fbpx

Popravek: Iz proračuna so prejeli več kot tri milijone evrov! Ekstremna mariborska organizacija Pekarna Magdalenske mreže postavila spominski zmazek za “konec” demokracije

Na vhodu radikalne organizacije Pekarna Magdalenske mreže. (Foto: Facebook)

Dne 1. junija 2020 smo na portalu Nova24TV objavili članek z naslovom “Iz proračuna so prejeli več kot tri milijone evrov! Ekstremna mariborska organizacija Pekarna Magdalenske mreže postavila spominski zmazek za “konec” demokracije”. V nadaljevanju objavljamo prikaz nasprotnih dejstev.

Avtor članka v spodnjem odstavku zapiše:
“Izpostava ekstremne levice v Mariboru si je, v boju proti trenutni vladi, postavila spominsko ploščo. Proračunske pijavke iz Pekarne Magdalenske mreže so postavile spominsko obeležje za svoj “upor proti fašizmu” v Sloveniji. Nanjo pa so zapisali: “Na tej fasadi je “demonkracija” prebarvala svobodo izražanja. Smrt narodu, svoboda fašizmu.” Umetniški zmazek še pooseblja Janeza Janšo kot člana fašističnega gibanja z iztegnjeno levo roko.”

V zvezi s tem zapisom zahtevamo objavo naslednjega popravka:

“Trditev, da je Pekarna Magdalenske mreže postavila omenjeno “spominsko obeležje” je napačna. Že v času objave vašega članka je bil avtor javno znan, saj je bil v mnogih medijih z njim objavljen intervju, oziroma so mediji o dogodku poročali. Avtor ni ne član, ne sodelavec Pekarne Magdalenske mreže omenjenega obeležja ni sofinancirala.”

Nadalje avtor članka zapiše:
“V radikalni mariborski organizaciji Pekarna Magdalenske mreže bodo zopet izvedli predstavo za svoje zveste vstajnike in pedalarje. Mariborske oblasti so ob koncu aprila odstranile škandalozni grafit na zidu Pekarne, ki prikazuje predsednika vlade Janeza Janše kot fašista. Sanjači demokratičnega socializma so pravici zadostili na svoj način. Ne bi se čudili, če bodo dominantni mediji iz obskurne postavitve plošče uprizorili medijski šov, zapakiran kot boj za svobodo govora, demokracijo … Ne pozabimo, Pekarna Magdalenske mreže, za katero verjamemo, da marsikdo zanjo še ni slišal, je po podatkih Erarja iz proračuna prejela že 3.125.482,60 evra davkoplačevalskega denarja.”

V zvezi s tem zapisom zahtevamo objavo naslednjega popravka:

“Ponovno poudarjamo, da Pekarna Magdalenske mreže ni postavila ali sofinancirala omenjenega obeležja, prav tako ne predhodnega “škandaloznega grafita na zidu Pekarne” zato ni in tudi v prihodnje ne bo ob postavitvi “plošče” uprizorila medijskega šova, zapakiranega kot boj za svobodo govora, demokracijo”.

V nadaljevanju avtor članka zapiše:
Pekarna Magdalenske mreže pa ni samo dom kulturnim, izobraževalnim in raziskovalnim dejavnostim, ampak tudi klubu Supernova, ki ga vodi razvpiti Sanjin Jašar. Spomnimo, v prostorih Pekarne Magdalenske mreže v klubu Supernova je bila januarja 2016 uvedena hišna preiskava, kjer so policisti našli 44 sadik indijske konoplje, šest kilogramov posušenih delcev te rastline, šest gramov konopljine smole in 700 mililitrov kreme s THC. Zato se lahko davkoplačevalci upravičeno vprašamo, kaj financiramo, predvsem pa je bilo to pomembno v času, ko je bil denar za reševanje kriz posameznikov in podjetnikov krvavo potreben.

V zvezi s tem zapisom zahtevamo objavo naslednjega popravka:

“Pekarna Magdalenske mreže nima popolnoma nobene zveze s klubom Supernova, saj ta klub spada pod drugo organizacijo locirano v Kulturnem centru Pekarna. Prav tako ne drži nadaljnja trditev: “Spomnimo, v prostorih Pekarne Magdalenske mreže v klubu Supernova”, saj se Pekarna Magdalenske mreže in klub Supernova ne nahajata v istih prostorih. Posledično tudi ni naša organizacija tista, v kateri je bila uvedena hišna preiskava in ne tista, kjer so policisti našli ” 44 sadik indijske konoplje, šesti kilogramov posušenih delcev te rastline, 6 gramov smole in 700 mililitrov kreme s THC.

Avtor članka zapiše:
“Uporniki za naš denar
Breznikova je aktivistka radikalnih prepričanj, znana kot ena najbolj gorečih nasprotnic druge Janševe vlade, prav tako se je zavzemala za rušenje takratnega mariborskega župana Franca Kanglerja. Kot je zapisano na spletnem portalu eMaribor“/…/ je najlažje biti upornik in biti prisesan na državne jasli.”

Urška Breznik svoje alternativne težnje hotela preoblikovati v stranko, kar se je kasneje uresničilo s stranko Levice
Urška Breznik je bila v času rušenja druge Janševe vlade tudi med najbolj aktivnimi vstajniki v Ljubljani – tako je bila predstavljena v Dnevniku dne 16. februarja 2013 v članku novinarja Uroša Škerla Krambergerja. Med drugim je dejala, da bi morali ustvariti močno levo, progresistično gibanje, povezano s sorodnimi gibanji po svetu. “Progresistično gibanje pa bi morali dopolniti s stranko, ki bi izhajala iz socialističnih načel. Morda bi se morala imenovati delavska stranka, saj smo dandanes delavci vsi,” je izjavila Breznikova

Njene sanje so se uresničile naslednje leto, ko so se Inciativa za demokratični socializem, stranka TRS in Demokratična stranka dela združili v stranko Levica. Urša Breznik pa je postala ena izmed glavnih podpornic in satelitov stranke Levica. Zato je toliko bolj razumljiv njihov strah, da pod novo vlado ne bodo več pritekala dragocena proračunska sredstva.

V zvezi s tem zapisom zahtevam objavo naslednjega popravka:

“Urška BREZNIK nikoli ni bila članica stranke LEVICA”