fbpx

Župan Hoč Marko Soršak, ki se je močno zavzemal za Magno, najprej odprl svoje podjetje, nato začel graditi še prestižno hišo – njegova žena pa svetuje o spodnjem perilu in podkupuje znane Slovenke

Foto: mediaspeed

Župan Občine Hoče – Slivnica Marko Soršak gradi novo hišo. To ne bi bilo nič posebnega, če Soršak ne bi začel graditi svoje hiše istočasno z gradnjo ekološko sporne lakirnice Magne Steyr, za katero se je močno zavzemal prav on. 

Še več, Marka Soršaka, ki je sicer edini župan SMC v državi, je mariborski časnik Večer zaradi Magne razglasil celo za župana leta v Podravju. In zdaj si gradi novo hišo. Soršak naj bi sicer po Hočah razlagal, da hišo gradi z denarjem iz dediščine, domačini pa naj bi se ob tem cinično nasmihali, je zapisal Požareport. Preden je Soršak vstopil v politiko in postal župan, je namreč delal v gradbenem projektnem biroju, kjer naj bi po Požarjevih podatkih prejemal minimalno plačo.

Soršak gradi novo hišo, ki bo dovolj velika zanj, njegovo ženo Evo in njune tri otroke. Foto: Pozareport

Tudi drugače ima Soršak res srečo. Ne le, da je “podedoval denar”, s katerim si lahko gradi hišo, takoj po dokončni odločitvi avstrijsko-kanadske multinacionalke Magne Steyr, da bo v Hočah gradila lakirnico, sta skupaj z ženo Evo Soršak odprla podjetje Trend.S, svetovanje, storitve, marketing in trgovina, d. o. o. Pri Trend.S sta z ženo polovična lastnika. No, očitno žena nosi hlače, saj je ona tudi prokuristka. Kot direktor pa je vpisan Max Jože Bergant. Soršak naj bi konec decembra 2016, ko je odprl podjetje, naokrog sicer nespretno pojasnjeval, da sta ga z ženo ustanovila zato, ker naj bi njegova Eva širila poslovanje spletne trgovine oblačil za močnejše postave. Ta spletna stran sicer res deluje – imenuje se Modna dama, tam pa ponujajo nedrčke večjih velikosti, seksi dodatke za spodnje perilo, oblačila v večjih številkah in podobno. Ironično, njihova “ambasadorka” je izjemno suha nekdanja misica Iris Mulej, ki se je za podjetje slikala celo v spodnjem perilu.

Soršakova žena pa očitno za zastonj reklamo “podkupuje” znane Slovenke (in kot vse kaže, tudi novinarje, kot boste videli v nadaljevanju), ki se potem v medijih in na družbenih omrežjih hvalijo, da nosijo perilo Modne dame. Gre za način, ko znane Slovenke dobijo brezplačno nek predmet, v zameno za to pa naredijo reklamo. Tako je Iris Mulej na svojem Facebook profilu zapisala: “Pa še en bonbonček za vse navdušenke lepega spodnjega perila imam … ta moder čipkast kompletek, ki ga nosim, je že iz nove kolekcije Modna dama, ki ima za vas cel teden akcijo! Pokukajte malce, kaj vam ponuja, da se boste tudi ve počutile dobro v septembru.” 

Foto: Facebook

Še večjo reklamo pa je zanje naredila Urška Vučak Markež, ki so ji v reviji Slovenskih novic Suzy posvetili kar dve strani, kjer je potem razpravljala, kako je biti “manekenka za močnejše”. Gre za tako imenovano prikrito oglaševanje, saj je jasno, da gre za reklamo za Modno damo, ker je tudi večkrat omenjena – dobesedno in v besednih igrah, vendar pa nikjer ni oznake, da je vsebina sponzorirana. Pod članek je podpisan Tomaž Mihelič, ki se je moral javno opravičiti Melanii Trump, ker je v tej isti reviji o njej pisal laži. Prikrito oglaševanje je sicer v Sloveniji prepovedano. “Prepovedano je prikrito oglaševanje, ki naj bi prepričalo bralca, poslušalca oziroma gledalca, da v primeru objave posameznega oglasa ne gre za oglaševalske vsebine. Za prikrito oglaševanje odgovarjata naročnik objave in odgovorni urednik. V primeru prikritega oglaševanja velja domneva, da je bilo storjeno z namenom,” piše v Zakonu o medijih.

Foto: printscreen

Soršakova žena Eva ima na omenjeni spletni strani tudi svoj blog, kjer deli nasvete – predvsem o spodnjem perilu. “Ne počutite se nespametne, prosite za nasvet. Če iščete dober nedrček, je čas, da svoje težave in dvome zaupate specialistu. Dovolite specialistu za umerjanje, da vaše bolečine in frustracije pri nakupovanju nedrčkov prevzame nase in vam to izkušnjo s svojimi nasveti spremeni v nekaj lepega in zabavnega, obenem pa prihrani čas in denar. Poleg tega pa vam bo znal svetovati še o tem, kateri model nedrčka se bo vaših prsim najbolje prilegal,” je le eden od njenih zapisov.

J. G.