Zoper Kanglerja ovržena nova kazenska ovadba: “Še en dokaz več, da gre za politični pregon”

Foto: STA

Nekdanji mariborski župan in poslanec Franc Kangler, ki je lani vnovič sedel v klop državnega sveta, je preko družabnega omrežja Twitter sporočil, da je zoper njega padla še ena kazenska ovadba. “Še en dokaz več, da gre za politični pregon, da je nekdo zlorabil in še zlorablja državne organe za politični obračun. Trenutno imamo oblast, ki zapira opozicijo in jo preko sodne veje oblasti preganja,” je za Nova24TV komentiral Kangler.

Okrožni državni tožilec, svetnik Darko Kežman je Kanglerja namreč obvestil, da je zavrgel kazensko ovadbo Policijske uprave Maribor, ki je bila vložena zoper njega zaradi suma, da je proti kriminalističnemu inšpektorju Igorju Gajšku storil kaznivo dejanje razžalitve po drugem odstavku v zvezi s prvim odstavkom 159. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), v zvezi z drugim odstavkom 168. člena KZ-A, glede katerega je dal svojo izjavo kot osumljenec 2. marca 2018 na Policijski upravi Maribor.

Foto: Twitter

“V zvezi z zavržbo te kazenske ovadbe, ki jo je na predlog podal kriminalist, gre za ustvarjanje pritiska na mene osebno in moje bližnje. Očitali so mi, da bi naj razžalil državni organ s tem, ko sem na Facebooku zapisal, da bodo v zadevi Gerlovič ponovno davkoplačevalci plačali sodne stroške namesto pokvarjenega kriminalista in tožilca,” je komentiral Kangler.

Foto: STA

20 kazenskih ovadb zaključenih v korist Kanglerja
Kangler je bil več kot 23-krat ovaden, do tega trenutka je 17 pravnomočno zaključenih ovadb, ki so zaključene na prvi stopnji v njegovo korist, ker so pritožbeni roki, ta čaka na drugo stopnjo. “Pritožili so se zmeraj tožilci,” je povedal Kangler in dodal, da je v tem trenutku 20 kazenskih ovadb zaključenih v njegovo korist, ostale so še tri.

Pri tem je omenil eno izmed teh – Lutkovno gledališče v Mariboru, kjer mu specializirano državno tožilstvo očita, da je zlorabil položaj in Mestni občini Maribor pridobil 27 milijonov in pol premoženjske koristi, s tem, ko naj bi nekaj naročil tedanji direktorici uprave mariborske občine Milici Simonič Steiner. “Žalostno, a resnično, ker sem delal v korist mesta in sem zgradil lutkovno gledališče, ki ga nekateri pred mano 20 let niso bili sposobni. Še danes hodim po sodišču in to zato, kar naj bi nekaj storil, čeprav ni nobenega dokaza za to, še manj pa, da bi storil kakršno koli zlorabo,” je povedal Kangler.

N. Ž.

 • WISKY 1000

  G.Kangler,odškodnina sledi,tako kot g.Janezu Janši.

  • Borut Trebse

   Mora dati najprej ovadbo za krivo ovadbo. Tu je pa težava, ker bo naletel na eno stvar, ki mu zdajle hodi prav: Slovenski tožilci pač zavržejo vse po spisku…

 • Morala

  To je višek od viška…odgovarjati bi moral tisti, ki vlaga takšne ovadbe…

 • montyamp

  UDBOVSKO DECO na kandelabre pa bo mir v državi .

 • Cucurbita Pepo

  Mariborčani so ga nagnali :)

  • wert

   Daj zapri tvoj lažnivi kljun !

   • Jovo Jamnica

    Wertl… mir te reši.. LOL

  • stajerc5

   To niti slucajno niso bili Mariborcani ampak murglski placanci! Se kaj!?

   • Jovo Jamnica

    Kuj misli si. Maš prisluhe ot Kanglara na interneti še dans. Keri normaln bi te takiga župana hoto met???

 • if

  Slovensko pravosodje očitno deluje po načelih kriminala, ne vedno in hkrati mnogokrat!
  Za vsa kriminalna dejanja je odgovrno demokraciji.
  Državljani demokrati, preko volitev odstranimo kriminal iz slovenskega pravosofja in demokatična Slovenija bo dihala svobodneje, vedno bolj!

  • Ivan Friderik Novak

   Če tožilec, npr. v Nemčiji, Avstriji, … zavrne policijsko ovadbo, je to za ovce povsem normalno.
   Če se to zgodi v SLO, ovce smatrajo, da sodstvo deluje po načelih kriminala.
   Ja, tem ovcam se res ne da pomagati.

   • wert

    O kakšnih ovcah ti tule ? Ali si ti pastir , ki so se ti zgubile ovce ?

 • Jovo Jamnica

  LOL

  Jovo Jamnica – 2 minutes ago

  Detected as spam Thanks, we’ll work on getting this corrected.
  ——————-
  Franc Kangler: “Mam pun kurac Dupleka, pa totih občinarov, pa vse skup. Pa totih pritiskov za neke službe, pa vse skup. Naj Ribič sam rešuje riti, pa službe daje. Pun kurac mam vsega. Pa da me bojo nah po zobah vlačli, da sem celi Duplek v mesto prpelo!”

  Franc Kangler: “Vzamem puško, pa grem v gošo, pa se napijem u pičko materno!”

  Franc Kangler: “Zdaj sem malo tu skozi šau. Pa kaj vi samo po seminarih hodite, Vindišova? Tanja Vindiš Furman: “Pa kaki seminari?” Franc Kangler: “Pa jebote bog, sn gleo tote plačilne seminare, u pičko materno, več seminarov, ko pa v službi no.. Nena mi govori, če vidim nonstop sami neki seminari, no.”

  Franc Kangler: “Ne vem od koda mata z Mihejom pravne podlage, da sta si plačala meniđerske preglede. Pa kaj je Miha delo, da je mogo v hotelu Levu prespat enkrat? V Ljubljani? 180 evrov! Al 190!”

  Franc Kangler: “Padlo bo po tebi, ti ze povem! Leto bo naokoli. In boljše, te jas, da ti povem ka mi nea paše, ka je narobe, ko pa bo keri drugi začel na nadzornem jebat, no. Ker te nimajo tam radi! Zato, ker delajo…
  ————
  Fse fkup doseglivo na Pigac blogi…

  • stajerc5

   Pa to je ja super, prav je povedal!!!

   • Jovo Jamnica

    Fse si prečitaj. Če je tebi to človek za žopana, pol je to tvoj problem. Večina, kera je to čitala se z tebo nebi strinjala…

    • wert

     Kolko ti plača Kangla, da mu delaš reklamo ?

     • Jovo Jamnica

      Fsake tolk cajta dobim kaki šnicl ot divjiga merjasca pa kako balo slame za moje zajce…

     • wert

      To je korupcija.

     • Jovo Jamnica

      Veš da!? To je blagovna menjava…

     • wert

      Če bi se šlo za spolne usluge bi še šlo – bolj tako, tako….. hmmm, ampak slama za tvoje zajce in šnicli, celo od divjega merjasca – Oooo, NE in NE – tole boš pa plačal pa še nekaj tednov boš ob vikendih pomagal čistit WC-je tvojim kameradom.
      Zdravo!

     • Jovo Jamnica

      Kaj zaj si pa jezn grato??? LOL

      Mi ja nisi ki ti zastavice stisno???

 • Jovo Jamnica
 • Jovo Jamnica

  Kaj je zaj gelipteri Nova??? Niste več f službi resnice???

 • totex39

  Tako je pač to, če imamo politično nastavljene tožilce in sodnike, ravno oni bi morali kazensko odgovarjati in jih takoj zapreti.

 • Franc Šink

  Vsem se to lahko zgodi če se te loti mafija.

 • Ivan Tomaslavic

  Security loan offer

  For your loan requests to revive your activities, either for the realization of a project or to buy an apartment or you need money for other reasons too. I agree to help you with an amount ranging from 5000 € to 10,000,000 € with a rate of 3% per year and a duration ranging from 1 to 30 years please kindly contact me for more information: please contact me by:
  mail: [email protected]
  whatsapp: +33756850359
  viber: +22995608568

 • Ivan Tomaslavic

  Pozdravljeni,
  Posojila posredujemo posameznikom in podjetjem.
  Obrestna mera znaša 3% letno.Odpovedni rok bo 1-30 let.
  Imamo vlagatelje, ki se zanimajo za financiranje velikih
  projektov in dajamo posojila z vnaprejšnjimi provizijami.
  E-pošta: [email protected]
  whatsapp: +33756850359
  viber: +22995608568

  • wert

   Kar tule na portalu pusti, če imaš preveč.
   Srečno!

  • Miro

   Janša &SDS se bodo oglasili, če se še niso

   • wert

    Miro, kar ti vse to porihti, ti maš več Janezov pa še bolj globoke rit* imajo.

    • Miro

     jaz ne fehtam denarja kot pristaši Norega Kraljestva

   • maksimalno

    Miro, bodi malo primiru, ohladi svoje hlape

 • Borut Trebse

  Kdor smatra, da je to, da tožilec zadevo zavrže, dokaz za karkoli, ne pozna SLO pravnega sistema. Tožilci zavržejo vse počez, ker s tem “rešijo” primer, odgovornosti nimajo pa nobene. Ko tožilec ovrže tvojo ovadbo, imaš pravico samostojno nadaljevati pregon in če si uspešen, se tožilcu vseeno nič ne zgodi, tebi pa tudi ne povrnejo stroškov pregona, pač pa jih naložijo drugi strani. Če ta nič nima, ti stroški ostanejo, čeravno si uspešno opravil tožilčevo delo, za katerega je sam ocenil, da ni osnove in prejel svojo plačo. Tudi odvetniki počasi ljudi obračajo na policijo, naj tam podajajo ovadbe, ker tožilci zavržejo tudi odvetniške vloge po pavšalu. Skratka, tožilec v SLO je farsa. Poznamo dobre odvetnike, malo manj dobrih sodnikov, dobrega tožilca pa prav nobenega. Za državo bi bilo najbolje, če bi tožilstvo razpustila in sama najemala dobre odvetnike…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!