fbpx

Župan Janković radodaren do Legebitre: V letošnjem letu društvu, ki promovira LGBT, še več denarja kot lani!

Foto: Twitter

Kulturno, informacijsko in svetovalno središče Legebitra, ki se ukvarja z izvajanjem projektov in programom, ki so namenjeni osebam LGBT, je očitno našlo novo poslanstvo, na katerega se namerava osredotočiti. Na domači spletni strani so namreč zapisali sporočilo svojim pripadnikom, da naj se ti obrnejo nanje v primeru, če se bodo ob kakšni izmed objav v medijih čutili prizadete, in jih pozvali, da naj v primeru, ko ocenijo, da so postali žrtev kaznivega dejanja zaradi svoje spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete, kaznivo dejanje nemudoma prijavijo. Očitno se obeta napad na svobodo govora. 

Po prepričanju Legebitre naj bi bilo mogoče v zadnjih dneh v nekaterih medijih, tudi družbenih, prebrati “nekritične izjave in povzetke, ki so globoko žaljivi do LGBT-oseb”. “Po naši oceni te izjave posegajo vsaj v človekovo pravico do osebnega dostojanstva, saj vsem LGBT-osebam pripisujejo kazniva dejanja, ki so v naši družbi še posebej zavržna. Pri Legebitri vsem osebam, ki se zaradi tega čutijo prizadete in želijo o tem z nekom spregovoriti, nudimo možnost udeležbe na podpornih skupinah v sklopu programa Svetovanje in samopomoč ali aktivnostih Mladinskega centra Legebitra. Individualna svetovanja omogočamo po predhodnem dogovoru,” so zapisali na strani in pozvali: “Če ste žrtev kaznivega dejanja zaradi svoje spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete, vas pozivamo, da kaznivo dejanje takoj, ko je mogoče, prijavite policiji. Če ocenite, da pri tem potrebujete našo podporo, nas kontaktirajte.”

Denar kar kaplja
Očitno se namerava LGBT-društvo vtikati v svobodo govora in ustvarjati pogrom nad vsemi, ki se ne bodo strinjali z njihovimi usmeritvami in dejavnostmi. Seveda pa to ni nič čudnega glede na to, da veljajo za prave svete krave, ko gre za prejemanje sredstev iz državnega proračuna. Dobivajo namreč nakazila tako s strani ministrstva za zdravje, Mestne občine Ljubljana, ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter ministrstva za izobraževanje, znanost in šport kot tudi s strani Urada Republike Slovenije za mladino, Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje in celo s strani Študentske organizacije univerze v Ljubljani.

Foto: Youtube

Med največjimi financerji je ministrstvo za zdravje, ki je samo letos v mesecu marcu nakazalo 92.000 evrov, julija pa 87.871,09 evra, torej skupno 179.871,09 evra. V lanskem letu je bilo društvu nakazanih 214.940 evrov, leto poprej pa 61.220, razkriva aplikacija za prikaz porabe javnega denarja v Republiki Sloveniji Erar. Ne smemo pa pozabiti, da je z omenjenim LGBT-društvom v dobrih odnosih tudi ljubljanski župan Zoran Janković, saj se ta zaveda, da je vsak glas veliko vreden. Samo v lanskem letu je Mestna občina Ljubljana nakazala kar 42.098,35 evra, v letošnjem letu, vključno s septembrsko transakcijo, pa že kar 45.008,95 evra. Pa leta sploh še ni konec …

Vir: Erar

Vir: Erar

Marsikdo, ki se stežka preživlja iz meseca v mesec, se upravičeno vpraša, kako je mogoče, da se toliko državnega denarja najde za društvo, kot je Legebitra, medtem ko se za navadne državljane vedno najde cel kup izgovorov, zakaj pomoč oziroma zagotovitev določene storitve ni mogoča. Povsem nesprejemljivo pa je, da se v Legebitri sedaj usmerjajo v omejevanje svobode govora, namreč, kam bomo v 21. stoletju prišli, če bo sovražni govor vse, kar neki skupnosti ni všečno? Ljudje imajo pravico, da so informirani o tem, kam gre njihov denar!

H. M.