fbpx

Popravek: Nataši Pirc Musar ni všeč kapitalizem, rada potarna na Twitterju, njenega moža pa je politika med tranzicijo izstrelila med privatizacijske milijonarje.

Foto: YouTube.

Dne 30. 6. 2017 smo v elektronskem mediju www.nova24tv.si objavili prispevek z naslovom: “Nataši Pirc Musar ni všeč kapitalizem, rada potarna na Twitterju, njenega moža pa je politika med tranzicijo izstrelila med privatizacijske milijonarje.” V nadaljevanju objavljamo odgovor in prikaz nasprotnih dejstev Aleša Musarja: 

 

“Navedbe v prispevku nimajo nobenega temelja v dejstvih oziroma so izkrivljene do mere, da ne odražajo resničnih dogodkov in okoliščin.

 Aleš Musar ne upravlja premoženja, ki bi bilo vredno več kot 70 milijonov evrov, pač pa ima (so)upravljalsko vlogo le v skladu STH Ventures, DTK, ki ima bilančno vsoto okrog 3 milijone EUR. Njegov oče nikoli ni bil »v vrhu časopisne hiše Delo«, pač pa je bil osem let generalni direktor ČGP Delo. Torej ni bil direktor “režimskega medija”, kot to zapiše avtor članka, saj je bilo podjetje ČGP Delo neprimerljivo današnji družbi Delo d.o.o., imelo je več kot 2000 zaposlenih in je združevalo 14 različnih organizacij (TOZD).

Aleš Musar tudi ni bil s sošolci na maturantskem izletu v Rusiji. Šlo je za absolventski izlet (po zaključku fakultete, ne srednje šole), na katerem je s sošolci nočil v moskovskem hotelu “Internacionalnaja”, namenjenem povsem običajnim turistom in bistveno nižjega standarda od takratnih elitnih moskovskih hotelov. Za nočitev v njem niso bile potrebne nikakršne zveze in tudi niso bile uporabljene. Absolventi so potovali s turistično agencijo, ki je poskrbela za aranžma, vključno z izbiro hotela. V Rusiji je takrat Aleš Musar kupil in s sabo domov sam prinesel en samovar, in to za 80 rubljev (približno 8 dolarjev) v tedaj uradni državni starinarnici. Nikakor ne drži, da bi jih kupil več in posledično ni res, da bi za pomoč pri “tihotapljenju” novačil sošolce.

Aleš Musar svoje kariere ni začel v Aktiva Group, kot navaja avtor članka, pač pa je bil pred tem deset let zaposlen na Univerzi v Ljubljani. Ne drži tudi navedba avtorja članka, da ima Aleš Musar podjetja na Kanalskih otokih in v drugih davnih oazah. Aleš Musar nima ne na Kanalskih otokih ne v drugih davčnih oazah nobenega podjetja, v davčnih oazah nima nikakršnega premoženja. Prav tako niso resnične navedbe v članku o kreditih “na lepe oči”, že zato, ker sam v zadnjih 15 letih ni jemal nobenega kredita, podjetja, v katerih je imel upravljavske funkcije, pa so imele vsak bančni kredit dobro zavarovan. Vsi krediti so bili vselej poplačani.

Prav tako podjetja, v katerih je imel Aleš Musar upravljavske funkcije, niso kupovala nikakršnih zemljišč, da bi lahko “obogatela” z naknadno prodajo po 20-kratniku nabavne cene, kot piše avtor v prispevku. Pisanje avtorja o tem, da je “politika vmes priskočila na pomoč in spremenila namembnost zemljišča … iz 3. kategorije v 1. kategorijo” je popolnoma neutemeljeno, sama trditev pa nesmiselna.

S politiki Aleš Musar o svojih poslih in namerah ne razpravlja, zato je pisanje o tem, kaj naj bi se o njem govorilo o političnih krogih, plod ugibanj in nima nobene opore v njegovih resničnih namerah in ravnanjih.

Čisto na koncu popravljamo še netočno zaključno navedbo pisca prispevka, da je Nataša Pirc Musar kot turistična vodička spoznala Aleša Musarja. Soproga Aleša Musarja nikoli ni bila turistična vodička, je bil pa turistični vodnik (in je občasno še vedno) Aleš Musar.

Aleš Musar,
zanj po pooblastilu Odvetniška družba Pirc Musar & partnerji, o.p., d.o.o.”