Židan sokriv za izgubo pri Mercatorju, za nagrado postal predsednik državnega zbora

Foto: STA

Za novega predsednika DZ Dejana Židana tajno niso glasovali niti vsi poslanci, ki so ga javno s podpisi predlagali. Zanj je glasovalo 49 poslancev, predlagalo pa ga je 52 poslancev. Število je še posebej nizko, ker je podporo napovedal tudi Zmago Jelinčič, ki ima štiri poslance. Ker je bilo glasovanje tajno, ni mogoče preveriti, kdo je Židana zapustil, in tudi ne, ali so ga iz SNS res podprli, kot je napovedal Jelinčič. Če bi ga podprli vsi, ki so to zagotovili, bi moral zbrati vsaj 56 glasov, torej glas več kot Marjan Šarec. Matej Tonin (NSi) ni več predsednik državnega zbora. Po točno dveh mesecih je odstopil, ko je bila za podpredsednico izvoljena kandidatka LMŠ Tina Heferle. Zanjo je glasovalo 66 poslancev, proti jih je bilo osem. Odstop Tonina so izsilile stranke nove vladne koalicije LMŠ, SD, SMC, Levica, SAB in DeSUS, ki so prejšnji teden že sprožile celo postopek odstavitve Tonina.

Tonin je nameraval – ker so se tako dogovorili z Marjanom Šarcem ob kandidaturi junija – odstopiti septembra, ko si bo nova koalicija izvolila ministre in s tem res prevzela vlado. Ker bi ga sicer odstavili, je Tonin pohitel in odstopil takoj po izvolitvi prve podpredsednice. Po odstopu Tonina je bil za opozicijskega podpredsednika najprej  izvoljen Jože Tanko (SDS). Za Tanka kot podpredsednika je glasovalo 74 poslancev, proti pa trije. Število je visoko, skoraj je dohitel Tonina, ki ga je junija izvolilo 80 poslancev. V prejšnjem mandatu podpredsednika iz največje opozicijske stranke ni bilo, v SDS ga celoten mandat protestno niso predlagali, ker je moral v času kampanje pred volitvami njihov predsednik Janez Janša v zapor. Sodba in kazen sta bili pozneje na ustavnem sodišču razveljavljeni. Sodišče je v posebnem postopku odpravilo tudi odločitev večine, ki je Janši odvzela poslanski mandat, čeprav jim zakon te pravice ni dajal. Še dodatnega podpredsednika pa državni zbor ni volil, ker ga DeSUS še ni predlagal. SMC je prejšnji teden za podpredsednico predlagala Moniko Gregorčič. A o Gregorčičevi poslanci v četrtek niso odločali. Šefi koalicijskih strank so se prejšnji teden namreč dogovorili, da ta položaj pripada stranki DeSUS.

Z vodilnimi položaji v DZ SMC nima sreče. Že junija je njihovemu predsedniku Miru Cerarju spodletel pohod na vrh DZ, v konfliktu, ki je bil posledica spopada za ta položaj, so iz stranke pozneje izključili nekdanjega predsednika DZ Milana Brgleza.

Židan sokriv za izgubo pri Mercatorju
Najbolj polemično  je bilo na koncu, ko je državni zbor odločal o predlogu 52 poslancev LMŠ, SD, SMC, Levice, SAB in DeSUS, ki so za predsednika državnega zbora predlagali predsednika SD in kmetijskega ministra Dejana Židana. Predlog je posledica podpisanega dogovora o sodelovanju omenjenih strank, po katerem se Levica Luke Mesca še razglaša za opozicijsko, čeprav je tudi pravna služba državnega zbora pritrdila opozorilom pravnikov, da gre – glede na podpisan dogovor o sodelovanju omenjenih strank  – za vladno stranko. Levica se je zavezala k podpori vladi, v parlamentu pa k skupnemu zagotavljanju sklepčnosti in rednim usklajevanjem s preostalimi koalicijskimi strankami za skupno izvajanje projektov. O statusu Levice, ki je predvsem opozicija opoziciji, so potekale skoraj večje polemike kot o Židanu samemu.

Med zanimivejšimi pomisleki proti Židanu je bil ta, da je eden od krivcev za bančno luknjo po ugotovitvah preiskovalne komisije, ki jih je potrdil državni zbor. Na to je opozoril Anže Logar (SDS), ki je v prejšnjem mandatu vodil komisijo na tem področju. Ta komisija je ugotovila, je opozoril Logar, da je Židan ob nekdanjem finančnem ministru Francu Križaniču odgovoren, da Mercator ni bil prodan v prvem poskusu, v drugo je Agrokor pozneje za Mercator plačal krepko nižjo ceno, cena vsake delnice je bila kar sto evrov nižja. Za Židana na vrhu državnega zbora je bilo 49 poslancev, proti pa osem.

Anže Logar (SDS): “Verjetno nimamo spomina človeških ribic, ampak zelo odgovorno glasujemo in tudi vemo za naprej. Vam bom prebral sklep, ki ste ga potrdili, pravi: ‘Preiskovalna komisija ugotavlja poskus nedopustnega posega ministrov za finance Francija Križaniča in ministra Dejana Židana v postopke odločanja v NLB in ugotavlja poslovno škodo v višini 37 milijonov evrov za davkoplačevalce v kapitalu NLB,’ kar smo potem pokrili davkoplačevalci in ‘137 milijonov evrov v kapitalski ustreznosti te iste banke v letu 2011.’ Poglejte, če je morala in etika, če govorimo o politični odgovornosti, če govorimo o najboljših kandidatih in če hočemo politično kulturo izboljšati, sedaj če ste že takega kandidata predlagali, pa tisti, ki ste glasovali za to poročilo, ga ne morete podpreti. Ker, če ga boste, potem vaš glas v tem DZ, ki je sledljiv, čisto nič velja. S tem glasovanjem boste poteptali tistih 59 glasov za poročilo. Kakšno sporočilo pa daste vi volivcu, če najprej rečete, bančno kriminaliteto je treba preganjati, krivce imamo, ugotovimo jih, zelo jasno razbrani iz magnetogramov sej nadzornega sveta, tiste decembrske seje v letu 2011, kaj je bil razlog za tedanjo neprodajo, da se delnica ni prodajala po 220 evrov, ampak kasneje po 120, 100 evrov na delnico je vsak od nas izgubil zaradi tega.”

Najmočnejši in najšibkejši člen
Zmago Jelinčič (SNS): “Gospod Židan se je lotil enega hudega podjetja. Ta zadeva je pravzaprav grozljiva in bo rabil ogromno energije in živcev, da bo zdržal vse to, kar mu bodo kuhali gospodje iz skrajne levice. Z njim ne bodo nežni in ga bodo izsiljevali na vsakem koraku. Jaz upam, da se bo gospod Židan držal procedure, da bo spoštoval poslovnik in da ne bo delal razlike med levico in desnico. Tisto sredino naj pusti kje drugje, ampak eksaktnost, točnost, tisto, kar je imel dosedanji predsednik državnega zbora, gospod Tonin. Mi bomo gospoda Židana podprli, dali mu bomo glas. Nekdo bi tudi rekel, da mu dajemo glas zanalašč, da mu ne bi bilo predobro. Ni važno, naj ima ta glas, naj se trudi, naj gara in čez čas naj ne pride jamrat, da bi rad zamenjal pozicijo, kajti ministrska pozicija je v primerjavi s to trenutno pozicijo v državnem zboru mačji kašelj.”

Boris Doblekar (SDS): “Mogoče samo še za konec: se rahlo bojim, da glede na to, da ima Levica v rokah to vlado, da se ne bo kaj kmalu zgodilo in bo v stilu kolegice iz Levice Levica dejala: ‘Židan, ti si najšibkejši člen, adijo!’ Upajmo, da ne. Nekateri pa si verjetno to tudi zelo želijo, celo med vami.”

Violeta Tomić (Levica): “Gospod iz SDS mi je dal najboljšo možno iztočnico – uporabili ste moje besede -, vi ste najšibkejši člen, adijo! In, oprostite, desnica je ta trenutek pač v taki poziciji, da grize, grize, ker je najšibkejši člen. Pač smo sestavili … Oziroma, so sestavili neko vlado (smeh v dvorani) ob podpori Levice, ki ji reče gospod Grims ‘ultralevičarska’. Pa mi razložite, gospod Grims, kaj je tu ‘ultralevičarskega’. Imeli ste prejšnjo vlado, ki je počela vse, kot bi počel SDS, z eno samo razliko, da ni uporabljala toliko sovražnega govora, ki mu vi rečete svoboda govora. Levica kot stranka je podprla to vlado, ker želi pokazati, kaj pomeni konstruktivna opozicija.”

Lidija Divjak Mirnik (LMŠ): “Rada bi povedala, da vse to – da uporabim lepo besedo – besedno bojevanje med levimi, desnimi, zelenimi, rdečimi, črnimi, zlatimi, belimi pravzaprav jemlje energijo, jemlje naš čas in ne prinaša tej Sloveniji, posebej pa ne Mariboru nič dobrega. Jaz bi vas prosila, da s tem nehate, volite proti ali za, kakor vas je volja, in gremo dalje.”

Peter Jančič / spletnicasopis.eu

 • Morala

  Pri nas je že to stalna praksa, da se jih nagradi z boljšim položajem!! Ker ni morale, etike in osebne odgovornosti ter kazenskih sankcij, bo tako še naprej. Najbolj zaskrbljujoče je dejstvo, da je narodu vseeno.

  • Vera

   Ne vsem , pa tudi večini ne !

 • jaz mene

  HAHAHA….NAŠ SI, MOŽE SE.

 • Vera

  To, da je dobil g.Jože Tanko iz SDS-a 74 glasov podpore( največjo) za podpredsednika, nam veliko pove . Vse čestitke njemu in vsem tistim , ki znate cenit njegovo minulo delo v pomladni stranki SDS !

  • Franc Šink

   Vidiš koliko fig v žepu.? Tajne volitve, Hehe.

 • Osti jarej

  …haha….mu jih je včaraj mahnič naplozal,da je bilo veselje…..

 • Black_Raven

  pa kdo temu gnoju sploh dovoli vstop v parlament že po frisu mu vidiš da je zblojen ko kurac jao u keri vukojebini mi živimo katastrofa…

 • xtc

  Da je Židan polaničev hlevar na njegovih prašičjih farmah skoraj zbankrotiral del firme ni nobena skrivnost in se ga je Polanič znenil v politiko,kjer dela škodo drugim ne njemu,njemu pa koristi saj mu je dolžan usluge.
  Sicer pa je Židan dete z posebnimi potrebami,če ga poslušate ob govorih vam je to jasno.Glede Luftarice pa tole,ja zložili so NIČ od niča,ki bo kmalu razpadel vmes pa nasredili še ogromno škode in mednarodni ugled Slovenije sprravili na nič.
  Sicer pa naj to Bosanko že nekso poduči ,da njena ekstremistična stranka domala v EU meji že na teroristično in da ta vlada,ki jo tvorijo “Vsi združeni Levaki SLO” v EU ustreza definiciji ultra leve vlade. in to jim bo EU tudi sleje kot preje dala vedeti in pokazala.

 • garfi

  rdeČĆi Lubadar
  hoče, da se ga pogleda v oči in prijazno pozdravi namesto kritiziranja

 • Gr Enze

  PUJSI PRAVIJO BEJŽMO SVINJSKA SMRT GRE ( DEJAN ŽIDAN ) SICER PA DOBER VETERINAR JE ZA V ŠTALO ZANIČ PA ZA H KOMUNISTOM

  • Ana Job

   Res bi bil boljši za kidat gnoj, kot pa da smradi po državnem zboru in širi svoje slaboumbosti.

  • WISKY 1000

   a toti klopotec

 • Franc Šink

  V resnični demokraciji nobene volitve ne bi smele biti tajne.Tudi za ceno vojne ne.

  • Srečko Starič

   ma ti si blesau

 • črnaovca

  Koliko glasov bi dobil Janša? Sicer je upati da bo Židan držal svojo obljubo o neizključevanju

 • večni srb

  V čem je paizražena izguba hrvatorja, verjetno u fotokopiranim kunama, mi pa plačujemo hrvaškim bankam naš pravi, evrski denar.

 • piko8

  Če ga nebi podpru Jelenčič, bi gladko popušio!!!!!

 • pajot

  Če kaj vem,je toninovo kladivce v DZ v veliki nevarnosti. Tako kot teran.

 • Miro

  izvorni krivec težav z Mercatorjev je Jajo in njegovo poznavanje ekonomije…. ti bebci pa so zadevo samo dokončali

 • METULJ

  JA ITAK RDEĆA ZLOĆINSKA MAFIJA, KI VODI SLOVENSKO DRŽAVO U RDEĆI DREK, NAGRAJUJE BEDAKE ALA ŽIDAN IN BO NADALJEVALA S TAKIM SRANJEM DO ZATONA, TUDI S SAMOUNIČENJEM RDEĆIH SMETI V DRŽAVI SLOVENIJI!!

  PA TOLE:
  ANONIMNI “RAZISKOVALNI NOVINAR” JE V ČASOPISU DNEVNIK, TAKOJ PO IZVOLITVI, TAKOJ PO IZVOLITVI ZA PREDSEDNIKA DRŽAVEGA ZBORA SLOVENIJE, OPISAL NA KRATKO LUZERSKE STROKOVNE REFERENCE TEGA MODELA MAGISTRA VETERINARSKIH ZNANOSTI, KO JE V PANVITI UNIČIL S SVOJIM “STROKOVNIM DELOVANJEM” , MATIČNO ČREDO PUJSOV IN GA JE POLANIČ SUNIL U RIT, TAKO MOČNO,

  DA JE PRILETEL PO MAFIJSKI LINIJI DIREKT V LJUBLJANSKI PARLAMENT, IN SE PRIDRUŽIL RDEĆIM UNIČEVALCEM SLOVENSKE DRŽAVE!!

  V TEM ČLANKU SE VIDI NIVO “BEDNIH RAZISKOVALNIH NOVINARJEV”, IN ČASOPISA HIŠE DNEVNIK IN SICER:

  ŽE DAVNO OBELODANJENO RESNICO O ŠKODLIVEM DELOVANJU ŽIDANA, OBJAVIJO PUCFLEKI NA DNEVNIKU OČITNO SAMO PO KOMANDI RDEĆE MAFIJE, KI VODI SLOVENIJO!!

  IN SICER “OBJAVITE TO ZDAJ, ZDAJ JE ČAS, NAŠ RDEĆI KEGL ŽIDAN JE ITAK ŽE IZVOLJEN!!”

  BANDA RDEĆA SE BO KAZALA IN DOKAZOVALA V VSEM SVOJEM BEDNEM BLIŠČU, TAKOJ, DAN ZA DNEM!!

  SLOVENCI, GLEJTE IN SE ČUDITE, KAJTI NAJSLABŠA VLADA V ZGODOVINI DRŽAVE SLOVENIJE ZAČENJA POGUBNI PLES ZA SLOVENCE!!

  ROJENI RDEĆI LUZERJI, SKUPNA TOČKA SO JIM “POPRAVCI”!! MA BREZUSPEŠNO!! CERAR, ŽIDAN, RUJAVEC, ŠAREC, RUJAVEC,ETC…

  SMETI RDEĆE NESPOSOBNE, LENE, MANIPULATORSKE!! DEJSTVO JE, DA BO SLOVENSKA DRŽAVA Z VAMI DOSEGLA PODN!! PFUJJ! ŽALIOSTNO A RESNOČNO!!

 • caci

  kdo je že prodal Merkator in v kateri vladi je bilo sklenjeno

  • Novakec1

   Na Novi ne slišijo in stran gledajo.

 • egret

  Po teh volitvah Židan vedno bolj ” spod čela ” gleda.

  • Novakec1

   Je zmeri bolj židane volje…

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Kratko:
    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

     1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
     lista socialnih demokratov.
     2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor
     združili s “Semulićevo SZDL”,*
     ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
     par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM
     agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
     DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
     * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
     ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
     SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
     3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
     Socialdemokratska prenova Slovenije.
     4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične
     prenove.
     5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
     Slovenije-Stranka demokratične prenove.
     6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
     JUGOSLAVIJE
     https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
     7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

     Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
     rojaka
     (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
     nje),
     ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

     • Get Smart

      PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

      LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica
      SKOJ-a – Savez komunističke omladine
      Jugoslavije).
      SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni
      savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
      se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
      jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
      se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
      traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
      socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
      demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
      ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
      Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
      stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
      imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
      t. i. “Združeno levico” itd.
      lahko še vedno opazujete:
      LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
      Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
      vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Novakec1

  Kdo bo pa za Gorenje odgovarju?

  • janko

   Zemljaričev Bobinac &co so gazde.

 • janko

  Izguba Merkatorja plus izguba slovenske kranjske klobase in slovenskega vina teran!
  In še do danes vse tiho je bilo.

 • Janez Kepic-Kern

  Kaj pa nam vsem – dobro poznana – ALTERNATIVA – ” G O L I OTOK” ?
  Ali
  niso tam prevzgajali s STALINA . NA “TITA”? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  EDINO VPRAŠANJE JE ?
  Kdo je leta 2019 – potreben prevzgoje ba GOLEM OTOKU. A kdo ve ?