fbpx

Popravek: Zakaj je poslanec stranke Karla Erjavca odpovedal sejo v zvezi s primerom koroških dečkov?

Uroš Prikl (Foto: STA)

V uredništvo smo prejeli zahtevo za popravek članka “Zakaj je poslanec stranke Karla Erjavca odpovedal sejo v zvezi s primerom koroških dečkov?”, ki je bil na naši spletni strani objavljen danes, v četrtek, 8. decembra 2016. Popravek ge. Karmen Uglešić, vodje službe za odnose z javnostmi v Državnem zboru RS v nadaljevanju objavljamo v celoti.

Spoštovani,

prosimo vas, da v skladu z Zakonom o medijih objavite popravek članka Zakaj je poslanec stranke Karla Erjavca odpovedal sejo v zvezi s primerom koroških dečkov?, avtorice Marjance Scheicher, ki je bil objavljen na vaši spletni strani Nova24TV, in sicer v četrtek, 8. 12. 2016.

Novinarka Marjanca Scheicher je že v naslovu svojega prispevka Zakaj je poslanec stranke Karla Erjavca odpovedal sejo v zvezi s primerom koroških dečkov? zapisala neresnično trditev, da je predsednik Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide Uroš Prikl odpovedal sejo odbora. Podrobne neresnične trditve se nadaljujejo, tako da novinarka najprej zapiše, da je bila sklicana seja odbora, nato sprva skupna seja dveh delovnih teles ter da je bila seja sklicana kot nujna, nato pa preklicana.

Naj pojasnimo, da je sklic (skupne) nujne seje Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide ter Komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti s točko Kršitve človekovih pravic s strani državnih organov v primeru »koroška dečka«, zahtevala poslanska skupina SDS.

Seja Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide nikoli ni bila sklicana, ne samostojno ne kot skupna seja in tako ni mogla biti niti preklicana.

Predsednik Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide je razloge zakaj ne bo sklical takšne seje posredoval predlagatelju, vi pa ste jih predstavili v okvirčku članka.

Lep pozdrav.

Karmen Uglešić
vodja

[Opomba: Popravek je objavljen v izvorni obliki in ni lektoriran.]

Uredništvo Nova24TV