fbpx

Zrežiran in politično motiviran lov na ministra Počivalška: Šarcu, ki do 13. marca ni naredil nič, bo z veseljem odgovarjal v Državnem zboru!

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. (Foto: STA)

Mesto za politične obračune ni televizijski studio. Mesto za politične obračune je tam, kamor me z napovedjo interpelacije vabi prvak LMŠ – Državni zbor,” se je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek odzval na politično motivirane in režirane medijske napade v zvezi z dobavo zaščitne opreme. Zato vnaprej zavrača sodelovanje v formatih, ki ne dopuščajo razprave.

Zoper ministra Zdravka Počivalška se je pričel lov, ki ga je sam minister na Facebooku opisal kot še en režiran in politično motiviran lov na njegovo glavo.

Kot je zapisal Počivalšek, se je Slovenija znašla v razmerah, ki jih ne moremo primerjati z nobenimi drugimi v zgodovini naše države, vse to pa so interesna ozadja spremenila v politično predstavo.

Počivalšek vrnil žogo Šarcu: zakaj do 13. marca niste slišali opozoril? To se bo razjasnilo!
Predsednika LMŠ in padlega premierja Marjana Šarca je Počivalšek ob vloženi interpelaciji spomnil, kako so se začeli, končali in kako so bili motivirani politični obračuni. “V primeru nabave zaščitne opreme je ta bil in ostaja eden: zagotoviti opremo za tiste, ki jo potrebujejo. To smo z nečloveškimi napori v zadnjih tednih tudi izpolnili. Ne trdimo, da smo nalogo, ki nam je bila zaupana, opravili brezhibno, a naredili smo vse, kar smo v danem času lahko. Tega dejstva, da smo širjenje epidemije ustavili in je epidemiološka slika zdaj dobra, ne more izničiti nihče. Mislim, da je to pravi pokazatelj uspešnosti. Kot tudi to, da imamo polna skladišča zaščitne opreme.”

Nina Pirnat in Marjan Šarec – osebi, ki nad seboj nosita breme kazenske odgovornosti. (Foto: STA)

Prav tako je minister zapisal, da televizijski studio ni mesto za politične obračune. ampak je to Državni zbor. “Priložnosti, da bom natančno pojasnil zgodovino zadnjih tednov, bom rade volje izkoristil. Tudi zato, ker čutim odgovornost, da slovenski javnosti enkrat v miru pojasnim vse, kar jim pojasniti moram,” se je odzval gospodarski minister in dodal, da vnaprej zavrača sodelovanje v formatih, ki ne dopuščajo razprave. Prostor pa mirno prepušča predlagateljem interpelacije, da nazorno pojasnijo motive za svoj politični marš na maske, pa tudi to, da javnosti natančno pojasnijo, zakaj s položaja, ki so ga zasedali do 13. marca letos, niso slišali, razumeli in dojeli resnosti opozoril strokovnjakov iz Slovenije in drugod, ki so naznanjali izbruh epidemije v Evropi. “Svoj čas, energijo in pozornost bom še naprej posvečal temu, za kar sem bil imenovan: da bo Slovenija gospodarsko stabilnejša in varnejša država. Izziv, ki nam ga je vsem postavila epidemija koronavirusa, je prevelik in preresen, da bi ga ogrožal s sodelovanjem v votlih in nepomembnih političnih obračunavanjih,” je še zaključil minister Počivalšek.

Hana Murn