fbpx

Potres ne miruje! Na 2. januar nas je že dvakrat streslo

Foto: STA

Tla se ne umirjajo in 2. januar nam je prinesel kar dva jutranja potresa v Sloveniji. Potres so tokrat čutili nekateri posamezni prebivalci slovenskega glavnega mesta, Vojskega in Idrije. 

Sodeč po podatkih seizmografov državne mreže potresnih opazovalnic je bil danes ob 1.09 zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 1,0 v bližini Ljubljane. Konkretneje, tri kilometre vzhodno od Ljubljane. Potres so čutili le posamezni Ljubljančani in Ljubljančanke.

Vir: Arso

Žarišče drugega potresa je bilo 42 kilometrov zahodno od Ljubljane, v bližini Idrije, poroča STA. Po poročanjih so potres čutili nekateri prebivalci Vojskega in Idrije. Na Uradu za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje so ocenili, da intenziteta obeh potresov v širšem nadžariščnem območju ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici.

Vir: Arso

V petek, 1. januarja 2021, ob 15.43 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 1,2 v bližini Celja, 65 km severovzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Celja in Vojnika pri Celju.

e-Maribor