fbpx

Poštna uslužbenka, ki je zavestno kršila protikoronske ukrepe in nadirala inšpektorico, ne dela več za poštnim okencem

Foto: YouTube

V preteklih dneh se je na družabnih omrežjih pojavil posnetek poštne uslužbenke, ki med opravljanjem svojega dela ni nosila maske in je inšpektorici ob nadzoru prostodušno priznala, da ne izpolnjuje pogoja PCT. 

Neverjetno. Tudi med uslužbenci, ki delajo storitve za Pošto Slovenije, so anticepilci. Pri tem ni nič narobe, če se vsakodnevno testirajo in nosijo zaščitno masko, da ne ogrožajo svojih kupcev. A najdejo se tudi izjeme, kar pa nas mora skrbeti.

V eno izmed poštnih poslovalnic je prišla inšpektorica, ki je pregledovala, kako se upošteva pogoj PCT. Uslužbenka je nato inšpektorici ob nadzoru prostodušno priznala, da ne izpolnjuje pogoja PCT. Na njeno vprašanje, zakaj ne in kako je mogoče, da ji njen nadrejeni dovoli opravljati delo, je odgovorila, da v njeni pogodbi o zaposlitvi ni nikjer navedeno, da mora izpolnjevati pogoj PCT. Jezična uslužbenka je inšpektorici ves čas pojasnjevala, da odlok ni zakon in da je ustava nad odlokom. Žugala ji je s členi in ji očitala, da je ona tista, ki krši zakonodajo. Od nje je zahtevala celo, naj ji dokaže obstoj virusa.

Uslužbenko so umaknili
Kot pišejo Slovenske novice, pri preverjanju, za katero pošto se gre, se je izkazalo, da gre za pogodbenega partnerja, ki za Pošto Slovenije opravlja storitev v Dornavi in ne gre za uslužbenko pošte. Posnetek naj bi nastal lani, od 1. januarja 2022 pa pošta ni več v upravljanju pogodbenika, pač pa v upravljanju Pošte Slovenije. Gospa pa pri poštnem okencu ne dela več. Še dobro!

e-maribor