fbpx

Popravek: Po Rogu policija končno na Metelkovi – Antifa skrajneži zgroženi

Metelkova City. (Foto: STA)

Dne 9. februarja je bil na portalu Nova24TV objavljen članek z naslovom “Po Rogu policija končno na Metelkovi – Antifa skrajneži zgroženi”. V nadaljevanju objavljamo prikaz nasprotnih dejstev.

“Zgodba, ki sodi v rubriko, saj ni res, pa je. osrednji mediji so v večernih urah pompozno poročali, da je 40 policistov “vdrlo” na Metelkovo. Kot smo izvedeli, naj bi klic izzvali delavci Snage v odsevnikih. Zgodbo so potrdili tako viri iz policije kot ljubljanske Snage.

Dve mladi punci sta bili očitno še zelo pod vplivom opojnih substanc, ko sta zapuščali priljubljeno zbirališče za pripadnike LGBT skupnosti, klub Tiffany. Zaradi rumene barve oblečenih delavcev ljubljanske Snage sta mislili, da jih pred vrati Metelkove čakajo oboroženi Rumeni jopiči, ki so bili tam dan prej.”

Gre za neresnične navedbe, saj so resnična dejstva povsem drugačna, in sicer:

Prvič: V klubu Tiffany 8.2.2021 ni bilo nikogar, torej tudi ne dveh mladih punc.

Drugič: Iz Policijske postaje Ljubljana so na vprašanje, ali je policija 8.2.2021 prišla na Metelkovo na podlagi klica dveh mladih punc, ki sta bili “očitno še zelo pod vplivom opojnih substanc, ko sta zapuščali priljubljeno zbirališče za pripadnike LGBT skupnosti, klub Tiffany”, odgovorili, da takega klica niso prejeli, ampak so bili na območju zaradi izvajanja drugih nalog, o čemer so obvestili vse medije, tudi Novo24tv.si.

Tretjič: Iz podjetja Snaga so na vprašanje, ali so njihovi delavci 8.2.2021 na ali v okolici Metelkove izvajali dela, odgovorili, da ne.

Za društvo ŠKUC:
Koordinatorica kluba Monokel Nina Hudej
Koordinator kluba Tiffany Jernej Škof