fbpx

Župan Janković financira upokojensko glasilo, ki poziva k političnim akcijam proti Janševi vladi!

Ljubljanski župan financira glasilo Novičnik, kjer so vodstveni kadri pozivali vse starostnike za novo politično akcijo proti vladi RS. (Foto: Arhiv Nova24TV)

Nova populistična akcija ljubljanskega župana Zorana Jankovića in vodstva DSO Ljubljana Vič-Rudnik: v naše uredništvo je prišlo elektronsko sporočilo žvižgača, v katerem razkriva, da hoče višja strokovna sodelavka v splošnih službah DSO Ljubljana Vič-Rudnik Sergeja Krivic zlorabiti starostnike za podpisovanje peticije proti trenutni vladi zaradi razmer covid-19 v domovih za starostnike po Sloveniji.

Mestna občina Ljubljana spada med pomembnimi finančnimi dejavniki izdajanja glasila za starostnike v DSO Ljubljana Vič-Rudnik. Glasilo se imenuje Novičnik. Med promotorji glasila so se znašli tudi člani LGBT skupnosti, ki propagirajo svojo ideologijo z besedo “Prijazno”. Oboji pa s tem posredno podpirajo tudi aktivistične in protestniške ambicije vodstva DSO Vič-Rudnik, ki zahtevajo od vseh prejemnikov elektronskega sporočila, da morajo obvezno podpisati peticijo, ki je naperjena proti Vladi Republike Slovenije. V času Jankovićeve vladavine je DSO Vič-Rudnik po podatkih Erarja prejel 1.698.466,49 evra. Medtem pa vodstvo doma nekaj denarja nameni tudi za propagandistične akcije proti trenutni vladi.

Zanimivo bi bilo izvedeti od uredništva Novičnika, vodstva DSO Vič-Rudnik, mestne občine Ljubljana in LGBT skupnosti, kako se je v njih kar naenkrat prebudil duh uporništva in aktivizma. Zato jih sprašujemo, zakaj niso v preteklosti podpisovali nobenih peticij za gradnjo novih domov za starostnike ali pa zakaj njihove socialno čuteče stranke leve provience niso bile sposobne v zadnjih sedmih letih sprejeti zakona o dolgotrajni oskrbi. Vsa ta vprašanja lahko zastavite Socialnim demokratom, ki so dobesedno ugrabili področje socialne varnosti za starostnike in skupnost socialnih domov Slovenije v preteklem desetletju.

Vodstvo DSO Vič-Rudnik in Skupnost socialnih domov Slovenije za svoj politikantski in podli obračun proti trenutni vladi izkoriščajo nebogljene in uboge starostnike
Vsak ima pravico pisati peticije in izraziti nestrinjanje s katerokoli vladajočo opcijo, ki je na oblasti. A vendar, kar so si privoščili v vodstvu DSO Vič-Rudnik, meji na navadno zlorabo starostnikov v politične namene. V delu glasila so tako napisali jasna navodila, kako mora posameznik izpolniti peticijo. V njej so navedli vzroke, da se ne strinjajo z ukrepi Ministrstva za zdravje in drugimi ukrepi, ki so v veljavi. V njej predlagajo tudi nekaj svojih predlogov, kako bi se moralo ukrepati po njihovo.

Skrbniki doma starostnikov v Škofji Loki, v ozadju pa Miha Kordiš, Levica. (Foto: Bobo)

V našem mediju pa smo tudi razkrili, da je vodstvo Skupnosti socialnih domov Slovenije bolj ali manj kontrolirajo člani Socialnih demokratov, ki jih je tja nastavila dolgoletna kreatorka politike za starostnike Anja Kopač Mrak. V aprilu so uprizorili tudi pravi upor zaposlenih, katerim se je v škofjeloškem domu starostnikov pridružil poslanec Levice Miha Kordiš. Poročali pa smo tudi o socialno čuteči županji SD Nuši Gajšek, ki se je skupaj z vodstvom bolnišnice na Ptuju uprla temu, da bi sprejeli nekaj bolnih starostnikov iz DSO Ljutomer.

Ptujska županja in članica SD Nuša Gajšek. (Foto: Nova24tv)

Zdravnik Igor Muževič javno povedal, da so opozarjali Šarčevo vlado glede nevarnosti epidemije v domovih za starostnike, a je njihove zahteve Šarec preslišal
V preteklih dneh so zopet hoteli dominantni mediji vso krivdo za smrti in epidemijo med starostniki prevaliti na trenutno vlado. A jih je na laž postavil zdravnik Igor Muževič, tudi sam aktivno vpet v delo DSO. V svojem sporočilu je tako zapisal, da je za epidemijo med starostniki najbolj odgovorna Šarčeva vlada, ki ni resno jemala opozorila zdravstvenih strokovnjakov. O izjavah bivše direktorice NIJZ Nine Pirnat pa je škoda izgubljati besed.

Foto: Posnetek zaslona/Twitter

Nova24TV ekskluzivno poročala o 74 milijonov evrov vrednih študijah o dolgotrajni oskrbi, ki so bile popolnoma brez učinka
Nova24TV je v lanskem letu med prvimi mediji v Sloveniji poročala o nameri zapravljanja 74 milijonov evrov evropskega denarja za t.i. študije o smernicah slovenske socialne politike za starostnike v prihodnosti. Kljub temu, da so od škandaloznih 74 milijonov evrov zapravili 6,8 milijonov, je šlo za zlorabo javnih sredstev brez primere. To je v eni izmed oddaj Kdo vam laže na naši televiziji povedal odlični poznavalec slovenske politike in gospodarstva Miloš Čirič.

Anja Kopač Mrak (Foto: STA)

Preden so se začeli ukvarjati z gonjo proti Janši in spodbujanjem padca trenutne vlade, so to težavo odlično predstavili v oddaji Tarča na RTV Slovenija. Med pomembnimi vprašanji so izpostavili tudi študije za gradnjo socialnih domov in zakaj še vedno ni zakona o dolgotrajni oskrbi. To je le nekaj tem, ki so razkrivale vso bedo socialno levo čuteče politike do starostnikov v zadnjem desetletju v Sloveniji. V oddaji pa so tudi odkrili, kako vplivni člani Socialnih demokratov in z njimi povezani poslovneži izkoriščajo starostnike v svojih nesmiselnih projektih za polnjenje svoje denarnice.

Poslanec SD Marko Koprivc v vlogi odvetnika zaradi neukrepanja njihove stranke v zadnjem desetletju na področju starejših. (Foto: Posnetek zaslona/Tarča RTV SLO)

Zato priporočamo vsem aktivističnim vodstvenim kadrom, da se ozrejo v preteklost in najprej počistijo pred svojim pragom, preden za svoje podle cilje izkoriščajo uboge in nebogljene starostnike v domovih za starejše po Sloveniji.

Stran v Novičniku, kjer vodstvo poziva k podpisu peticije. (Foto: Novičnik MOL Ljubljana, DSO Vič-Rudnik)

 

Foto: Erar

Luka Perš