fbpx

Župan Žirovnice Šarcu: Nisi znal sešteti 2+2, zdaj pa pametuješ

Marjan Šarec (Foto: STA)

… Ko poslušam bivšega kolega župana, Marjana Šarca, o orkestru na Titaniku, na POP TV ravnokar, mi dvigne pritisk in potegne živec, zato te vprašam če se sprenevedaš, ti niti zaigral nisi na ladji, ampak se je potopila, oziroma skočil si sam iz nje …” je o predsedniku LMŠ Marjanu Šarcu povedal župan Žirovnice Leopold Pogačar.

Vodja LMŠ Marjan Šarec se je pridružil zmagoslavju nasprotnikov referenduma zakona o vodah, čeprav k rezultatu ni kaj prida pripomogel. Vseeno je izkoristil priložnost, da v tej situaciji agresivno udari po vladi.

To je opazil njegov nekdanji županski kolega, župan Občine Žirovnica Leopold Pogačar, ki sicer ne komentira dnevne politike, toda besede Šarca so mu dodobra dvignile pritisk, da je spregovoril. Zelo neposredno.

Šarec in potopljena ladja
Če je Šarec poraz vladne strani na referendumu primerjal z orkestrom na Titaniku, pa mu je Pogačar odgovoril, da on niti ni zaigral na ladji, saj se je ta prej potopila, oziroma je sam skočil iz nje. Poleg tega mu je dodal, da je razočaral in ga spomnil na sestanek županov v Bohinju, ki ga je vodil sedaj že pokojni Franc Kramar.Še skupaj sva sedela, sedaj, ko nisi znal sešteti 2+2 pa pametuješ, ti si kriv za marsikaj kar se sedaj dogaja, vedi da ljudje, hvala bogu, niso neumni …” Nato je še dodal, da so Šarčeve izjave enakovredne otroškemu kakanju v plenice, kriva pa je žena, ki ga je rodila. Pogačar mu je še prijateljsko svetoval, naj ostane zdrav. “Osti jarej!”

Zanimivi so bili tudi komentarji na objavo župana Pogačarja: “Se ga spomnim kako je pametoval na sestanku SOS-a in kaj smo dobili 🖕 prst v …..“. “Svaka čast… Taka jajca ima malokter župan… Kapo dol..“, “Z vsem spoštovanjem GOSPOD ŽUPAN Leopold Pogačar moj poklon! Preprosto ni kaj dodajati. Ker v Žirovnici niste politikanti in ker veste, da je v sodelovanju in povezovanju moč ter napredek, ste tako uspešni. Čestitke za izjemen komentar. Imamo več “golih cesarjev…”!

Sara Kovač