fbpx

Prava invazija ilegalnih migrantov! Pri Ilirski Bistrici jih je taborilo okoli dvesto, prijeli so jih 122, policisti ostale še lovijo po okolici

Foto: Arhiv Nova24TV.

Policisti iz Ilirske Bistrice so včeraj popolne in danes ponoči prijeli 122 ilegalnih migrantov. Včeraj so policisti okoli tretje popoldne pri Šembijah odkrili v gozdu tabor oziroma več manjših taborov, v katerih se je nahajala večja skupina ilegalnih migrantov, ki pa so večinoma mesto že zapustili, saj so na kraju policisti prijeli le dva ilegalca.

Patrulja s policijskim psom je nato začela preiskovati teren in opazila pri hribu Vrh večjo skupino (prek 50 oseb), ki so bežale. V iskanje se je hitro vključilo še več patrulj s službenimi psi, na pomoč pa jim je prišel tudi policijski helikopter. Migranti so se razbežali v okolico in v gozd blizu naselja Podstenjšek in nadaljevali pot proti Merečam.

Policisti so ves popoldan, večer in celo noč prijemali manjše skupine ilegalnih migrantov, največ v okolici vali Kilovče oziroma na območju med Ratečevim brdom in Kilovčami. Do sedaj so prijeli 122 ilegalnih migrantov, vendar preiskovanje terena še poteka, saj so predvidevajo, da naj bi bilo v skupini okoli 200 ilegalcev.

Postopki z do sedaj prijetimi ilegalci še potekajo, največ jih prihaja iz Afganistana in sicer štiriindevetdeset, sedemindvajset je Pakistancev, en prijeti migrant pa je iz Bangladeša. Vsaj pet je mladoletnih in jih bodo namestili v azilni dom, ostale pa nameravajo po končanih postopkih vrniti na Hrvaško.

Demokracija.si