Župan pozval ljudi, naj “odprejo oči in nehajo dajati veljavo nesposobnim”

Ljubljana. Petkov protivladni protest. Jaša Jenull.

Krizne situacije razkrijejo prave voditelje. To je spoznal tudi sicer neodvisen župan Škofljice, ki je na Facebooku zapisal daljše sporočilo, v katerem je med drugim zapisal: “Dajte ljudje odpreti oči in nehajmo dajati veljavo nesposobnim in končno poslušajmo tiste, ki imajo kaj za pokazati.”

“Sedaj pa vsa mladež kolesarska, vse te nevladne organizacije, ki so tako vztrajno za pravično deželo, ki prejemajo večino denarja, da si nadenete škornje in lopate in greste pomagati odpravljati posledice,” je v svojem sporočilu med drugim zapisal župan Škofljice Primož Cimerman, ki se je za mesto župana potegoval kot nestrankarski kandidat. Hude poplave, ki so zajele celotno Slovenijo, so krizna situacija, v kateri se izkažejo ali pa ne izkažejo tisti, ki so na oblasti, kritiziral je nevladne organizacije in politkolesarje, ki so razgrajali v lepem vremenu, danes pa jih ni nikjer.

“Sedaj pa vsa mladež kolesarska, vse te nevladne organizacije, ki so tako vztrajno za pravično deželo, ki prejemajo večino denarja, da si nadenete škornje in lopate in greste pomagati odpravljati posledice. Najlažje je tuliti iz naslonjačev in s kolesa ob lepem vremenu, potem pa se mirno zleknem v prvi bife in se počutim carja, ker sem spreminjal svet,” je uvodoma zapisal Cimerman. Slovenijo so ponoči zajela neurja in poplave, kakršnih ne pomnimo. Praktično vsi gasilci Slovenije in pripadniki civilne zaščite pomagajo državljanom rešiti imetje, Slovenska vojska je morala reševati tudi življenja ljudi. Cirman pa na drugi strani nikjer ne vidi politkolesarjev ali nevladnikov, ki so jih sicer polni televizijski ekrani. Tokrat se je znova izkazalo, da “fajtajo” le za denar in s svojimi političnimi pobudami delajo škodo naši državi, to pa je ugotovil tudi neodvisni Cimerman.

Nika Kovač, predsednica Inštituta 8. marec. (Foto: STA)

Cimerman: Oblast imajo ljudje brez izkušenj
“Žal danes odločanje dajemo v roke ljudem, ki nimajo nobene realne izkušnje, se pa grejo novodobne robinhude, ampak samo toliko časa, dokler jih ne zagrabi panika, ko ugotovijo, da niso vedeli, kakšne bodo posledice in zakaj se kaj dela,”
je nadaljeval. Spomnimo, da je v času Janševe vlade Ministrstvo za okolje pod vodstvom Andreja Vizjaka pripravilo novelo zakona o vodah, katerega temeljni namen je “zagotoviti večjo poplavno varnost, olajšati življenje vsem prebivalkam in prebivalcem, ki živijo na poplavno ogroženih območjih. Vsem tistim torej, katerih življenja in premoženje sta ob poplavah lahko ogrožena.” Če bi zakon dobil podporo, bi lahko zagotovili nujno potrebna dodatna sredstva za urejanje in vzdrževanje vodotokov. Ob poplavah bi si zato lahko marsikdo oddahnil in veliko  gospodinjstev ne bi več trepetalo pred naraslo vodo. A so nevladniki z Niko Kovač na čelu nasprotovali urejanju vodotokov, češ da gre za boj za pitno vodo, zbrali so tudi podpise za referendum in zakon je padel.

Danes, ko je skoraj cela Slovenija pod vodo, se kaže, da je šlo za eno največjih manipulacij v zgodovini naše države in poraz za vse tiste, ki so v poplavah izgubili vse. To ugotavlja tudi župan Škofljice. To pa ni prvič, podobno je bilo videti že lani poleti, ko je Slovenijo zajela suša in se niso postavili za tiste, ki so trpeli pomanjkanje in jim je suša pobrala ves pridelek.

“Dajte ljudje odpreti oči in nehajmo dajati veljavo nesposobnim in končno poslušajmo tiste, ki imajo kaj za pokazati,” je pozval in ob objavi pripel nekaj fotografij škode, ki je nastala ob poplavah, in ljudi pozval, naj ostanejo na varnem.