fbpx

Požar: Pečečnik z lažmi in kompleksi pobegnil iz projekta

Bojan Požar je v propadlem projektu s Pečečnikom napovedal ovadbo in odškodninsko tožbo.

Tik pred izidom prenovljenih Delo Revij se je podjetnik Joc Pečečnik umaknil iz sofinanciranega skupnega posla in tako projekt po besedah Bojana Požarja potisnil v “fazo mirovanja“.

Prva namigovanja, da bo konec sodelovanja pri skupnem medijskem projektu Pečenika in Požarja so na dan prišla prejšnji petek, ko naj bi ga preko maila obvestil, da se bo umaknil. Požar je govorice demantiral, in dejal, da sta se skupaj dogovorila, da projekt teče dalje in bo prišlo do napovedane izdaje prenovljenih revij Lady, Jana, Stop, Eva, Obrazi ter Kih.

Pretiran optimizem škodljiv za posel
Časnik Finance je včeraj objavil pismo Pečečnika, kjer pravi, da je Požar kršil dogovor, da bi on prevzel vodenje podjetja in elektronske medije, medtem ko bi Požar skrbel za uredniško politiko in kadrovanje.

Očitno se je Požar posla lotil z veliko zagnanostjo, saj je Pečečnik zanj zapisal, da “preveč optimistične in samovšečne drže v poslu ne mara, saj je že večkrat videl zgodbe, ki se tragično končajo.” Požarju je zaželel še veliko uspeha in mu dal na voljo 12 mesecev časa, da mu povrne vložena sredstva, sicer bo družbo prevzel v celoti.

Požar: Pečečnikove navedbe izmišljene, projekt miruje
Danes se je na pismo odzval tudi Požar in v njem v celoti zanikal Pečečnikove navedbe. Navedel je, da je celoten projekt pripravil sam, a je ta zdaj v fazi mirovanja, “saj se (Pečečnik) očitno še ni odločil ali bo projekt sploh financiral ali ne.” Predvsem pa si želi, da bi se držal dogovorov, kot so bili sklenjeni pred meseci in ne da mu vsak dan spreminja pogoje. “Včeraj denimo mi je poslal nov predlog, to je, da on postane 80 odstotni lastnik družbe”.

 

M. P.