Zoper Uroša Urbanijo je sprožen postopek izredne odpovedi delovnega razmerja

RTV deček. (Foto: sta)

V. d. direktorja RTV Slovenija Uroš Urbanija je sporočil, da je novi predsednik uprave Martić zoper njega sprožil “postopek izredne odpovedi v. d. direktorja televizije”. Kot razlog je navedel, da je svoji dolgoletni pomočnici za finance marca letos dal nekaj pooblastil. Vsaka banalnost je dovolj za razrešitev nekoga, ki gre v nos vladajočim. 

Potem ko je bil izvoljen delavski direktor Franci Pavšer, je bila 16. avgusta s polnimi pooblastili ustanovljena štiričlanska skupina Uprave RTV Slovenija. Poleg Pavšerja jo bodo sestavljali še predsednik uprave Zvezdan Martić ter člana Simon Kardum in Andrej Trček. Svetniki so upravo povabili, da bi jim predstavila, kakšne so razmere v javni hiši ter prioritetne kratkoročne načrte in dejavnosti. V svojem prvem sporočilu so v upravi malce postrašili glede resnosti situacije, si bodo pa prizadevali za dobro delovno okolje, poroča MMC.

Ravnokar poteka seja novega programskega sveta, kjer je ena izmed točk seje tudi izredna odpoved direktorja televizije. Več sledi…