fbpx

Poslali so mu vabilo na proteste, ta jim je odvrnil: Ne podpirajte tistih, ki pozivajo k terorju in ubijanju, ena državljanska vojna je bila preveč!

Protestniški kolesarji. (Foto: STA)

Član Zbora za republiko Franc Kindlhofer je kot številni drugi prejel vabilo Društva za varstvo okolja Bled, naj se udeleži petkovega protesta v Ljubljani. “Ne podpirajte tistih, ki s plakati po Ljubljani pozivajo k terorju in ubijanju političnih nasprotnikov. Ena državljanska vojna je bila že preveč,” jim je odgovoril Kindlhofer in dodal, da protestniki rušijo mir in sožitje med državljani naše mlade demokracije. 

Franc Kindlhofer je kot otrok po koncu druge svetovne vojne doživel, da so mu komunisti, po koncu druge svetovne vojne, ubili mamo. Zaradi grozot bivšega režima je zelo predan in spoštljiv do demokratičnih vrednot, ki si jih je Slovenija izborila s plebiscitarno odločitvijo za samostojno državo, 23. decembra 1990. Zato ga je presenetil poziv Društva za varstvo okolja Bled, naj se udeleži petkovega protesta v Ljubljani.

Zato je na socialnih omrežjih delil svoj odgovor, ki ga je zapisal. Med drugim piše, da je zasledil poziv na protest proti trenutni vladi. Postavlja se mu vprašanje, če se s svojimi pozivi v blejskem društvu sploh zavedajo, kaj počnejo. “Pustite se vpreči v voz ljubljanskih levičarskih skrajnežev, ki nimajo nič drugega v programu, kot sejati strah med ljudmi,” zapiše Kindlhofer.

Namerno rušenje sožitja in miru v državi
Omenjeno okoljevarstveno društvo iz Bleda Kindelhoffer sprašuje, kaj sploh je namen protestiranja. Tudi sam se sprašuje, kako je mogoče, da proteste organizirajo tisti, ki bodo dobili vse izplačano. “Namesto, da bi takšni vladi dali zasluženo priznanje, si izmišljujete puhle izgovore za proteste. To meji na slaboumnost. Vsekakor pa lahko označimo kot namerno rušenje sožitja in miru v državi,” se odziva na pismo blejskih okoljevarstvenikov Kindlhofer.

Zakriti protestniki. (Foto: screenshot)

Zato jih v nadaljevanju poziva, naj s protesti nehajo. “Rotim vas, premislite še enkrat, preden zagazite v močvirje, v katero hočejo nekateri potopiti našo, sorazmerno mlado demokracijo,” zapiše o zavedanju slovenske mlade demokracije Kindlhofer. Vsem protestnikom pa sporoča, da so vabljeni na naslednje državne volitve, kjer bodo lahko na miren način dali glas tistim, za katere smatrajo, da bodo uresničili njihove cilje.

Protestniki v krizi rušijo mir in sožitje med državljani. (Foto: STA)

“Ne podpirajte tistih, ki s plakati po Ljubljani pozivajo k terorju in ubijanju političnih nasprotnikov. Ena državljanska vojna je bila že preveč,” zaključi odgovor blejskemu društvu za varstvo okolja, borec in velik demokrat Franc Kindelhoffer.

Luka Perš