fbpx

Popravek: Neskladja v izjavi Žige Vavpotiča: Pravi, da nima veze z udbomafijo, medtem ko Voljča naziva s prijateljem?!

Žiga Vavpotič (Foto: STA)

Dne 6. 1. 201 smo na spletnem portalu Nova24TV.si objavili članka z naslovom “Neskladja v izjavi Žige Vavpotiča: Pravi, da nima veze z udbomafijo, medtem ko Voljča naziva s prijateljem?!” V nadaljevanju v celoti objavljamo popravek oz. prikaz nasprotnih dejstev:

Nova24TV.si nadaljuje s širjenjem neresnic in zavajanjem javnosti

V prispevku »Neskladja v izjavi Žige Vavpotiča: Pravi, da nima zveze z udbomafijo, medtem ko Voljča naziva s prijatlejem?!« z dne 6.1.2018, objavljenem na spletni strani Nova24TV.si, so bile navedene določene neresnične in zavajajoče navedbe o mojem poslovnem delovanju.

V prispevku trdite, da gre pri mojem popravku za neskladja in da delam spine, kar seveda ne drži. V svojih popravkih pišem resnico.

Zapisali ste, da priznavam, da smo izplačevali provizije od prodaje družbe. Tega nisem nikoli priznal in to ostro zanikam – z zvezi s prodajo nismo nikoli izplačevali in ne izplačujemo nikakršnih provizij. Da ne morem trditi, da generalno ne izplačujemo storitev posredovanja se zaveda vsak, ki se ukvarja s poslom mobilnih aplikacij, saj je poslovni model takšen, da prav vsi plačujemo storitve posredovanja uradnih posrednikov in brokerjev (kar bi lahko kdo poimenoval kot “provizije”), od poslovanja velikim (zasebnim) podjetjem kot sta na primer Google in Apple. Gre za dejanske in oprijemljive storitve, ki imajo svojo uradno, transaprentno in pravno dokumentirano ceno.

Navedba, da z mojimi referencami ne bi mogel biti v tujini postavljen na čelo miljardnega podjetja, je ponovno neresnična. Outfit7 Limited, kjer sem predsednik uprave, je namreč mednarodno podjetje v tujini. Hkrati trdite, da sem brez desetletnih izkušenj in da sem vodil le nek zavod, kar je ponovno neresnica. Vodil in celo ustanovil sem več podjetji oziroma organizacij, ni pa zanemarljivo, da sem v skupini Outfit7 bil pred imenovanjem za predsednika uprave na različnih odgovornih pozicijah že več kot dve leti.

Zapisali ste, da imajo Vavpotič in še nekaj drugih skupaj podjetje Socius. To seveda ne drži, kajti družba Socius sploh ne obstaja več. Ob tem ponovno ponavljam, da nikoli nisem bil solastnik družbe Socius oziroma nikoli nisem imel družbe Socius še z nekaterimi drugimi ljudmi.

Hkrati navajate javno dostopne podatke, kjer trdite, da sem naveden kot del vodstva delniške družbe Socius. Nikoli nisem bil predstavnik vodstva delniške družbe Socius. V družbi Socius sem namreč le nekaj časa vodil enega od njihovih projektov – šlo je za Poslovni klub Socius, kar ni predstavljalo vodstvene funkcije v družbi.

Žiga Vavpotič