Žrtev krivosodja razkriva: Vrhovna državna tožilka Mirjam Kline, ki blati Janševo vlado v Bruslju, ima doma “pestro” zgodovino

Vrhovna tožilka Mirjam Kline (Foto: Vrhovno državno tožilstvo, posnetek zaslona/STA)

Društvo državnih tožilcev Slovenije je na začetku meseca marca Svet Evrope obvestilo o številnih “nedopustnih” pritiskih na državne tožilce v Sloveniji, ki naj bi jih izvajal predsednik vlade Janez Janša oziroma njemu “podrejeni” mediji. V luči tega stališča je v petek pred skupino za spoštovanje demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic v Evropskem parlamentu, kjer je potekala debata o svobodi medijev in vladavini prava v Sloveniji, nastopila tudi predstavnica Društva državnih tožilcev Slovenije, vrhovna državna tožilka Mirjam Kline. Glede njenega angažmaja je še posebej kritična žrtev slovenskega krivosodja Suzana Kocjančič, ki je na lastni koži občutila, kako je, ko svojega 3-letnega otroka ne vidiš 15 mesecev.

“Ta ista tožilka Mirjam Kline ki Svetu EU pokvarjeno laže o pritiskih Janeza Janše in SDS na tožilce. Mirjam Kline, (tašča Tatjana Kocjančič), Vlasta Nussdorfer in Nataša Pirc Musar so prijateljice, ki se bojijo izgube privilegijev in zapiranja vrat njihovim zlorabam,” je na družabnem omrežju Twitter kritično zapisala Suzana Kocjančič, mamica, ki ji je Klinetova za 15 mesecev “odvzela” 3-letnega otroka.

Ni šlo za pritisk
Klinetova je bila v petkovi debati, kjer je bil premier Janez Janša grobo cenzuriran, kritična glede pisma premierja generalnemu državnemu tožilcu Dragu Šketi lani poleti, kjer je Janša tožilce upravičeno okrcal na račun pasivnosti, ko do ukrepanja ni prišlo kljub stopnjevanju groženj s smrtjo. Klinetova je po poročanju STA ocenila, da naj bi vladajoča politika želela na ta način zmanjšati avtonomnost tožilcev in vplivati na predkazenske postopke. Seveda je jasno, da gre tukaj le za nadaljevanje mantre, kako naj bi Janša predstavljal zlobni lik. Kljub temu, da so nekateri to poskušali prodajati navzven, kot pritisk na tožilstvo, je nekdanji ustavni sodnik dr. Tone Jerovšek jasno in glasno poudaril, da opozorilo, ki ga je predsednik vlade dal, ni noben pritisk.

Po besedah Jerovška je šlo namreč za opozorilo in nezadovoljstvo predsednika vlade, ker se ob takih grožnjah ne reagira. “S tem ni nič pritiskal na njih, jih ni izsiljeval, ni posegal v delitev oblasti. To nima nobene zveze z delitvijo oblasti. Gre za to, da predsednik vlade lahko vidi nekatera ravnanja v družbi, ki terjajo morda tudi spremembo zakonodaje, ki jo predlaga prav vlada državnemu zboru in tako ureja družbene odnose. Če se tožilci sklicujejo na to, da smrt janšizmu ni kaznivo dejanje, glede na to, da so nedavno zavrgli ovadbo, v tem primeru morda zadeva ni ustrezno pravno urejena. Če se grozi in poziva ljudi naj ubijejo predsednika vlade, ne samo osebo kot tako, je to resna grožnja v družbi, na katero mora biti pozorno tudi tožilstvo,” je bil jasen nekdanji ustavni sodnik.

Žrtev slovenskega krivosodja Suzana Kocjančič je doživela žalostno zgodbo. Bila je obdolžena ugrabitve svojega triletnega sina, ki je bil začasno dodeljen očetu. V priporu je preživela kar 15 mesecev. V povezavi s Klinetovo, ki se je v petek pridružila blatenju premierja, je opozorila še na kratek, osladen videoposnetek, ki ga je krivična vrhovna tožilka Mirjam Kline posvetila svoji “bestfrendici” iz te druščine Vlasti Nussdorfer. Ogled videoposnetka se toplo odsvetuje vsem, ki imajo diabetes. V njem je Klinetova navedla sledeče: “Vlasta je oseba z največ osebne energije, kar jih poznam. Njena dobronamernost, pozitivna naravnanost in izjemna čustvena inteligenca so lastnosti, zaradi katerih sem počaščena, da me šteje med prijatelje.” No, mi pa smo lahko to njeno “izjemno čustveno inteligenco” pobližje spoznali v času, ko je bila še varuhinja človekovih pravic.

Med drugim si jo bomo zapomnili po tem, da je podpirala krajo otrok njihovim starim staršem, kar je odraz “izjemne čustvene inteligence”, podobno kot Klinetova in to s povsem bizarnimi izgovori: “Koristi starih staršev se postavlja pred koristi otrokaS takšno posvojitvijo bi otroku lahko povzročili velike težave, zlasti zaradi zmede v sorodstvenih odnosih, saj bi s posvojitvijo otrokovi strici in tete pravno postali njihovi bratje in sestre, oče in mati pa bi izginila iz sorodstva, saj bi ju pravno nadomestila dedek in babica. Menimo, da ni najti nobenih strokovnih razlogov, da bi bila takšna zakonska sprememba otrokom v korist.” Govora je seveda o zloglasnem primeru Koroški dečki. Zaslovela pa je še po nekaterih drugih bizarnostih.

Vrhovna tožilka Mirjam Kline je mladi mamici Suzani Kocjančič prizadejala strahotne duševne bolečine s tem, ko ji je za 240 dni odvzela 3-letnega sinka. Gre za isto tožilko, ki v Bruslju blati Janševo vlado. (Foto: Printscreen članka Slovenskih novic)

Med drugim bi vojakom v času migrantske krize odvzela nekatera policijska pooblastila. Vojaki bi sicer lahko ostali na meji, a kaj dosti več pooblastil od deljenja hrane, ne bi imeli. Še ena njenih vrhunskih kariernih potez pa je ta, da je dobila zaposlitev na Ministrstvu za kmetijstvo. Kakšnega poglobljenega znanja o težavah kmetic vsekakor nima, a služba je služba. Nespregledljivo je, da je odrasla v socializmu: Glavno, da se nekaj dela, četudi se le greje pisarniški stolček in zlaga formularje. Zanimiv podatek je tudi to, da je leta 2019, dan pred mednarodnim dnevom žena, na ministrstvu za kmetijstvo potekala ustanovna seja Sveta za ženske na podeželju, ki jo je vodila, nobena druga kot Nussdorferjeva. Res je bila rojena na primorskem podeželju, a se je kasneje v petkah udomačila na betonu.

Sicer pa je Kocijančičeva svoje očitke namenila tudi bivšemu premierju Marjanu Šarcu: “povišal si Mirjam Kline v Vrhovno tožilko, potem ko me je spravila v pripor za 15 mesecev ker sem svojega sina vzela tašči in ga odpeljala domov. Povej mi, kako se lahko pogledaš v ogledalo? Pokvarjenec! Če ima kdo preganjavico si to ti, zaradi vsega hudega kar si naredil!” O Nataši Pirc Musar pa smo že pisali včeraj. Vlada RS je demantirala njene laži, ki jih je v Evropskem parlamentu na posvetu o medijih v Sloveniji, izrekla na račun Urada vlade za komuniciranje (UKOM-a) .

Nekdanji premier Marjan Šarec je Mirjam Kline imenoval za vrhovno državno tožilko. (Foto: Twitter)

Sara Kovač