fbpx

Židan z lažnimi obljubami in v stilu partijskih stricev znova izvoljen na čelo SD, javna RTV pa vse to nekritično prenašala v najbolj gledanih terminih informativnih oddaj!

Foto: STA

Javna RTV, ki jo vsi državljani podpiramo z obveznim prispevkom, je sobotni kongres stranke Socialnih demokratov prenašala v vseh informativnih oddajah kot najpomembnejšo novico dneva. Podpora RTV Slovenija je spominjala na prenose nekdanjih partijskih kongresov zveze komunistov, simpatije do naslednice zveze komunistov tako ostajajo tradicionalne.  

Marsikdo se je spomnil na pompozne kongrese nekdanje zveze komunistov, ko je nacionalna televizija poročala z volilnega kongresa Socialnih demokratov. Številne obljube, kako bodo v naslednji petletki res spremenili državo in povzročili gospodarski preporod, so se vedno sesule v prah, država je nazadovala in na koncu propadla, da o standardu ljudi, ki so morali po osnovne dobrine preko meje, ne govorimo.

Enako perverzne so dane obljube Socialnih demokratov, ki jih bo naslednji mandat ponovno vodil “radikalno nesposobni” Dejan Židan, ki so v vladah že skoraj neprekinjeno od leta 2010. Židan je med drugim dejal, da bodo energijo in znanje usmerili v koristne stvari, “da počnemo to, kar socialna demokracija počne že sto let”.

Nekritična RTV seveda prvaka Socialnih demokratov ni vprašala, kakšni so dosežki vladavine zadnjih 100 let, prav tako niso to predstavili z raziskovalnim novinarstvom, kar je njihovo osnovno poslanstvo. Prav tako je nedostojno, da Židan javno razglaša, “kako se SD ne skriva za lažnimi predvolilnimi obljubami in ne podpirajo le všečnih ukrepov, niso projekt za ene volitve, ampak znajo teči na dolge proge”, čeprav je jasno, da so najbolj populistična stranka, skupaj z Levico, s to razliko, da nikoli ne prevzamejo odgovornosti za katastrofalne dosežke vlad, katerih partnerji so že od 2008 dalje, z izjemo enega leta.

Ena od Židanovih cvetk s kongresa je bila tudi izjava, da si “Slovenija ne zasluži desne radikalne vlade”. Tovrstno demoniziranje demokratičnih sil je povzela tudi RTV z velikim naslovom. Verjetno se RTV ne zaveda, da je po njihovem “radikalno desni” politični pol na zadnjih volitvah zmagal in ti plačujejo večji del obveznega prispevka. Pri tem je najbolj na mestu komentar liberalne stranke Prstan, da si “Slovenija zasluži dostojno RTV”.

https://twitter.com/ZanMahnic/status/1048575351465697281

H. M.