fbpx

Znani slovenski urednik predsedniku Evropskega parlamenta Sassoliju: Ni je institucije EU, ki bi prisilila suvereno državo članico EU, da sprejme kvote ali odpre državo za koridor!

Predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli. (Foto: epa)

“Ni je institucije EU, ki bi prisilila suvereno državo članico EU niti da sprejme kvote niti da odpre svojo državo za koridor. In Evropski parlament o tem zagotovo ne bo odločal. Večina držav članic je že jasno povedala, da ne bo sodelovala pri sprejemu novega migrantskega vala,” se je na zapis predsednika Evropskega parlamenta Davida Sassolija na družbenem omrežju Twitter odzval urednik Demokracije Jože Biščak.

David Sassoli je namreč napadel predsednika vlade Janeza Janšo, češ da nima pravice govoriti v imenu Evropske unije. Janša je namreč zapisal, da “EU ne bo odpirala nobenih evropskih ‘humanitarnih’ oziroma migracijskih koridorjev za Afganistan.”

“Saj ne ve, kaj govori”
Na družbenem omrežju Twitter se je odzval urednik Demokracije Jože Biščak. Sassoliju je napisal: “Dragi gospod David Sassoli, o čem vi to govorite? Ste dobro prebrali zapis premierja Janeza Janše? A ste tudi razumeli? Sicer pa, ni je institucije EU, ki bi prisilila suvereno državo članico EU niti da sprejme kvote niti da odpre svojo državo za koridor. In Evropski parlament o tem zagotovo ne bo odločal. Večina držav članic je že jasno povedala, da ne bo sodelovala pri sprejemu novega migrantskega vala. Priporočam vam, da obiščete grob Oriane Fallaci, ene največjih Italijank in Evropejk, katere 15. obletnico smrti bomo kmalu obeležili. Fallacijeva je Evropo že zdavnaj opozarjala, da povsem odprte meje za ljudi iz tretjih držav vodijo našo celino v katastrofo. Draga Fallacijeva, prosi v nebesih za milost za gospoda Sassolija, saj predsednik evropskega parlamenta ne ve, kaj govori.”

Odgovorni urednik Demokracije Jože Biščak (Foto: Demokracija)

Peter Truden