fbpx

[Video] Vladavina prava po okusu levice: imuniteta za prvorazredne!

Ljubljanski župan Zoran Janković. (Foto: STA)

“Tako SD, LMŠ, Levica in SAB razumejo “vladavino prava”. Zoran Janković je to le odkrito povedal. Če si na “pravi” strani, bo tudi sodstvo v Sloveniji na tvoji strani,” je premier Janez Janša izpostavil v povezavi s pogromom, ki ga je opozicija izvajala na račun pisma, ki ga je poslal v Bruselj. Pri tem je spomnil na intervju na hrvaški nacionalni televiziji, v katerem je ljubljanski “šerif” Zoran Janković jasno povedal, da se ne boji ne sodišč, ne zaporov, ker ga ščiti neformalna imuniteta, ki si jo je prislužil z nasprotovanjem Janezu Janši. 

“Niti slučajno, jaz sem bil vsa ta leta, na področju izvršne oblasti največji nasprotnik politike Janeza Janše,” je na vprašanje novinarja prvega programa Hrvaške televizije glede tega, ali bi ga nekega dne lahko obsodili in poslali v zapor, odvrnil ljubljanski “šerif” Zoran Janković, ki je dal lahkomiselno, ali pa morda ne preveč bistroumno, jasno vedeti, da v slovenskem tranzicijskem sodstvu šteje samo to ali si pristaš Janeza Janše ali pa njegov nasprotnik. Če si na nasprotnem bregu, si lahko privoščiš grozljive finančne in spolne škandale pa si kljub temu zaščiten kot kočevski medved. Še tako velik kriminalec lahko mirno spi, če je “naš” oziroma prvorazreden.

Edini zločin, ki ga zločinec lahko stori je ta, da je na Janševi strani. Slovenski premier je očitno nekdo, ki se je kot eden redkih uspel zoperstaviti totalitarni tranzicijski strahovladi v senci, ki je tudi po osamosvojitvi Slovenije, obdržala svoje ključne pozicije v družbi, sodstvu, medijih, politiki in gospodarstvu, zato pa plačal visoko ceno in bil po krivici zaprt, kar je spoznalo tudi ustavno sodišče. Očitno ni pokleknil pred totalitarnimi strukturami, pred temačnimi silami Foruma 21, ampak se jim je junaško zoperstavil, podobno kot leta pred njim Ivan Kramberger, ki je svojo pokončno držo plačal z življenjem.

Janković je nekdo, ki je očitno prekaljen v svojem kriminalnem delovanju, ima pa očitno tudi dovolj kosmato vest, da kljub vsem svojim pregreham ohranja veder obraz in prešeren nasmešek, ki daje vsem jasno vedeti, da je nedotakljiv oziroma ga ščiti “angel varuh” po imenu globoka država. Naj omenimo le nekaj največjih afer, ki jih je že zakuhal dolgoletni ljubljanski župan, pa se mu ni zgodilo popolnoma nič. Lahko navedemo sporne odpise milijonskih dolgov družine Janković, afero farmacevtka, ko je v zameno za službo zahteval spolne usluge, preplačan in nedokončan projekt Stožice, sporne posle z ljubljanskim komunalnim podjetjem itd.

Ljubljanski župan Zorana Janković na sojenju v zadevi Stožice. (Foto: sta)

Janković pa je le eden izmed stricev globoke države, sicer nasprotnikov Janševe vlade. Voditelj Boris Tomašič je v drugem delu svoje oddaje v sredo, 11. novembra 2020, spregovoril o operativcih globoke države, ki si prizadevajo, da bi zrušili vlado Janeza Janše. Pri tem je Tomašič opozoril, da ne bo govoril o nekdanjem slovenskem predsedniku Milanu Kučanu, temveč o samih operativcih, ki se te dni trudijo na mesto novega mandatarja, še pred samim uradnim koncem vlade, ustoličiti evroskeptičnega ekonomista Jožeta P. Damijana. Za operativce je Tomašič med drugim imenoval predsednika propadle stranke Zares Gregorja Golobiča, nekdanjega sekretarja stranke Zares in ideologa ekstremne levice Bogdana Biščaka, vodjo poslanske skupine SD Matjaža Hana in medijskega tajkuna obsojenega finančne goljufije Martina Odlazka.

Domen Mezeg