pravih antikristov tistih tardečih.

     • Nata

      Verjamem. Vsi smo krvavi pod kožo. Tudi oni so samo ljudje – tukaj mislim na Cerkev , ne na te posebne primerke. Pa – upam – da jih je veliko manj, kot med komunjarami.

     • Artur

      Hahahaha odlično.

    • pajot

     Čakaj malo,ti misliš,da klovn kdaj skrivoma mota rožni venec med rokami. Jezus,nikoli in nikdar.
     Ministrant je pa bil po vsej verjetnosti za potrebe volilnega telesa.
     Jaz mu ne verjamem prav nič.

     • Artur

      Tercialke so mu pa nasedle tako kot nekoč “plavookemu meter in žilet”.

    • Lustrator

     Tudi to je res, nič ne rečem. A kakor omenjeno, pri Toninu niti več navzven ni ne duha ne sluha o krščanstvu – niti terudi se več ne vzbujati vtis, da to je. Enako velja za celotno stranko, ki se imenuje Nova Slovenija – krčanski demokrati.

  • Nata

   No ta oznaka – žebrač rožnega venca – pa ni ravno najboljša.Malo je žaljiva za nas – verne.

   Ta molitev je krasna. Prav nobenemu ne bi škodila.
   Je pa jasno , da ta dva že sedaj ” pomagata ” meglo mešat. In verjetno komaj čalata , da vskočita.
   Pa se prekleto motita !! Nič ne bo !! Šesterček bo držal skupaj, dokler se Slovencelji v večini ne odločijo na voliktvah povedati. . . . . .dost vas mamo !

   • Artur

    Opravičilo – sem že popravil.

    • tohuvabohu

     Nisem prepričan, da ta popravek popravlja tisto, kar je po pravici zmotilo Nato. Mislim, da si zgrešil smisel.

     • Artur

      Opravičilo še vedno velja nekateri pač žebrajo(že vedo zakaj) nekateri iskreno molijo za zgoraj navedenega dvomim, da iskreno moli, zaradi tvojega odziva o zgrešenem smislu glede na zgoraj omenjenega me ne bo za to nič več in nič manj.

     • tohuvabohu

      Ne razumeš. Lapsus ni bil v tem, da si uporabil besedo žebrati, ampak, da si skušal obračunati ad hominem namesto ad rem, oziroma da si človeku nalepil etiketo namesto argumenta.

     • Artur

      Saj pravim po jezusovo gre takole: po njihovih dejanjih jih boste prepoznali, saj ni treba nekoga etiketirat, če že s svojimi dejanji vsem na očeh kaže-jo kam “pes taco proti forumu 21 moli”.

     • tohuvabohu

      Sapienti sat.

     • Artur

      Kakorkoli.

    • Nata

     Lepo.Hvala.

   • pajot

    Oprosti,žebranje je star izraz za molitev ob rožnem vencu. Slovenski. Zakaj te moti?

    • Artur

     Žebranje je baje v prenesenem pomenu avtomatizem brez vsebine, je samo da je.

     • pajot

      Ne bi rekel. Žebranje sem vedno dojemal kot molitev ob rožnem vencu. Lahko,da nekomu zgleda slabšalno,toda meni ni.
      Nisem pa stoprocentno prepričan.

    • Nata

     Ker mislim, da ne paše v povezavo s člankom.
     Tonin ni veren človek, saj bi v nasprotnem primeru ravnal drugače. Kar nekaj takih je v naši državi , ki se pač ” po potrebi ” deklarirajo kot kristjani. . . .Stranka je v zadnjih letih zavozila in bi morala v svojem nazivu izpustit ime krščanski.
     Ja, drži. . . . ko poslušaš ljudi v cerkvi kako hitijo s to molitvijo, se res sliši samo – žebranje.Le zakaj se jim tako mudi ?

 • Nata

  Tile naši vladniki bi lahko ustanovili nov ” Špas teater ” !!! Publika bi se jim od srca nasmejala . . . . . .

  • Lustrator

   Ta ista publika bi jih tudi volila, v tem je problem našega nadnorega naroda…

 • Vera

  Tako nizko je padel “petorček”, da bo Mesca Židan po kolenih prosil,naj ostanejo z njimi v dobrem in slabem ?

 • pajot

  vsem tistim,ki so volili te kriminalce in vsem tistim,ki so ob volitvah ostali doma,želim vesele božične praznike ob polni mizi in da bi se občasno spomnili tistih,ki preživljajo v tej vukojebini svoje dni s 500 evri plače in s tristo evri pokojnine na mesec.
  Na koncu koncev vas čaka krematorij brez evrčkov. In poslednja sodba.

 • Steiermark

  Kakorkoli že, vsi ti rdeči podganarji “rotijo” naj jih njihovi zaveziki ne zapustijo, ker “v podgaji slogi je moč”, še posebaj v sloganu: samo Janša ne! Seveda, je težko, da bi pri poovnih volitvah imeli toliko sreče, da bi to lahko tudi ponovili, pa naj najdejo še tako butastega, ki bi bil tako vladoželjen, da bi za vsak način “naštudiral” vlogo prvega ministra – komika (rdečim butelnov ne manjka, jih imajo na pretek)!

 • FORT WORTH

  “Židan popolnoma obupan tovariša Mesca v pismu roti, naj ne prekine sodelovanja in ga pozval na sestanek”

  Je tut kej jeclow ??!!

  (:-DDDDDDDX

  • tohuvabohu

   Ne vem, ali je jeclov, je pa velike izbuljene oči imov.

   • JANEZ GUS

    Kot volk pri rdeči kapici ,ko je sral.

 • Vlado77

  ZKS je v vseh levih strankah. Največ seveda v SD ,ki je v bistvu komunistična stranka s manjšimi popravki. Levica, deloma LMŠ in SMC in Bratuškova stranka so iz istega gnezda. Vseh združujejo NOB mitologije in vsi se klanjajo herojem klavcem. Levica je le skrajno leva. Dokler nam bodo te stranke vladale se Sloveniji ne obeta preboj v sredino EU ali višje. Prhitele nas bodo ex države sovjetskega bloka -Češka nas je že. Mi smo imeli “mehkejšo” varjanto komunizma vendar zgleda najbolje organizirano. Zlahka so se prilagodili novi situaciji -obvladujejo skoraj vse kar kaj velja v tej državi. Medijsko sceno,sodstvo,šolstvo, banke ,vse državno gospodarstvo ( v tem prednjaćimo v EU) ,kmetijstvo, celo turizem ….Dejstvo pa je , da ne obstaja ena uspešna socialistična država na tem svetu.

  • Andrej

   Uspešnost socialistične države je odvisna od tega, na kateri strani si. Za komuniste na vladi je bil socializem vedno zelo uspešen. Tisti dodatek SOCIALEN, je pa le za mešanje glav neumnim volilcem.

 • Antonius

  Zavedajo se, da je Serpentinšek do konca razgalil svoj beden politikantski talent, zato se jim nepripravljenim zelo hitro lahko zgodi, da bodo morali na predčasne volitve.
  Z javnim prepiranjem svojim volivcem puščajo sled, kaj je bilo njihovo prizadevanje. Hudič je, če se na predvolilnem napihovanju in samohvali nimaš na kaj sklicevati.
  Komu se pa lepo ne sliši, da naj bi mu ne bilo več treba plačevati dodatnega zdravstvenega zavarovanja.
  Realni sektor, ki naj bi doplačal ukinjeno, si namreč ne more dovoliti štrajka proti Mesečevim nebulozam.
  Če hočejo Mesečevi zares koga prepričati, potem naj se lotijo *Zemljaričevih*, pa bo v zdravstvu ostalo denarja dovolj, da nam ne bo treba doplačevati dodatnega zdravstvenega zavarovanja.
  Sicer pa, Mesečevim s Serpentinškovo koalicijo vred, bo treba na naslednjih volitvah pokazati sredinca. In to na obeh rokah hkrati. Dovolj so nas poniževali, se nam posmehovali in nas v kompletu kradli.
  In še malenkost za mimogrede. Šarec je očitno *dec*, ki je poskrbel, da nosi njegova *žaba* rogé*.

 • antimur

  Ko se ta rdečezvezdaška smrdljivščina znajde pred kolapsom, se še bolj izrazito izkaže njihova nizkotnost in nemoralnost.

  • Steiermark

   Saj drugih “kvalitet” nimajo, torej ne vem kaj drugega bi lahko še pokazali….

 • Anton

  nekoč mi je Francoz ob priliki med pogovorom rekel, boj se komunista in arabca, oba ti bosta ob prvi priliki zabila nož v hrbet. In še kako prav je imel!

  sarkazem press

  • Slovenec

   Točno.

  • Zdravko Lajh

   Zato pa so tako “kompatobilni” – boljševiki in migranti.

 • Janez Novak

  Židan se boji, da bi odhod Levice zrušil vlado in njgeove ljudi spravil stran od seskov mamice države. Življenjsko je zainteresiran, da Levica podpira vlado in s tem plenilce iz njegove stranke.

 • RATATA

  Najpomembnejši je prvi maj, praznik dela.
  Nujno je potrebno zagotoviti da ga ohranimo ne glede na vse!
  Bi pa na nek način morali zagotoviti dodatne proste dneve, ki bi omogočili mirno postavitev kresa, pa magari se začasno prekine očetovsi dopust!

  • Andrej

   Saj imamo OF. Ta je v resnici najpomembnejši praznik. Vsemu bi se odpovedali, OF pa nikdar.

   • Stajerka

    …zgodovina OF je tudi ena velika laž…..dan OF pomeni vse kaj drugega kot praznik OF…..

    • JANEZ GUS

     Zločinci morajo tudi imet svoj Veliki šmarn.Lažejo pa vsako leto drugače.

    • Andrej

     OF je v resnici PIF. Proti imperialistična fronta. Zopet dokaz, da je laž nesmrtna duša komunizma.

   • RATATA

    OF pod vodstvom KP je naredila svoje v popolnosti. Povsem v skladu s 4. točko svojega programa…. – spremenila je značaj slovenskega naroda.

    • pajot

     V bistvu je kratica OF narobe napisana. Moralo bi biti FO. Fuck off.
     Fuck off banda kriminalcev,morilcev in tatov.

  • JANEZ GUS

   Predlagam,pod prisilo vsi na Rožnik poslušat največjega lopova v Sloveniji,ko se bori za delavske pravice takoo,da delavci kar delajo samomore.Kdo ve,kam je poniknil borec -rdečuh Kobal.Si je dokončno izboril pravice.

 • Andrej

  Levica in SD sta obe pod komando CK ZKS, torej skrajni. Ostali komunisti so pa poskriti v vedno novih strankah, da je za ljudstvo stanje zamegljeno. Neumno ljudstvo namreč misli, da voli nove obraze, v resnici so pa že leta in leta v raznih “novih” strankah eni in isti ljudje.

 • JANEZ GUS

  Rdeča farma ,res ste v sramoto celi Sloveniji in Evropi.Ogabni potomci zločincev.In še žoveči zločinci pa celo častni občani.Samo še v S. Koreji.

 • Stajerka

  ……mislim…..to gonjenje tovarišev presega VSE meje dobrega okusa in zdravega razuma……narod časti čarter v Venezuelo, tja tovariše, sem obupane in razočarane Venezuelčane……
  …..pa saj NISO NORMALNI…….ma dost je tega sranja, že 80 let gonijo ena in isto……še vedno trdim, da je bila največja napaka v zgodovini Evrope, razpad Avstro-ogrske monarhije……Štajerci – gremo mi po svoje!!……

 • Slovenec

  Temu se reče panika, ki je lahko tudi zaigrana, oziroma umetno ustvarjena.

 • tomven

  Pezde židani… Sram ga je lahko, ritoliza.

  • JANEZ GUS

   Ta ima že v genih valjanje okrog svinj.

   • Zdravko Lajh

    …bolje rečeno, prerivanje pri koritu

 • Stajerka

  …..zdaj pa imamo PROBLEM……volilna zakonodaja NI ustavno skladna……torej se lahko na ta račun norčujejo in afne guncajo……sem 100%, da Pahor v nobenem primeru ne bo razpisal volitev, dokler ne bo sprejeta zakonodaja……
  …..štala na kubik…..glede na trkanje recesije, ne bo samo štala, ampak revolucija……žal

 • Mademoiselle

  “The goal of socialism iz communism.”
  – Lenin

 • PLavi-mil

  Šmrk, šmrk, a komunisti tudi jočejo?

 • RATATA

  Levica je eSDeju nujno potrebna je rekel Han-i-bal.
  Skrajne desnice pa v osamosvojeni socjalistični Republiki Sloveniji sploh nimamo! Ko bi imeli vsaj navadno desnico bi bilo tudi nekaj.

  • JANEZ GUS

   Samo komuno medijske greznice vidijo skrajno desnico.Na gre pa jim iz rdečega gobca -skrajna levica,ki jo je polna Slovenija.

  • pajot

   jest imam desnico. In jo včasih tudi uporabim.

   • RATATA

    pa vprašaš, če u trebuh al u glavo?

    • pajot

     Ne sprašujem dost. sam rečem: komorat,si ti že kdaj ljetu pa srou?
     Se rajš umakne.
     sem jih pa tud jest že kdaj dobu,he,he,he…

     • RATATA

      Men se ni dal nikdar laufat. Sploh pri telovadbi ne. Še za prmir stat nucam oporo v šanku hahaha
      Ampak teb je lažje, saj si s prstanom v prednosti… matr, ko bi ga jaz imel takega, bi krasne odtise delal po kumunajzrskih gobcih..!, praktično nepremagljiv bi bil.., no, ja, mrbit,,,

     • pajot

      Ja s tisti prstanom bi bli krasni odtisi. He,he…Zdej pa čist resno. jest sem janezu reku,da nas pripelje na oblast samo DU.
      Pa ni bil čist za to.

     • RATATA

      Razumem, saj so popolnoma in čisto povsod na široko nastavljeni po položajih. Financ imajo neusahljivo veliko.
      Saj ne vem kdo je komu kaj dolžan in kdo ima zvezane roke zaradi umočenosti v karkoli, mi je pa popolnoma jasno da tvegati z izpostavljanjem ne upa nihče, ker lahko mediji oblikujejo javno mnenje nahitro in v popolnosti po željah naročnikov – lastnikov.
      Problem je, ker se zaradi krivice nimaš komu potožit, saj je v zgornjem (prvem) stavku resnica!!

     • pajot

      DU ne potrebuje nobenih opravičil.

 • milanček

  na 1. sligi zg. dva idiota! na 2. sliki, idiot, ki uničuje slovenski narod!

 • Peter Leskovar

  rdeči jokajoči loleki. Ajde če bi bli gej….so pa obične pederčine.

 • Anton

  Vsi se bojo usrali.

 • Garbage man

  Prikrita derpeta

 • zvone gabrijan

  Kam smo mi v P.M. padli, kot da sanjam najhujšo nočno moro. Pa dajmo ustavit te Kumrovške idiote, dokler ne bo prepozno.

  • pajot

   Ja,lahko bi jih,ampak dandanes imaš na razpolago samo mamine sinove. In ogromno feministk,ki kar hlepijo po trdih in debelih.
   Nič ne bo. Zmanjkalo nam je pravih moških. Zamisli se,kaj je nastalo iz Vikingov na Švedskem.

   • Artur

    Tovariši so že vedeli zakaj je bilo potrebno ukiniti obvezno služenje vojaškega roka,

 • FORT WORTH

  “Vem, da imamo skupaj izjemen politični, intelektualni in organizacijski potencial.”

  O kaksnem potencialu pise Zidan ??

  Teran, kranjska klobasa,
  Enormna zadolzitev drzave,
  Posojilo Grciji,
  Nesodelovanje z opozicijo…

  “Krizo kapitalizma, ki jo pooseblja neoliberalna doktrina izkoriščanja človeka in narave, lahko presežemo le s strpnim in povezanim (so)delovanjem za to, da izoblikujemo politično, gospodarsko, socialno in okoljsko alternativo.”

  A nimamo mi za te probleme sindikatov ??

  Zidan, spel se ti zavajat koga drugega !!!

  • pajot

   Židan je pljunuti(oprostite za srbizem) Sergij Pelhan,bivši kulturni minister iz kvote prebarvanih komunistov.
   enako govori,enako se obnaša,nosi enake obleke.
   S to razliko,da židanu najbrž partizanci niso ubili matere. Pelhanu so jo. Je bil sirota brez staršev in se je takoj včlanil v ubijalsko druščino,tako kot Jerca Mrzel. No,ja,ona je ostala brez očeta. Spet partizanci,jebi ga.

   • Artur

    Jaz in še marsikateri pa tudi mlajši smo na boljšem, še vedno po mnogih letih brez težav razstavim in sestavim AK-47 podmazan pripravljen na gotovs z metkom v cevi medtem, ko za njega dvomim, da zna vsaj svojo lopato pravilno držati v roki. Ko bo napočil narodno osvobodilni dan D niti mišja luknja ne bo zadostovala z vsem njegovim tudi z njegovo lopato vred kamor se bi lahko zatekel.

    • pajot

     Perfektno. Sodelujem.

 • von Rhein

  Vem, da imamo skupaj izjemen politični, intelektualni in organizacijski potencial.
  ……………….
  Kaj ta pujsbutl ugotovi.Odkriva neznanke v vesolju.

  • tohuvabohu

   Pozabil je omeniti razvojni potencial.

 • Miro Jereb

  Po 30 letih ga imenuje TOVARIŠ. In se KLEČEPLAZI. Za KOZLAT.

 • karlina

  Prekleta levičarska banda, državo bo vzel prav zaradi njih hudič, to je nepreklicno dejstvo.

 • SIMON ROZIC

  Ojoj, kam smo padli! Prositi bando rdečekljunov za milost Božjo ? A vas ni sram,
  tovariši iz greznice rdečuhov za tako globoko ponižanje ….ali je spet ena scena iz
  murgelstana priplavala na površje ? Sramota!

 • Common Sense

  Ko zdebeljeni prasicerejec prosi mlecnozobega analfabeta in neokomunista za sestanek, ves, da je strah zlezel v hlace.

 • Common Sense

  Morda bi vseeno Sarec in Jansa lahko sla na pir. Vse je dovoljeno in zazeljeno, samo da se znebimo komunistov v vladi – SD in Levice. Prezivim LMS in SMC, pogojno SAB, samo da se resimo bedakov iz bivse KPS in njih mlecnozobih radikalnih tumpekov.

 • Nata

  A je ta tovariš že del komu eno suknjo, ker ima on sam dve ??

 • Olga101

  Gre le za oblast!
  V vsakem primeru bo milijonski kolač iz dodatnega zdravstvenega zavarovanja odšel v ZZZS in s tem k udbomafiji! Zavarovanci bomo ostali le s praznim žepi in dolgim nosom! To je socializem s Kucanovim obrazom!

 • est

  Rdeči. Preveč radi imate težko prislužen denar slovenskih davkoplačevalcev. Tovariška kritika ne pomaga nič. Osebni interesi prevladujejo. CK ZKS je leglo zla za slovenski narod.

 • Nata

  Dobro so zopet ljudi okrog prinesli !! Barabe !! Ne bo nihče od silnih zadovoljnežev nad to potezo pokonci skočil ??
  Ho. . . . ho . . . . . namesto 35 € , bomo prav vsi plačevali 29 €????
  Slovenski osel pa res najbolj uživa. . . ne ledu !

 • Jan Kovalski

  Stranki SD je zelo veliko do tega, da se stalno nahaja na istem “vlaku” s stranko Levice,
  ker se panično bojijo da jih bo Levica močno premagala na volitvah.
  Namreč dvoživka Levica se lažje prodaja s socialno demagogijo kot stranka SD, ki je del vladne koalicije.

 • Joško

  Židan, morda bi se lahko z Mescem pogovarjala o prašičereji.

 • slo apac

  Ne morem razumeti ,da smo dopustili da nam vlada ta rdeca banda ,ki hoce iztrebiti slovenski narod.
  Sprasujem se, ker so pri koritu ze dolgo rdece putane in njihovi mediji ali so bile sploh postene volitve, kaksne so kontrole stetja glasov ob volitvah??
  Slovenska vecja mrsta se spreminjajo v srbsko-jugo podruznice , ki imajo na pomembih mestih v drzavni upravi, obcinah, parlamentu … nastavljene ljudji ki jim ni mar za slovenijo in slovence.
  Nekateri niti ne znajo slovensko govorico.
  Ja bili bi lahko druga svica , toda kraja, laz ,prevara prvorazrednih in kumunisticnih morilcev sta nas pripeljala da se slovenec sprasuje ali smo se res osamosvojili in v kateri drzavi sploh zivimo.

 • Aton

  Saj ne, da bi o pravilnosti političnih odločitev. Toda Šarec je podpisal sporazum z Levico o ukinitvi dodatnega zdravstvenega zavarovanja. In seveda takoj izdal.
  O zdravstvenem zavarovanju – vedno se bo nekdo počutil, da je sistem krivičen. Sam bi namesto dodatnega zavarovanja uvedel participacijo na recept. Že zaradi večje odgovornosti pri jemanju zdravil. Seveda pa je vse skupaj drobiž v primerjavi z denarjem v zdravstvu, ki čudežno ponikne.

 • Slovenec 33

  Rdeči klerikalci

 • šmentanamuha

  Igra za naivne. Levi paraziti nimajo najmanjše namere, da bi sprožili predčasne volitve, se preveč zavedajo svojo nesposobnosti. Le kje bi dobili takšno plačo za mešanje dreka. Državo nam upravljajo borzijanci, ki si niso bili sposobni najti niti resne službe, pol pa jim pade sekira v med in hop, z učlanitvijo v pravo stranko čez noč postanejo najpomembnejši ljudje v državi. To je zelo nazoren dokaz, da demokracija dejansko na oblasti generira bedake in nesposobneže. Lunatik bo podprl vse, kar bo treba, da le ne bi prišlo do predčasnih volitev. Pravkar imajo na Odmevih debatni krožek, kaj je kdo mislu, kak je to mislu, a bo res naredu to, kar je reku ali so možne kakšne “otoplitve”…skratka brez veze, pesek v oči za prestrašene leve ovce, ki se bojijo volkodlaka Janeza J., ki jih bo požrl, ko bo prišel na oblast. Prepiri v levem peskovniku so za dvigovanje temperature pri levih volivcih, ki jim je treba vsake toliko mal podkuriti.

  … in neverjetno: Pribaca skrbi, zakaj se Janša nič ne oglasi, da je to sila nenavadno, da ne pove, kaj misli storiti, kaj je zdaj to? Tadrugi je rekel, da je modro tiho, ker igra igro “kjer se prepirata dva…” in to je voda na njegov mlin, ker je to antijanša vlada … in tako naprej modrujejo levi. Kakšna država je to, da zgube napravijo antizmagovalno koalicijo, zato da zmagovalec ne bi mogel vladati in potem ustvarjajo vtis, da rešujejo državo pred zmagovalcem volitev. Džizs.

 • SIMON ROZIC

  Kakšni idioti, ti levaki! Butci na 10 potenco!

 • Laž ima kratke noge

  Na koncu se bo izkazalo, da je Levica edina stranka v Sloveniji, ki dela za dobrobit države in za dobrobit Slovenskega ljudstva. Vse ostale naše stranke so tako ali tako desno orientirane in servilne do tujih gospodarjev. Živela Levica, dol z domačimi izdajalci SD, SDS, LMŠ, NSi, SMC, DESUS, SAB, SNS ….

  • Common Sense

   Ti pa imaš prav pripraven nick:)