Zmagoviti dvojec Šarec in Jelinčič

Foto: STA

Zmago Jelinčič Plemeniti je resnično plemenit človek. Kako plemenito je bilo njegovo glasovanje za državni proračun in ne-glasovanje za ministrsko kandidatko Angeliko Mlinar! Tega se mora še kako zavedati predsednik vlade. Za plemenito in državotvorno (beri vlado-tvorno) držo plemenitemu Plemenitemu nikakor ne bi smela izostati primerna nagrada.

Brezposelna Angelika Mlinar v Avstriji ni imela nikakršne možnosti več za ugledno in vplivno službo v politiki. S pomočjo botre Alenke, rdeče socialne mreže in povsem svežim slovenskim državljanstvom ni dobila v Sloveniji samo službe, ampak tudi možnost za pridobitev plemiškega naziva na eni od upravnih enot v Sloveniji. Slednjega si v Avstriji ne more niti zamisliti. Drobnarije o enostavnem upravnem postopku si lahko prebere v Dnevniku iz leta 2006.

Kot je znano, so namreč pred nedavnim celo avstrijskemu državljanu Karlu von Habsburgu, potomcu znamenite vladarske družine prepovedali uporabo plemiškega naslova “von” na zasebni spletni strani in mu izrekli denarno kazen. Pravda se je končala na ustavnem sodišču, ki je ugotovilo, da zakon o odpravi plemiških nazivov iz leta 1919 še vedno velja, globe 20 tisoč kron pa ni mogoče izterjati.

Foto: STA

Nova poslanka ima dve državljanstvi; s prvim ne bo mogla nikoli postati von Mlinar, zlahka pa z drugim postane Mlinar Plemenita, kajti v Sloveniji je za naše vse mogoče. Za zajtrk dobiš državljanstvo, za južino si predlagan za ministra, kakšno noč kasneje postaneš minister. Lahko izbiraš plemiške nazive z majhno lepotno napako sicer –  pisati jih moraš za priimkom in ne pred njim.

Zgodovina – naša učiteljica
Na nedavnem obisku v Srbiji se je Marjan Šarec spet izkazal kot poznavalec zgodovine. Gostiteljici se je lizunil s govoričenjem o edinstveni vezi med Slovenci in Srbi, ki naj bi se spletla med drugo svetovno vojno s slovenskimi izgnanci v Srbijo. Res je, nemški okupator je v Srbijo izgnal 7.185 Slovencev, ki so jih Srbi po svojih močeh lepo sprejeli. Verjetno se na srednji lesarski šoli (tako kot mi na strojni in moji vrstniki na gimnazijah) niso učili, da je istočasno NDH sprejela 10.882 pregnancev, od tega 356 duhovnikov. O pregnancih na Hrvaško, ki jih je bilo okroglih 50 % več kot v Srbijo, se v komunizmu ni smelo govoriti in tako je ostalo do danes.

V Srbijo je od leta 1961 vozil tradicionalni vlak bratstva in enotnosti, a na Hrvaško ne. Predsednik vlade, ki ne zamudi nobene prilike za udeležbo na partizanskih proslavah, bi moral sam poznati zgodovino od avgusta 1939 do maja 1945 ali pa zamenjati slabo razgledane svetovalce in prišepetovalce. Zaveda naj se, da se epopeje PirjevcaRepetaRoterja in Frante ujemajo z znamenito Kučanovo izjavo o več resnicah. Zlasti gospod Jelinčič, ki je resnici na ljubo dober poznavalec zgodovine in si je priskrbel privilegij, da lahko raziskuje po srbskih arhivih, bi lahko mnogokaj pomagal slabo razgledanemu premierju.

Tako zmagoviti Zmago kot bojeviti antijanšist Marjan imata rada zgodovino. Prvi jo ima tako močno rad, da še vedno lagodno in razkošno živi v zgodovini, polaga vence pred Brozov spomenik in obžaluje, da “golazen, ki bi jo bilo treba že zdavnaj počistiti” še vedno ni počiščena. Drugega, bistveno mlajšega ljubitelja zgodovine, je govor podpredsednika DZ Tanka o zgodovini osamosvajanja tako prevzel, da je izgubil občutek za čast, čas in prostor ter pozabil ploskati.

Uvajanje dvojezičnosti je narodna izdaja
Iskrene čestitke spoštovanemu “dunajskemu kočijažu” Marjanu, ki je zahtevo srbske premierke o pouku srbščine v (vsaj dvajsetih) slovenskih šolah razumel za samoumevno. Kje je narodni ponos, kje je občutek za spodobnost, kje so pravne osnove za take kravje kupčije?! To je narodna izdaja! To je zapravljanje denarja, ki sta ga vlada in državni zbor z velikim trudom uspela rešiti pred pogoltnimi zasebnimi (še zlasti katoliškimi) šolami. Predsednik vlade ignorira odločbo Ustavnega sodišča o stoodstotnem financiranju javnega slovenskega izobraževalnega programa, hkrati pa na kolena pade pred Srbi in obljubi velikodušno financiranje pouka srbščine.

Marjan Šarec in srbska predsednica vlade Ana Brnabić.

Dovoli si celo mešetariti z zagotovili, da pouka albanščine ne bo; verjetno tudi ne kitajščine, ne arabščine, ne urdujščine, ki jo govorijo v Pakistanu. Ja zakaj pa ne?  Morda pa bi bilo prav za albanščino in kitajščino v Titovem Velenju več zanimanja kot za srbščino. Pojma zakonitost in enakopravnost sta španska vas. Španska, ne katalonska! To je še en primer pozitivne diskriminacije določene skupine državljanov, ki podaljšuje spisek »enakopravnejših« državljank in državljanov. Na tem spisku se po novem srbski otroci s poukom srbščine pridružujejo muslimanskim otrokom, ki imajo prilagojen šolskim jedilnik. Na  predsednika ob-koalicijske SNS zaman čakamo, da bi v svojem slogu kaj zarobantili na račun izdajalskega ministrskega predsednika. Zaman čakamo, kajti džentelmenski dogovor je treba spoštovati.

Podobnosti in razlike dvojca Šarec-Jelinčič
Nekdanji plebejec Marjan Šarec in Zmago Jelinčič Plemeniti imata marsikaj skupnega. Sta spretna govorca, imata slo po oblasti, njuni politični stranki sta s. p. Negujeta mit o NOB, sovražita Hrvate, ljubita Srbe. Tudi vohunstvo in katoliške cerkve jima niso tuje. Prvi je pravkar plemenito delo vohunjenja prepustil svoji prijateljici, drugi je nekoč nesebično služil domovini v vlogi Padalca. Gospod Šarec nikoli ni imel težave prestopati cerkvenega praga. Rad se pohvali s katoliško vzgojo svojih otrok (v zaprtem domu in zakristiji) ter branjem beril pri mašah. Tudi gospod Jelinčič je v mlajših letih, ko še ni bil Plemeniti, menda skrito pred očmi javnosti zahajal v katoliške cerkve. Od tu naprej pa je med njima razlika: vsak moli svojega boga.

Andrej Tomelj, Časnik

 • VERZIFIKATOR

  Niko Jelen

  VSTAL OD MRTVIH

  Vstal od mrtvih je, lepo in prav,
  farmacija mu je pomagala,
  novih preparatov fantu dala,
  bil kadaver, zdaj je čil in zdrav.

  Spet pojavil se na tem je svetu,
  češ da dosti bo počel koristi,
  no, saj vemo, to je vendar tisti,
  ki slovel nekoč je po baletu.

  Vodijo ga cilji plemeniti,
  zmago gladko že napoveduje,
  o metodah se pač ne sprašuje,
  o načinu, boj kako dobiti.

  Je v postopku spet kot stara stranka,
  ta ki toži in vse obtožuje,
  in s postopki vsak dan je le huje,
  gre do zmage, zanj ni več obstanka.

  Tja do zmage, s polno paro v diru,
  dirke te seveda so obratne,
  vse so v slogu divje vožnje vzvratne,
  vozi se za zdaj po drugem tiru.

  Sreča ga s prijatelji obdaja,
  pravzaprav zares je velik srečko,
  saj ko jemlje, mu držijo vrečko,
  plen še za prijatelje ostaja.

  Ga po novem jemlje z roko desno,
  kritizira silno vse levične,
  jih razglaša glasno za krivične,
  kdo jemal bi vstalega sploh resno?

  Vstalo truplo si obeta zmago
  s četico na hitro zapeljanih
  je prijatelj vseh ljudi teptanih,
  skratka tu je zgolj, da dela zgago.

 • RATATA

  Slovenci imamo plemiča! Slovenski Župan Leljak je plemič po mami. http://www.leljak.si/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=60

  • Lisjak

   Najbolj zanimivo je pa tole:Atilova knjiga (leta 2003 z urednikom Zmagom Jelenčič Plemenitim izdal prvi prevod Korana v slovenskem jeziku).

 • SIMON ROZIC

  A Jelinčič? …”sreča” na tanki vrvici ! Drug drugega držita na povodcu, da ne potoneta v
  lastnem dreku! Ta utopitev bo naša rešitev!

  • zokispoki

   Duo inferno, kenede ! Bog nam pomagaj !

 • Slavec

  Kakšno nagrado je pogojeval Zmago J. P., ki mu je Monika ušla,

  ker ‘dec ne more’, za reševanje Šarčeve vlade?

  .

  “Ker smo kao enaki pred ustavo,

  bi rad enakopravno obravnavo:

  če Šarec seksa na državne stroške,

  zahtevam zase ornk čaj za moške!”

 • ALERON

  Andrej, zelo lepo napisano :-)

 • Ivan Ivanovič

  Šarec je car. Igra premiera in za(=)bava publiko. Pravi profesionalec, komik/klovn seveda.

 • Nšo-či

  Bodo Avstrijci po naslednjih volitvah vrnili uslugo in v svojo vlado vključili Šarca in Jelinčiča, da ne bosta brezposelna?

  • WISKY 1000

   Za wc-je čistit

   • McBobo

    In za dunajska čistilca konjskega dreka.

  • Steiermark

   Jelinčič je deklica za vsako priložnost in se bo znašel z dajanjem v “najem” svojih uslug……šarec pa za več, od beograjskega konjušara, ni primeren…..

 • Bič Božji

  Jelinko, Udbo-padobranac je vedno kolaboriral z režimskimi strankami in z režimom. Sedaj mu je seveda jasno, da mu je to zadnji mandat v parlamentu in bi rad ostal do konca oziroma do izteka mandata. Za to bo naredil vse, da ta vlada ostane do konca.

  • Slovenec

   In udrihal po Hrvatih, obenem pa s Srbi jedel svinjino. Toliko o nacionalni steanki.

 • Samov sin ☢

  He he…kako bi bil Janez Janša srečen, če bi se lahko on “držal za roke” z Jelinčičem. Ne vem zakaj mu je dal Zmagec košarico…če pa sta oba skrajna desničarja????

  • Egon83

   Ej čist iz firbca, zakaj si si nadel ime serijskega morilca? Tudi tebe preganja sosedov cucek? Za tiste ki ne veste, Samov sin je bil vzdevek serijskega morilca Davida Berkowitza, ki je v 70-ih v New Yorku s pištolo pobijal pare, ki so se mečkali v avtomobilih. Pištola je bila podaljšek njegovega ”oneja,” saj je bil sam impotenten, vzdevek pa si je nadel kar sam v pismih, ki jih je pošiljal časopisom. Ko so ga prijeli, je povedal da ga je v morilsko norost z nenehnim lajanjem prisilil cucek od soseda, ki mu je bilo ime Sam.

   • Samov sin ☢

    Ej čist iz firbca…jaz sem Samov sin za desničarje. Lahko sem tudi Charles Manson…ali Bostonski davitelj…ali celo Metod Trobec…vse za naše desničarje… Kapish?

    • montyamp

     JNA izobrazba je prava cvetka .
     Ti si dokaz za to trditev .
     Šoder brez para .

  • Bič Božji

   Skrajni levuharji in skrajni desnuharji so popolnoma kompatibilni in rabijo en druzga. Tako kot ti, ki si totalno zabit in rabiš nas, ki smo pametni, da ti malo posolimo tvojo bolno “pamet”.

  • Slovenec

   Zmago je toliko skrajni desničar kot komunisti demokrati.

 • WISKY 1000

  Volitve so vse bližje,zato vsi za SDS,da počistimo to svinjarijo in rešimo Slovenijo novih in starih komunajzarjev.

 • Beli Sneg

  Se že dogaja. V vseh medijih že streljajo ne samo po nesposobnih koalicijskih strankah s zabavljačem na čelu, tudi po SDS. Zdaj so vsi glih, vsi nesposobni in krivi. Je treba pripravit teren za novo murgeljsko lutko. Čeferina že forsirajo. In Butalci bodo spet nasedli.

 • Unikatna

  Zanimivo…sledila sem plemenitemu in damir-u in oba sta kritizirala tedanjo oblast ter vse kar je bilo povezano z migranti oz. ilegalci…po volitvah pa je bilo vse drugače….tako, da me nič več ne bo presenetilo…

  • McBobo

   Taprava kameleona. Spreminjata barve po potrebi, tako kot NSI.

   • Slovenec

    Točno.

 • Steiermark

  Vsem tem jugohlapcem “plemenitost” kar izžareva iz pokvečenega ksihta!

 • montyamp

  Za slovenske zasebne šole se denarja ne da , za srbske parazite pa denar ža čaka .
  Kdo je izvolil te izdajalske pizde ???
  Aja , Srbi sami , butasti slovenistanci pa bojkotirajo volitve .
  Vsekakor sem zelo razočaran nad spoznanjem , da zmaguje primitivizem z nasiljem nad strpnostjo , ki je temelj za izumrtje Slovencev .
  Murglosrbi vodijo v atentatih vsaj 10 : 0 , proti slovenskim demokratom .
  ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..

 • Anton

  Zmago je dobil resor nacionalne stranke že po osamosvojitvi. Kdo od slovenskih politikov si upa v parlamentu govoriti na tak način kot Zmago? Slovencem je tak način sicer všeč. Kaj pa je uresničil od svojega kokodakanja?
  Spoštujem ga samo zaradi zgodovine ki jo dobro pozna. Pa ker ima podoben priimek kot jaz.

  • rrrrr

   Zmago se res dobro spozna na zgodovino, zlasti na lesene svetnikov iz XVII stoletja.

   Samo kaj, ko se mu debela udbovska rit skoraj vedno zagozdi v preozki lini, ko ob dveh zjutraj obiskuje cerkvene razstave……

   • Anton

    Ja ravno letos, no lani, so obnovili sreho na cerkvi sv. Barbare na Ravniku. Ne vem če je Zmago kaj doniral…?

   • sornik

    Dobro napisano.

 • Antonius

  Zakaj prvi človek slovenskega nacionalnega interesa ni nikoli obsodil v prek 700 moriščih skrite morije, ki jo je speljal njegov nesmrtni čaščenec. Godnič ob Jelinčiču je kar v tv povedal, da je po opuščenih slovenskih rudnikih še veliko prostora.
  Na povezavi si oglejte slovenskega domoljuba in udbovsko špec kahlo, ki je bila leta ‘ 75 obsojena na 5 let in pol.
  Padalcu se obeta, da se bo med nategnjene volivce na naslednjih volitvah iz letala v globino odgnal brez padala.
  https://pbs.twimg.com/media/Cgg5ow3XEAAG02D.jpg
  https://pbs.twimg.com/media/Cgg5ow3XEAAG02D.jpg

  • Artur

   Te titoistične guzice so še hujše in še bolj nevarne kot zadrti komunisti pri njih nikdar točno ne veš kakšno novo svinjarijo proti narodu naklepajo.

 • Andrej

  Gospa tovarišica von Bratuscheck se močno trudi , da bo dokončno dotolkla slovenskega mizarja z
  jodelbergarsko krasotico !

  • WISKY 1000

   Res je lepa,prava lepotica

 • Slovenec

  Kaj pa ste pričakovali od Plemenitega kot sodelavca z SDV dosjejem?

 • Vince Blake

  Fora je v tem, da vse te usluge, katere Šarcu delajo razni padalci niso zastonj. Že Kordiš se je hvalil, kakšen zabeljen račun so izstavili Šarcu. Tudi usluge Plemenitega bodo davkoplačevalce drago stale.

  Ampak ni toliko krivda v Levici in Plemenitemu. Oni so samo izkoristili bolestno željo šmarskega klovna po oblasti. Krivda je na Šarcu, ki si z denarjem davkoplačevalcev podaljšuje tole agonijo.

  • montyamp

   Šmarski klovn ni na oblasti .
   On je dildo murglosrbske mešalnice kokaina .

   • Vince Blake

    Ah saj je isti qurac. Vsi so v navezi, plačujemo pa mi. Temu kar počne vlada in njeni botri se reče mlatiti s tujim qurcem po koprivah. Oziroma plačevati Plemenitega z našim denarjem.

 • montyamp

  Hahahaha……….. , zmagoviti dvojec ????
  Izdajalski dvojec , to pa to………….
  – – – – – – – – IZDAJALEC – – – – – IZDAJALKA – – – – – –

  Narod lahko preživi svoje norce, celo ambiciozne. Ampak ne more pa preživeti IZDAJE od znotraj. Sovražnik na vratih je pomemben ampak je znan in nosi svoj prapor javno. Toda IZDAJALEC se prosto giblje med vrati, njegov potuhnjeni šepet šumi po vseh ulicah in slišati ga je tudi v dvoranah vlade same. IZDAJALEC ne izgleda kot IZDAJALEC , govori s tonom, ki je domač žrtvam, nosi njihov obraz in njihove argumente, pritožuje se nad podlostjo, ki jo kakor opaža. Razkraja dušo naroda in dela tajno, v noči ogrozi stebre na katerih sloni moč mesta. Okuži politično telo, da se ne more več upreti.
  Morilcev se je manj bati kot izdajalcev. (Markus Tilius CICERO leto 50 pred n.š.)
  Se pravi , bati se je treba temnordečih murglosrbskih IZDAJALSKIH EXEKUTORJEV IN PIROMANOV .

 • Artur

  Dva protinarodna elementa .

  • WISKY 1000

   Moniki pa privoščim vilo na morju.

 • WISKY 1000

  Ta dva se oba po vertru ravnata,samo škodo delata Sloveniji.

 • Artur

  Ko sem zagledal zgornjo sliko, mi je šlo od vritolizniške ostudnosti na bruhanje. Moralna beda brez primere.

 • Aton

  Zanimivo bo spremljati razsodbo o padalčevi ločitvi…

 • svatne

  Tipično za agitpropovsko šolo manipuliranja in laganja. Vsakomur je pred nosom resnica, da so tako proračun kot Mlinarjevo izglasovali glasovi manjšincev – “poslancev”, za katere 99,99% državljank in državljanov Republike Slovenije ne sme glasovati! Zakaj lažete in prikrivate resnico?

 • TINE

  fosil in tišlar slovenski doseg stroke.

 • freedomfighter

  Zmago jelincic najboljsi predstavnik alt right in njihove ljubezni do drzave…avstrijski svobodnjaki prodajajo gospodarstvo putinu, putin financira le penovo in rusenje francije…zanimivo nacionalisti ki se bojujejo proti svojim drzavam s pomocjo moskve

 • xtc

  Realnost je precej kruta,kazalo bi previriti,kakšne dokumente Reicha so imeli izseljeni v Srbijo-precej čudovite in rešeni so bili,toplotne obdelave,ki bi jih doletela ob malce večji nemilosti Adolfa,tako,da ne preveč kričat večina jih je imela državljanstvo na preklic ali pa še to ne ,zakaj je drugo.
  Ah,Zmago,ki so ga miličniki rešili iz cerkvenih gartlov,da ni dobil izliva krvi v glavo ,ko je z žaklom “robe” odhajal iz cerkve.
  Vse tole ne pomaga nič,ker se zadeva seseda iz povsem drugih stvari,gre za mešanje d*** in obupen poizkus političnega preživetja z vse krakšim korakom.