fbpx

Zmago Jelinčič Plemeniti bo na referendumu glasoval ZA, ker ne verjame tistim, ki so si polastili najboljša ozemlja ob vodi!

Predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti (Foto: STA)

“Berem po levih časopisih, da je treba glasovati proti zakonu. Neumnost, neumnost. Potrebno je glasovati ZA. Zakon je dober. Zakon ureja zadeve. Ne verjet bivšemu režimu, ki krade in za sebe jemlje najboljša ozemlja ob vodi. Ta zakon preprečuje to. Kakšna pita voda. Kaj ima pitna voda s tem? Bedarija. Ampak ne se pustit nategnit. Obkrožite ZA,” je državljane pozval predsednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič Plemeniti.

Osrednji mediji še pred sestavo vlade bijejo ideološko vojno proti trenutni vladi. Tokrat so našli skupaj z levim delom opozicije in z njimi povezano civilno družbo in “stroko” novo kost za glodanje. Aktualni referendum o Zakonu o vodah pa so spremenili v politično bitko, da bi naj sedanja vlada državljanom odvzela in ogrozila pitno vodo.

V tem referendumu se je izkazala še enkrat dvoličnost vseh, ki so sedaj proti trenutnemu zakonu. V preteklosti so bili večina tiho ob sporni postavitvi tovarne Magne v Hočah. Naš medij je bil eden redkih, ki je poročal o sporni gradnji kanala C0 v Ljubljani preko zaščitenih kmetijskih zemljišč. Prav ta projekt dejansko ogroža oskrbo s pitno vodo v prihodnje v Ljubljani v primeru, da se pojavijo težave. Pred kratkim smo predstavili tudi primer iz Jesenic.  A se takrat ni oglašala ne Ana Kučan, Uroš Macerl, Miroslav Žaberl in drugi “strokovnjaki” za vode. Enako so molčali v naravno varstvenih družbenih organizacijah Umanotera ter druge, ki hočejo preko referenduma rušiti vlado. Edino Tomaž Ogrin se je zavzel, da gre v primeru gradnje kanala C0 še za en škandalozni okoljski projekt. Molčali so tudi osrednji mediji v lasti tajkunskih lastnikov, saj so nekateri (Stojan Petrič) odvisni od dobre volje igralcev tranzicijskega omrežja.

Zoran Jankovič na nezakonit način hoče zgraditi kanal C0 na vodovarstvenem območju. (Foto: bralec Nove24TV)

Med gradnjo kanalizacije skozi zajetje pitne vode C0 ni bilo tam nobenega aktivista, le lastniki zemljišč in nekaj mestnih svetnikov SDS, ki so bili prepuščeni sami sebi nasproti Jankovićevi strahovladi in Šarčevi policiji. (Foto: Nova24TV)

Predsednik stranke SNS poziva, da naj državljani ne verjamejo nasprotnikom zakona, za katerimi stojijo sile bivšega režima
Podobne misli je za podporo zakonu o vodah izrekel predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Izpostavil je, da prav spremembe zakona o vodah omogočajo, da ne pride do zlorab pozidav na priobalnem pasu. Enako je tudi kritičen do zagovornikov, ki se ne strinjajo z omejenim zakonom. Nasprotnike je imenoval, da so v službi bivšega režima, “ki krade in za sebe jemlje najboljša ozemlja ob vodi.”

Temu lahko pritrdimo, saj smo v našem mediju predstavili domovanja vplivnih posameznikov tranzicijskega omrežja, ki imajo svoje “graščine” zgrajene ob priobalnem pasu. Zato je panika tranzicijskega omrežja toliko večja.  Novi zakon jim preprečuje vse ugodnosti, ki so jih bili deležni v preteklosti. Kdor verjame tej trditvam, da bo sedanja vlada odvzela državljanom pravico do pitne vode, se lahko vpraša, ali še vedno verjame tudi pravljicam za lahko noč. Dobro se ve, da so prav pretekle leve vlade privatizirale vodne vire tujim korporacijam in si preko “privatizacije” dejansko omogočili, da imajo nadzor nad vodnimi viri v Sloveniji. To je resnica.

Luka Perš