fbpx

Bizarni odstop poslanke SD Bojane Muršič. Zvito je odstopila, ampak ne tako, kot ste pomislili.

Foto: STA

Poslanka SD Bojana Muršič zaradi spornega nakupa flis jopic z denarjem Občine Ruše odstopa z mesta občinske svetnice Občine Ruše in z mesta podpredsednice DZ. Matjaž Han pa je na današnji novinarski konferenci pojasnil, da Muršičeva ostaja članica SD in poslanske skupine. 

“Obžalujem, da sem v zvezi z naročilom in porabo sredstev svetniške skupine SD Ruše zavajala javnost, medije in stranko SD, za kar se vsem iskreno opravičujem,” je zapisala Muršičeva. Zaradi domnevno spornega nakupa flis jopic z občinskim denarjem v Rušah poteka tudi predkazenski postopek.

Občina Ruše je z naročilnico svetniške skupine SD Ruše v vrednosti 642 evrov kupila termoflis jopice v vrednosti 341 evrov, za preostali znesek pa je bil kupljen pisarniški material. “Ker sem dobavljeni material prevzela sama, za ravnanje prevzemam vso odgovornost,” je navedla.

Priznala, da je lagala
“Namen pri nakupu termoflis jopic ne opravičuje dejanja, da sem kršila pravilnik,” je zapisala. “Prav tako ne opravičuje mojega zavajanja v izjavah,” je dodala.

Še posebej se je opravičila medijem in novinarjem, ker je na njihova vprašanja glede porabe sredstev za delo svetniške skupine SD Ruše trdila, da je šlo zgolj za nakup pisarniškega materiala.

Muršičeva ostaja poslanka in članica SD
Bojana Muršič po dogovoru z vodstvom stranke ostaja članica SD in poslanka. Njeno javno priznanje, opravičilo in odstopa sta po oceni SD dovolj, je povedal vodja poslancev Matjaž Han. Priznava pa, da je to etiketa za Muršičevo in stranko.

“Potrebnega bo veliko časa, da si bo Muršičeva ugled povrnila, če si ga sploh bo lahko,” je v današnji izjavi novinarjem ocenil Han. A je ob tem izpostavil dejstvo, da je poslanka javno priznala, da je lagala in zavajala, kar je treba po njegovem mnenju na nek način odpustiti. Han se je vprašal, kateri poslanec v zgodovini je še podobno ravnal, a se tudi strinjal, da se vsaka taka zadeva pozna na ugledu stranke in poslanske skupine.

 

N. K., STA