Ponižani gasilci: Vlada jim je za delo z migranti plačala – ni napaka – 25 evrov

Gasilci PGD Sveta Trojica. Vir: Občina Sveta Trojica

“Ne vemo, če bi se smejali ali jokali …” so na svojem Facebook profilu zapisali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sveta Trojica. Vlada se jih je namreč usmilila in jim plačala stroške, ki so jih imeli z reševanjem in intervencijami v zvezi z migranti.

“Za intervencijo ob množičnih migracijah, na kateri je trdo delalo 10 gasilcev in so skupaj opravili približno 45 ur, nam je država nakazala povračilo stroškov v vrednosti 25,46 evra,” so pojasnili.

To pa je seveda daleč od realnih stroškov. V PGD Sveta Trojica tako opozarjajo na cenik Gasilske zveze Slovenije, po katerem stroški te intervencije znašajo 1464 evrov, notri pa niso všteti potni stroški gasilcev, stroški telefonov, zbiranje podatkov in številk. “Katastrofa,” so še zapisali gasilci.

Foto: printscreen/FB

Foto: printscreen/FB

Ostri tudi drugi komentatorji
Dokaj ostri pa so bili tudi komentarji pod to objavo. “To je res sramota. Se spomnite, koliko ‘sajenja rožic’ se dogaja, ko gasilci pomagajo pri velikih katastrofah. Ko voda odteče, ogenj pogašen, tudi vladni veljaki izginejo. Takrat jih je potrebno prijeti za besedo.”

Da Cerar ne jamra in išče rešitve, je opozoril drug komentator, tretji pa opozarja, naj bodo previdni, kaj objavljajo na Facebooku, “da se poveljniku GZS ne bo potrebno ukvarjati, kako naj vas kaznuje”.

U. U.