fbpx

Župan Emil Rojc strankarskim kolegom iz SD nalil čistega vina: Dejstvo je, da so ukrepi nove vlade neprimerljivo kvalitetnejši!

Emil Rojc (foto: STA)

Priljubljeni ilirskobistriški župan Emil Rojc, sicer član SD, se je v svojem zapisu na Facebooku odzval na dogajanje ob izbruhu novega koronavirusa. Med drugim je politiko pozval k streznitvi, saj je nujno potrebno pozabiti na politična sovraštva in se skoncentrirati zgolj na tista opravila in izjave, ki pomagajo pri ohranitvi družbenega in zdravstvenega standarda naše družbe na čim višjem nivoju. V zapisu pa je tudi nalil čistega vina vsem kritikom aktualne oblasti, med drugim svojim strankarskim kolegom. Ukrepe nove vlade je namreč opisal kot neprimerljivo kvalitetnejše od tistih prejšnje vlade.

Priljubljeni župan Ilirske Bistrice Emil Rojc je s svojim delom že večkrat dokazal, da na prvo mesto postavlja interes svojih občanov. Tako je bilo med drugim tudi v času najhujših trenutkov še vedno trajajoče migrantske krize, njegova občina je namreč s tega vidika še posebej na udaru, s svojim delom pa je nemalokrat izzval napade s strani kolegov iz lastne stranke Socialnih demokratov.

Rojc se je odzval na izbruh novega koronavirusa
Zdaj pa se je Rojc oglasil tudi glede krize ob izbruhu novega koronavirusa v Sloveniji. Na družbenem omrežju Facebook je uvodoma zapisal: “V medijih opažam kritike aktualne oblasti v smislu krivice v plačilnih razredih javnih uslužbencev, napačne odločitve v primeru slike z zaščitnimi maskami, napačnega predstavljanja izobrazbe določenega državnega sekretarja in podobno.”

Ukrepe nove vlade Rojc opiše kot neprimerljivo kvalitetnejše od tistih pred njo
V nadaljevanju zapisa v svojem poudarku svojim strankarskim kolegom, ki velike napore vlagajo v oviranje vlade Janeza Janše, nalije čistega vina: “Spoštovani Slovenci, Trenutno smo v stanju, ko se borimo za življenja svojih najbližjih. Dejstvo je, da so preventivni ukrepi, z nastopom nove vlade neprimerljivo kvalitetnejši kot so bili pred njenim nastopom. Dejstvo je, da je v trenutnih razmerah potrebno naš način življenja in državno poslovanje obrniti na glavo in nesporno je, da bo v takšni situaciji prihajalo do določenih odklonov.”

Prav stranka SD je imela v prejšnji vladi velik vpliv, odločilno pa so vplivali tudi na potek epidemije. Nekdanja šefica NIJZ Nina Pirnat je namreč vidna članica SD in prav na njeno “strokovno” mnenje se je pri uveljavljanju ukrepov v veliki meri naslanjal nekdanji premier Marjan Šarec. Če bi bili ukrepi, kot jih je takoj sprejela Janševa vlada, sprejeti 7 do 10 dni prej, bi epidemijo lahko bistveno zajezili.

“Vendar je v tem trenutku NUJNO potrebno pozabiti na politična sovraštva in se skoncentrirati zgolj na tista opravila in izjave, ki pomagajo pri ohranitvi družbenega in zdravstvenega standarda naše družbe NA ČIM VIŠJEM MOŽNEM NIVOJU. Za vse ostalo bo še čas,” še Rojc sklene svoje razmišljanje.

Rok Krajnc