Župan Janković radodaren do Legebitre: V letošnjem letu društvu, ki promovira LGBT, še več denarja kot lani!

Foto: Twitter

Kulturno, informacijsko in svetovalno središče Legebitra, ki se ukvarja z izvajanjem projektov in programom, ki so namenjeni osebam LGBT, je očitno našlo novo poslanstvo, na katerega se namerava osredotočiti. Na domači spletni strani so namreč zapisali sporočilo svojim pripadnikom, da naj se ti obrnejo nanje v primeru, če se bodo ob kakšni izmed objav v medijih čutili prizadete, in jih pozvali, da naj v primeru, ko ocenijo, da so postali žrtev kaznivega dejanja zaradi svoje spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete, kaznivo dejanje nemudoma prijavijo. Očitno se obeta napad na svobodo govora. 

Po prepričanju Legebitre naj bi bilo mogoče v zadnjih dneh v nekaterih medijih, tudi družbenih, prebrati “nekritične izjave in povzetke, ki so globoko žaljivi do LGBT-oseb”. “Po naši oceni te izjave posegajo vsaj v človekovo pravico do osebnega dostojanstva, saj vsem LGBT-osebam pripisujejo kazniva dejanja, ki so v naši družbi še posebej zavržna. Pri Legebitri vsem osebam, ki se zaradi tega čutijo prizadete in želijo o tem z nekom spregovoriti, nudimo možnost udeležbe na podpornih skupinah v sklopu programa Svetovanje in samopomoč ali aktivnostih Mladinskega centra Legebitra. Individualna svetovanja omogočamo po predhodnem dogovoru,” so zapisali na strani in pozvali: “Če ste žrtev kaznivega dejanja zaradi svoje spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete, vas pozivamo, da kaznivo dejanje takoj, ko je mogoče, prijavite policiji. Če ocenite, da pri tem potrebujete našo podporo, nas kontaktirajte.”

Denar kar kaplja
Očitno se namerava LGBT-društvo vtikati v svobodo govora in ustvarjati pogrom nad vsemi, ki se ne bodo strinjali z njihovimi usmeritvami in dejavnostmi. Seveda pa to ni nič čudnega glede na to, da veljajo za prave svete krave, ko gre za prejemanje sredstev iz državnega proračuna. Dobivajo namreč nakazila tako s strani ministrstva za zdravje, Mestne občine Ljubljana, ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter ministrstva za izobraževanje, znanost in šport kot tudi s strani Urada Republike Slovenije za mladino, Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje in celo s strani Študentske organizacije univerze v Ljubljani.

Foto: Youtube

Med največjimi financerji je ministrstvo za zdravje, ki je samo letos v mesecu marcu nakazalo 92.000 evrov, julija pa 87.871,09 evra, torej skupno 179.871,09 evra. V lanskem letu je bilo društvu nakazanih 214.940 evrov, leto poprej pa 61.220, razkriva aplikacija za prikaz porabe javnega denarja v Republiki Sloveniji Erar. Ne smemo pa pozabiti, da je z omenjenim LGBT-društvom v dobrih odnosih tudi ljubljanski župan Zoran Janković, saj se ta zaveda, da je vsak glas veliko vreden. Samo v lanskem letu je Mestna občina Ljubljana nakazala kar 42.098,35 evra, v letošnjem letu, vključno s septembrsko transakcijo, pa že kar 45.008,95 evra. Pa leta sploh še ni konec …

Vir: Erar

Vir: Erar

Marsikdo, ki se stežka preživlja iz meseca v mesec, se upravičeno vpraša, kako je mogoče, da se toliko državnega denarja najde za društvo, kot je Legebitra, medtem ko se za navadne državljane vedno najde cel kup izgovorov, zakaj pomoč oziroma zagotovitev določene storitve ni mogoča. Povsem nesprejemljivo pa je, da se v Legebitri sedaj usmerjajo v omejevanje svobode govora, namreč, kam bomo v 21. stoletju prišli, če bo sovražni govor vse, kar neki skupnosti ni všečno? Ljudje imajo pravico, da so informirani o tem, kam gre njihov denar!

H. M.

 • večni srb

  Zakaj bi zakon veljal posebej za homoseksualce, ki imajo manj pravic kot normalni ljudje, saj so se določenim prostovoljno odrekli. Vsi ljudje imajo pravico do iste zakonske zaščite, menda ne bomo zdaj vsi prijavljali vsako malenkost.
  Zaplete se pri dvorjenju oziroma koketiranju, ki je med nasprotnima spoloma zaželjeno, če ti teži en peder, enostavno ni isto.

  • KAPIBARA

   …če ti teži en peder, enostavno ni isto….
   Lahko postaneš še sam.. :-)

 • večni srb

  Kar se zdravja tiče, izogibajte se telesnega stika z drekom, ker je gojišče bakterij.

 • VERRZIFIKATOR

  Janko Zorman

  TRD BODI, NEIZPROSEN

  Trd bodi, neizprosen mož jeklen,
  župan prestolni vpije desetletje,
  zato podpira skrajno že početje,
  za nov mandat postal bo mož polten.

  V karkoli se županček aktivira,
  se z aktivisti v javnosti objema,
  podobo njihovo še sam prevzema,
  pusti, da ga od zadaj kdo podpira.

  Mu ne diši posebej takšna vloga,
  a se kot lajdra nanjo je privadil,
  ponovno z aktivisti telovadil,
  župan oblast, kar jasno je, uboga.

  Trd bodi, neizprosen naš župan,
  oblast od zadaj stalno narekuje,
  če treba bo, bo vsak dan le še huje,
  ne žêli si, da pride tisti dan.

  Ne žêli nič, da pride tisti dan,
  od zadaj drug bo tebe navigiral,
  drugače boš, jekleni mož, pikiral,
  ko enkrat aktivistom boš predan.

 • Anton

  Na sliki zgoraj – Zoki z ženo. Otroc so jima še dobr ratal.

  • VERRZIFIKATOR

   A problem v družini tej ostaja,
   ata, ki tako je toleranten,
   bo nankrat kakor lev sekanten,
   ko otroke tak mu tip osvaja.

  • pajot

   Fukfehtarju vse prav pride.

 • bubamara

  U, tale na zadnji sliki je pa takšen kot Eva Irgl.

  • pajot

   Za male pare je nastavu fukfehtarju.Sam,da se ne bo pol tale farmacevtkar naokrog hvalu,da je dal dol Evo…he,he,he…

 • RATATA

  Pulcaji štrajkajo. Namesto kazni bodo opozarjali.

  • učko

   Bravo! Take polcaje rabmo ! Ne jim dat dnarja, daujo lahko štrajkal čim dlje, za zmirej LOL, JUHUUHUUU !

  • večni srb

   Torej bodo končno pošteno opravljali svoje delo, kot vsi normalni evropski policisti, to je pa res trpljenje.
   Če bi bil jaz predsednik vlade, bi jih dal na dosmrtni štrajk.

   • RATATA

    Kongres policijskega sindikata Slovenije (predsednik Radivoj Uroševič)
    je sklenil,
    da večletnega neupravičenega odlaganja obveznosti vlade ne bo več dopuščal.
    Prav tako je ocenil, da aktualna begunska kriza ne more predstavljati novega izgovora vladi, da v imenu trenutnih razmer z zavlačevanjem nadaljuje tudi v prihodnje.
    Ko je predsednik drugega sindikata policistov Zoran Petrović,
    podal odstopno izjavo (odstopil zaradi dogovarjanja pri preganjanju in podstavljanju min Koprivnikarja),
    sta svojo odstopno izjavo s funkcij v tem sindikatu podala tudi Denis Kadirić in Miha Sakač.
    Po odhodu iz policije je Petrović s 1.2.2018 postal samostojni podjetnik svetovalec (SLO VISION), ki svetuje tudi Sindikatu poštnih delavcev KS90, katerega predsednik je Saša Gržinić.
    Pa dobr, kje mi to žvimo?

 • učko

  Če lahko Janković zalaga z davkoplačevalskim denarjem razno razne pederske bande, potem lahko s tem denarjem še tudi kej druzga. Recimo, da ga pokrade v enormnih količinah, kar seveda tudi počne !!!!!!

 • Andrej

  Zoki je lahko najboljši župan na svetu samo zato, ker smo ljubljančani najbolj zabiti volilci na svetu.

  • KAPIBARA

   Ljubljančani pa že NE.. !!
   Vsiljeni nam ljubljančani, so pa tako ali tako ćefu- poturice..

 • Grog

  No ja ,sem mislil da govorite o kaksnih resnih vsotah denarja ;) En satelit RKC-ja pobere vec na leto ;p

 • WatsonForus

  Upoma da ga v zahvalo kak homič dobro obdela.

 • terminalar

  Evo, kako razmišljajo v njegovi deželi: “Ko je ovde dao pederima pare is buđeta?”

  https://www.youtube.com/watch?v=K049Ozu4ub0

 • montyamp

  Žeparski provizimafijanković . cilja že na lekarnarje .
  Primitivizem prosrbskih tendenc po balknistanskem discipliniranju slovenskega naroda postaja čedalje bolj agresiven .
  Ko več ne morejo zazidavati živih , provocirajo s spolnimi iztirjenci , namesto da bi se zgledovali po zahodnih demokracijah , plačujejo LGBT in umetno ustvarjajo napetosti med ljudmi , ki si včasih želijo tudi normalnega življenja .
  http://www.gibanje-ops.com/prispevki-razlicnih-avtorjev/41-prispevki-razlicnih-avtorjev/350-zgolj-za-medklic-in-za-dokaz-kompatibilnosti-z-naim-seznamom-udbovcev

 • montyamp
 • BlackOpsSystem

  Volitve bodo, volitve…..pedrov pa vsak dan več v tej državi!!!

 • macon

  Globoko žaljiv do mene in nasploh do zdrave pameti je ves slovenski komunajzeraj. Kam se da bando prijaviti? :)

  • RATATA

   Županu Slovenije prijavi bando.

  • Jože

   Prijavi se na psihijatrijo, te že čakajo
   LP
   Joško

 • Andrej

  Meni se zdi, da ima Zoki na zgornji fotografiji čisto tako faco kot na oni, ko se je v brošuri Ljubljana z otroki slikal na prvi strani. Tam so bili otroci žalostni, ker nagonsko vedo, kaj je prav. Tukaj se pa oba bedasto režita, ker pojma nimata, kaj je prav.

 • mona lisa

  Lepe slike zgoraj. Jankovič se norčuje iz neumnih Ljubljančanov ki ga volijo. Ali so Ljubljančani res tako debilni ali so prirejene volitve ali pa je Jankovič privlekel že toliko Srbov in musličev v belo Ljubljano da zato dobi volitve. Po zdravi pameti ta srbski kriminalec ne bi smel nikoli dobiti volitev.

  • Andrej

   Ko so pred leti opozarjali, da ga volijo trenirkarji, so planili po tistih, ki so na to opozarjali.Zdaj pa imamo. V Ljubljani čedalje redkeje slišiš slovensko besedo.

 • Antonius

  Mislim, da prihaja čas, ko bi morali Ljubljančani, penismankoviću privoščiti še zadnji *seks* in ga na novembrskih županskih volitvah za zmeraj od=bati iz ljubljanskega *rotovža*.
  Anže Logar je pametna izbira, da se skrb za Ljubljano od Jankovićevega centra, razširi do njenih občinskih meja. Z Anžetom bo končno tudi slovenska zastava dobila svoje stalno mesto in zaplapolala na grajskem stolpu. Janković je uspel za ceno razkopavanja v strogem centru, Ljubljano povzdigniti v najbolj zadolženo občino v državi.

  • pajot

   Če je pa tolk naredu za lublano….pa za svoj žep neprimerno več.

  • večni srb

   Zgubljaš čas, Anže odpre usta in ljubljančanom je takoj jasno, da tega ne rabijo, spravite se raje na župane SLS, če ne boste čakali še pet let na naslednjo priložnost za naskok na kakršno koli oblast.

 • Ivan

  Kdo koga natepava,Janković modela,s katerima je na fotografiji,ali modela njega.So pa vsi trije “zadovoljeno” nasmejani.

 • Zgornji

  E PA KO JE BRE DAO PARE PEDERIMA ??? !!! ??? ( je reku oni južni brat ) IN ISTO VAS JAZ ZDAJ VPRAŠAM, BEDAKI SLOVENSKI !!! ??? !!! ??? !!! KATERI ZLOČINEC JE BIL, DA JE TAKO ZLOBNO DELOVAL PROTI NARODU ??????? !!!!!!! ???????

  • večni srb

   Saj niso dali pedrom, samo svojim bogatim, razvajenim otrokom, ki se iz čiste objestnosti in ihte natepavajo v rit.

   • Zgornji

    Ja, Dobro Resnico Si Razodel zdaj , kar pomeni : ” od višine se zvrti” , kar pomeni : Od Preobilja je rit Prepolna , in se zato še celo ” meso pokvari ” kar lahko vidimo pri mladih debelih ženskah ki se bohotno razkazujejo naokrog … žaaal.

 • Olga2345

  Levičarji z lahkoto talajo tuje!

 • Jože Kovač

  Me res zanima, kako je v mestnem svetu glasoval imam Porič, ko so glasovali o dodelitvi denarja društvu LGBT? A je tukaj rekel malo drugače, da si bojo zapomnili vse, ki so glasovali ZA??

 • Van Der Waals

  definitivno ga ne volm!!! sm z ljubljane.

 • garfi

  mafijskega balkaniĆa jankoviĆa je potrebno odstraniti na volitvah !!!
  POJDIMO NA VOLITVE VSI IN PODPRIMO Anžeta Logarja-SDS ZA ŽUPANA !!!
  DOVOLJ JE BILO KRIMINALA !!!
  TAKO SE REŠUJE SLOVENIJO IN NE S ŠIŠKOVO BANDO !!!

 • xtc

  Definitivno prav vse male Jankovićeve Srbćiče odvzet familiji in dat v posvojitev LGTBQ jevcem.

 • stajerc5

  Zdaj pa direktno vprasanje vsem Srbom, polsrbom, vsem pravoslavcem in ostalim papirnatim krscanskim Slovencem, od Vardara do Triglava;
  .
  Kako lahko volite zupana, ki podpira, deloma financira in je tudi pobudnik gradnje moseje v Ljubljani?
  .
  Vprasanje za vse muslimane, kako lahko volite zupana, ki podpira sexulnost med istospolniki, ne prizna vec vrednosti druzine- oce, mati in jih financira na vse mogoce nacine?
  ..
  Popolnoma jasna vprasanja in pricakujem tudi tako jasne odgovore, ce si sploh nekdo upa odgovoriti…

  • RATATA

   Ko bodo dojeli, se bodo med seboj zreducirali na minimum. Zmaga satanovih iluminatov je zagotovljena.

 • RATATA

  Zorangutan ima še eno Lublano na računih v tujini.

 • cosmosjasnovidec

  Končno se je pojavil na fotografiji tudi “HALOŠKI TUNEK” v objemu copatarskega čefutarskega prašiča “jankovića.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • tramal

  Mi lahko kdo pove kateri na sliki je solatar jankovič .

 • O’Brien

  Kakšen argument za zamenjavo župana še potrebujete?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!