fbpx

Poskus oživitve mrtveca: ‘Vulgoliberalna’ LDS ima novo predsednico, nekdanjo partnerico sovražnika št. 1 Kresalove in Senice

Foto: STA

Nekoč vladajoča stranka LDS, ki je v Sloveniji vzpostavila udbovsko-komunistično vladavino in državo popeljala na kriva pota tranzicije ter nato doživela svoj politični poraz, se skuša kot feniks dvigniti iz pepela. Na sobotnem volilnem kongresu stranke je malo številčno članstvo stranke izvolilo novo predsednico stranke, Anjo Fabiani, ki je na tem nadomestila Antona Anderliča.

Poleg tega, da je Fabianova doktorica znanosti, uradnica na Ministrstvu RS za zunanje zadeve in koordinatorka članov Zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo (ALDE) v Sloveniji, naj bi bila po poročanju Požareporta tudi nekdanja spremljevalka raziskovalnega novinarja Mitje Lomovška, ki je postal znan potem, ko je slovensko javnost obvestil o razsežnosti afere Baričevič in zaradi tega – kot je pri nas v navadi – postal grešen kozel.

Lomovšek kot grešni kozel afere Baričevič
Spomnimo. Lomovšku naj bi domnevno višja državna tožilka Dragica Kotnik izročila tožilske dokumente, ki so bili kasneje objavljeni v enem izmed medijev. Oba sta bila obtožena izdaje zaupnih podatkov, ki naj bi se nanašala na objavo zaznamka, v katerem ena izmed prič navaja, da je v času napada bulmastifov na lastnika Saša Baričeviča na Oražnovi v Ljubljani v terenskem vozilu videla bežati odvetnika Mira Senico, partnerja nekdanje predsednice stranke LDS in takratne ministrice za notranje zadeve.

Mitja Lomovšek (Foto: Nova24TV)

Kot lahko vidimo, ni presenetljivo, da med Kresalovo, Senico in Lomovškom ne vlada posebna kemija, saj sta partnerja, ki sta imela stranko v oblasti do leta 2011, ko ta ni dosegla parlamentarnega praga, Lomovška razglasila kot sovražnika številka ena in ga obkladala z vrsto najrazličnejših obtožb. Leta 2013 so se vsi trije, prvič po aferi Baričevič, srečali v švicarskem St. Moritzu, kjer pa je Lomovška spremljala prav novoizvoljena predsednica LDS Anja Fabiani.

Foto: STA

Zgodila se je farsa
Fabianova je po izvolitvi povedala, da se je za kandidaturo odločila, ker verjame v moč novih obrazov in dodala, da bo naredila vse, kar je v njeni moči, da stranki, ki so jo pred njo vodili Janez Drnovšek, Anton Rop, Jelko Kacin in Anton Anderlič, zagotovi vstop v Državni zbor RS in poveča število zdajšnjih članov stranke. Kot lahko vidimo se je tovrstno imenovanje Fabianove za Kresalovo in Senico obrnilo kot nekakšna farsa, glede na to, da Senici zaradi vrste kaznivih dejanj grozi zapor, Kresalova pa je v očeh slovenske javnosti doživela politični brodolom. Po navedbah Požarja naj bi se celo Lomovšek, ki trenutno živi v Liechtensteinu, na račun te farse šalil, da bo postal tiskovni predstavnik stranke.

Anja Fabiani (Foto: STA)

N. Ž.