fbpx

Popravek: Kako se je mož Nataše Pirc Musar znašel v poslovno-kriminalnem omrežju črnogorskega predsednika Mila Đukanoviča

Bogdan Pušnik, Bojan Petan, Aleš Musar in Milo Đukanovič. (Foto: STA)

Dne 3. aprila 2021 smo objavili članek z naslovom “Kako se je mož Nataše Pirc Musar znašel v poslovno-kriminalnem omrežju črnogorskega predsednika Mila Đukanoviča”. V nadaljevanju objavljamo prikaz nasprotnih dejstev.

Aleš Musar ni sodeloval v kriminalni poslovni družbi kriminalnih poslovnih krogov črnogorskega predsednika Đukanovića, prav tako pa ni odigral ene osrednjih vlog v privatizacijski zgodbi črnogorskega državnega podjetja Elektroprivreda Crna Gora (EPCG). Podjetje S.T. Hammer Aleša Musarja je namreč na črnogorski trg vstopilo šele leta 2010, kar je leto in pol po zaključeni privatizaciji EPCG. Aleš Musar od konca leta 2016 nima več niti lastništva niti kakršnih koli funkcij v skupini S.T. Hammer.

Aleš Musar ni nikoli opravljal poslov v Srbiji. Nadalje ne drži, da je prejeto kupnino od privatizacije ECPG-ja porabil za DUF Kapital Invest. Ta družba namreč nikoli ni prejela nobenega denarja iz Črne Gore niti ni imela med lastniki nobenega podjetja ali posameznika iz Črne Gore. Aleš Musar prav tako ni bil nikoli direktor ZIF Invest Nove, kot je to zmotno navedeno v članku.

Prav tako ne drži, da Alešu Musarju reže kruh poslovno sodelovanje z Veskobarjem. Veselina Barovića ne pozna, nikoli ni z njim kakor koli komuniciral, še manj pa sklepal poslov, prav tako ni nikoli sodeloval z Bojanom Petanom, Darkom Šarićem in Damjanom Hosto in teh oseb niti ne pozna.

Aleš Musar ni sodeloval pri prodaji podjetja ECPG, prav tako pa nobeno njegovo podjetje ni sodelovalo v rekonstrukciji mostu na Adi v Beogradu.

Aleš Musar, zanj po pooblastilu Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle, o.p., d.o.o.