fbpx

Popravek: Kakšen zdrs Slaka v oddaji 24ur zvečer: Vladne ukrepe komentiral lastnik 40-milijonske vile na Floridi in podjetja s sedežem v davčno ugodnem Cipru

Sandi Češko (Foto: STA)

Dne 9. aprila smo na portalu Nova24TV objavili prispevek z naslovom “Kakšen zdrs Slaka v oddaji 24ur zvečer: Vladne ukrepe komentiral lastnik 40-milijonske vile na Floridi in podjetja s sedežem v davčno ugodnem Cipru”. V nadaljevanju objavljamo prikaz nasprotnih dejstev.

Včeraj, 9.4.2020, je v okviru vašega programa direktor Nove24tv g. Boris Tomašič izjavil naslednje: “Janez Kocijančič, njegov mentor (Sandija Češka, op. JK), mu je omogočil, da je na RTVS za mali denar ekskluzivno promoviral ta izdelek (kozmodisk, op. JK) in potem še mnoge druge”.

Trditev je v celoti neresnična. Nikdar nisem bil mentor mojega prijatelja in tovariša Sandija Češka. Prej bi bil lahko on, kot eden najuspešnejših slovenskih poslovnežev,  moj mentor, pa sem žal prestar. Poleg tega nisem nikdar nikomur, pa tudi Sandiju Češku ne, urejal reklame na RTVS, ker to ni bilo v pristojnosti predsednika Sveta RTVS.

Zadevo je možno zelo hitro preveriti. Od gospoda Tomašiča, v izogib drugim posledicam, pričakujem javno opravičilo.

Dr. Janez Kocijančič