fbpx

Zorčič v “dobri” družbi s Čeferinom. Ta pa je našel novo ime levice!

Aleksander Čeferin. (Foto: epa)

Svoji pašejo k svojim. Tako nekako bi lahko rekli za Igorja Zorčiča, ki, si je včeraj skupaj z Aleksandrom Čeferinom ogledal finale mladinskega nogometnega prvenstva. A Čeferin ima na levici novo ime za naslednje volitve.

Razni Šarci, Bratuškove in ostale leva paradigme se bodo lahko poslovile. Čeferin je na levici našel novo ime. Še pred tem pa je bil v družbi s predsednikom parlamenta, kateri se mora danes odločiti, ali bo na vključil debato o morebitni protiustavnosti levice, za katero sta sejo zahtevali SDS in NSi.

Po  informacijah Požarerporta je minule dni zakulisno padla tudi “dokončna” odločitev, da bo novo stranko na levi sredini na prihodnje parlamentarne volitve povedel Tomaž Vesel, kar je predsednik računskega sodišča praktično tudi sam že priznal na Tarči – nekaj tednov nazaj, 20. maja, češ, saj eden to mora narediti.

Aleksander Čeferin je tako dosegel, da bo novo politično stranko, ki jo sicer že dlje časa pripravlja krog Gregorja Golobiča, vodil 100-odstotno njegov človek – Tomaž Vesel, in tako je Čeferin pravzaprav “premagal” Golobiča, ki je, očitno, hočeš nočeš moral popustiti. Torej iz ozadja “globoke države” torej ne prihaja več Golobič, ampak Čeferin?

No sam Čeferin se seveda v politično bitko ne bo podal. Saj plača predsednika vlade ni nič, v primerjavi z milijončki, ki jih dolbiva, kot predsednik UEFA.

eMaribor