fbpx

Židan zavrnil sodelovanje z Janšo in nadaljuje s politiko izključevanja: “Od nekoč (samo)obetavne SDP bo na koncu ostala le še skrajna Levica,” v odgovoru poudarja Janša!

Foto: STA

Zmagovalec državnozborskih volitev Janez Janša se je na družabnem omrežju Twitter odzval na odklonilen odgovor stranke SD glede povabila k pogovorom o možnem usklajevanje koalicijske pogodbe. “Odgovor veliko pove o stranki SD, do konca ujeti v ideološke plašnice. Od nekoč (samo)obetavne SDP bo na koncu ostala le še skrajna Levica,” je poudaril Janša, ki je včeraj napovedal sodelovanje in pogovore z vsemi parlamentarnimi strankami. 

Janša je po pogovoru s predsednikom republike Borutom Pahorjem uresničil napovedi in k usklajevanju programov za koalicijo povabil vse stranke. V vabilu je predlagal, da bi se v ponedeljek, 16. junija, in v torek, 17. junija, sestali na pogovorih, kjer bi preverili, ali obstaja načelna pripravljenost za usklajevanje programov za koalicijo, torej, ali potencialni partnerji podobno gledajo na ključna vprašanja, ki jih je treba reševati v tem mandatu, in ali imajo na voljo dovolj kakovostnih kadrov za opravljanje vladnih nalog.

Židanovi Socialni demokrati ohranjajo nedržavotvorno držo
Socialni demokrati so uvodoma zapisali, da verjamejo, da je prišel čas, da ustvarimo pogoje za novo obdobje razvoja naše družbe. “Skupaj z državljankami in državljani, sindikati, gospodarstvom, civilno družbo ter drugimi političnimi strankami in mednarodnimi partnerji želimo ustvariti pogoje za rast in blaginjo, da bo v Sloveniji od poštenega dela mogoče ne le dostojno, ampak tudi dobro živeti.”  Po njihovo je samozavestna Slovenija odprta za nove ideje, razvojne priložnosti in sodelovanje z vsemi, ki želijo graditi na vrednotah svobode, solidarnosti, človekovih pravic in trajnostnega razvoja. “Ni le naša želja, je tudi naše poslanstvo, naš program in naša naloga“.

Med drugim so v SD zapisali, da bodo sodelovali z vsemi, ki partnerski odnos gradijo na medsebojnem zaupanju in spoštovanju, tudi takrat, ko se ne strinjajo. “Ne znamo pa si predstavljati ustvarjanja odprte in svobodne družbe s skupinami, ki za dosego svojih parcialnih ciljev v naši družbi širijo strah in razdor, hkrati pa v lažnih novicah in diskreditaciji prepoznavajo legitimne modele lastnega političnega boja.” Na samem koncu pisma Janši pa je Dejan Židan zapisal, da oblast za vsako ceno naj ne bi bil cilj Socialne demokracije. “Vizijo samozavestne Slovenije bomo uresničevali, za napredno Slovenijo bomo delovali in za dostojno življenje vseh ljudi se bomo še naprej borili, bodisi kot opozicijska ali pa kot vladna stranka, vendar le s tistimi, ki v resnici v srcu dobro mislijo in tako tudi delujejo. Zato mi dovolite, da se vam zahvalim za povabilo in vam zaželim veliko sreče pri iskanju morebitnih partnerjev v upanju, da boste v prihodnosti model političnega delovanja prepoznali tudi v sprejemanju različnosti, svobodomiselnosti, odprtosti in naprednosti.”

Foto: Twitter

Kot lahko vidimo, Židanovi Socialni demokrati očitno niso nič drugega kot navadni politični oportunisti, ki računajo na politično neizkušenost Marjana Šarca, saj se zavedajo, da ima stranka SDS resno namero za uresničevanje programa, ki bo Slovenijo rešil iz trenutnega slabega položaja, v katerem se nahaja. Očitno zanje v srcu slabo mislijo vsi, ki mislijo drugače kot oni.

H. M.