Zmago Jelinčič predsedniku Pahorju poslal kritično pismo …

Foto: STA

Predsednik SNS Zmago Jeliničič je predsedniku republike Borutu Pahorju poslal odprto pismo. Vzrok za pismo je Manifest, ki je bil izdan ob za naslednji teden napovedanem zborovanju treh dežel in katerega častni pokrovitelj je tudi predsednik Pahor. Odprto pismo objavljamo v celoti:

“Spoštovani gospod predsednik republike, dragi Borut,

Na PORTAL+ je reklama za zborovanje treh dežel v Celovcu, kjer sta častna pokrovitelja Van der Bellen in Borut Pahor.

Skupina okoli Zveze slovenskih organizacij na Koroškem, Univerze Alpe Adria in naše Nova Revija Institut so ustvarili:

Drei-Länder-Event und Manifest | Trinacionalno srečanje in manifest | Covegno trinazionale e manifesto(11. 11. 2018, Celovec)

S trinacionalno pobudo #warisover in alpsko-jadranskim manifestom za mir se želimo postaviti zoper »veliko regresijo« v evropski politiki in za pozitivno bodočnost naše regije. Prosimo vas, da to pobudo podprete, manifest razširjate in diskutirate ter se udeležite prireditve 11. 11. 2018 oz. jo podprete javno tudi kot organizacija.

Manifest Wernerja Wintersteinerja, ki ga lahko prebereš na PORTAL+, je odločno hujskaško uperjen proti vsakemu migljaju v smeri obrambe pred vdori tujega in varovanju lastnega. Niti se ne trudi tendence prikriti za znanstvenim videzom. Iztočnice in gesla so natrosena brez vsake utemeljitve. Kar povprek. Po všečnostnem kriteriju. Sicer pa že stara lajna “civilnih apostolov”. Vse skupaj malo mešano klimatskih sprememb, azilantov in beguncev, nacionalistov, rasistov in nasilnežev. Je vtis, da bodo kmalu obsojali gasilce, ki bodo pri gašenju zmočili knjižnico, predvsem pa bo prepovedano rjuti, če/ko boš predmet “carigrajskega postopka”. Ker Manifesta zagotovo nisi prebral, tvoji svetovalci pa so ga samo preleteli, če sploh, je tale poslani zapis zelo smiseln.

Pod najvišjo državno marelo se bo v Celovcu pač dogajalo. Šlager na znano temo. VSE O VSEM, LE O VZROKIH BOLJ MALO.

A tu je skrit pravi problem. Všečni flanc na obrabljene okoljske, “priseljevalske”, sovražno-govorne in podobne note niti ne vpraša po vzrokih – o njih nekaj spregovori omenjeni uvodni povzetek Steinbucha, ki pa je iz drugega filma kot Manifest. Pa vendar je nonsens razpravljati o posledicah, če vzroki in razlogi ostanejo zunaj.

Najprej je treba natančno opredeliti pojme, potem poiskati prave vzroke, odkriti povezave in ustrezne odgovore. Vsekakor pa se sprijazniti z neizprosno resnico, ki jo absolutno obvlada vsaka reševalna služba: kdor hoče učinkovito posredovati pri katastrofi, mora najprej zavarovati sebe. Šele potem more uspešno pomagati drugim. Isto velja pri problemih, o katerih je govor v Manifestu. Govoričenje o rasizmu, sovraštvu, priseljevanju, azilantih, socialnih-ekoloških preobratih kar povprek in brez jasnih kriterijev in razločevanj le še podžiga negotovost in nervozo.

Na to naložiti še pavšalno kritiko Evrope, “povzročiteljice” vsega mogočega, je pač res že preveč tudi za dober želodec.

Kar opazi na prvi pogled že površno oko, je očitno dejstvo, da se v ogromnih predelih na Zemlji brezobzirno in pospešeno uničuje življenjsko okolje, rušijo družbeni sistemi in upravne strukture ter seveda onemogoča preživetje ljudem. Glede na to, da je prostor na planetu končen in da je za preživetje nujno potreben vsak njegov del(ček), je početje, ki ima omenjene posledice, največji možni zločin proti človeštvu. In kdor to dovoli oz. gleda stran, je še hujši zločinec. Vse pa posekajo tisti, ki posledico (beg prizadetih iz uničenih območij)  izkoriščajo v svoje zlobne separatne namene/programe, katerih posledica bo nazadnje, da bo preživetje na planetu dokončno in kjerkoli nemogoče. In Evropa, ki je menda kriva za zgodbo, bo končala kot tisti neumni reševalec, ki ga utapljajoči potegne za seboj v globino. Tudi v Evropi bo preživetje onemogočeno … Kam bodo pa potem bežali “migranti”? Na katero Luno? Peš? Po čem in v čem bodo plavali?

Bistveno je ustaviti uničevanje, ki se dogaja pred očmi vsega sveta, in hkrati preprečiti izganjanje ljudi iz njihovih domovin, z vsemi močmi pa sodelovati pri vračanju beguncev in funkcioniranju za obstoj nujnih resursov in struktur v entitetah, ki so predmet rušilne obsedenosti. Le čemu sicer služijo Združeni narodi in druge proslule – drago plačane asociacije.

Seveda pa je iluzija pričakovati, da bo sistematično in sofisticirano napadana/rušena Evropa sposobna “drugim pomagati, če sama sebi ne more …”.

Tu trčimo ob temelj vsega: tako imenovano povezovanje v Evropi na način, kot se kaže ta čas, da namreč posameznemu članu združbe jemlješ njegovo identiteto/posebnosti in potem vse skupaj pacaš v “brzoparilniku” Eurokolhoza, je zagotovljena ekspresna pot v zgoraj nakazano “končno rešitev” (Endlösung). Vsak razumen homo sapiens ve, da je urejena osnovna skupnost, ki je skladna z naravnimi danostmi in drugimi okoliščinami sobivanja v določenem prostoru, predpogoj obstojnosti. Le taki trdni, obstojni in trajni “nukleusi”, osnovne samoupravne enote, se morejo smiselno in učinkovito povezovati ter kot take sestavljati asociacije, v katerih ne bo mogoče samodestruktivno zarotniško početje in bodo hkrati dejavno – ne le s programi in čvekanji – promptno posredovale povsod tam, kjer bi ponovno kdo poskušal navrtati to našo planetarno Noetovo barko.

Ni dvoma: EU morajo sestavljati osnovni samoupravni državni nukleusi, ki v večjem delu Evrope obstajajo že tisoč in več let. Nastali niso kot muhe nekih klik ali interesov, pač pa so se izoblikovali znotraj naravnih pogojev in skladno z okoljem, ki jih obdaja, ter so ustvarili trdno upravno strukturo, ki je temelj blagostanja, predvsem pa zdravja družbe, da s svojo boleznijo ne okuži drugih. Evropa, če naj bo sposobna premagovati rizike in pomagati območjem v stiski, mora poskrbeti, da jo bodo sestavljali omenjeni “nukleusi”. To so pač vsem (razen slovenskim političnim in kulturnim voditeljem) znane evropske DEŽELE, ali kot samostojne države ali združene v zveze, federacije.

Trenutno sestavljajo EU najrazličnejši subjekti: od bolj ali manj definiranih zvez do umetnih/vsiljenih konstruktov, ki nasilno dušijo svoje DEŽELE. V našem okolju sta prav Avstrija in Slovenija šolska primera; Avstrija zveza pradavnih DEŽEL, Slovenija nasilno poenotenje in ignoriranje enakih pradavnih DEŽEL. Zgledna sosednja zvezna republika je dobro zrcalo svoji južni sosedi … A EU morajo sestavljati prav DEŽELE, tako avstrijske kot nemške, “španske”, belgijske, in seveda slovenske. Z zatiranjem entitet, ki so se oblikovale skozi zgodovinske procese, ne bomo prišli do nobene zdrave državne skupnosti, še manj pa bo mogoče odgovarjati na izzive, te in one!

Ni dvoma, začeti je treba pri sebi. Namesto da se izgubljajo čas, energija in pripravljenost z raznimi prividi/utopijami, je treba najprej poskrbeti zase, za lastno zdravo državno strukturo, v primeru Slovenije za (pravno) obstoječo zvezo DEŽEL, ki bo kot delujoča in propulzivna zveza dežel ustrezno sodelovala v asociacijah in prispevala maksimalen delež pri ustvarjanju varnosti, napredka, obstojnosti in demokratičnosti družbene ureditve v bližnji in daljni okolici.

Zato dragi Borut, premisliti je potrebno vsako potezo, vsako besedo v govoru, vsako udeležbo na manifestaciji, ki lahko zelo škoduje. Morda bi bilo dobro zamenjati nekatere svetovalce, ki jih imaš okoli sebe in jih zamenjati z ljudmi, ki vedo, razumejo, poznajo zgodovino in vedo ali slutijo pasti, ki jih tebi in nam vsem postavljajo tisti, od katerih tega ne bi pričakovali.

Z velikim spoštovanjem, upanjem in stalno pripravljenostjo pomagati,

prijatelj Zmago.”

 

 • Olga2345

  Bravo Zmago! Žal ne vem, če je prijatelj Borut na strani Slovenije in njenih interesov! Pahorjev sin je v stranki skrajne levice, ki jo je podpura Kučan, komunistični zločinec in veleizdajalec!

  • Vera

   Pahorjev Luka ni več v politiki, temveč se je baje raje podal v pevske in v glasbene vode .

   • stajerc5

    Ne bodi naivna, saj poznas tisto o jabolku iz drevesa! Lado Leskovar in TOF te pozdravljata…

   • večni srb

    Ne moreš imeti prijateljev, če vse neprestano nadzira vojaška policija, kakšne hinavce edino.

   • pajot

    IKDP

   • Steiermark

    Bojše za vse. Naj prireja “koncerte” za tiste ki imajo probleme s kronično “zaprtostjo”…..Bo v veliko pomoč!

  • večni srb

   Če vam doslej ni jasno kdo in kaj je Pahor, vam ne bo nikoli, eni boste pač šli vedno na led.

 • Miro

  jaz Zmageca sploh ne jemljem več resno

  • Olga2345

   Pejte k vašim, saj vas NIHČE ne jemlje resno!

   • Miro

    o olgica, kako ? ti je dolgčas

 • Hun

  Jelinčič bi prvi za denar sultanu prodal slovenska ozemlja.

 • bednick

  “Z zatiranjem entitet, ki so se oblikovale skozi zgodovinske procese, ne bomo prišli do nobene zdrave državne skupnosti, še manj pa bo mogoče odgovarjati na izzive, te in one!”
  ———————————–
  To je to.
  Ena pametna od Jelinčiča po dolgem času.
  Bojim se, da je socializem s tega vidika naredil nepopravljivo škodo.
  Ko sem enkrat omenil, da je socialistična knjižna slovenščina začet konca Slovenije, je pa tasilo, verjetno ena izmed mnogih proračunskih pijavk, ponorel.

  • RATATA

   Eh no,
   saj jaz tudi ne znam prav dobro knjižne slovenščine, pa sem ponosen in suveren v občevanju.
   Poiskati si je potrebno primerno mesto in trenutek ter povedati svoje, če kaj za povedati imaš. Saj razumejo, tudi če se delajo, da ne.
   Te pa, mislim vsaj, razumem.
   Jaz na kuverto napišem
   1000 Lublana
   in
   4000 Krajn …
   pa vedno prispe do naslovnika.

   • stajerc5

    Na tvojem mestu bi bil vseeno bolj natancen:
    Lublana bolana in
    Krajnska klobasa…

   • Simon Novak

    Ja, včasih izobraževalni sistem pač zataji

    • RATATA

     A boš še kaj dopisal, ko nisi stavka zaključil s piko?

     • Simon Novak

      Še to je preveč zate

    • Den456

     Predvsem pri levuharjih. Prej razložiš zidu kot levuharju.

  • večni srb

   A Toporišičev poskus približati slovenčino hrvaškem jeziku nam je pa obogatil narečja in besedni zaklad? Zbrisal je pa narečja res, uradna slovenščina zveni zdaj pedersko.

  • samotoje

   Najprej naj ti povem, da nisem proračunska pijavka (karkoli to pomeni) in se absolutno ne strinjam s teboj. Kar nekaj stoletij je moralo preteči, da smo se dokopali do jezika, ki Slovence na normativni ravni združuje. Socialistična knjižna slovenščina???? Za božjo voljo, kje si to pobral? Trubar, Dalmatin, Krelj, Bohorič in dalje Miklošič, Kopitar do Toporišiča v 2. polovici 20. stoletja- a to so pa Marsovci? Kako bi se pa ti sporazumeval z nekom iz Bogojine? A bi z rokami mahala? Komur pisni ali pogovorni zborni slovenski jezik jemlje samozavest, naj se vpiše v tečaj slovenskega jezika. Sploh pa je Jelinčič ciljal v pismu na druge stvari- upravne in upravljalske, politične, geografske, zgodovinske itd.

   • bednick

    Zdaj pa ne vem, a si zamenjal nick, a me hoče en troll – slavist mal zajebavat.

    • samotoje

     Nič troll- slavist in nič zajebavat. Če tako misliš- razloži termin “socialistična knjižna slovenščina”.

     • bednick

      Takole boma rekla:
      če si zamenjal nick, zame nisi več verodostojen, če si pa troll- slavist pa še manj.

 • RATATA

  Zadevo poznam in tekst tudi. Vse je res in tako. Zmoti me “dragi Borut”.
  Pa saj ni tako mislil plemeniti, ki nikdar ni s padalom skočil, no vsaj jaz ne vem, da kljub govoricam bi.

  • stajerc5

   Tudi tisti “prijatelj” ima duh po zadnji odprtini…

   • RATATA

    Jes maj frend!

  • Simon Novak

   Poznaš ti, ja, zahojeni

   • RATATA

    Spet pika manjka!

    • Simon Novak

     Bejži, no, kje pa? A na koncu?

    • slosin

     ..pa tablet ti ni predpisal…

 • Kučko pod pručko

  Zmago je napisal povsem pravilno, dvomim pa, da ga je maneken s sorazmerno nizkim IQ-jem razumel!!!

  • Simon Novak

   Povsem pravilno za zahojene đesnjake

 • skorpijon93

  češka je zgled Sloveniji, edina alternativa je da se kot Slovenci povežemo z višegrajsko skupino kamor smo že bili povabljeni !

  • večni srb

   Zakaj rineš v evropo druge hitrosti, ko boš isti revež kot oni, te tudi čehice ne bodo več obrajtale, ampak potem bo prepozno.

   • skorpijon93

    kaj si glasen srb ? pojdi nazaj dol kamor spadaš pa bodi tiho ! jasno !? Slovenci smo genetsko, versko, kulturno, zgodovinsko primerljivi in imamo skupne značilnosti z višegrajci , kaj pa ti veš !

   • Andrej

    A ti izdam eno skrivnost, ki jo vsi poznamo, ti pa očitno še ne?
    Višehrajska skupnost trenutno napreduje z nam nedosegljivo hitrostjo.
    Mi gremo namreč NAZAJ!!!!!!!!!

 • Simon Novak

  prijatelj Zmago HA HA HA

 • xtc

  V SLO ,lahko pride vsak ,ampak le legalno in če želi živeti tu se mora prilagoditi-nobenih vzporednih svetov.

  • samotoje

   To je to- nobenih vzporednih svetov.

 • Get Smart

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem =
   SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • večni srb

  A mu nihče povedal?

  Zmago, prav Pahor te je potunkal, sem mislil, da to že veš.

  • šmentanamuha

   Kdaj?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!