fbpx

Popravek: Ali je t.i. žrtev slovenskega vojaka, v resnici le tihotapec migrantov?

Daniel Malalan. (Foto: Fb)

Dne 12. junija smo na portalu Nova24TV objavili članek z naslovom “Ali je t. i. žrtev slovenskega vojaka v resnici le tihotapec migrantov?”. V nadaljevanju objavljamo prikaz nasprotnih dejstev.

“Daniel Malalan ni nikakršen tihotapec migrantov, niti radikalni aktivist, niti provokator, kakor tudi ne deluje v sklopu tihotapske mreže ljudi, ki pomaga migrantom. Nepreverjene in neresnične navedbe.

Navedbe v članku, da gre za umetno ustvarjeno afero, pri kateri naj bi jaz sodeloval, so neresnične in izmišljene. Nisem nikakršen provokator in del tihotapske mreže, ki pomaga migrantom. Na kraju dogodka sem se znašel zgolj po naključju, kar sem v celoti razložil preiskovalnim organom. Ne drži, da sem spreminjal datume, povezane z dogodkom. Enako ne drži navedba, da sem se nenadoma spomnil, da je do dogodka prišlo dan prej. Pravilen datum dogodka je ugotovila policija, na podlagi preiskave mojega prenosnega telefona, katerega sem jim prostovoljno izročil. Na prvotni datum dogodka sem sklepal iz fotografij na mojem Facebook profilu, ki sem jih objavil dan potem, ko sva bila z dekletom na pohodu. Samemu dogodku, niti datumu nisem posvečal pretirane pozornosti, ker so me o dogodku začeli spraševati več kot en teden pozneje. Iz tega razloga zavračam vsakršno svojo vpletenost v ustvarjanje umetne afere. Kot sem že pojasnil, nisem nikakršen pripadnik Antifa gibanja, ampak sem po prepričanju človek, ki obsoja vsakršno obliko nasilja. Ne drži, da sem ideološko nastrojen, proti ljudem v službi domovine in slovenski desnici. Spoštujem vse ljudi, ne glede na njihovo ideološko usmerjenost. Sprejemam ljudi takšne, kakršni so, zavračam edino skrajna prepričanja, ki kršijo pravice drugih.

Za Daniela Malalana odvetniška pisarna Sikirica”