fbpx

Znani “rogovec” je ustanovil sindikat Zasuk: Gre za subtilno izstavljen račun Golobovi vladi?!

Ljubljana, Kino Šiška. Intervju s sindikatom za ustvarjalnost in kulturo Zasuk. Član delavskega odbora sindikata Zasuk Miha Blažič. (Foto: sta)

V preteklosti že aretirani “rogovec” in znani petkov protestnik Miha Blažič – N’Toko je soustanovitelj sindikata Zasuk. Na prvi pogled je sicer vse skupaj videti kot kamuflaža za “bančni račun, na katerega bo od vlade prejemal finančna sredstva za pridno protestiranje proti Janši. A pustimo se presenetiti. 

Po poročanju STA je bil v Ljubljani nedavno ustanovljen sindikat Zasuk. Uradno bo deloval na področju ustvarjalnosti in kulture. Član delavskega odbora sindikata je tudi znani petkov protestnik in aretirani “rogovec” ter radikalni hip-hoper Miha Blažič – N’Toko: Blažič: “Prvi povod je bila raziskava Poligona, ki je sprožila veliko pogovorov in srečevanj tako med temi, ki so opravili raziskavo, ekipo Cedre, ki se ukvarja s sindikalnim organiziranjem, kot tistimi, ki delamo v tem sektorju. Sklicali smo sestanek, da bi se pogovorili o tem.” 

Kot navaja N’toko, je bil odziv na še en sindikat ogromen in misli, da je takrat postalo očitno, da jih je veliko, ki razmišljamo o tem, da bi potrebovali delavsko organiziranje, dejavno na področju “zunanjih izvajalcev v kulturno-ustvarjalnem sektorju”. Za to obstaja širši interes. Spomnimo: Blažiča “neodvisni” medijski kartel rad predstavlja za kritični glas mlajše generacije Slovenije. Pojavlja se kot reden kolumnist radikalne Mladine. N’ Toko v svojih kolumnah rad razglablja o tem, kakšen je pravi model pravične družbe v Sloveniji. Kot mnogo drugih igra klasičnega predstavnika kaviar socializma v Sloveniji.

Ljubljana, Rog. Varnostniki so ponoči prišli na območje tovarne Rog, pripeljali so tudi bager. Prisoten je bil tudi Miha Blažič. (Foto: STA)

Ljubljana, pred vhodom v Rog. Novinarska konferenca več nevladnih organizacij in iniciativ ob začetku kampanje bojkota Centra Rog, na kateri bodo predstavili svoje kritike, zahteve in predloge. Glasbenik Miha Blažič – N’toko. (Foto: STA)

Ljubljana, Kino Šiška. Intervju s sindikatom za ustvarjalnost in kulturo Zasuk. Člana delavskega odbora sindikata Zasuk Miha Blažič in Tina Podbevšek. (Foto: STA)

Domen Mezeg