fbpx

Poskus uboja: Prosilec za azil iz Eritreje, ki je z nožem in palico napadel Slovenca, končno pred sodiščem – v primeru ugotovitve krivde ga lahko izženejo iz Slovenije

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Na sodišču v Ljubljani se je začelo sojenje 25-letnemu migrantu iz Eritreje Cocu Filipu Faragali. Očitajo mu namreč poskus uboja, ko je z belo palico in z nožem napadel Slovenca Primoža R. sredi Ljubljane. Ker je v Sloveniji že 8 let prijavljen kot prosilec za azil, ga lahko v primeru ugotovljene krivde izženejo iz države.

Zadevo vodi sodnica Deja Kozjek, ki je letošnjega junija prevzela vodenje kazenskega oddelka Okrožnega sodišča v Ljubljani. Grozljivo dogajanje, ko je moški iz Eritreje napadel Slovenca, se je dogajalo že lanskega 29. novembra, v napadu pa je bil Primož R. tako poškodovan, da so mu bile menda štete minute. Eritrejec ga je namreč napadel z belo palico in nožem, napadeni pa je dobil poškodbe v predelu stegen in trebuha. Dnevnik poroča, da Eritrejec sedaj zaradi poskusa uboja sedi v priporu.

Do spora je prišlo, ker naj bi Eritrejec “kradel” televizijski signal enemu od sosedov v Savljah. Eritrejec sicer kakršni koli napad zanika in pričakovano trdi, da je Slovenec napadel njega, in ne obratno.

Na sodišču pa je pričal tudi že sosed, ki naj bi mu Eritrejec kradel televizijski signal. Ta je bil jasen: “Treba ga je nagnati iz Slovenije!” Dnevnik še razkriva, da se sodišče v primeru ugotovitve krivde res lahko odloči tudi za izgon iz države.

J. G.