fbpx

Zvestoba Blaža Zgage poplačana: od samooklicanega “neodvisnega” novinarja do svetovalca na ministrstvu za pravosodje

Blaž Zgaga (Foto: STA)

Po tem, ko je samooklicanega “neodvisnega” novinarja Blaža Zgago stranka SD bogato nagradila – s kandidaturo za poslanca na volitvah v državni zbor, je tokrat domnevno “napredoval” še v svetovalca v kabinetu na ministrstvo za pravosodje. Kaže, da se mu je dolgoletno blatenje Slovenije in Janeza Janše zares izplačalo. Njegov skok od “neodvisnega” novinarja do uradnika je namreč visok in več kot očitno nagrada za dobro opravljeno delo.  

Levi so odločeni, da bodo prav vsem “svojim” zagotovili službe in ko rečemo prav vsem, mislimo dejansko na vse. Tudi na “neodvisnega” tarnajočega novinarja Blaža Zgago, ki je bolj kot novinarske prispevke, ki jih zadnje čase sploh ni bilo, ustvarjal na pol blazne objave na Twitterju, zaradi česar se je slovenska javnost upravičeno začela spraševati po njegovem zdravju.

Zgaga je bil v preteklosti sicer novinar Večera in Dela, v zadnjih dveh letih pa se je aktivno angažiral predvsem za izvažanje laži v tujino. V službi leve politike se je specializiral za izvažanje lažnih vesti v tujino, s katerimi je skušal zavajati mednarodno javnost o dejanskem dogajanju v Sloveniji. Tako je novinarskim hišam v tujini pošiljal dopise o represiji in omejevanju novinarske svobode, izvažal je tudi situacijo z STA in tudi poročal o “fašistični” policiji v Sloveniji. Pravzaprav je to počel le v času, ko je vlado vodil Janez Janša, kar pa se mu je več kot očitno izplačalo, saj je iz samooklicanega “neodvisnega” novinarja po objavi Bojana Požarja sodeč, napredoval kar v kabinet na ministrstvo za pravosodje, kar pa ne čudi, glede na dejstvo, da je ministrica Dominika Švarc Pipan prav tako iz socialdemokratskih vod.

Na novico pa se je odzval tudi svetovalec podjetja ELES, Miran Videtič, ki je na Facebooku zapisal: “Ooo kjuuuut! Blaž Zgaga ima šiht! 16.4. me je označil za propagandista nekega medija in neke stranke (čeprav nisem v nobeni), le zato, ker sem ga označil za medijsko-političnega skrajneža, ki se je zavlekel v #SD. 24.4. so se na volitvah moje besede “pozlatile”, namreč, ljudje pač ne volimo skrajnosti in Blaž ni pobral “niti za cukr” glasov. Ampak danes Bojan Požar oznani, da je Blaža obsijala karierna sreča! Namreč, nagrajeni neodvisni novinar postane odvisni politični svetovalec v kabinetu #pravosodja! Pa naj še kdo reče, da Slovenija ni dežela priložnosti! 🤷🏼‍♂️ Čestitam!”

Spomnimo, da se je v dveletnem mandatu vlade Janeza Janše doma in na tujem ustvarjala medijska psihoza o fantomski diktaturi, med soustvarjalci pa je bil seveda tudi Blaž Zgaga, ki je bil za to lepo nagrajen s kandidaturo na listi SD, podobno kot je to možnost dobila tudi dolgoletna novinarka z javne RTV Slovenija Mojca Pašek Šetinc (in bila izvoljena v parlament na listi Svobode). In prav ta isti Zgaga je venomer moraliziral, kako je Slovenija močno padla na področju indeksa medijske svobode.

Mojca Pašek Šetinc (Foto: STA)

Tragikomična nagrada Deutche Welle
Najbolj smešno od vsega, če ne celo za lase privlečeno, pa je dejstvo, da je za svoje laži celo nagrajen, in sicer je bil eden od 17 dobitnikov nagrad nemškega medija Deutsche Welle za svobodo govora. Deutsche Welle je nagrado podelil “vsem pogumnim novinarjem v svetu, ki so zatirani zaradi poročanja o pandemiji”, je takrat dejal generalni direktor Peter Limbourg. Zgaga je moral kar precej jamrati, poraja pa se tudi vprašanje, na podlagi česa se je lahko samooklicani “neodvisni” novinar sploh znašel na seznamu nagrajencev “za pogum novinarjev, ki so zatirani“, ko pa je ves ta čas užival vso novinarsko svobodo, kljub temu, da je udrihal vsepovprek, po dolgem in počez po vladi Janeza Janše in za to ni bil kaznovan? Se lahko ob tem vprašamo, o kakšni diktaturi je govoril in trosil laži Blaž Zgaga, ki bi bil v dejanskem diktatorskem režimu že zdavnaj za zapahi?

Kar pa je nenavadno, je to, da na spletni strani ministrstva Zgaga ni naveden, zato smo tudi na ministrstvo za pravosodje poslali vprašanja, na katere odgovore še čakamo.
– Ali lahko potrdite, da je nekdanji novinar Blaž Zgaga zaposlen v kabinetu kot svetovalec?
– Za katera področja bo odgovoren?
– Zakaj ni naveden na spletni strani ministrstva?
– Ali je Blaž Zgaga pred zaposlitvijo opravil test zdravniški pregled, vključno s psihofizičnim pregledom?

Tanja Brkić