fbpx

“POP TV, res ste manipulanti!”

Foto: posnetek zaslona

Pisali smo, da je notranji minister Aleš Hojs zadel v novo srčiko problema. Vršilcu dolžnosti generalnega direktorja policije Andreju Juriču je odredil, da mora narediti revizijo nekaterih že zaključenih primerov. Med njimi so primeri o Banki Slovenije, žilne opornice in otroška kirurgija. Očitno pa je s tem dregnil v samo osje gnezdo.

Več o tem, kdo se je ob tej potezi ministra Aleša Hojsa že oglasil iz političnih krogov, si preberite TUKAJ. Na stran Marjana Šarca in Socialnih demokratov pa so stopili tudi na mediju POP TV, kjer so poročali, da “stroka” pravi, da “ministru zakonodaja ne omogoča poseganja v kriminalistične preiskave, ki jih usmerjajo in vodijo tožilci. Takšne pa so prav vse preiskave, ki si jih je izbral. Z revizijo preiskav pa bi se rad dokopal do pomembnih informacij v policijskih spisih.”

Ob tem se je oglasil generalni sekretar na Generalnem sekretariatu Vlade RS dr. Božo Predalič, ki je na Twitterju zapisal: Res ste manipulanti! Aleš Hojs ne posega v preiskave ! Revizija ZAKLJUČENE preiskave ni in ne more biti poseganje v to preiskavo, je pa preverba njene korektne izvedbe. Če to ne bi bilo dovoljeno in bi bili kriminalisti nedotakljivi, potem bi resnično živeli v policijski državi.”

Da je strah pred preiskano afero pod imenom Iran NLB Gate neizmeren, pa je prepričan predsednik vlade Janez Janša. Ob tem je dodal hashtage oz. ključnike: kriminal, terorizem in proliferacija.

Barbara Majdič