Zločinec zločincem ali kako je Doku Zavgajev (z vzdevkoma stevardesa in Aeroportovič) izročil kopijo komunističnega prapora z Reichstaga Turnškovim borcem

Foto: Twitter

Ruski veleposlanik v Sloveniji Doku Zavgajev, ki so mu Čečenci zaradi strahopetnega bega z ruskega vojaškega letališča v Groznem najprej dali vzdevek “stevardesa”, nato pa “Aeroportovič”, je predsedniku ZZB Titu Turnšku izročil kopijo prapora, ki so ga vojaki Rdeče armade leta 1945 ob padcu Berlina izobesili na Reichstag. A zgodba s tem praporom je v resnici velika prevara, saj je bila originalna fotografija večkrat retuširana. Propaganda, ki jo je Putinova Rusija nasledila od Sovjetske zveze, še naprej uspešno deluje z namenom ustvarjanja lažne realnosti. Enako velja za slovensko borčevsko organizacijo, ki je celotno zgodovino “osvobodilnega boja” zavila v veliko laž, ta pa je ideološka hrana za slovensko politično levico.

Zavzetje Berlina so želeli Rusi ovekovečiti na način, kot so to storili Američani na Iwo Jimi – z zmagovalnim postavljanjem zastave. V ta namen so iz Moskve v Berlin poslali častnika in fotografa Jevgenija Khaldeija, ki je zbral nekaj ruskih vojakov in zavzetje Reichstaga so zaigrali. Ruska zastava je namreč že visela na stavbi, ampak so jo sneli in za potrebe socialistične propagande na novo izobesili.

Fotografija je nato šla v Moskvo, kjer so jo pregledali sovjetski cenzorji. Opazili so, da je imel eden od vojakov na obeh rokah ročno uro, kar pomeni, da je po Berlinu plenil. Khaldeija so prosili, naj fotografijo retušira. Ubogljivi vojaški fotograf ni samo odstranil ure z vojakove desne roke, ampak je v ozadju dodal dim. Ta fotografija je bila nato objavljena v reviji Ogonjok. Pozneje so fotografijo še bolj “popravili” – zastava je nato še bolj zaplapolala v vetru.

Levo originalna fotografija izobešanja zastave na Reichstag (vojak ima uri na obeh rokah), desno retuširana (vojak ima uro samo na levi roki). (Slika: rarehistoricalphotos.com)

“Aeroportovič” Zavgajev, ki je kopijo praporja izročil vzkipljivemu Titu Turnšku, je sicer pred dnevi povzročil vznemirjenje, ko je državljane Slovenije pozval, naj na volitvah volijo DeSUS Karla Erjavca.

Takole je dejal: “Dodal bi še nekaj nič manj pomembnega. V Sloveniji poteka predvolilna kampanja, ki zahteva veliko odgovornosti in ni nekaj preprostega. Stranka, ki jo vodi minister Erjavec, ima najbrž na tem področju kaj pokazati. Pripravljene ima konkretne dolgoročne programe.”

Vlogo Zavgajeva v čečenski vojni mnogi primerjajo z Radovanom Karadžićem
Zavgajev, čigar vlogo v čečenski vojni nekateri primerjajo z vlogo Radovana Karadžića v vojni v Bosni in Hercegovini, po neuradnih besedah poznavalcev vpliva na slovensko zunanjo politiko in zunanjega ministra Karla Erjavca, je o ruskem veleposlaniku poročala Demokracija. To je vidno navzven, saj Slovenija skoraj nikoli ne kritizira početja Rusije. Pred leti je Zavgajev pohvalil vlado in jasno povedal, da če ne bi bilo EU, bi bili odnosi še boljši. Nedvomno se Zavgajev v Sloveniji počuti dobro in varno, saj je slovenska zunanja politika protiameriško razpoložena. Med slovenskim in ruskim režimom obstaja podobnost, saj oba temeljita na državni lastnini, s katero se napajajo izbranci iz vrst komunistične partije.

Demokracija

 • Vera

  ” Turnškovim borcem ” ? Od kdaj so pa 4 letniki bili borci in kje ? Sramota !

  • pajot

   Borili so se kdo bo hitreje bežal pred Nemci.

   • francelj3

    Kakšnimi Nemci? Pred zavezniki vendar! Z Nemci so se pogovarjali o napadu na zaveznike, če bi se izkrcali v Istri.

 • Jan Kovalski

  Aha, kako spoznati komunista:
  Ima na vsaki roki po (najmanj) eno ročno uro.

  Za tako izjavo, predvolilno propagando, bi morali Rusa izgnati!

 • FUCK COMMUNISM

  Tale kreten Turnsek sigurno tut po ulicah kdaj sam hod… torej?!?!?

 • antimur

  Cvikator Zavgajev je povsem primeren za te Turnškove usrance, ki jih ne bo nikjer, ko bo potrebno varovati domovino. Že videno od Dražgoš, Frankolovega in povsod, kjer so se potikali in skrivali do osamosvojitvene vojne, ko jih zopet ni bilo na spregled.

  • Vera

   Preko avstrijske meje so pobegnili in počakali kaj se bo zgodilo . Sreča, da je naša TO ubranila našo domovino Slovenijo, čeprav jim je Kučan dal odvzeti mnogo orožja . Avstrijcem se imamo zahvaliti za vsestransko pomoč .

 • Striker

  ………. saj je slovenska zunanja politika protiameriško razpoložena ………..

  Kar je edinopravilno. Kako lahko podpirate ubijalce otrok, civilistov, ki so jih od korejske vojne do današnjih dni ameriške vojaške sile pobile več, kot je bilo žrtev druge setovne vojne. A ste pozabili na razlistanje Vietnama z orange agensom? Pa slik, kako ameriški vojak ustreli otroka v glavo? Pa napadi na Irak na osnovi lažnih vesti, isto, kot dvakrat v Siriji? Pa ustanvoitev Al Kajde, ISIS-a in drugih kriminalnih band za kar se bo prva pri hudiču pogovarjala Barbara Bush.

  • pajot

   Kar nekaj blebetaš v tri krasne. Žrtev druge svetovne je bilo koliko? Žrtev ameriških posredovanj po svetu od korejske vojne naprej je bilo koliko? Številke,striker,natančne številke,ne pa kar nekaj na pamet.

   • Goran Hvala

    Vsi vemo stevilke…sej znamo internet uporabljat..za razliko od nekaterih ki sam novo poznajo in so njene statistike edine resnicne…:-)…

   • Striker

    WWII 12 milijonov, od tega 4 milijone civilov Koreja 600.000 Vietnam 1,2 milijona Irak 100.000, Sirija 350.000, če govorimo samo o žrtvah na nasprotni strani Američanov. Seveda je bilo v WWII še 50 milijonov žrtev sil osi od tega 36 milijonov civilov in 14 milijonov vojakov. Nisem pa vštel žrtev v vseh vojaških udarih, ki jih je povzročila ameriška politika in njene službe, pa tudi žrtev chemtrailov za letali, ki so jih zahodnjaki spravili v zrak, pa tudi HAARP niso postavili Rusi ali Kitajci, ampak Američani. Sicer pa med WWII je bila napovedana in objavljena vojna, tukaj pa streljajo rakete kar na osnovi nekih internetnih lažnih novic. In Židje, kot največje žrtve WWII sodelujejo v vojnah, proti Siriji zato, ker nočejo vrniti Golanske planote, ki ima vodo, pa še nafto so našli na tej lokaciji.

  • samotoje

   Dobro, zdaj si vse zlajnal, zdaj pa izklopi čip in začni misliti s svojo glavo. Malo preštudiraj doktrino, ki se ji reče containment, malo si o gulagih kaj preberi, malo ruske izseljence vprašaj, kako je bilo v Rusiji. Dela imaš za desetletje in več.

   • Striker

    Kako je bilo v CCCP vem, ampak v Rusiji je pa zdaj tako, kot je bilo v Sloveniji za časa Janševe vlade. Torej za en kurc.

    • samotoje

     Eh, nič ne veš. Tabula rasa.

     • Striker

      A pol misliš, da je bilo za časa Janše dobro? Pol je pa v Rusiji tudi:
      GDP – per capita (PPP):
      $27,900 (2017 est.)
      $27,400 (2016 est.)
      $27,500 (2015 est.)
      note: data are in 2017 dollars
      country comparison to the world: 71
      Seveda pa zahodne fašiste skrbi, ker ima Rusija toliko naravnih bogastev
      Crude oil – exports:
      5.116 million bbl/day (2016 est.)
      country comparison to the world: 2
      Seveda tudi najcenejši in najbolj čist energenet plin
      Natural gas – exports:
      197.7 billion cu m (2015 est.)
      country comparison to the world: 1
      Kar jokaj za lažnivci tipa Johnson, ki laže kot Anglež.

    • francelj3

     No ja, Janša nam je vsaj zvečal pokojnine. In spet jih bo!

     • Striker

      ZAkaj pa, a si šel vmes delati? Pokojnine bodo ostale enake, kar je edino normalno. In če to verjameš, da bojo pokojnine večje, voli Kahla, on bo letos obljubljal 1.357,00€ ne samo 1.000 kot pred 4 leti

     • francelj3

      Pod Rjavcem so se pokojnine vsako leto zniževale. In to vedo tudi upokojenci, saj za Rjavca volijo samo nori okoreli geriatrični komiji iz joklovega tabora. Če bi vsi upokojenci volili zanj, sploh ne bi potreboval koalicije, vladal bi kar sam.
      In mimogrede: reče in napiše se: “Ali si šel vmes delat?” (namenilnik ali supin, ne pa nedoločnik, so nas učili tiste, ki smo hodili v šolo)

     • Striker

      Dobro, da si hodil v šolo, lahko bi te pa tudi naučili, kaj je ironija.

     • francelj3

      Nepismenost je zate ironija? No, potem si pa en zelo ironičen tip.

 • Franjo Trojner

  Ja obojim je skupno, da so se borili pod rdečo rusko partijsko zastavo za Rusijo in toti naši rodeči revulucionarji nikoli za samostojno demokratično državo Slovenijo.

 • SmashFascism

  ..ruski kriminalci…

 • Anton

  Na tej zgodovinski fotografiji je lepo vidno kakšne stavbe in ulice pušča za sabo ta rdeča zastava.

  • Domus Lubus

   In to so Rusi storili miroljubnim Nemcem.

   • sprehajalec

    Lupus, na porodnih mizah so posiljevali Nemke, ko so rojevale. Srečanje dveh kultur pač….

 • Antonius

  Podobno kopijo *originalne* partijske zastave jaz vsak dan zutraj svečano izročim WeCeju.
  Borčevski bleferji, prepozno je za ta teater. CCCP vas ni NIKOLI povabila v Moskvo na vojaško parado, ko je *мат родина* praznovala dan sovjetske zmage nad nacizmom.
  V Normandijo ste na ponižno zaprosilo predsednika države Pahorja, poslali starca Antona Vratušo. Francozi so pristali, ker jim ni bilo jasno, kako naj se na fehtanje predsednika slovenske države odzovejo.
  Zaradi izognitve nepotrebnemu škandalu so pristali na nediplomatsko Pahorjevo fehtanje.
  ZZB – Zveza Zblojenih Bedakov, ki trenutno lezejo v danko Rusov. Erjavec je pa njihov turistični vodič.

 • hribovc

  to se vidi, da ima na vsaki roki po eno ukradeno uro…
  ne vidi se pa, da ima tudi polne žepe zlatih zob…

 • sprehajalec

  Gre za vračanje ZZB NOVJ nazaj k koreninam, ki jih dobro opiše naslednja pesem;

  Na klic kominterne združite se v čete –
  v boj za svobodo, v boj za Sovjete.
  Rdeče smo fronte bojevniki mi,
  ker naše je geslo,
  Sovjeti sveta.

  Na poziv kominterne so slovenski komunisti začeli gverilsko vojno s svojim narodom, z namenom prevzema oblasti. Sprožili so bratomorno vojno, ki je vzela življenje 83.000 Slovencev. ki bi ostali živi, če bi vsi ostali doma, tako kot Norvežani.

  Partizanska gverila je bila le oborožena formacija Rdeče Armade, Vrhovni štab se je o vsem posvetoval z Moskvo. Če Slovenija ni postala sovjetska Republika, kot je bil cilj te vstaje, zaradi Zahodnih zaveznikov in je bila vkomponirana v komunistično Jugoslavijo, pa je sedaj priložnost, da se to popravi. Tito se je potem namreč skregal s Stalinom in predaja takšnih zastav ni bila mogoča.

  Sedaj lahko slovenski Borci svobodno zadihajo, ker ni več tita, da bi jih zaradi tega za ušesa.

  In si zapojejo;

  slovenija svobodna, sovjetska bodeš ti….

 • SIMON ROZIC

  A jih je, teh Zmazkov Za Zvezo Bedakov dovolj za en zarjavel ruski Topoljev?
  Naložimo jih in odpeljimo za vedno v to ljubljeno deželo rdečih zvezd,
  srpov in kladiv, krvavih rok in sprijenih možganov ! To si pred smrtjo res
  zaslužijo…če bojo dol padli, bojo resnično pravi heroji !

 • xtc

  Rus je drhal kot musliman.
  Je pa definitivno,dabi morala Slovenija tega vojnega zločinca izgnati,saj v večino zahodnih držav ne sme,ker je v Čečeniji odgovoren za zločine.
  Skratka,drhal istega preja leti skopaj.
  Tole ZZB,bi morali že zdavnaj prepovedati z ustavo.

  • samotoje

   Ob imenovanju zločinca Zavgajeva je bilo kar nekaj protestov, a so “strateški interesi” prevladali (Krka, Škrabec ). Tako poceni se prodajamo.

 • opazovalec

  Zavzetje Berlina so želeli Rusi ovekovečiti na način, kot so to storili
  Američani na Iwo Jimi – z zmagovalnim postavljanjem zastave. V ta namen
  so iz Moskve v Berlin poslali častnika in fotografa Jevgenija Khaldeija,
  ki je zbral nekaj ruskih vojakov in zavzetje Reichstaga so zaigrali.
  Ruska zastava je namreč že visela na stavbi, ampak so jo sneli in za
  potrebe socialistične propagande na novo izobesili.
  ________________

  Hudič je v podrobnostih, tudi Amerikanci so na Iwo Jimi vajo ponavljali in tako imamo prvo in drugo dvigovanje zastave na gori Suribači. Vsaka podobnost med dogodki na dveh koncih sveta je pa zgolj zlonamerna.

  • Nickname

   Da ne bo kdo te zgodovinske dogodke primerjal z “osamosvojitvijo” Ljubljane. Ta je bila iskrena in spontana. Zaradi vtisa so snemanje procesije, konvoja 3x ponavljali.

   • opazovalec

    Pa ti veš, da so tudi prihod Hitlerja (prav danes je rojstni dan tega vašega vzornika!) tudi ponavljali, ni bilo mariborčanov na cesti…. Nič novega, vsak hoče narediti dobro dokumentacijo svojih uspehov. Mogoče pa veš tudi to, da je večina filmskih posnetkov bojev (recimo iz S Afrike) posnetih naknadno. Zelo malo je avtentičnih slik in filmov, najbolj je zna posnetek padlega vojaka Roberta Cape iz španske državljanske vojne, http://www.rtvslo.si/kultura/drugo/prizor-ki-simbolizira-spansko-vojno/157171.

 • cosmosjasnovidec

  Vojaku je lopovski komunajzar na desni fotografiji že ukradel uro z roke zato ima pa samo eno.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Olga_10

  V Nemčiji so Rusi posilili dva milijona Nemk! Mnoge so storile samomor!

  • ĐĐ Style

   Približno isto število k***ev je šlo skozi tebe

   • joza joza13

    Tona, ti si pa svinja pokvarjena.
    Enkrat ti bom povedal koliko jih je šlo čez tvojo pokojno mater Micko-Marijo.
    Saj tega ne želiš slišati? Ali?

   • cosmosjasnovidec

    Skoraj toliko kurcev si ti že dobil v svojo buzerantsko rit pasjejebec pa tega ne omenjaš.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

   • Den456

    ĐĐ Style ne sodi ljudi po sebi in tvoji materi.

  • cosmosjasnovidec

   Ne samo v Nemčiji ampak vsepovsod kjer je ta drhalska golazen harala.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • ĐĐ Style

  Gremo desničarji, začnite povezovati partizane s nacisti in domobrance prikažite kot nevtralne dušice.

  • Den456

   Pravi partizani nimajo nič skupnega s komi-levičarji. Komunisti so v partizane prišli šele po letu 1943, po padcu Italije. Pred vojno so bili komunisti prvi zavezniki Hitlerja (Hitler – Stalin). Fašisti, nacisti in komunisti so bili vsi skrajni levičarji.

 • francelj3

  Ta zgodba o zastavi z Reichstaga ima zanimivo podlago. Rusi namreč niso imeli pojma o Nemčiji in nemškem političnem sistemu. Slišali pa so, da je Reichstag menda parlament, zato so mislili, da je tam sedež oblasti in zato so se tako trudili okrog ponarejanja te fotografije. O tem, da je sedež oblasti Hitlerjev bunker pod kanclersko palačo, niso imeli pojma, še manj o tem, da je bil nemški parlament popolnoma nepomemben in da se ni sestal že leta dolgo, edina funkcija parlamenta pa je bila itak ploskanje Hitlerjevim govorom.
  Turnškovim norcem pa iskrene čestitke: zdaj so ponosni lastniki kopije ponaredka, ki jim jo je podaril vojni zločinec, kot se za norce spodobi. Svoji k svojim!