fbpx

Zoper Kanglerja ovržena nova kazenska ovadba: “Še en dokaz več, da gre za politični pregon”

Foto: STA

Nekdanji mariborski župan in poslanec Franc Kangler, ki je lani vnovič sedel v klop državnega sveta, je preko družabnega omrežja Twitter sporočil, da je zoper njega padla še ena kazenska ovadba. “Še en dokaz več, da gre za politični pregon, da je nekdo zlorabil in še zlorablja državne organe za politični obračun. Trenutno imamo oblast, ki zapira opozicijo in jo preko sodne veje oblasti preganja,” je za Nova24TV komentiral Kangler.

Okrožni državni tožilec, svetnik Darko Kežman je Kanglerja namreč obvestil, da je zavrgel kazensko ovadbo Policijske uprave Maribor, ki je bila vložena zoper njega zaradi suma, da je proti kriminalističnemu inšpektorju Igorju Gajšku storil kaznivo dejanje razžalitve po drugem odstavku v zvezi s prvim odstavkom 159. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), v zvezi z drugim odstavkom 168. člena KZ-A, glede katerega je dal svojo izjavo kot osumljenec 2. marca 2018 na Policijski upravi Maribor.

Foto: Twitter

“V zvezi z zavržbo te kazenske ovadbe, ki jo je na predlog podal kriminalist, gre za ustvarjanje pritiska na mene osebno in moje bližnje. Očitali so mi, da bi naj razžalil državni organ s tem, ko sem na Facebooku zapisal, da bodo v zadevi Gerlovič ponovno davkoplačevalci plačali sodne stroške namesto pokvarjenega kriminalista in tožilca,” je komentiral Kangler.

Foto: STA

20 kazenskih ovadb zaključenih v korist Kanglerja
Kangler je bil več kot 23-krat ovaden, do tega trenutka je 17 pravnomočno zaključenih ovadb, ki so zaključene na prvi stopnji v njegovo korist, ker so pritožbeni roki, ta čaka na drugo stopnjo. “Pritožili so se zmeraj tožilci,” je povedal Kangler in dodal, da je v tem trenutku 20 kazenskih ovadb zaključenih v njegovo korist, ostale so še tri.

Pri tem je omenil eno izmed teh – Lutkovno gledališče v Mariboru, kjer mu specializirano državno tožilstvo očita, da je zlorabil položaj in Mestni občini Maribor pridobil 27 milijonov in pol premoženjske koristi, s tem, ko naj bi nekaj naročil tedanji direktorici uprave mariborske občine Milici Simonič Steiner. “Žalostno, a resnično, ker sem delal v korist mesta in sem zgradil lutkovno gledališče, ki ga nekateri pred mano 20 let niso bili sposobni. Še danes hodim po sodišču in to zato, kar naj bi nekaj storil, čeprav ni nobenega dokaza za to, še manj pa, da bi storil kakršno koli zlorabo,” je povedal Kangler.

N. Ž.