“Poslanci SMC želijo tudi po volitvah dobre službe na račun davkoplačevalcev”

Foto: STA

Bližajo se volitve, nekateri poslanci SMC pa že bežijo v druge službe ali si jih s predlogi zakonov ustvarjajo.

Poslanke in poslanci so na predzadnji dan februarske seje državnega zbora med drugim obravnavali predlog zakona o uresničevanju kolektivnih kulturnih pravic narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje Socialistične federativne Republike Jugoslavije v Republiki Sloveniji. Stališče poslanske skupine SDS je predstavil mag. Branko Grims, ki je poudaril, da ima ta zakon napačen naslov. “Pravilno bi se imenoval zakon o nebrzdanem dodatnem zaposlovanju propadlih kadrov SMC in drugih strank vladajoče koalicije po naslednjih volitvah. Tisto, kar naj bi bila vsebina tega zakona, se pravi, pravice manjšin, urejajo že obstoječi zakoni, ščiti slovenska ustava, ščiti posebna deklaracija in v praksi dokazuje cela vrsta zakonov, ki jih je sprejel ta državni zbor, s katerimi so bile narodnosti oziroma narodi nekdanje Jugoslavije posebej zaščiteni, njihovi člani tukaj privilegirani pri posameznih rešitvah in na sploh.”

Vlada se je skrila …
Prepričan je, da je bil zakon na dnevnem redu zgolj zato, ker se bližajo volitve: “Žal vam je predvolilni šov danes klavrno propadel, kajti Vlade Republike Slovenije danes tu ni. In to veliko pove. Prvič, po eni strani pove o odnosu vaše vlade do parlamenta, pa tudi do teme, ki je danes pred nami. Po drugi strani je, saj veste, v politiki tudi molk neke vrste sporočilo. Odsotnost vlade lahko razumemo zelo preprosto, da vlada ni hotela priti sem in povedati, da pač takega zakona ne potrebujemo, in se potem konfrontirati s predlagatelji. In se je enostavno skrila. Se pravi, stališče vlade v tem trenutku ni, da zakon podpira ali ne podpira, ampak vlada se skriva. Krasna koalicija in krasna vlada, moram reči,” je poslancem SMC nalil čistega vina.

Predvsem pa se je vprašal, ali je ta zakon sploh potreben. “Vsako od teh pravic, z vso odgovornostjo trdim, vsaka od teh narodnosti oziroma njihovi pripadniki, ki živijo danes na ozemlju Republike Slovenije, uresničujejo že v celoti. Prihajam iz Kranja, kjer obstaja cela vrsta kulturnih društev pripadnikov narodnosti nekdanje Jugoslavije, se financirajo, dobro delujejo, sodelujejo z občino, sodelujejo z drugimi republikami, sodelujejo s svojimi nekdanjimi domovinami, danes domovinami njihovih narodov. Nobenega problema ni.”

Branko Grims je imel v DZ prepričljiv nastop. Poslancem SMC je nalil čistega vina. Foto: Nova24TV

Grims vidi problem predvsem nekje drugje – bližajo se volitve, kar se pozna tudi v povečani dejavnosti poslancev SMC. “Kakšna poslanka SMC je sedaj iznenada postala direktorica bolnice, kakšna druga kakšne druge institucije in tako dalje in tako naprej. To se pravi, saj vemo, kdo najprej zapusti ladjo. Sedaj pa pripravljate mehak teren za trd pristanek, ki bo na volitvah, ker veste, da bo trd pristanek. In seveda je treba ravnati birokratsko.”

“Kaj pa je pravzaprav SMC? To je zanimiva zgodba. Poučna tudi za naprej. Imeli smo nekoč LDS, ki je postala praktično v nekaj mandatih institucionalizirana birokracija. To je tisto najslabše, kar se lahko zgodi državi. Ko birokracija postane politično organizirana, kar je levičarska bila iz prejšnjega režima in potem še zraven z levičarskim potencialom oziroma poudarki, ampak bistvo je, da je to birokracija. In potem se je to preusmerilo k Pozitivni Sloveniji, pa potem k Alenki Bratušek, danes je to SMC in v naslednjem mandatu bo to Lista Marjana Šarca, ki se, tako kot pač nekoč SMC, prikazuje kot vse kaj drugega. Ampak to je bistvo te zgodbe. Zato so potem vsi ukrepi, ki se sprejemajo, ukrepi take narave, da se povečuje zaposlovanje v javnem sektorju, da se dodatno bremeni podjetništvo in da se s tem ovira razvoj, razvojni potencial Republike Slovenije, ki je zagotovo bistveno večji, kot se kaže danes.”

Začarana spirala, ki jo lahko prekinejo samo volivci
Grims še ugotavlja, da ob pregledu zakonov oziroma rešitev ni take(ga), ki “ne bi bila tako izvedena, da je na koncu povzročila dodatno zaposlovanje, birokracijo torej, v javnem sektorju, dodatno obremenila podjetništvo in to gre v nedogled. Začarana spirala, ki jo lahko prekinejo samo volivci, če enkrat za spremembo ne nasedejo novim obrazom in s tem mimogrede poskrbijo tudi za lastno varnost, saj je znano, da je najnovejši murglsko komponirani novi obraz že javno razglasil, da hoče najprej podreti vse varovalne ograje in torej spustiti ilegalne migrante neovirano na ozemlje Republike Slovenije.”

“Igra, ki se jo greste, je tudi nevarna. Kajti igra, in tudi to je najbrž danes razlog, da danes vlade ni tukaj, je v tem, da potem hočete dokazovati, da so nekateri veliki branitelji pravic in zagovorniki narodov in narodnosti nekdanje SFRJ, drugi jim pa nasprotujejo. To seveda ni res, in to vsi zelo dobro veste. Gre pa za vprašanje, čemu in na kakšen način dajemo prednost – ali dajemo prednost lastnim državljankam in državljanom v vsem na enak način in z enakimi merili ali pa se forsira samo točno določene skupine. In to vi počnete. ‘Pumpati’ eno narodnost proti drugi je pa ekstremno nevarno početje.”

Ob tem se Grimsu zdi zanimivo, da se poslanci SMC te igre lotevajo prav v predvolilnem obdobju. “To veliko pove o vas, pa tudi o času, v katerem živimo. Verjamem pa, to je človeško, da si želite tudi po volitvah imeti dobre zaposlitve na račun davkoplačevalcev, pa mesta v raznoraznih kolektivnih organih, kjer boste vlekli mastne sejnine, in tako naprej. In to rešujete torej na birokratski način.” Zaključil je še, da v SDS tega zakona, “ker je nepotreben, do pripadnikov narodov nekdanje SFRJ pa tudi poniževalen, žaljiv, ker jih jemlje kot tiste, ki ne bodo spregledali te igre, vsekakor ne bomo podprli”.

M. S.

 • Morala

  Katastrofa kaj počnejo! Ne potrebujemo teh uradov za ex-Yugo…Ste ob pamet!?

  • Stajerka

   ne niso…..ob pamet smo mi, če bomo to dovolili……ta predlog je zrastel na 90% -ić, tistih, ki pač ne morejo prebolet ex-yuge…….pozabljajo pa, da ex-yuge NI nikjer več oz. je imamo še največ v Sloveniji……žal

   • Morala

    Saj, izgleda, da smo izgubili pamet, da to dovolimo…Očitno je malo pravih Slovencev…

    Sem včeraj po radiu City slišala, da je rekel: “Kdor doma nima slovenske zastave, je z njim nekaj narobe!” – To izjavo na radiu bi pohvalila!

    • Mojca pokraculja

     Lepo prosim, kaj še vedno ni jasno, da vas lovijo na te kur..ve simbole. Kdo se lahko identificira s temi simboli se vprašaj !

     Komunajzarji, pa še ti samo takrat, ko nam kradejo denar iz žepa za dokapitalizacije, ohranjanje NLB in pranje denarja IraNLB.
     Pravilen citat je:
     ” KDOR IMA DOMA SLOVENSKO ZASTAVO JE Z NJIM NEKAJ NAROBE”

   • karlina

    točno

  • samsara

   Seveda so ob pamet, če so jo sploh kdaj imeli.
   Dandanes prosperirajo predvsem in najbolj, popolni izrodki in devianti.

 • Stajerka

  ko ti poslanec reče, da je to namenjeno predvsem tistim, ki se NOČEJO ASIMILIRAT, se resno vprašam KAJ potem počno tukaj…….saj kultura ni samo ples in literatura, kultura je tudi vsakdanje življenje……in če je nekomu tako NELAGODNO v tujem okolju, potem lahko sklepamo samo dvoje – al je bedak al pa mazohist……druge ni…

  • Goran Hvala

   In kaj si ti?..ker ti nic ne pase in ti je nelagodno tam dol v slo?

 • Olga_10

  Murglova jih lahko odpelje v republiko Srbsko, skupaj z Murgleonejem! Tam naj tudi ostanejo!

  • Goran Hvala

   Pa dej glih kesn drug stavk uporab po teh 3letih pisanja…stalno isto…pa sm te ze meu za pametno..

  • karlina

   NE SAMO ONA, VSI JUŽNJAKI !!!!!

 • Hribouc

  Svojat SZDL, spelte se u Maloro, koritarji rdečuharski.

 • Goran Hvala

  Zakaj pa sds ne predstavi programa kako v 1letu(ce poslusam desnake bi moglo bit reseno v 1dnevu) razpoloviti stevilo javnih usluzbencev…ni vazno kje..ne rabmo jih tolk..sploh ne politikov in obcinarjev…niti ne policajev, vojske in nekih primarijev…da ne govorimo o agencijah..tiste je treba zakonsko prepovedat…
  A ima sds kaj takega v planu?…

 • učko

  Ja kwa bi pa Grimsi lohk počeu, sej je tud že skoz na davkoplačevalskih plečih !

  • črnaovca

   Ste opzili kako mu raste trebušček, ga ne more skriti v pretesnem sukniču za novega pa revež nima, bo potrebna nabirka

 • ney

  Predlog tega zakona bi morali takoj zavrniti, SFRJ NI VEČ in tisti, ki iz juge prihajajo v Slovenijo se morajo zavedati, da jih tu nihče ne zadržuje…Prostovoljno so prišli, če jim kaj v Sloveniji ne paše tudi prostovoljno lahko odidejo!

  • karlina

   TOČNO, besedo SFRJ, bi MORALI PREPOVEDATI, PIKA !!!!!!!

 • bubamara

  V sestavi SMC-ja so v glavnem razni profesorji, ki so hvaležni Štruklju za njegovo akcijo pred volitvami. Tudi sami bodo imeli veliko korist od milijarde, ki jo bo Štrukelj priboril do novih volitev.

  • bednick

   “…..korist od milijarde, ki jo bo Štrukelj priboril do novih volitev.”
   ——————–

   A Štrukelj si jo bo priboril ( miljardo)?
   Priboril?
   A dogovorjena kraja je borba?
   Od kdaj pa?
   Ti si bolj buba kot mara.

 • totex39

  Narodi iz nekdanje SFRJ nimajo nobene pravice, da bi bili v Sloveniji posebej zaščiteni, to bi moralo biti dokončno vsem jasno.
  Za samostojnost Slovenije se je bilo potrebno boriti in sedaj nam v lastni državi spet hočejo diktirati priseljenci iz različnih bivših jugo republik, tega ne smemo dopustiti.

  • črnaovca

   Strinjam se, naj ostanejo doma, če pridejo k nam je lepo a naj se obnašajo kot gostje

  • karlina

   TOČNO, do konca HOČEJO IN ŽELIJO V NAŠI SLOVENIJI narediti NOVO JUGOSLAVIJO, ta stvar je zrasla na zelniku Murgljeve, ki se ji že na obrazu vidi vsa sovražnost do SLOVENCEV, me pa zanima, zakaj za hudiča, ne gredo nazaj v države bivše juge, ker jim gre očitno v Sloveniji zelo slabo in so zelo ubogi, saj so dobili edino izobrazbo, dobro plačano službo v JU in stanovanje, res jim gre neizmerno slabo-BANDA POKVARJENA !!!!!

 • Domus Lubus

  Jasno je, da je Kučan postavil SMC in prek njih uveljavlja svoje udbokomunistične ideje. Poslanci SMC dobro vedo, da je njihova vladavina kratkega roka, saj poznajo usodo drugih strank, katere so ravno tako prišle v parlament in potem izginile s političnega prizorišča. Zato ta stranka mrzlično išče načine kako bi zaposlila in nagradila svoje kadre in sorodnike. In tu se kaže vsa razlika med SDS in ostalimi strankami. SDS kot ena najstarejših in najžlahtnejših sllovenskih strank nikoli ni v državni upravi zaposlovala po strankarskem načelu. Kadar so postavljali direktorje državnih družb, se nikoli niso ozirali na strankarsko pripadnost kandidatov. Nikoli niso zaposlovali sorodnikov in družinskih članov strankarskih veljakov. Zato jim bodo letos poleti volilci izkazali zaupanje. In prav je tako.

 • črnaovca

  Ali lahko poveste kam so šli kadri po propadu Jnaševe vlade, Vizajk vedri in oblači v elektrogospodarstvu nekje na savskih elektrarnah osatli so skriti po raznih direktoratih in službah. Tile cerarjevi bodo šli nazaj na Univerzo in si izplačevali dodatek za pripravljenost če jih slučajno pokliče Kim. Tako je to raj apa dela plačuje davke in živi v revščini

  • Goran Hvala

   Cak mal…baje da desnaki vsi furajo sp..doma vsi celo popoldne peharijo in murksajo…v parlament hodjo prostovoljno ker si ne mazejo rok z umazanim denarjem…niti place nocejo ker je umazana…;-);-)…sej vidis da so celi shirani…;-)

  • čips

   Stari tole je neberljivo… prevec zatipkov

 • Vera

  Poslanci in predvsem poslanke SMC-ja : Jaz bi se na vašem mesto raje skrila , ne pa se še dodatno izpostavljate z različnimi novimi službicami, ki pa si jih ne zaslužite, saj ne znate delati ! 80% poslancev iz SMC-ja niti poznamo ne, ker so bili na vsih sejah tiho, razen , če je kateri od vas kihnil ali pokašljal . To je žal vse . Zakaj poznamo vse druge poslance, tudi opozicijske ? Zato, ker delajo, ker se prijavljajo k besedi, dajejo dobre predloge, toda koalicija jih ni sprejemala ,ker niso zrasli na ” njihovem zelniku”!

  • karlina

   Eno poslanko iz SMC, pa si bomo verjetno dobro zapomnili, ker je zaklela P.M., in pomagaj mi, ker je absolutno nesposobna do konca.

   • čips

    Prednjaci murgljasna ze zato,ker ji je slovenscina spanska vas. Sramota od sramote. Razen sds poslancev vsi govorijo neko spakedranscino.

   • Vera

    Ja poslaci-ke SMC-ja so vajeni na ” plong-ceglce ” , kot kakšni osnovnošolčki . Ja hudir je , če ga ni našla . Kleti ji pa ne bi bilo treba, raje se naj ne bi priglašala k besedi .

 • Caetano

  Že to, da so ločili volitve v DZ od lokalnih zaudarja po politični odločitvi in razmetavanju denarja. Ostale narode bivše SFRJ oz. njihove organizacije bi pa morale financirati izključno njihove države. S tem prelivanjem proračunskega denarja si hočejo samo zagotoviti glasove na volitvah in pa tudi pripraviti teren za bodočo avtonomijo teh narodov, z njihovimi obveznimi predstavniki v parlamentu, kot že velja za Italijane in Madžare.

 • dob

  Murgleva razmišlja: …. mesni ili sirov! To je sad pitanje.
  Drugih problemov nima.

 • rubec

  Kamniška naočarka naj raje gre v vlado Ugande. Dva milijona prebeglih revežev iz Konga se bo še kako rade volje vrnilo v domovino.

 • karlina

  BANDA POKVARJENA, seveda, da bodo potem vsepovsod uveljavljali južnjaško kulturo, namesto SLOVENSKE, ker bodo itak dejali, da je to z zakonom. Bog ne daj, da bi ta zakon sprejeli, že sedaj smo PRAVI SLOVENCI v manjšini, v vsakem pogledu!!!!!

 • “Poslanci SMC želijo tudi po volitvah dobre službe na račun davkoplačevalcev”

  Enako kot poslanci vseh vlad, od prve do zadnje. Nič novega.

  • Vera

   Res ? Meni kaj takega ni znano , saj se ni smelo . Stranka ” modernega centra “, pa ni nobena izjema, že zato ne, ker so sami nesposobneži !

   • Kaj ti ni znano? Da je vsaka vlada pred koncem zaposlila čim več svojih na vse možne pozicije? Slabo spremljaš kaj se dogaja pri vsaki vladi, še posebej ko se mandat počasi izteka.

    • Vera

     Vsaka vlada si na samem začetku nastavi svoje ljudi, ki jim lahko zaupa. Cerarjeva pa to počne ko že niti ne obstaja več,ker so samo še na papirju !Sam Brglez je moral sejo v DZ-u prekiniti, saj poslanci SMC-ja niso bili prisotni.

     • Vsaka vlada si na samem začetku nastavi svoje ljudi, ki jim lahko zaupa. Da. In preden odide zaposli čim več svojih na vse možne pozicije. VSE vlade od 91′ do danes.

 • Artur

  Značilno za podgane, ki s ne dajo kar tako dokler je pri koritu še kaj za spraznit

 • rubec

  HAHAHAHA, uredništvo, fotografijo naočarke v reklcu še na NG nimajo. Čestitke.

  • totex39

   Ja, je tipična “onaj da kažem”……………

 • montyamp

  Bralci esejev v parlamentu , bodo pocrkali ko pride Janša na vlado .

  • Vojteh Dovč

   NEMA NIŠTA OD TEGA –SEJ JE BIL NA VLADI PA NISO POCRKALI—NITI ON NE

 • McBobo

  Od SDS pričakujem, ko zmagajo na volitvah,da se reši vseh nesposobnih ljudi na izvršnih mestih, tako levih, kot desnih. Se pravi vseh, ki bodo delali škodo s svojim delom (s svojim nedelom) in izčrpavali državni proračun. Se pravi, delovna mesta morajo zasedati samo ljudje, ki bodo pozitivno delali za svoje delodajalce, se pravi državljane.
  Seveda zmeraj povdarjam tudi, ta se takoj po volitvah izvede lustracija in zamenjava sodstva.

  • karlina

   TOČNO TAKO

 • xtc

  Treba je sprejeti zakon po katerem ,ko se nekdo iz JS ali državne firme odloči za odhod v politiko se v JS in državno firmo ne sme več vrniti.

  • jovan jovan

   Butl.

 • RATATA

  Mnogo nas je bolj ali manj prizadetih.
  Ampak tako prizadeti, kot so tile cerarjevi predstavniki in njih podporniki so pa le še desusErjavčevi, židaneSDejevi in serpentinaršarčevi. Torej vsi küćanovi.

 • RATATA

  Vse to so le osebni interesi. Politika pri nas so osebni interesi.
  Temu lahko rečemo tudi pokvarjenost.
  Deluje pa zato, ker se nikdar ne išče odgovornega.
  Od nikogar še nismo doživeli priznanja krivde za napačno odločitev in kesanja.
  To manjka.
  Priznati napako, jo obžalovati in ponuditi umik.
  Umika za majhne nenamerne napake, kot posledico zmote bi nihče ne zahteval. Neetični amoralneži so v bistvu vsi po vrsti. Zato je politika osovražena.
  Revnost in nepreskrbljenost, ki jo je zapustil prejšnji sistem uravnilovke enakosti je povzročil, da se ljudje brez sposobnosti aktivirajo v politično življenje pretežno zato, da bi imeli osebne koristi in privilegije.
  Zato morajo izdajat in plavat s tokom, delat namerne napake in jim drugim spregledovat ter biti tiho.
  Tehtanje krivde se ne zgodi.
  Kriv si ali pa nisi.
  Pri nas pa se tehta le bolj kriv in manj kriv.
  Jaz sem nedolžen!

 • Tweety Bird

  Slovenija je potrebovala več kot dve desetletji, da je prišla do spoznanja, da je SDS pokvarjena skrajna desnica. Pogled po Evropi pokaže, da je to prvi pogoj, da se družba v neki državi postavi po robu skrajni desnici. Države, kjer tega stranke ne zmorejo, z njo ves čas delajo kompromise. A ko skrajni politiki vzameš legitimnost, se njena moč samodejno zmanjša. Janša do oblasti ne more… in to celo ve. Zdaj išče vse možne načine, tudi nizke udarce, da bi se vrnil, a je prepozno. Tunek bi rekel “GOTOF JE!!!”…he he…

  • Frank Novak

   Janjsa naj odstopi in vodsto naj prevzame Romana Tomc. Potem bom glasoval za SDS.

   • Tweety Bird

    Grims in Gorenak tudi morata zapustiti SDS :)

    • McBobo

     A to je kućan naročil?

     • Tweety Bird

      Milan Kučan, starosta slovenske politike, zna pokazati, kaj je predsedniška govorica, kaj je suverena govorica, kaj so izdelana in premišljena mnenja, kaj so vprašanja, ki si jih postavljajo državniki. In dejansko je v tem smislu Milan pretresljiv… ker spomni na čase, ko so se tudi politiki neke majhne države drznili postavljati za neke postulate in postavljati vprašanja in razmisleke o svetu… ne le o plotovih drobnih malih skrbi in razdvajanje naroda, ki ga počenja Janez Janša in njegova falanga. Na tem je bila ta država zgrajena, na tej državniški moči ki jo ponazarja Milan Kučan.

  • McBobo

   Odkar so nemci spustili Vzhodno Nemčijo k sebi in se združili, so nenamerno spustili medse tudi levaške komuniste-merkelca, saj so bili prej pod rusi. Ker pa EU diktira Nemčija, se je ta komunajzeraj razvlekel čez celo EU. In ne, Slovenija je potrebovala 25+ let, da je spoznala, da nas komunizem še kar noče spustiti iz rok. In postal je vedno bolj skrajen in agresiven. No, da je spoznala, bo dokazala letos na volitvah ali pa se večina ni nič naučila in bomo vegetirali in uživali, dokler bodo krediti iz tujine. Potem pa Bog nam pomagaj.

   In Janša pridobiva vedno bolj na moči in z njim celotna SDS.

   • jovan jovan

    He he he he he. ….

    • McBobo

     Nekaj ti je smešno?

 • MEFISTO

  Oglejte si gornji posnetek.

  Ena lepša in pametnejša od druge.

  • Tweety Bird

   Oglejte si en posnetek niže… GG – Grims Goebbels :)

  • karlina

   sarkazem

 • Vojteh Dovč

  MA KAJ BLODITE KOT VSI POSLANCI DO SEDAJ…..DESNI TUDI

  • Frank Novak

   Desni so angelcki. Oni so drugacni. A se ne ves tega?

   • Janez

    Povej mi s priimkom,kdo,kje in kdaj.Drugače pa utihni.

    • jovan jovan

     Malo poguglaj koliko ljudi je ćelavi zaposlil tik pred sestopom z oblasti!

     • stajerc5

      Opala, a ti si ga guglas!?

    • karlina

     blokiraj

    • Frank Novak

     JJ, veliki castilec Josipa Broza.

   • sloustava

    To te pa boli! JA, smo drugacni, predvsem zato, ker nismo niti kusterce, se manj neeminentni pravniki inin najmanj mentalno zaostali! Po volitvah naj pricakujejo sodne postopke.

    • jovan jovan

     Glede vašega mentalnega zdravja bi lahko razpravljali dolgo v noč!

     • stajerc5

      S tabo se tvoja koza noce razpravljati, meemememeeee….

 • MEFISTO

  Pamet in lepota pri ženskah običajno ne gresta skupaj,

  Z malo sarkazma lahko rečemo, da so levičarke na gonji sliki izjema od tega pravila.

  • McBobo

   Ko se bodo smradi bolj množično naselili v Sloveniji in se bodo tele lepotice začele družit in zaplajat z njimi, bodo tudi te izginile. Kot leve lepotice iz Italije, Nemčije, Švedske ( v kovčkih, pod skalami…)

  • karlina

   točno-ne eno, ne drugo

 • jovan jovan

  Prihodnost mladih je na črpalkah Petrola. Po opravljeni praksi točenja goriva in pranja stekel jih čaka služba svetovalcev evroposlancem v Bruslju. Velja za oba spola.

  • FORT WORTH

   Ti se na Petrol ne mores.

  • stajerc5

   Ker se sluzbe pri Petrolu ne mores dobiti, bi ti priporocal poiskati Firmo, ki cisti WC-je na pumpah!
   OK, razumel!?

   • FORT WORTH

    Hehehe

 • Wizeman

  Haaaaa, ha ha, koji Kljukci. A poslanci SDS-a si pa po volitvah ne želijo dobrih služb na račun davkoplačevalcev? Haaaaa ha ha. Za crknit

  • učko

   Mah ne, oni hočjo it’ v privat sektor za hlapce, sam k’ jih nihče ne mara !

  • stajerc5

   Cuj ti yugovic, pa kaj bi se rad? U yugobifeju si najglasniji, pa “koji Kljukci” ti mogu ista?

  • cosmosjasnovidec

   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • Đevad Ubiboga

    Torej se boš poscal v usta in na glavo svoji mami, ženi in otrokom.

  • Vera

   Vse državne službe so na naš račun, saj drugače ne gre . Morali bi pa zmanjšati neke ustanove, institute , agencije itd.ker jih je več ,kot preveč .

 • Grenze

  SMC POFUKLCE IN POFUKLĆKI KAMELARSKI .

 • cosmosjasnovidec

  Levuharske istospolne podgane že zapuščajo ladjo katera tone in se sluzavci spreobračajo kot vedno po vetru.
  Sedaj bo celotna SMC kar naenkrat silila na desno stran z vsemi levuharji,komunajzerji ter čefutarsko izdajalsko sodrgo na čelu.Gnide hinavske pasjejebske.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • karlina

   TOČNO TAKO

 • Frank Novak

  Vsem vam ki se 24/7 jocete zaradi krivic prejsnjega sistema v premislek:
  Slovenski maneken Alen Kobilica je izbubil vid. Zakaj se ne cmeri tako kot se cmerite vi?
  https://govori.se/trendi/alen-kobilica-je-ohranil-svojo-energijo-in-videz/

 • karlina

  https://islam.si/vprasanja-in-odgovori/
  NO TOLE PA NI VEČ HEC, AMPAK PRAVO ŠIRJENJE SOVRAŠTVA DO NAS, KRISTJANOV, NI ČUDNO, DA JE VODJA MUSLIMANOV, PRED MESEC V MOL, DEJAL, DA SI BODO ZAPOMNILI TISTE, KI SO GLASOVALI PROTI DŽAMIJI, OZ. PROTI IMENOVANJU ULICE. ZAKAJ ŽE, JE ENA DŽAMIJA ŽE ZGRAJENA, ŠE DVE PA VERJETNO TUDI BOSTA, ČE SO KUPILI PO HITREM POSTOPKU STAVBO V MARIBORU IN KOPRU. IN ZGORAJ SI ŽELIJO ŠE VEČ NJIHOVE SVOBODE IN NJIHOVE KULTURE, HALOOO-TO JE NJIHOVA KULTURA ???????

  • nevtrino

   Ni samo širjenje sovraštva, musliji to vedno počnejo z mečem in ognjem, z orožjem in nasiljem, to pa res ni težko sprevideti, kdor pač le hoče …

 • Meho

  Lepo po vrstnem redu:
  Najprej je bila Stranka Mira Cerarja, potem Stranka Modernega Centra, in sedaj Službe Mira Cerarja.
  .
  Ali po domače “Zrihti mi kako dobro službo, ceraru jedan, in to čim prej, ker bomo šli kmalu zugrund, mamicu ti.”
  .

  • nevtrino

   No, sedaj je enostavno Stranka Modernih Cigojnerjev …

  • Jana učak

   Za vzorec so herojevi potomci v EU!!!

 • karlina

  https://www.vecer.com/nasilje-in-seksizem-monoteizma-6406071
  GROZLJIVO, NAMENOMA , NAMERNO DELAJO PROPAGANDO ISLAMU IN ANTIPROPAGANDO SDS-pred volitvami !!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!